Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Now playing...

μετά το stewdio, αυτό:
folder.jpg

τα master james, sailing the silver cloud, in your prime και brightest lights είναι λαμπερά δείγματα vintage psychedelia με γνήσιες προθέσεις και χωρίς μιμητισμούς

ε ρε αφιερώματα που δεν κάναμε ακόμα....

δείγματα: http://www.myspace.com/thesteppesnowonmyspace

Steppes004-1.jpg

Κώστα, οι Steppes ήταν από τα αγαπημένα γκρουπ μιας άλλης εποχής. Εκείνης που με πολύ κόπο και αγάπη εύρισκες-ανακάλυπτες μουσικές. Είχα την τύχη να τους δω στο μοναδικό live που έκαναν στη Θεσσαλονίκη, στον Ελλήσποντο. Περίπτωση συναυλιακού χώρου. Το πρωί ήταν σινεμά με παιδικές ταινίες, το βράδι τσοντάδικο και ενίοτε χώρος συναυλιών. Πρέπει να ήταν γύρω στα 1989. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!! Και για ευχαριστώ, στο τέλος, κάποιος έξυπνος έκλεψε ένα πεταλάκι από τον κιθαρίστα τους. Πρέπει να ήταν η καλύτερη συναυλία που έχω παραβρεθεί. Εκτός από τους Steppes είχε παίξει ο Paul Roland και οι Fallen Angels (ίσως πιο γνωστοί ως Vibrators, με την ιερή μορφή του πανκ τον τραγουδιστή κιθαρίστα Knox).

Κώστα, οι Steppes ήταν από τα αγαπημένα γκρουπ μιας άλλης εποχής. Εκείνης που με πολύ κόπο και αγάπη εύρισκες-ανακάλυπτες μουσικές. Είχα την τύχη να τους δω στο μοναδικό live που έκαναν στη Θεσσαλονίκη, στον Ελλήσποντο. Περίπτωση συναυλιακού χώρου. Το πρωί ήταν σινεμά με παιδικές ταινίες, το βράδι τσοντάδικο και ενίοτε χώρος συναυλιών. Πρέπει να ήταν γύρω στα 1989. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!! Και για ευχαριστώ, στο τέλος, κάποιος έξυπνος έκλεψε ένα πεταλάκι από τον κιθαρίστα τους. Πρέπει να ήταν η καλύτερη συναυλία που έχω παραβρεθεί. Εκτός από τους Steppes είχε παίξει ο Paul Roland και οι Fallen Angels (ίσως πιο γνωστοί ως Vibrators, με την ιερή μορφή του πανκ τον τραγουδιστή κιθαρίστα Knox).

Πολύ αγνότερες μέρες τότε Μαρία.
Οι συναυλίες μάζευαν κόσμο που δίψαγε να ακούσει, τώρα πια δεν μπορείς να ακούσεις καθόλου από το μπλα μπλα και το θόρυβο πίσω και τριγύρω όλων αυτών που μπέρδεψαν τα live με τις κοσμικές τους συγκεντρώσεις...
πάνε περίπατο οι καλές εποχές.
Ο Ελλήσποντος μου θύμισε το δικό μας τον Ναό...:smile:

Last edited:

Κώστα, αυτό ακριβώς συζητούσα με μια φίλη όταν φύγαμε από τους Calexico προχθές.

- Πολλή βαβούρα ρε παιδί μου!
- Βαβούρα οι Calexico;
- Το συνεχές μπούρου-μπούρου από τον κόσμο εννοώ.
- Α, αυτό, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Για να μη σχολιάσω που όταν έπαιζαν το "Stray", μου βγαίνει μια ψηφιακή κάμερα εξ' αριστερών και ένα κινητό εκ δεξιών και δε μπορώ να κουνήσω ούτε το κεφάλι μου, μην τυχόν κι ενοχλήσω τους παπαράτσι. Είμαι που είμαι και "καλόβολος" άνθρωπος...

