Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

Γεια σου Μιχαλη, διαβασα λιγο το topic και μου κινισε το ενδιαφερον η αναφορα σου για τα laser disc.
Μήπως θα μπορουσες να κανεις μια εκτενεστερη περιγραφη και αν σου ειναι ευκολο να βαλεις και καμια φωτο?
Ευχαριστω
Καλώς τον. Βλέπω ότι είσαι νέο μέλος και νέος στην ηλικία (19) άρα δικαιολογημένα δεν έχεις ιδέα για το Laser Disc.
Λοιπόν το Laser Disc ήταν το μόνο μέσο για υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου πριν από την έλευση του DVD.
Τότε υπήρχε μόνο η βιντεοκασέτα VHS και όλοι έβλεπαν ταινίες στο βίντεο.
Με το Laser Disc αρχίσαμε να βλέπουμε ολόκληρο το κάδρο της ταινίας με ποιότητα εικόνας που σε πολλά ακόμη και σήμερα μετράει πολύ και φαίνεται υπέροχη.
Με το Laser Disc αρχίσαμε να έχουμε 5κάναλο ψηφιακό ήχο.
Υπήρχαν πάρα πολλοί τίτλοι στην Αμερική αλλά εδώ τα βρίσκαμε με το κυάλι.
Ήταν ακριβά (18 - 20 χιλιάδες δρχ. το 1995) και δεν είχαν ελληνικούς υπότιτλους.
Μόνο αγγλικά και αυτά σε Closed captioned που μόνο με ειδικό μηχανάκι τα έβλεπες.
Ήταν το μέσο που μας πρόσφερε συγκινητικές στιγμές τότε.
Βάζω κάποιες φωτό για να πάρεις μια ιδέα.

Απάντηση: Now playing...

Βάζω μια φωτό από ένα Laser Disc που έχω πρόχειρα εδώ. Είναι το γνωστό GoldenEye από τη σειρά του James Bond.
Στην πρώτη φωτό το εξώφυλλο. Στην 2η από μέσα το εσώφυλλο. Ο δίσκος αυτός είναι διπλός.
Στην τελευταία μαζί με ένα CD για να πάρεις μια ιδέα για το μέγεθος του δίσκου.
Είναι ακριβώς όπως οι μουσικοί δίσκοι βινυλίου με διάμετρο 30 εκατοστά.

Attachments

• Graphic1.jpg
    Graphic1.jpg
    60.1 KB · Views: 7
  • Graphic2.jpg
    Graphic2.jpg
    86.3 KB · Views: 7
  • Graphic3.jpg
    Graphic3.jpg
    105.6 KB · Views: 9
  • Graphic4.jpg
    Graphic4.jpg
    59 KB · Views: 7
  • Graphic5.jpg
    Graphic5.jpg
    55.3 KB · Views: 9
Re: Now playing...

21ELLys2X7L._SS500_.jpg

Dans Les Arbres - Dands Les Arbres (ECM CD - 2008)

Σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική - Αταξινόμητη, πέρα από ταμπέλες και κατηγορίες. Νορβηγο-Γαλλική κολεκτίβα, κλαρινέτο, αρμόνικα, ακουστική κιθάρα, μπάντζο, sruti box, πιάνο, κρουστά. Ενας δίσκος-ταξίδι σε συχνότητες, υφές, μοντέρνους έντεχνους συνθετικούς τρόπους, ένας ηχητικός κόσμος πέρα για πέρα μαγικός, από τους πιο συναρπαστικούς που άκουσα τα τελευταία χρόνια. Κλείνεις τα μάτια και βρίσκεσαι αλλού.

Αυτό εδώ μου κόλησε από τη σύντομη περιγραφή σου και θέλω να το πάρω.
Δεν υπάρχει όμως πουθενά στα κεντρικά δισκάδικα. Ούτε το ξέρουν καν και η αναμονή να φτάσει η παραγγελία από το ιντερνετ με κουράζει μερικές φορές.

Μήπως ξέρεις κάποιο μαγαζί να το χει ή από το ιντερνετ το πήρες; Έστω με Pm για να μη θεωρηθεί διαφήμηση...

Καλημέρα σας κύριοι, καλό χειμώνα...-bye-

δεν ακούω κάτι συγκεκριμένο, απλά είμαι στο γραφείο και από το pc ακούω Εν Λευκώ..

ΘΕΛΩ ΔΙΑΚΟΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣ ΠΑΛΙ.......

την πήρες ?

Ω ναι! :worshippy:
είχαν έρθει κάτι παραγγελίες. χτύπησα και καναδυό επανεκδόσεις στο ενδιάμεσο. 111 λουδοβίκεια. Ορκίστηκα όμως πως δεν θα ξαναπάρω τίποτα άλλο αυτό το μήνα. Μετά, θυμήθηκα κάτι πακέτα που έρχονται. mail - orders. τα κάναμε ρόϊδο πάλι...
ρε σείς...μήπως να το γυρίσω στις σκόνες; πιο φτηνά θα μου έρχεται... :rolleyes:

το είδα, μόλις πριν λίγο, στο κεντρικό Μετρόπολις...
πάνω που γύρισα από διακοπές πετάχτηκα να πάρω τη δόση μου.

Τι να πω τώρα... την περασμένη βδομάδα πήγα και δεν είχαν ιδέα.
Τους το έγραψα και σε χαρτάκι να το δουν γραπτώς αλλά δεν το έιχαν ούτε σκοπευαν να το φέρουν!!! Μόνο παραγγελία θα μπορούσαν να μου το φέρουν...

Τέλος πάντων, το απόγευμα θα πάω παλι. Ευχαριστώ.

μιλάει η πείρα
βάζω στοίχημα ξέρεις τι έχει η καθεμιά :grinning-smiley-043:grandpa:

Απάντηση: Re: Now playing...

Αν δεν το δείς στα ράφια, ρώτα. Πολλές φορές τελειώνει στο ράφι και το έχουν απο κάτω, στις συρταριέρες.

Eτσι απο περιεργεια, ποσο το εχει το μετροπολις? Εγω το παρηγγειλα απο το play.com (17 ) στις 11 Αυγουστου, αλλα ακομα δεν εχει ερθει.

προχτές πχ πήρα το τελευταίο Pat Metheny, χρόνια εκτός ecm, στα 16.
Είναι μιά ένδειξη

Απάντηση: Re: Now playing...

προχτές πχ πήρα το τελευταίο Pat Metheny, χρόνια εκτός ecm, στα 16.
Είναι μιά ένδειξη

Εχω κοψει τα δισκαδικα. Ειμαι πολυ επιρρεπής στα εξοδα εκει μεσα. Περιεργως ή οχι, απο το ιντερνετ παραγγελνω με ρυθμο τον οποιο μπορω να αφομοιωνω. Ασε που μου τα στελνουν στο γραφειο και ετσι εκει που ειμαι πιγμενος στη δουλεια, τσουυυυυυπ, σκανε μυτη μερικα καινουρια CDακια και μου φτιαχνουν το κεφι...:music-smiley-004:

πάντως αυτό
PM_DayTrip1.jpg

λέει πολλά....

δεν είναι στο γνωστό στυλ, ούτε του γκρουπ, ούτε του μοναχικού, ούτε με τον Mays, ούτε των τριος...
Μοιάζει με των τριος, αλλά φέρνει λίγο από το group στον αυτοσχεδιασμό.
Πολύ ωραίο. Σχεδόν ανέλπιστα.
Ενας Pat που με πρόλαβε ο Ντοκ...

Last edited: