Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

αυτά
εμένα
δεν μου αρέσουν

οι ρόλοι είναι κοινοί απέναντι στο avclub.
πιστεύω αυτό να μην το ξέχασες Σπύρο από τη δική μου θητεία εδώ.

και επειδή πέρασα από το πόστο αυτό, δεν θέλω να τα βλέπω.

συνεχίστε

Ελπίζω νά μού επιτρέπεται να μήν είμαι κολλητός μέ όλους,αλλά ταυτόχρονα να αποδέχομαι τούς διακριτούς ρόλους.
Ο ενικός είναι αριθμός οικειότητας,και όταν αυτή δεν υφίσταται μπορώ και να μην τον χρησιμοποιώ.

Re: Now playing...

Εάν είναι να μιλάμε με πληθυντικούς σαν να είμαστε Γερμανοί, σε καλή πορεία είμαστε. Να βάλουμε και τυπικές προσφωνήσεις, όπως στον στρατό, μέχρι ταξίαρχος "κύριε" και παραπάνω "στρατηγέ!".

Το φόρουμ στη λατινική από όπου το δανεισθήκαμε, έχει διπλή έννοια, της αγοράς και του δικαστηρίου. Ο αυστηρός κώδικας συμπεριφοράς και επικοινωνίας πηγαίνει μόνο στη δεύτερη έννοια. Δεν θέλω να μιλάω τη γλώσσα της αντιδικίας εδώ μέσα, μου φτάνει στη δουλειά μου.

covenant-3.jpg

γιατί έρχεται και το rockwave,:ernaehrung004:,,πρέπει να ξαναθυμηθούμε κάποια πράγματα....
άψογη τεχνική κατάρτιση...ανάποδα riffs που αγγίζουν ξεχασμένες γωνιές του εγκεφάλου ,,,ένας ντράμερ που ίδρυσε σχολή με το παίξιμό του,,,και μερικες ορδές θαυμαστών απ την άλλη να περιμένουν πως και πως την ώρα που θα παίξουν στην χώρα μας....

κρίμα για την ώρα που παίζουν:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Now playing...

Εάν είναι να μιλάμε με πληθυντικούς σαν να είμαστε Γερμανοί, σε καλή πορεία είμαστε. Να βάλουμε και τυπικές προσφωνήσεις, όπως στον στρατό, μέχρι ταξίαρχος "κύριε" και παραπάνω "στρατηγέ!".

Nαι αλλα οι Γερμανοι ειναι σε πολυ καλη πορεια
μαλλον εμεις δεν ειμαστε .

Εάν ήμασταν Γερμανοί, ο πληθυντικός θα ήταν η γλώσσα της ευγένειας. Σε εμάς όμως είναι δυστυχώς η γλώσσα των αποστάσεων.

Το φόρουμ στη λατινική από όπου το δανεισθήκαμε, έχει διπλή έννοια, της αγοράς και του δικαστηρίου. Ο αυστηρός κώδικας συμπεριφοράς και επικοινωνίας πηγαίνει μόνο στη δεύτερη έννοια. Δεν θέλω να μιλάω τη γλώσσα της αντιδικίας εδώ μέσα, μου φτάνει στη δουλειά μου.

Στην δική μου δουλειά ισχύει το να κραταω τίς αποστάσεις για να μπορώ να είμαι ουδέτερος σέ αυτά πού ακούω.
Εδώ μέσα έκανα και κάνω ακριβώς το αντίθετο.Αδιακρίτως..Τελικά όμως ,δυστυχώς αδιακρίτως.

Τώρα γιά τίς προσφωνήσεις καλό είναι και οι ´στρατηγοί ´να θυμούνται οτι ξεκίνησαν απο απλοί στρατιώτες..

Εάν ήμασταν Γερμανοί, ο πληθυντικός θα ήταν η γλώσσα της ευγένειας. Σε εμάς όμως είναι δυστυχώς η γλώσσα των αποστάσεων.

Ναι ?

από πότε η έλλειψη καλών τρόπων και η γαιδουριά δημιουργούν οικειότητα (εφόσον το αντίθετο δημιουργεί "απόσταση "?)

