Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Now playing...

51exXgX0%2BoL._SS500_.jpg

Toυ 2008 αυτο το CDακι, με πολυ hype. Not bad.

Re: Now playing...

La Onda Pesada de Ernan Roch - Con Las Voces Frescas

Ernan+-+Front.jpg

Υπέροχο δισκάκι, δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ σύνδεσμο με δείγματα.
Επειδή με την ρόκ δεν έχω μεγάλη σχέση, δεν ξέρω πως να το προσδιορίσω σχετικά με το είδος.
Πάντως οι κιθάρες κυριαρχούν και η φωνή του τραγουδιστή είναι ιδιαίτερη.

41tS4wZIdnL._SL500_AA240_.jpg

Bye Bye Blackbird

απλά υπέροχο το τρίο του Jarret με τους Peacock και DeJohnette σε μπάσσο και ντράμς αντίστοιχα. Χαίρεσαι μουσική.
Αυτή η εξεταστική κακό πράγμα. Ένα δισκάκι την μέρα με τα βίας.

Να μείνουμε λίγο ακόμη στον μεγάλο Keith ,με το ευρωπαϊκό κουαρτέτο του αυτή τη φορά.

Nude Ants
Keith Jarrett - piano
Jan Garbarek - Soprano and Tenor saxophones
Palle Danielsson - bass
Jon Christensen - drums.

nudeants.jpg

Ζωντανή ηχογράφηση από το Village Vanguard (Νέα Υόρκη 1979).
Αντίθετα από τα δυο προηγούμενα album του κουαρτέτου ( Belonging,My song) και όπως το επόμενο (Personal Mountains) η φόρμα έχει ... ξεχειλώσει κάπως φτάνοντας και τα 30 λεπτά (1ο κομμάτι 2ου cd - Oasis).
Ο Keith Jarrett προφανώς δεσπόζει των υπολοίπων μουσικών (δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά βέβαια...) και κάποιος εξοικειωμένος με το σολιστικό του παρελθόν και ...μέλλον (μιλάμε για το 1979) θα αναγνωρίσει σε κάποια σημεία τον Jarrett των solo κοντσέρτων.
Κατά τ'άλλα υπάρχουν και γεμάτα ενέργεια κομμάτια αλλά και πιο ενδοσκοπικά.
Πολύ καλό παίξιμο εκτός του Garbarek , και από τον Danielsson στα τύμπανα (ακούστε το 1ο του 1ου Cd).

Όλα τα κομμάτια (όπως και στα υπόλοιπα τρία album του κουαρτέτου) είναι συνθέσεις του Keith Jarrett.

Υ.Γ.
Ο Keith φαίνεται ότι είχε μερακλώσει διότι στο album υπάρχουν πολλά , πάρα πολλά ηχητικά εφέ από τον ίδιο.
Κραυγές, στριγγλιές,νιαουρίσματα, μυκηθμοί και άλλα...

Anouar Brahem Trio - Astrakan Cafe

404405.jpg

Aτμοσφαιρικό με αρωμα ανατολής ή μεσογείου. Ένα τρίο διαφορετικό απο τα άλλα με τον Anouar Brahem στο ούτι, τον Barbaros Erkose στο κλαρίνο και τον Lassad Hosni στα κρουστά bendir και darbouka.

Προσφάτως ανακαλυφθείς ο κύριος Brahem θα διερευνηθεί σε περισσότερο βάθος.

Last edited:

Και σήμερα ο Τυνήσιος συνόδευσε σαν υπόκρουση το διάβασμα.
2 άλμπουμς του που κινούνται στο ίδιο ύφος.
Σε κάποιες στιγμές η μουσική γίνεται πολύ μελαγχολική, λές και κάθε όργανο εξιστορεί ή αναπολεί παλιές χαμένες στιγμές.
Σαν μονόλογοι ανθρώπων που στέκονται σε μια γωνιά και κοιτάζουν , γύρω τους, ή γυρνάνε πίσω.

Μουσική βαθύτατα συναισθηματική που σαν άκουσμα είναι αρκετά κοντά στον λαό μας.

