Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

mussorgsky.jpg

Mussorgsky - Trepak

Από τα Τραγούδια και τους Χορούς του Θανάτου. Ο Μussorgsky συντετριμένος από το θάνατο φίλου του, ψυχανεμίζεται πως και η δική του ώρα πλησιάζει. Του απέμεναν μόλις 6 χρόνια ζωής ακόμη.
Ζωγραφίζει εδώ ένα εκπληκτικό μελαγχολικό fresco, απύθμενου βάθους που σε στοιχειώνει.
Για μένα, είναι ίσως ό τι καλύτερο έγραψε ποτέ.
Καλή και αγία η κυρία Rostro -Vishnevskaya- αλλά όποιος δεν έχει ακούσει αυτό το τραγούδι με τον Boris Christoff, απλά, Δεν το έχει ακούσει.

Buzzcocks-Are-Everything-424033-991.jpg

Βuzzcocks - Are everything

Είχε βγει σε single το 1980 και πολύ αργότερα σε compilation - "Operators Manual". Μικρό επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μουσικά όμορφο, και συντομοι στίχοι...σαν έκφραση οργής με νότες. "Your looks/ My charm/ My ownimagination/ My loves/ Your hates/ Your own infatuation/ Are everything /Are everything"

και με το Dans Les Arbres τι απόγινε; το βρήκες;

Δεύτερη φορά πάω για αυτό το δίσκο και δεν...
Τον τελευταίο το πήρε κάποιος χτές :) :furious3:

Θα το φέρει όμως ξανά στο τέλος του μήνα (έτσι λέει τουλάχιστον)

Τι να πω τώρα... την περασμένη βδομάδα πήγα και δεν είχαν ιδέα.
Τους το έγραψα και σε χαρτάκι να το δουν γραπτώς αλλά δεν το έιχαν ούτε σκοπευαν να το φέρουν!!! Μόνο παραγγελία θα μπορούσαν να μου το φέρουν...

πριν μία εβδομάδα ούτε που είχαν ιδέα και μέσα σε μία εβδομάδα το έφεραν και το ξεπούλησαν κιόλας :confused:
τι γίνεται βρε; λές να μεταλλάσσεται το DNA του Ελληνα; λές να αναθεωρεί την αισχρή σχέση που έχει με την ποιοτική μουσική; :chinscratch:

Ηλία, όποτε το θελήσεις, εδώ είμαστε ;)

chaliapin9.jpg

Sergei Prokofiev: Ivan the Terrible - Film Music, op. 116
Philharmonia Orchestra/Riccardo Muti/Arkhipova, Mokrenko, Morgunov
(EMI CD - 1978)

Ακούω αυτό το εκπληκτικό ορατόριο και ιδιαίτερα το Τραγούδι των κανονιέρηδων από την πολιορκία του Καζάν.
Η καλύτερη τρέχουσα εκτέλεση που γνωρίζω: κοιτάει στα μάτια την παληά με την οποία γνώρισα για πρώτη φορά το έργο - του Abraham Stassevitch με τη Συμφωνική της ΕΣΣΔ και τους Levko, Estrin, Mokrenko στην Melodiya (ηχογρ. 1969).

339px-Sergei_Prokofiev_04.jpg

Sergei Prokofiev: Visions Fugitives (Φευγαλέα Οράματα) op. 22
πιάνο, ο ίδιος (Naxos cd)

στον αντίποδα από τις μεγάλες Σονάτες του Πολέμου (6η, 7η, 8η), τα Φευγαλέα Οράματα δεν απαιτούν "ατσάλινα δάχτυλα": όλο το παιχνίδι είναι στην ποικιλία των ηχοχρωμάτων, στις ηχοσκιάσεις και στην ατμόσφαιρα.

με τις Σονάτες του σας έχω πεί :listen: τι έχω πάθει; νιώθω σαν άστατη "γυναίκα μιάς βραδυάς, εύκολα που αγαπάει":speechless-smiley-0 : κάθε 6μηνο αλλάζω προτιμήσεις. Τώρα τις ακούω την 6η με τον Pogorelich, την 7η με τον Pollini, και την 8η με τον Emil Gilels.
Πέρυσι, έκοβα φλέβες με τον Ρίχτερ...
Αβησσος :rolleyes:

Αυτό που θυμάμαι από τον Προκόβιεφ είναι η μεγάλη μουσική του στον "Αλέξανδρο Νιέφσκυ". Απίστευτη μουσική και η ταινία εκπληκτική επίσης.

