Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Now playing...

αμφότεροι με τους κηδεμόνας σας....

ΜΕΓΑΛΕΙΟ...

τι φώκιες και αρκούδες....
όποιος θέλει να ακούσει Γκισμόντι, αυτό είναι....

chief αστους να βλεπουν φωκες και φαλαινες και garbareg
εδω εχουμε τον απολυτο EGBERTO GISMONTI

Re: Now playing...

Το εξωφυλλο μ'αρεσει οσο και το περιεχομενο.

Attachments

• aon.jpg
    aon.jpg
    70.1 KB · Views: 14

41TwTvLCLrL._SS500_.jpg

Dave Holland: Conference Of The Birds (ECM CD - 1972)

Μεταμοντέρνο διαμάντι της avantgarde, μία από τις πιο σημαντικές κυκλοφορίες της δεκαετίας του '70 και αβλεπί μέσα στα 10 καλύτερα άλμπουμ που έβγαλε η ECM από καταβολής της.
Οι Rivers και Braxton στα πνευστά, στο ομώνυμο track, είναι απλά υποδειγματικοί: όσο πιο πολλά δανείζονται απ την παράδοση, τόσο πιο πρωτότυποι ηχούν

41eqAXoNAgL._SS500_.jpg

The Kinks : Schoolboys In Disgrace (Universal CD - orig. release date 1975)

η τελευταία Ροκ Οπερα - και η καλύτερη.
η πιο άξια επιτύμβια πλάκα στο είδος.

Soap Opera η τελευταία τους και η καλύτερη 1975
The_Kinks_-_Soap_Opera.jpg.jpg

Rock Opera 2004 JUNK είναι η τελευταία που έχει γραφτεί...ως τώρα ;)
πολύ καλή.....
junk1.gif

Last edited:

Colourbox-Philip Glass

Πρέπει να το αποκτήσω...:grinning-smiley-043

Εχθές άκουσα πρώτη φορά το
Philip Glass and Foday Musa Suso - Music from the Screens (1992)
Πολύ καλό επίσης!

Μόλις άκουσα δυο δύστροπα δισκάκια που μου άφησαν θετικές εντυπώσεις:
Rheinberger, Bossi - Organ Works (1996)
Rundfunkchor Berlin - XL, Choral Works For 40 Voices (2005)

Soap Opera η τελευταία τους και η καλύτερη 1975
The_Kinks_-_Soap_Opera.jpg.jpg

Rock Opera 2004 JUNK είναι η τελευταία που έχει γραφτεί...ως τώρα ;)
πολύ καλή.....
junk1.gif

Προφανέστατα ο Κώστας υπονοούσε "η τελευταία αξιοσημείωτη/αξιέπαινη ροκ όπερα στην εποχή που το είδος μετρούσε" και όχι η τελευταία χρονολογικά.
Έκανε κι ο Καρβέλας....:BDGBGDB55:

Electric.Blues.Doctor.Live.Cover.jpg

DRINK SMALL

Electric Blues Doctor Live!

5+/5 !

Καταπληκτικός και χορατατζής.

Για την ηχογράφηση.
Πρόκειται για την καλυτερη ηχογράφηση που έχω στην κατοχή μου. Εχει ηχογραφηθεί σε ταινία και μεταφέρθηκε στο master χωρίς καμμιά επεξεργασία (τουλάχιστον αυτά ισχυρίζεται η εταιρεία στον πίσω μέρος του καπακίου). Ακούγεται πολύ αληθινό και θα παραξενέψει οπαδούς της ωραιοποιημένης κονσέρβας.

41DGaB-ktkL._SS500_.jpg

Misha Alperin : At Home (ECM CD - 2001)

Σκιαμαχίες και παιχνίδια με τις σιωπές, κάπου ανάμεσα στον Debussy και στον Bill Evans. Ακούγεται εξαίσιο πλήν Αυστηρά κατά μόνας :rolleyes:

Θυμάμαι είχες παρουσιάσει ένα δίσκο του πριν καιρό (Βρε καλώς τα παιδιά) αυτός εδώ μαλλον είναι προηγούμενος.
Μου είχε κάνει εντύπωση από την τότε περιγραφή σου αλλά δεν τον πήρα. Δυστυχώς αν παίρνω ότι μου κάνει εντύπωση εδώ μέσα θα πέσει έξω ο οικογενειακός προυπολογισμός :D
O Σούρλας όμως όταν γύρισε από διακοπές (άρα με καθαρό κεφάλι :operator:) έγραψε διθυράμβους για αυτό το δίσκο και μπήκε στα υπόψη για αγορά. Έχω παρατηρήσει πως όταν συμφωνεί Σούρλας με Λυμπερόπουλο κάτι καλό υπάρχει, το ίδιο συμβαίνει όταν συμφωνούν οι Δημήτρηδες (Μανωλάκος με Δημήτρης Ν.). Εγγυημένη συνταγή με ελάχιστο ρίσκο.

Τέλος, ξέρει κανένας αν μπορούμε να βρούμε ECM από κάποιο δισκάδικο στη Αθήνα; Τελευταία το μετρόπολις δεν τα πάει καλά με την ECM και η μόνη λύση είναι η παραγγελία…

edit:μου αρέσουν πάρα πολύ οι φωτογραφίες στα εξώφυλλα της εταιρίας!

Eξαιρετικοί δίσκοι και οι δύο (το άλλο είναι το "Her First Dance").
Δυστυχώς ECM μόνο με παραγγελία. Κάτι πήγε να γίνει μόλις άλλαξε η αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα αλλά πολύ σύντομα ξαναγύρισαν οι αρρώστιες: δεν βρίσκεις τα παλιά νούμερα, μόνο κάποια απ τα καινούργια έρχονται -όχι όλα...- κι αυτά μετά από μήνες κ.ο.κ.
Τους καταλαβαίνω: πού να στοκάρεις και μετά "να μη φεύγει" με τίποτα. Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι πολύ περιορισμένο και οι δίσκοι πολύ εκλεκτικοί και για ειδικά γούστα.
Εγώ τους παίρνω από το Αγγλικό Αμαζον. Αφήνω και μαζεύονται 4-5 και τα παραγγέλνω.

Last edited:

το "Soap Opera" κυκλοφόρησε 16 Μαϊου 1975.
Το "Schoolboys..." 23 Ιανουαρίου 1976.

http://kinks.it.rit.edu/discography/index.php

Πέρα από τις κυκλοφορίες κλπ., θεωρώ σαν την τελευταία και καλύτερη πραγματική ροκ όπερα από τους Kinks την Soap Opera.
Κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς από την αρχή.
Πιστεύεις πως το schoolboys.... είναι rockopera?