51aAz96Bo7L._SL500_AA240_.jpg

Barzakh

και

418pqR9B-uL._SL500_AA240_.jpg

Conte de L'incroyable Amour

Δείγματα εξαιρετικού μουσικού.

relics_380.gif

Αrnold Layne από βινύλιο(επιτέλους!) ... Είναι έξω απο τις μουσικές μου, δεν μπορώ να πώ όμως οτι δεν μου αρέσει. Μ' ενοχλεί λιγο ο μουσικός-sound effect μαξιμαλισμος που τους πιάνει καμια φορά, κι όντως εδω οι Soft Machine στο Third ήταν πολυ πιο ενδιαφέροντες(Progressive δεν θεωρούνται και οι Floyd; :rolleyes:...)

Σχετικά με την ηχογράφηση, ακούγονται τα drums στο δεξι κι όλα τα υπολοιπα στο αριστερο κανάλι... Είναι κι αυτος ο δίσκος θύμα μίξης; Περίεργο πάντως γιατι ήξερα οτι μηχανικός των Floyd ηταν ο Alan Parsons...

Απάντηση: Re: Now playing...

relics_380.gif

Αrnold Layne από βινύλιο(επιτέλους!) ... Είναι έξω απο τις μουσικές μου, δεν μπορώ να πώ όμως οτι δεν μου αρέσει. Μ' ενοχλεί λιγο ο μουσικός-sound effect μαξιμαλισμος που τους πιάνει καμια φορά, κι όντως εδω οι Soft Machine στο Third ήταν πολυ πιο ενδιαφέροντες(Progressive δεν θεωρούνται και οι Floyd; :rolleyes:...)

Σχετικά με την ηχογράφηση, ακούγονται τα drums στο δεξι κι όλα τα υπολοιπα στο αριστερο κανάλι... Είναι κι αυτος ο δίσκος θύμα μίξης; Περίεργο πάντως γιατι ήξερα οτι μηχανικός των Floyd ηταν ο Alan Parsons...

πολλές ηχογραφήσεις εκείνης της εποχής πάντως είχαν τέτοια περίεργα . Τα ντραμς από την μία τα υπόλοιπα από την άλλη .

TalkTalk-TheColourOfSpringFront.jpg

ένα απόλυτα εσωστρεφές αποτέλεσμα....δεν με νοιάζει αν το μπάσο σε σημεία "γδέρνει" funky νότες,,,δεν με νοιάζει αν υπάρχουν οι σωστές δόσεις πειραματισμού και καθαριστικής διαύγειας...δεν με νοιάζει ότι ο δίσκος έχει με Ελληνικούς χαρακτήρες τους τίτλους των κομματιών στο πίσω μέρος....

με νοιάζει όμως το ότι μου μιλάει και με στέλνει πίσω στα χρόνια που κανένα κουτί δεν μπορούσε να με κρατήσει σπίτι...ότι καλούδια και να μου έδινε

Last edited:

Live1966ClassicRecordsLPUS.jpg

Μονον και μόνον επειδή ο ´Μεγάλος´την είπε σέ κάτι ρόζ Βρεττανούς ´προοδευτικάριους´γιατί τούς τήν έσπασε με τον ηλεκτρικό ήχο του και τού φώναζαν οτι ειναι ´Προδότης´.

gipsy-single-frankrig.jpg

ACHE 1968 ένα φοβερό γκρούπ μετά τους ''Steppenwolf'' έρχεται από την Δανία με pro/progressive Rock , symphonic Rock και classical Rock και psychedelic ήχους στην μουσική τους.

Έργα τους:
1. ''De Homine Urbano''1970
2. ''Green Man'' 1971
3. ''Pictures from cyclus''1976
4. ''Bla son Altid'' 1977

I'm the shadow of a gipsy
Love the wind to blow against my face
Love to feel the breath of Freedom
Am I insane?
Ακούστε το είναι το κάτι άλλο!!!!!!

Περισσότερα εδώ http://www.headheritage.co.uk/unsung/feature/danskrocksampler

Last edited:
Re: Απάντηση: Now playing...

Live1966ClassicRecordsLPUS.jpg

Μονον και μόνον επειδή ο ´Μεγάλος´την είπε σέ κάτι ρόζ Βρεττανούς ´προοδευτικάριους´γιατί τούς τήν έσπασε με τον ηλεκτρικό ήχο του και τού φώναζαν οτι ειναι ´Προδότης´.

Φανταστικί live.
"Judas"........