Δεν με χαλάει καθόλου η γλώσσα των Γερμανών η οποία χρησιμοποιεί πληθυντικό ευγενείας,όπως (άλλοτε) και η Ελληνική..

...κι ενώ εσείς τα λέτε, εγώ αλλάζω δίσκο στο πλατώ.

Μια γυναίκα, μα τι γυναίκα... Έχει και το ferocce της Τοκάτας του Προκόφιεφ(πρέπει ν' ακούσετε πώς σφυροκοπά τα πλήκτρα και ταυτόχρονα κάνει τις συγχορδίες του Sergey να χαμογελούν απειλητικά) και την γλυκάδα κι απαλότητα των Παιχνιδιών του Νερου του Ραβελ. Με λίγα λόγια, θηλυκό με θήτα κεφαλαίο. Η γνωστή ως Μάρθα στους "κλασσικούς" της κατηγορίας, Martha Argerich για τον υπόλοιπο κόσμο, στο πρώτο ηχογραφημένο της ρεσιτάλ. Για τους βινυλιάκηδες, κρυφούς και μη, παραθέτω το εξώφυλλο από την πρόσφατη επανέκδοση σε δίσκο

dg138672.jpg

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Ναι ?

από πότε η έλλειψη καλών τρόπων και η γαιδουριά δημιουργούν οικειότητα (εφόσον το αντίθετο δημιουργεί "απόσταση "?)

Δεν με χαλάει καθόλου η γλώσσα των Γερμανών η οποία χρησιμοποιεί πληθυντικό ευγενείας,όπως (άλλοτε) και η Ελληνική..

με παρερμηνεύεις, ενώ φαντάζομαι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

Η χρήση πληθυντικού είναι τόσο αυτονόητη στους Γερμανούς σε σημείο που το να απευθυνθείς στον ενικό σε κάποιον άγνωστο να ενέχει κάποιο βαθμό προσβολής (τουλάχιστον πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που έχει σε εμάς).

Ο απλός και σκέτος ενικός (δεν εννοώ να συνοδεύεται από "ρε" κλπ) στη γλώσσα μας ούτε οικειότητα υποδηλώνει απαραίτητα, ούτε γαϊδουριά. Είναι ο αριθμός που χρησιμοποιούμε ως λαός στις απλές συνομιλίες μας, όταν αυτές δεν διέπονται από ιδιαίτερους κώδικες συμπεριφοράς.

Φυσικά μπορώ να συμμετέχω σε μία συζήτηση δίχως να χρησιμοποιήσω καν το β´ πρόσωπο ώστε να τεθεί θέμα ενικού/πληθυντικού, και εάν θέλετε το εφαρμόζω και τώρα. Τι ικανοποίηση θα αντλώ από τη συμμετοχή μου σε μια τέτοια συζήτηση δεν ξέρω. Μαζοχιστική, ίσως.

Απάντηση: Now playing...

Τάσο μια επισήμανση έκανα.
Ισως το "δημιουργεί αποστάσεις" μου κάθησε λίγο
Ισως πάλι γιατί είμαι εν μέρει Γερμανοαναθρεμμένος,είτε λόγω παιδείας (απ τους γονείς μου) τον πληθυντικό ευγενείας τον χρησιμοποιώ καθημερινά στη ζωή μου.Δεν τον απαιτώ,εγώ όμως τον χρησιμοποιώ.
Ούτε βέβαια θα ζητήσω να μου μιλάνε όλοι στον πληθυντικό.
Αλλά όταν κάποιος κάποια που δεν με ξέρουν,σε μια συναλλαγή πχ, μου πούν "Τί θέλεις?" ή "κάνε πιό κεί", ε θα πάρει μπρος το τούρμπο.
Αυτά για να κλείσουμε..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

με παρερμηνεύεις, ενώ φαντάζομαι καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ.

Η χρήση πληθυντικού είναι τόσο αυτονόητη στους Γερμανούς σε σημείο που το να απευθυνθείς στον ενικό σε κάποιον άγνωστο να ενέχει κάποιο βαθμό προσβολής (τουλάχιστον πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που έχει σε εμάς).