339px-Sergei_Prokofiev_04.jpg

Sergei Prokofiev: Visions Fugitives (Φευγαλέα Οράματα) op. 22
πιάνο, ο ίδιος (Naxos cd)

στον αντίποδα από τις μεγάλες Σονάτες του Πολέμου (6η, 7η, 8η), τα Φευγαλέα Οράματα δεν απαιτούν "ατσάλινα δάχτυλα": όλο το παιχνίδι είναι στην ποικιλία των ηχοχρωμάτων, στις ηχοσκιάσεις και στην ατμόσφαιρα.

με τις Σονάτες του σας έχω πεί :listen: τι έχω πάθει; νιώθω σαν άστατη "γυναίκα μιάς βραδυάς, εύκολα που αγαπάει":speechless-smiley-0 : κάθε 6μηνο αλλάζω προτιμήσεις. Τώρα τις ακούω την 6η με τον Pogorelich, την 7η με τον Pollini, και την 8η με τον Emil Gilels.
Πέρυσι, έκοβα φλέβες με τον Ρίχτερ...
Αβησσος :rolleyes:

Tην έβδομη δεν την αντέχω οταν παίζεται αργά(πχ η ερμηνεία του Sokolov ειναι χαρακτηριστικη αυτου που εννοώ)...ειδικά το τρίτο μέρος που είναι ντελίριο ρυθμικό και μελωδικό. Απ' όσα έχω ακούσει, οι Pollini και Gould μου αρέσουν με προτίμηση στον Pollini. Ριχτερ δεν εχω ακούσει στις Σονάτες...ακόμα ;)

manos s Οντως οι Glasvegas ειναι φοβερη παντα.........Σε ολα τα live εδω στην Αγγλια κανουν sold out μεσα σε λίγες ώρες!!!!!!!!! Δεν εχω προλαβει να αγοράσω εισιτήριο ενγκαίρος ποτέ!!!1

Πρέπει να βλέπεις πολύ ενδιαφέροντες μπάντες εκεί στο Sheffield Κώστα, αν κρίνω από τους Glasvegas.
Άντε κάνε μας τη χάρη και γράψε καμιά ανταπόκριση απο λαιβ αν δε βαριέσαι, τυχερέ :ernaehrung004:

bodiddley.jpg

Bo Diddley: The Story Of Bo Diddley

"...Now, people came from miles around
Yeah, just to hear my little guitar sound
Now, some of 'em said I had what it takes
If I keep on practice I'd be famous one day
(Ha-ha)
Woo, I'm a mess!
I'm a killer-diller
Uh-huh, yea-hey, a-uh, uh-huh

Early in the middle of the night
A car drove up with four headlights
(Ha-ha-ha-ha-ha)
Now, a man stepped out wit' a long cigar
He said, 'Sign this line and I can make you a star'
(Ha-ha-ha-ha-ha)
I said, 'Now, what's in it man, what's in it for me?'
He says, 'I'd, play yo' guitar son and wait an see'

Here I am! (heh-heh-heh, heeee)
The girls liked me, they say, 'It's crazy, it sound nice
Uuh-uuh"

Απάντηση: Now playing...

Το σταματαω στο 5ο τραγουδι. Δεν αντεχω αλλο! Και τι τιτλος τραγουδιου, ε? Forever she'll be my surfer girl... Φοβερη πρωτοτυπια.

Re: Απάντηση: Now playing...

Το σταματαω στο 5ο τραγουδι. Δεν αντεχω αλλο! Και τι τιτλος τραγουδιου, ε? Forever she'll be my surfer girl... Φοβερη πρωτοτυπια.

πού είναι το πρόβλημα ?
δεν ξέρεις ότι το παληκάρι κόλλησε κάπου στο 67... ?

πάντως ...respect.

τιμημένα γηρατειά