Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Τα links πάντως είναι το δεύτερο στα ιταλικά και το πρώτο λέει οτι ειναι θηλυκό
του intonato...φεξε μου και γλυστρησα δηλαδη. Εξηγηστε το με δικά σας λόγια, αν γινεται.

Σωτήρη intonato = στον σωστό τόνο , αντίθετο του stonato = παράφωνος .Το πρώτο λίνκ σε παραπέμπει άλλωστε σε διαφήμιση αδιάβροχου ραδιοφώνου για το μπάνιο , ώστε να μην τραγουδάει ο λουόμενος με την παράφωνη αγριοφωνάρα του και ενοχλεί τους άλλους !!! Τώρα γιατί είναι αρχαία ιταλικά , δεν γνωρίζω .

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Ψάχνω Ντοκ.Εχω μπει και σε κάτι sites με krautrock, φαίνεται οτι το "τραβάει η όρεξη μου".Με έχουν "φάει" να ακούσω Neu και Ikarus.Εχεις γνώμη - γνωρίζεις κάτι?

Πάνω στον ήχο του Saat, υπάρχουν οι κλώνοι των Carol of Harvest, Gila και Mythos.
Aσχολήσου και θα ανταμειφθείς.

Neu!, Αgitation Free, Faust και τα λοιπά, είναι άλλος ήχος εντελώς, αν και κραουτίλες.

Eγώ τα προσκυνώ έτσι κι αλλιώς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Σωτήρη intonato = στον σωστό τόνο , αντίθετο του stonato = παράφωνος .Το πρώτο λίνκ σε παραπέμπει άλλωστε σε διαφήμιση αδιάβροχου ραδιοφώνου για το μπάνιο , ώστε να μην τραγουδάει ο λουόμενος με την παράφωνη αγριοφωνάρα του και ενοχλεί τους άλλους !!! Τώρα γιατί είναι αρχαία ιταλικά , δεν γνωρίζω .

Α! Εξ' ου και το περίφημο "στονάρω", όρος που χρησιμοποιήθηκε ευρεως στα Fame Story :ADFADF1:

Re: Now playing...

c9_7.JPG

Sacred Miracle Cave - Sacred Miracle Cave

Βασανιστικό indie blues με γυναικεία φωνητικά από Αμερική μεριά (από τις πρώτες εισαγωγές της Hitch Hyke στην Ελλάδα).

Υποτίθεται ότι στο καλοκαίρι ταιριάζουν πιο ελαφριά ακούσματα. Έλα όμως που από όλως ξαφνικώς άρχισα να μουρμουρίζω την εισαγωγή και κάποιες μελωδίες από τον Ιπτάμενο Ολλανδό.
Μπήκε λοιπόν το Cd στο Player για να επισημοποιήσει το όλο σκηνικό.

Richard Wagner - Der Fliegende Hollander

derfliegendehollanderuu8.jpg

Υ.Γ.
Απ'ότι θυμάμαι (χωρίς να ανατρέξω στο index) οι παρουσιάσεις που αφορούν μουσική του Wagner είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (και μάλλον ...βαρύτατα ακρωτηριασμένου).
Αναρωτιέμαι γιατί...;

Απ'ότι θυμάμαι (χωρίς να ανατρέξω στο index) οι παρουσιάσεις που αφορούν μουσική του Wagner είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (και μάλλον ...βαρύτατα ακρωτηριασμένου).
Αναρωτιέμαι γιατί...;

Μάλλον επειδή δεν έχει πολύ χρόνο ο Ντοκ...

Μάλλον επειδή δεν έχει πολύ χρόνο ο Ντοκ...

Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι , μάλλον κι εγώ μόνο από τον Δημήτρη Ντοκ. θα περίμενα παρουσίαση Wagner.
Δεν ξέρω τη σχέση των υπολοίπων θιασωτών (και ...αρχιθιασωτών βεβαίως) της κατηγορίας με το Ριχάρδο.
Ενώ για Bach, Mahler, Beethoven ,Mozart,Shostakovich αλλά και Chopin, Stravinsky κλπ τα αισθήματα (θετικά και αρνητικά) είναι όπως ο βήχας φυματικού...δεν κρύβονται.
:D

Πάνω στον ήχο του Saat, υπάρχουν οι κλώνοι των Carol of Harvest, Gila και Mythos.
Aσχολήσου και θα ανταμειφθείς.

Neu!, Αgitation Free, Faust και τα λοιπά, είναι άλλος ήχος εντελώς, αν και κραουτίλες.

Eγώ τα προσκυνώ έτσι κι αλλιώς.

Πάντως Κώστα είχες απόλυτο δίκαιο για Saat.Το lp δεν "παλεύεται" με τίποτα!
Ντοκ, Δημοκηδή, ευχαριστώ για τις πληροφορίες/Ξεκίνησα μια σύντομη αναζήτηση σήμερα,.Τσίμπησα απο aound effect ένα των Mythos "dreamlab" και ένα ποu μου πρότειναν εκεί το Essen 1970 απο Guru Guru.
Σχεδόν όλα όσα αναφέρατε κατα καιρούς υπάρχουν...

Βασικά, δεν περιγράφεται ο Wagner...το ίδιο και ο Mozart, o Βach κι όλοι αυτοί των οποίων οι διαστάσεις της δημιουργίας ξεφεύγουν απο την αντίληψη ακόμα και του ασκημένου ακροατή. Αυτό που γράφουμε(και νομίζω θα συμφωνούν και οι λοιποί της κλασικής) είναι η δική μας οπτική, η δική μας επαφή και εμπειρία με το έργο, εξαιρουμένων των τεχνικών ή άλλων πληροφοριών που κι εμείς βρήκαμε στην βιβλιογραφία ή στα βιβλιαράκια των CDs.

Πολύ απλά λοιπόν, αν δεν εχω ακούσει Wagner εκτεταμένα, δεν θα προσπαθήσω να γράψω...ή αν το κάνω, θα είναι όπως η "παρουσίαση" στους Ψαλμούς του Stravinsky, η οποία είναι απλά περιγραφή μιας μουσικο-συναισθηματικής εμπειρίας και τίποτα παραπάνω. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να προηγηθεί η εμπειρία φυσικα...κάτι που δεν γίνεται καθε μερα :)

Πάντως Κώστα είχες απόλυτο δίκαιο για Saat.Το lp δεν "παλεύεται" με τίποτα!
Ντοκ, Δημοκηδή, ευχαριστώ για τις πληροφορίες/Ξεκίνησα μια σύντομη αναζήτηση σήμερα,.Τσίμπησα απο aound effect ένα των Mythos "dreamlab" και ένα ποu μου πρότειναν εκεί το Essen 1970 απο Guru Guru.
Σχεδόν όλα όσα αναφέρατε κατα καιρούς υπάρχουν...

Το Dreamlab από τους Mythos είναι ακόμα πιο πρωτόγονη φολκ. Φλαουτιές με reverb και τα τοιαύτα. Απόκοσμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Τι είναι Αρχαία Ιταλικά????
Απο τά Ετρουσκικά είναι τό Intonata???
Μπώμπώωωω.

Queen.jpg

Αγοράστηκε σήμερα... Ενα από τα πράγματα που νιώθει κανείς οτι πάντα έπρεπε να έχει αλλα ποτέ δεν αγοραζε. Σε μάυρο δισκο φυσικα... Kαι πάιζει ολόκληρο απο το απόγευμα.

Απάντηση: Now playing...

Forcione με Haden μαζι? Να'ναι καλο αραγε ή μονο για τεστ ηχοσυστηματος? Η NAIM το κυκλοφορησε?