Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

8110695.gif

Tην "Παθητική" με τον Artur Schnabel στο πιανο σε ηχογράφηση του 1934(η οποία ακούγεται αρκούντως καλά). Προτιμώ τον μονοφωνικό, σκονισμένο ήχο της ηχογραφησης του Schnabel από κατι συγχρονο... Αποκαλύπτει πτυχες της μουσικής του Beethoven χωρίς να "μετακινει" τη μουσικη από τον αδη της βασανισμένης ψυχής του συνθέτη...

Απάντηση: Now playing...

Αντε πουλάκι μου.
Τον ανακάλυψες.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Προτείνω και τά Vol.5,6,7απο την ίδια σειρά.
Δεν ξέρω εάν ο Schnabel ειναι ο καλύτερος.
Αλλά είναι απο τούς γνησιότερους και εντιμότερους και καθόρισε μιάν ολόκληρη γενιά.
Υ.Γ.
Ψάξτον και στον Schubert στίς τελευταιες του σονάτες.
Eνα πολύ καλό διπλό c.d απο την ΕΜΙ...
Yπάρχουν κάποια σχόλια και εδώ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2136

36449.jpg

Tα δύο προθανάτια ζοφερά αριστουργήματα τού Dmitri (σονάτα γιά βιολι και πιάνο και σονάτα γιά βιόλα και πιάνο).
To τελευταίο μέρος τής σονάτας γιά βιόλα και πιάνο είναι αφιερωμένο στον Beethoven και ιδίως στην Σονάτα υπο το Σεληνόφως.
Υ.Γ.
Κρίμα πού ο Kagan πέθανε στά 46 του χρόνια.Ισως νάταν ο διάδοχος τού Oϊστραχ.
Σε c.d. κυκλοφορεί σε εξευτελιστική τιμή απο την Regis.
Ζωντανές ηχογραφήσεις τού 1982 και 1985

Re: Απάντηση: Now playing...

Αντε πουλάκι μου.
Τον ανακάλυψες.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Προτείνω και τά Vol.5,6,7απο την ίδια σειρά.
Δεν ξέρω εάν ο Schnabel ειναι ο καλύτερος.
Αλλά είναι απο τούς γνησιότερους και εντιμότερους και καθόρισε μιάν ολόκληρη γενιά.
Υ.Γ.
Ψάξτον και στον Schubert στίς τελευταιες του σονάτες.
Eνα πολύ καλό διπλό c.d απο την ΕΜΙ...
Yπάρχουν κάποια σχόλια και εδώ.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2136

Σίγουρα απο τους εντιμότερους, ίσως κι απο τους αδικημένους μια και δεν ακούγεται ιδιαίτερα. Σε σχέση με συγχρονους μεγάλους είναι μπροστά κάνοντας τον Beethoven να φαίνεται πολύ απλός.

Την D960 την βρηκα πρόσφατα σε βινύλιο με τον Serkin αλλα δεν εχω προλάβει να την ακουσω.

... .... ο άλλος από που γράφει .... και κυριώς από που ακούει ;;;;

ο "άλλος" φόρτωσε, ο προκομένος, 235 (!) άλμπουμ στο καινούργιο του iPod (80 GB) και έφυγε. Ζήτημα να καταφέρει ν ακούσει το 1/10 απ αυτά.
Αρχικά είπα ν αφήσω τα δύσκολα (Anthony Braxton, Wadada Leo Smith, Tim Berne, Mark Dresser) για ...πιο μετά. Λέω "κάτσε να πιάσω τα πιο ...βατά. σε διακοπές είμαι...".
Πήγα στα ...βατά και κόλλησα άσχημα: Dave Brubeck-Gerry Mulligan Live At The Berlin Philharmonic και Earl Hines plays Duke Ellington, σόλο πιάνο, σπουδές πάνω στα blues.
Irene Schweizer-Pierre Favre, ντουέτο, πιάνο και κρουστά, στην Intakt Records, έχουν ηχογραφήσει 2 άλμπουμ ακούω το πρώτο, (Intakt CD 009), Αριστούργημα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν χορταίνω να το ακούω

περισσότερα όταν γυρίσω.

