Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Καιρό είχα να τους ακούσω..
Από τα θεατρικά μελωδικά
ατμοσφαιρικά album,
και με μερικά γυναικεία φωνητικά,
σαν χορός..
NS5qcGVn.jpeg

fIREHOSE: "if'n"
Φωτογραφία των Husker Du στο εξώφυλλο και τραγούδι για τον τραγουδιστή των R.E.M.
Στο πρώτο τους lp υπάρχει άλλο με τίτλο Under the influence of the Meat Puppets.
Βρε μπας και δεν παίζουν οι ίδιοι;

fIREHOSE: "if'n"
Φωτογραφία των Husker Du στο εξώφυλλο και τραγούδι για τον τραγουδιστή των R.E.M.
Στο πρώτο τους lp υπάρχει άλλο με τίτλο Under the influence of the Meat Puppets.
Βρε μπας και δεν παίζουν οι ίδιοι;
Πάντως,η αλήθεια είναι πως το μπασσο του Mike Watt αναδεικνύεται όπως αυτό του Greg Norton χωρίς ομως να έχει την ίδια μελωδικότητα.
Προσωπική άποψη.

Παρεληφθησαν προσφατα σε βινυλιο ... οποτε ακουγονται συνεχως ολη την βδομαδα οπως και αποψε...

Αλλα πρωτα απ'ολα μια "Αποκαλυψη"... Τι μουσικο σοκ ειναι αυτο ; Θα μου πειτε καλα τοσα χρονια δεν το ειχες ακουσει, ξεφτιλα...

Οχι το ειχα ακουσει, το εχω χρονια σε κασσετα η αϋλο. αλλα ποτε δεν μου εκατσε να το ακουσω σε δισκο.
Για καποιο λογο παντα αυτος ο δισκος μου ξεφευγε...

Εως τωρα. Και πηρα την ρημαστεριν του Βαγγελη πριν φυγει απο τον ματαιο αυτον κοσμο...

Φυσικα μιλαω για το 666

MzAtNDQ3Ni5qcGVn.jpeg

Απιστευτος δισκος οπως τον ακουσα, σαν να ηταν πρωτη φορα ! Η ποιοτητα ηχου, οι χρειες, η ατμοσφαιρα ! Ρε τι καναν καποιοι Ελληνες τοσα χρονια πριν. Σκεφτομαι οτι οταν ακους με μεστοτητα οταν κανεις ολο το σερεμονιαλ για το βινυλιο ισως επισης προσθετει στην προσοχη και την εμπεδωση του εργου

Επειτα Ozzy παντα εφοσον εδω απετελεστη ανακαλυψη για μενα... Blizzard of ozz.

MC5qcGVn.jpeg

Με ενδιαμεσα ακουσματα ...

Roxy Music _ For your pleasure
MS0zMjM1LmpwZWc.jpeg

Και επισης ενα φοβερο αλμπουμ που ειχα περιφρονησει γιατι το θεωρουσα "καρεκλα¨" και φλοουφλικο αλλα ειναι ενα μουσικο αριστοτεχνημα.

Talk Talk _ It's my Life
LTU5ODMuanBlZw.jpeg

Α ! Στερνη μου γνωση να σ'ειχα πρωτα που λεει και το λαϊκο ρητο και αν επαιρνα λιγοτερο σοβαρα "σκληροπυρηνικους" Ροκ κριτικους... Πολλα πραγματα προς αναθεωρηση αλλα καλλιο αργα παρα ποτε.

Kαι αλλη μια δισκαρα που ακουω καθηβραδυνως (πως λεμε καθημερινως) που παρεληφθη προσφατα σε βινυλιο.

