Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

εκείνο που κατάλαβα από το pc είναι τα γρήγορα tempi που είναι κι αυτό που μ' ενδιαφέρει κυρίως κατ' αρχήν, όχι σαν την Ακαδημία της Βιέννης που σέρνονται.... Πλησιάζουν θα έλεγα την ταχύτητα του Goebel στο cd του Βήματος ....
Πρέπει να παραγγελθεί απ ' έξω ;Εδώ δεν έχει ;

Προσωπικά την αγόρασα απο το Mdt.
Πιθανολογώ πώς στά κεντρικά δισκοπωλεία θά υπάρχει.

Απάντηση: Now playing...

Σωτήρη εννοούσα πώς ο Αlessandrini διαφωνεί μέ τήν έννοια τού Κοντσέρτου όπως έχουν μείνει στήν Δισκογραφία καί δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενορχήστρωση,πού είναι εντελώς διαφορετική απο ´βαρύτερες ορχήστρες´και μαέστρους τύπου Karajan..
Eπίσης, τουλάχιστον στά δικά μου αυτιά,υπάρχει μιά εξαιρετική ´διακριτότητα´στό κάθε όργανο ,πού καθιστά την συγκεκριμένη ερμηνεία αναλυτική αλλά και γοητευτική...
Υ.Γ.
Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα αναφέρεις περί Bach..

Re: Απάντηση: Now playing...

Σωτήρη εννοούσα πώς ο Αlessandrini διαφωνεί μέ τήν έννοια τού Κοντσέρτου όπως έχουν μείνει στήν Δισκογραφία καί δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενορχήστρωση,πού είναι εντελώς διαφορετική απο ´βαρύτερες ορχήστρες´και μαέστρους τύπου Karajan..
Eπίσης, τουλάχιστον στά δικά μου αυτιά,υπάρχει μιά εξαιρετική ´διακριτότητα´στό κάθε όργανο ,πού καθιστά την συγκεκριμένη ερμηνεία αναλυτική αλλά και γοητευτική...
Υ.Γ.
Εχεις απόλυτο δίκιο σε όσα αναφέρεις περί Bach..

Σπύρο τωρα καταλαβα ακριβώς τι εννοείς... Αυτή η 'διακριτότητα' είναι που κάνει διαφορά στον Bach. Κάπως έτσι ειναι η ερμηνεία με την Freiburg Orchestra που είχε παίξει στα πλαίσια του Bach 2000. Aς μην ξεχνούμε αλλωστε οτι ο Bach ούτε μεγάλη ορχήστρα είχε ούτε εγχορδα σαν αυτά του Mahler και των ρομαντικών.

Y.Γ. Εκανε και Βραδεμβούργεια ο Karajan;;;; :BDGBGDB55: Ημαρτον...

Απάντηση: Re: Now playing...

cd_favre.jpg

Pierre Favre : European Chamber Ensemble (Intakt CD - 2002)

Darkness Darkness Be My Pilow.
Ο "ποιητής των drums". Εχει εδώ προσθέσει στο κουαρτέτο του 3 ακόμη μέλη -βιόλα, βιολί, κιθάρα -. Σύγχρονη μουσική εκπάγλου κάλους, με τα αυτιά της τεντωμένα σε φωνές που μοιάζουν να έρχονται από άλλους κόσμους, ώρες ώρες πολύ μελαγχολική - ένα οκτέτο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις πιο λαμπρές σελίδες που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο είδος.
Ignore at your peril

Ξερεις αν υπάρχουν κάπου δείγματα Κώστα;
(σε αμαζον, jpc, play κλπ πάντως όχι)

H εκτέλεση τού Menuhin αντιθέτως,πού δεν φημιζόταν και γιά τίς διευθυντικές του ικανότητες ,είναι από τίς πιό μουντές,κατά την γνώμη μου...
Κάπου υπάρχει στην δισκοθηκη μου και αυτή,αλλά ...............
Επέττρεψέ μου να διαφωνήσω. Ο Μενουχίν ήταν σπουδαίος μαέστρος και οι δουλιές που έκανε με τη δική του ορχήστρα [Menuhin Festival Orchestra, Bath Festival / Chamber Orchestra] έχου αφλησει εποχή.
Όσο για το 'μουντό' ήχο που λες, έχω άλλη άποψη. Θα ήθελα να ξέρω τί δίσκο έχεις, lp ή cd. Αν lp, θα ήθελα να μου περιγράψεις την ετικέτα των δίσκων αν μπορείς. Με ενδιαφέρει συγγραφικά. Λ.Σ.

Σέ c.d. υπάρχουν τά Βραδεμβούργεια με Menuhin.
Σίγουρα θα υπάρχουν αλλά δεν ακούω cd. Προτιμώ το βινύλιο. Έχω την πρώτη χάραξη-εκτύπωση. Εκεί βρίσκεται όλη η ομορφιά, από την αυθεντική αναλογική λαμπάτη τανία ηχογράφησης σε λαμπάτη χάραξη παρουσία όλων των συντελεστών παραγωγής κλπ.κλπ. Κάτι που δεν υπάρχει μετά. Όχι μόνο άλλαξε η τεχνολογία σε βάρος της ποιότητας, αλλά δεν χρησιμοποιείται ούτε η αυθεντική ταινία. Λ.Σ.

To πρωι με τον καφε, στο σπιτι, ακουσα παλι το πρωτο CD απο το γνωστο live του Brad Mehldau Trio. Αυτο το Black Hole Sun....πωπωπω!

Τωρα ακουω για πολλοστή φορα αυτον τον καταπληκτικο δισκο. Τα εχουμε ξαναπει και για το Journey Inwards. Αψεγαδιαστο.

41Y91QE3H3L._SS500_.jpg

Παρα το οτι δεν είμαι fan του είδους, το συγκεκριμένο αφου εδειγματισθη, θα ερευνηθεί, Πέτρο -bye-

Παρα το οτι δεν είμαι fan του είδους, το συγκεκριμένο αφου εδειγματισθη, θα ερευνηθεί, Πέτρο -bye-

Γιωργο, ειναι καθαρα ατμοσφαιρικη μουσικη, απολυτως ταξιδιαρικη. Οπωσδηποτε χανει μεσα απο τα δειγματα του αμαζον. Ακουσε το ολοκληρο και υπο καλες συνθηκες.

Re: Now playing...

41DGaB-ktkL._SS500_.jpg

Misha Alperin : At Home (ECM CD - 2001)

Σκιαμαχίες και παιχνίδια με τις σιωπές, κάπου ανάμεσα στον Debussy και στον Bill Evans. Ακούγεται εξαίσιο πλήν Αυστηρά κατά μόνας :rolleyes:

411%2BhkH0hYL._SS500_.jpg

Mια που ο Haden εκανε καλα τη δουλεια του ως τωρα, συνεχιζω με κατι ακομα καλυτερο. Ιδιαιτερα το Maracatu, απο το Sanfona του Gismonti, που μολις τελειωσε, ειναι μαγικο, απογειωτικο.