Last edited:

ωχ ωχωχ....

καλά έλεγε ο ένας ότι έχετε τσακίσει τα ράφια...

πατερ...θα σε πλησιάσω κατά ολίγα χιλιόμετρα, αλλά συνάτηση δεν προβλέπεται.-bye-

Απάντηση: Re: Now playing...

Πήγα στα ...βατά και κόλλησα άσχημα: Dave Brubeck-Gerry Mulligan Live At The Berlin Philharmonic .

Λοιπόν για Brubeck είναι δισκάρα . Εννοώ ο συνήθως cool σε σημείο χασμουρητού συμπαθής και πολύ καλός πιανίστας , εδώ δίνει τα ρέστα του μαζί με τον Μάλλιγκαν , τον οποίον επίσης σε αυτόν τον δίσκο εξετίμησα ιδιαίτερα ( κι ας είναι κι αυτός χαλαρός )

Απάντηση: Re: Now playing...

Λοιπόν για Brubeck είναι δισκάρα . Εννοώ ο συνήθως cool σε σημείο χασμουρητού συμπαθής και πολύ καλός πιανίστας , εδώ δίνει τα ρέστα του μαζί με τον Μάλλιγκαν , τον οποίον επίσης σε αυτόν τον δίσκο εξετίμησα ιδιαίτερα ( κι ας είναι κι αυτός χαλαρός )

Υπάρχει σε cd αυτό Δημήτρη;

... χαχαχαχα, 235 δίσκους .... άκου εκεί 235 δίσκους ...... Αμ βέβαια, κάνεις και παρέα με τον Μανωλάκο .... :BDGBGDB55:

Τεράστιος.
Δεν θέλω να μπώ σε διαδικασία συγκρίσεων αλλά ίσως και να είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον Jarrett.
Και ναι, η ηλεκτρική του περίοδος "δεν μίλησε" ούτε σε μένα.
Μετά, όμως, με αποζημίωσε με 6 ή 7 σπουδαία άλμπουμ.
Τα "Origin: Live At The Blue Note" (1998) και "Rendezvous In New York" (2001) είναι εκπληκτικά: 5 αστέρια αβλεπί για το καθένα τους από εμένα.
"Past, Present & Futures" και "Remembering Bud Powell" ακολουθούν από κοντά με διαφορά στήθους.

Όντως! Ο Jarrett είναι άφταστος στο είδος του, ο Corea όμως έχει συμπληρώσει όλη την "βόλτα". Κάθε φορά που τον ακούω αναρωτιέμαι... πως τα καταφέρνει και χωράει τόσες εποχές και τόσα είδη μαζί (...?). Πραγματικός πολίτης του κόσμου (αν και δεν συμπαθώ αυτήν την πολυφορεμένη ατάκα)

Re: Απάντηση: Now playing...

5099748141521.jpg

Αυτό είναι;

Αυτό είναι και όντως είναι εξαίρετο!!!

Υ.Γ.Χωρίς να θέλω να μπω σε ξένα χωράφια νομίζω ότι και η εγγραφή του είναι αρκετά καλή (έχει ακουστεί δυνατά αρκετές φορές...)

Last edited:

Manu%20Katche%20-%20Neighbourhood,%20cover.jpg

O εξαιρετικός ρυθμός τού Katche και οι Wasiliewski και Kurkiewich παρασύρουν ακόμα και τον ´αδιάφορο´στίς τελευταίες του δουλειές Garbarek.
Ο Stanko σταθερή αξία.
Πολύ καλός δίσκος.

Δε θα ξεχάσω τον Katche στο τελευταίο live του Garbarek, που πήγα με τους γηραιούς (Δημοσθένη, Παναγιωτίδη, Τσάκωνα, Ντοκ).

Ένας τύπος αστείρευτος. Τόση ενέργεια, δεν έχω ξαναδεί live.