Bruce Springsteen _ Greetings from Asbury Park

Mi0yMzE3LmpwZWc.jpeg

Tον ακουω και μια σκεψη με διαπερναει και προσπαθω να φανταστω... τι σημαινει να εισαι Μπρους Σπινγκστην, να εχεις φτασει σε αυτην την ηλικια και να εχεις πισω σου αυτο το εργο...
Και αυτο το συγκεκριμενο, σαν πρωτο σου δημιουργημα.
Πως μπορεις να αισθανθεις με μια τετοια βαρια παρακαταθηκη της οποια εισαι ο δημιουργος και απο την πρωϊμη νεοτητα σου.

Τεραστειο αλμπουμ με το καλημερα, και συνεχιζει....

Ο Arthur Rizk που είναι υπεύθυνος για τη παραγωγή αυτής της κτηνωδίας, είναι πίσω από το game changer άλμπουμ των Power Trip που ακούει στο όνομα Nightmare Logic (2017) και γενικός δερβέναγας στο τελευταίο πόνημα (sic) των Blood Incantation.
Με την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου των Black Curse, οι Teitanblood έχουν πλέον συγκάτοικο στο θρόνο.

1000003460 (1).jpg

Στο Πικαπ επαιξαν αυτο το απογευμα δυο Smiths και ενα δισκακι που κουβαλαω απο τα νιατα μου και μου θυμιζει ποσο ωραια ειναι η Γερμανικη γλωσσα στο ροκ. Συ τοις αλλοις.

Λοιπον ειχαμε

Smiths _ The Queen is Dead. Ενα αριστουργημα και οχι μονο "του ειδους" απο ολες τις πλευρες
LmpwZWc.jpeg

Επειτα απανωτα
Smiths _ The meat is Murder... Εαν η Βασιλισσα ειναι το πιο εντυπωσιακο τους αυτο ειναι ισως το πιο αρτιο απο αρχης μεχρι τελους.
LmpwZWc.jpeg

Τελος εβγαλα απο την δισκοθηκη ενα δισκο... που Θεε μου... τι θαψιμο ειχε φαει στην Ελλαδα απο τους "εγκυρους κυκλους" του ειδικου τυπου. Και που ηταν και παραμενει δισκαρα.

City _ S/T
OC01MDI3LmpwZWc.jpeg

Αλμπουμ που εχει αφηγημα, εμπνευση, ακρως ενδιαφερουσα ενορχηστρωση και το αναλογο παθος εκφρασης.
Δεν εγιναν γνωστοι ισως γιατι απο Ανατολικη Γερμανια και ισως εξ'αιτιας ενος πανασχημου και φτηνιαρικου εξωφυλλου.
Πολυ αργοτερα εμαθα οτι το αρχικο εξωφυλλο αυτο της ΑνατολικοΓερμανιας ηταν διαφορετικο, αλλα το ιδιο ασχημο και αδιαφορο.

The Sons of Adam: The complete recordings 1964-1966(High Moon Records,USA)
Συλλογη των απάντων( συν ακυκλοφόρητα)της μπάντας όπως και των The Fender IV οι οποίοι προηγήθηκαν,χρονικά.Συμπεριλαμβανεται και μια ζωντανή εμφάνιση της μπάντας.
Αν κάποιος ενδιαφερεται για τις φυσικές εκδόσεις,υπάρχουν το gatefold cd και το διπλό βινύλιο.Επειδη έχω το cd,πρόκειται για άκρως προσεγμένη έκδοση(ήχος,βιβλιαράκι)η οποία αξίζει την ελαφρώς αλμυρή τιμή της.
Σε πολύ χαμηλή ένταση επειδή ο υιος κοιμάται.

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Συζητήσεις επί συζητήσεων για καλώδια streamers ,dac , ασφάλειες, γάτες με τις εφτά ψυχές ,KennyGήδες με τις κρυστάλλινες παραγωγές και στο βάθος κάπου μακριά να αχνοφαίνεται η μουσική.

Βάλαμε Maceo Parker και πέρα βρέχει.

IMG_20251206_133510.jpg

• Like
Reactions: opsim