Ο απλός και σκέτος ενικός (δεν εννοώ να συνοδεύεται από "ρε" κλπ) στη γλώσσα μας ούτε οικειότητα υποδηλώνει απαραίτητα, ούτε γαϊδουριά. Είναι ο αριθμός που χρησιμοποιούμε ως λαός στις απλές συνομιλίες μας, όταν αυτές δεν διέπονται από ιδιαίτερους κώδικες συμπεριφοράς.

Φυσικά μπορώ να συμμετέχω σε μία συζήτηση δίχως να χρησιμοποιήσω καν το β´ πρόσωπο ώστε να τεθεί θέμα ενικού/πληθυντικού, και εάν θέλετε το εφαρμόζω και τώρα. Τι ικανοποίηση θα αντλώ από τη συμμετοχή μου σε μια τέτοια συζήτηση δεν ξέρω. Μαζοχιστική, ίσως.

Ουδέν ενικότερον τού Προσωπου ελεγαν κάποιοι Πατέρες.
Με άλλα λογια η εμπρόσωπη σχέση εμπεριέχει τον ενικό...
Η απρόσωπη τον πληθυντικό.

a554828fd7a0922261224110._AA240_.L.jpg

Chuck Mangione - Main Squeeze

Ευχάριστο ρυθμικό άκουσμα , ότι πρέπει για να σου ανεβάσει την διάθεση, αλλά και γλυκά μελαγχολικά κομμάτια συνθέτουν ένα υπέροχο άλμπουμ !
Κιθάρες, πνευστά που δίνουν έναν groovy αέρα !!!

Last edited:

Σήμερα άκουσα μια λίστα που ετοίμασα χθές βράδυ, κι όχι κάποιο συγκεκριμένο cd.

την παραθέτω !

Hodges, James, Smith and Crawford - Nobody
Bobby Womack - Across 110th Street
Curtis Mayfield - Underground
Diana Ross - Ain't No Mountain High Enough
Love Unlimited Orchestra - Under the Influence of Love
Isaac Hayes - Never Can Say Goodbye
Kay-Gee's - My Favourite Song
Baby Huey - Hard Times
Linda Clifford - You Can Do It
The New Birth - Buck and The Preacher (Theme)
Marcia Griffiths - Here I Am (Come and Take Me)
Marvin Gaye - I Wanna Be Where You Are
Stevie Wonder - Superstition
Phillips Esther - Home Is Where the Hatred Is
Rhetta Hughes - You're Doing It With Her
The Dramatics - In the Rain
Minnie Riperton - Les Fleur
Ohio Players - Sweet Sticky Thing
The New Birth - Dream Merchant
Amnesty - Trouble Will Remain

Soul , αισθησιασμός, ρυθμοί που ξεσηκώνουν και grooves που σε κάνουν να κουνιέσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις !!!

@ Γιώργος Μπαϊραχτάρης , ρίξε μια ματιά πιστεύω θα σου αρέσουν τα κομμάτια !

Τάσο Amnesty και Marcia Griffiths θα ψαχτούν άμεσα...Dramatics απο τους πολύ αγαπημένους μου Baby Huey επίσης(ψάξε και το listen to me).Για την Ripperton δεν το συζητάμε μόλις καλύψω την δισκογραφία της υπόσχομαι αφιέρωμα.Ton Isaac τον θεωρώ λίγο υπερτιμημένο,πάντως απο τα ωραιότερα soul κομμάτια που έχει γράψει είναι το that loving feeling(ψάξτο).Το across 110 street αξίζει συνολικά σαν δουλειά το θεωρώ απο τα καλύτερα 70ς blaxploitation...

A!!! Το aint no mountain high enough άκου το και απο Inner Life & Jocelyn Brown

Last edited:

A!!! Το aint no mountain high enough άκου το και απο Inner Life & Jocelyn Brown

Μπαίνω λίγο σφήνα αλλά που να το ψάχνει σε Salsoul βινύλια τώρα, εκτός και αν έχει τα Classic Mastercuts....-bye-(ακούω και τέτοια παναθεμά με και χαίρομα που βρίσκω και άλλους που τα ξέρουν αλλά και .....τα εκτιμάνε)

@Μπαιραχτάρης ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ripperton αλλά αφιέρωμα και σε Jocelyn Brown... Έτσι για κάτι διαφορετικό :grinning-smiley-043