Τι να τους κάνεις δέκα δίσκους σε ένα νησί,όταν μπορείς να έχεις μόνον ένα...
Θεϊκό..
Ελα ρε, τοσο καλο? Γενικα με χαλανε οι αφρικανικες κραυγες, αλλα ετσι οπως τα λες πρεπει να το ψαξω λιγο!:a0210:
Αν λατρεύεις τον ρυθμό
Εδώ υπάρχει πολύ ψωμί και προβλέπεται να κολλήσω για καιρό...όλα με διεγείρουν...τα αφρικάνικα κρουστά,η ψυχεδελική 70ιλα που εκφράζεται κυρίως με τα πλήκτρα και το μπάσο,που περπατούν αμέριμνα στα σοκάκια που στήνει η κιθάρα,τα πνευστά που με την απλότητα τους μονοπωλούν τον ρυθμό και το κέφι,,και για το τέλος οι "άναρχες" κραυγές που θυμίζουν καταγωγή,εν μέσω απίθανων solos από κάθε όργανο...
Τι να τους κάνεις δέκα δίσκους σε ένα νησί,όταν μπορείς να έχεις μόνον ένα...
Θεϊκό..
![]()
Αν μπου επιτρέπεις, Σπύρο, όταν με το καλό ξεκολλήσεις από το παραπάνω, δοκίμασε και αυτό:
![]()
τα έχει όλα , Αφρική, Νέα ορλεάνη, αρκετό σαξόφωνο ώστε να απορήσω με τον εαυτό μου, κρουστά, μακράν απέχει από την μουσική που με συνεπαίρνει συνήθως αλλά με έχει μαγέψει!
Heinrich Ignaz Franz von Biber 16 σονάτες για βιολί.
Rosary sonatas about the 15 Mysteries in the life of the Virgin Mary.
Βιολί παίζει η κυρία με το όνομα Suzanne Lautenbacher.
Ξέρω ότι πρόκειται για εξαιρετική εκτέλεση και επειδή κατά κανόνα έχεις δίκιο σε ότι προτείνεις και είναι στα υπόψιν.![]()
Δοκίμασε και αυτό.O Hοlloway θεωρείται από τούς καλύτερους ερμηνευτές του.
Ξέρω ότι πρόκειται για εξαιρετική εκτέλεση και επειδή κατά κανόνα έχεις δίκιο σε ότι προτείνεις και είναι στα υπόψιν.
Για να μην κουβεντιάζουμε μόνοι μας να πω μόνο ότι πρόκειται για βιολιστικό έργο του καθολικού Νοτιογερμανικού Μπαρόκ μεγάλης ωριμότητας.
Λάβε όμως στα σοβαρά και την δική μου πρόταση.
Διάβασα σε ένα post του Γερμανόφωνου Hi-Fi Forum από κάποιον που αγαπούσε και τις δύο ηχογραφήσεις ότι η εκτέλεση της Lautenbacher είναι ξηρή και γοτθική σαν ασπρόμαυρο φιλμ νουάρ, ενώ του Holloway λαμπερή και γεμάτη χρώμα. Τον πιστεύω γιατί τουλάχιστον για την Lautenbacher που έχω ακούσει είχε δίκιο.
Σαφώς καί θά τήν ψάξω..:a0210:
Πάντως προσωπικά ασχολήθηκα μέ την Μουσική τού Biber(και μετά αγόρασα τό Requiem ,τίς 12 Sonatas γιά τρομπέτες ,τύμπανα ,έγχορδα και continuo από τήν Hyperion,αλλά και τόν δίσκο μέ τον Holloway)απ´αυτό εδώ τό διπλό c.d.τής Harmonia Mundi..
Καί μόνον η ερμηνεία τής Sonata Representativa ,πού αποτυπώνονται καί χιουμοριστικά ήχοι πουλιών και ζώων ,μέ αποζημίωσε.
![]()
Τώρα κυκλοφορεί και σέ πιό φτηνή τιμή από τότε πού τήν αγόρασα.
Sergei Rachmaninoff - Cello Sonata in G minor
Στο τσέλο ο Daniel Shafran στο πιάνο ο Yakov Flier. Κουτί με 100 cd της brilliant classics με τίτλο Russian Legends. Κουτί ανεκτίμητο. Λάθος μου που δεν ακούω συχνότερα cd. Που να βρείς αλλού αυτές τις εκτελέσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.