Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

Ξύπνησα με άγριες διαθέσεις σήμερα...:music-smiley-005:

723cb340dca09d06e6316010.L.jpg

Τελικά κάτι έχω πάθει σήμερα, δεν εξηγείται αλλιώς.
Πού να μην είχε και λιακάδα...

41Mo03E6juL._SL500_AA240_.jpg

Bauhaus - Burning from the Inside

Απάντηση: Now playing...

Tά ´τσιμπάς´όλα τά καλά Ελληνικά ατιμούτσικε.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

:a0210:
Στα αλήθεια, δίνω προτεραιότητα στα Ελληνικά. Δυστυχώς μετά από μια χρυσή δεκαετία (χονδρικά) με πολλούς καλούς δίσκους-ακόμα και στον λαϊκό ήχο, εδώ και 4-5 χρόνια επανήλθαμε στην ανομβρία και οι αξιόλογες προτάσεις είναι ελάχιστες και σκόρπιες.

...μια κονσέρβα μπάμιες...:D

51e0QfQ6iFL._SL500_AA280_.jpg

Έχει δρομολογηθεί και παραγγελία του Soundtracks...

Από τα CAN που έχω σπίτι, νομίζω το συγκεκριμένο είναι αυτό που παίζει πιο συχνά στο πικάπ…
Έπονται πολύ κοντά τα future days και tago mago

2L8
Δικοι μας. Eχω εντυπωσιαστει! Καταπληκτικο τραγουδι και βιντεο!

Last edited:

bosporos.jpg

Το στοίχημα εξ'αρχής ήταν δύσκολο. O funky-jazz χαρακτήρας των Mode Plagal είχε ταιριάξει γάντι με τους ηπειρώτικους δρόμους και τις διονυσιακές μακεδονίτικες και θρακιώτικες γκάιντες. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στιβαρός χαρακτήρας της Πόλης και η περισότερο "εγκεφαλική" λόγια Βυζαντινή, αλλά και η Οθωμανική μουσική παράδοση αλλάζουν κατά πολύ τα δεδομένα. Αποτέλεσμα ένας γοητευτικός δίσκος, με την συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών (Ελλήνων και Τούρκων) που συναντήθηκαν -όχι τυχαία- στο αιώνιο σταυροδρόμι δύσης και ανατολής.

Re: Απάντηση: Now playing...

bosporos.jpg

Το στοίχημα εξ'αρχής ήταν δύσκολο. O funky-jazz χαρακτήρας των Mode Plagal είχε ταιριάξει γάντι με τους ηπειρώτικους δρόμους και τις διονυσιακές μακεδονίτικες και θρακιώτικες γκάιντες. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στιβαρός χαρακτήρας της Πόλης και η περισότερο "εγκεφαλική" λόγια Βυζαντινή, αλλά και η Οθωμανική μουσική παράδοση αλλάζουν κατά πολύ τα δεδομένα. Αποτέλεσμα ένας γοητευτικός δίσκος, με την συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών (Ελλήνων και Τούρκων) που συναντήθηκαν -όχι τυχαία- στο αιώνιο σταυροδρόμι δύσης και ανατολής.

Μάριε μιλάμε για ενα από τα καλύτερα άλμπουμ που υπάρχει στη συλλογή μας εδώ και χρόνια.
Όταν κυκλοφόρησε είχε γίνει μεγάλη κουβέντα και στο φόρουμ εδώ.
Άψογη παραγωγή και εκτελεστικότητα με τα αρώματα της Ανατολής.

Είχα να το ακούσω αρκετό καιρό (όπως και το ΙΙΙ). Στο υπεξαίρεσα:flipout::flipout: τις προάλλες που είχα έρθει από εκεί.-bye-

Είχα να το ακούσω αρκετό καιρό (όπως και το ΙΙΙ). Στο υπεξαίρεσα:flipout::flipout: τις προάλλες που είχα έρθει από εκεί.-bye-

Μάριε έχεις link γι´αυτό?
Eπίσης,γνωρίζεις μήπως εάν παραμένει διαθέσιμο σέ δισκοπωλεία?

Μάριε έχεις link γι´αυτό?
Eπίσης,γνωρίζεις μήπως εάν παραμένει διαθέσιμο σέ δισκοπωλεία?

http://www.modeplagal.gr/index_HEL.htm

Στα κεντρικά δισκοπωλεία θα το βρεις σίγουρα. Ίσως και στην γειτόνισσά σου.-bye-
Αλλιώς... για αυτά είναι οι φίλοι:grandpa:

σημ.: στο κεντρικότερο του Πειραιά το έχουν στις ...νέες κυκλοφορίες σε ποσότητα. Ίσως πρόκειται για επανέκδοση.

Last edited:

http://www.modeplagal.gr/index_HEL.htm

Στα κεντρικά δισκοπωλεία θα το βρεις σίγουρα. Ίσως και στην γειτόνισσά σου.-bye-
Αλλιώς... για αυτά είναι οι φίλοι:grandpa:

σημ.: στο κεντρικότερο του Πειραιά το έχουν στις ...νέες κυκλοφορίες σε ποσότητα. Ίσως πρόκειται για επανέκδοση.

Ευχαριστώ.!!!!!!!!!!!!

Έχουμε κάνει κατα καιρούς αποσπασματικά σχόλια για τους Plagal σε διάφορα νήματα αλλά και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Εγώ λέω να τους κάνουμε μια συνολική μικρή παρουσίαση. Το αξίζουν. Μάριε, τι λές, το ξεκινάς εσύ και οι άλλοι να προσθέσουμε;

Έχουμε κάνει κατα καιρούς αποσπασματικά σχόλια για τους Plagal σε διάφορα νήματα αλλά και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Εγώ λέω να τους κάνουμε μια συνολική μικρή παρουσίαση. Το αξίζουν. Μάριε, τι λές, το ξεκινάς εσύ και οι άλλοι να προσθέσουμε;

Καλή ιδέα. Και γυρίζει καιρό στο μυαλό μου. Θα καταβάλω όμως προσπάθεια να νικήσω τον :violent-smiley-030:τεμπέλη που έχει κυριέψει το κορμί και το μυαλό μου!
Όπως άξιοι αναφοράς είναι και οι Βόσπορος.

Last edited:

Chopin_Polonaises_Richter92_LiveClassics441.jpg

O Richter αν και 77 ετών πιά ,σέ ζωντανές εκτελέσεις 4´Polonaises' τού Chopin καί εργων τού Scriabin(Vers la Flamme,Fantaisie op.28,Poeme Nocturne,Deux Dances).
Ο Richter ερμηνεύει τά έργα μέ μιά απέριττη Σοφία.
Σπάνιος δίσκος πλέον.

post-248067-1123722541.jpg

Aπό τούς καλύτερους δίσκους τού Gould.
Οι 6 παρτίτες ερμηνευονται μέ ρυθμό,λεπτομερειακή ανάλυση και πλήρη γνώση τού περιεχομένου τους.
Ο Δεύτερος δίσκος πλήν τής 6ης Παρτίτας προσφέρει διάφορα ´καλούδια´-Πρελούδια και Φούγκες-μινιατούρες πού δείχνουν οτι χωρίς τήν Ιδιοφυϊα τού Gould οι ερμηνείες τού Bach θά ήσαν κατά πολύ φτωχότερες.
Οι Παρτίτες ηχογραφήθηκαν απο το 1957-63 και τά υπόλοιπα έργα απο τό 1979-1980.
Must have γιά την Βασική Δισκοθήκη τής Κλασσικής.