Κώστα, αυτό ακριβώς συζητούσα με μια φίλη όταν φύγαμε από τους Calexico προχθές.

- Πολλή βαβούρα ρε παιδί μου!
- Βαβούρα οι Calexico;
- Το συνεχές μπούρου-μπούρου από τον κόσμο εννοώ.
- Α, αυτό, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Για να μη σχολιάσω που όταν έπαιζαν το "Stray", μου βγαίνει μια ψηφιακή κάμερα εξ' αριστερών και ένα κινητό εκ δεξιών και δε μπορώ να κουνήσω ούτε το κεφάλι μου, μην τυχόν κι ενοχλήσω τους παπαράτσι. Είμαι που είμαι και "καλόβολος" άνθρωπος...

Δεν πατάει κόσμος πια στις συναυλίες Στέργιε όπως πριν. Κι όταν πάει, αρχίζει και λέει τον πόνο του σαν να πήγε στο floca:flipout:

Δράμα η κατάσταση.

Εδώ ούτε καν βλέπεις ξύλο πια στις πρώτες σειρές.
Εμένα βέβαια με βολεύει αυτό. Πάω και χώνομαι σαν κύριος...

Anton Bruckner - Symphony no.5
Giuseppe Sinopoli / Staatskapelle Dresden

4695272.jpg

Ένα από τα καλά της Μουσικής γειτονιάς του forum , είναι ότι μέσα από συζητήσεις ή παρουσιάσεις που γίνονται , εκτός του ότι ανοιγόμαστε σε νέα ακούσματα , μας δίνεται το ερέθισμα να (ξανα)ακούσουμε αγαπημένες μουσικές που ίσως έχουμε παραμελήσει.
Από το νήμα για τον Bruckner λοιπόν, που αναπτύσσεται παραδίπλα, μου άνοιξε η όρεξη και ξαναπερνάω αγαπημένες μουσικές του Μενεστρέλου του Θεού.
Εδώ μια από τις καλύτερες 5ες που κυκλοφορούν, αυτή με τον πρόωρα χαμένο Giuseppe Sinopoli (1946-2001) ο οποίος ''έπεσε'' κυριολεκτικά επί των επάλξεων , από καρδιακή προσβολή ενώ διηύθυνε την Aida.
Τον είχα δει πριν πολλά χρόνια στο Μέγαρο, δεν θυμάμαι σε τί, και μου είχε κάνει εντύπωση το απόμακρο και αυστηρό που εξέπεμπε. Τουλάχιστον αυτη την εντύπωση μου είχε δώσει κατά το δίωρο της συναυλίας.
Είχε σπουδάσει και Ιατρική με ειδίκευση στην Ψυχιατρική (δεν ξέρω σε ποιό βαθμό) οπότε κάποιος από εμάς έχει ένα λόγο παραπάνω να τον εκτιμά πέρα από τη μουσική του προσφορά.

... αν και δεν συμπαθούσα (για λόγους κυρίως αισθητικής) τον μεσαίο Παπανδρέου, μοιράζομαι μαζί του την αγάπη για την Ρίτα .... πριν λίγο κάποιο ραδιόφωνο από δίπλα έπαιζε το ''....αν κάνω άστατη ζωή ....'' και εγώ ψιλο-ανατρίχιασα .....

41S4BTGHS4L._SL500_AA240_.jpg

καουμπόηδες, saloon, γελαδάρηδες, άλογα, σύρματα στα λειβάδια, κοπριές, ΖΩΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ....
boogieeee.......

The Light Programme
~ Jah Wobble
418mpM9a2QL._SS400_.jpg

Review by Stewart Mason
A slightly rejiggered reissue of the first album Jah Wobble released on his now-defunct 30 Hertz label, The Light Programme is an occasionally rather brilliant mix of trip-hop and '70s-style jazz-pop fusion. Indeed, the opening "Veneer" sounds like Quincy Jones' The Dude given a Massive Attack remix. Despite the implications of the title (playing off the BBC's easy listening show), there's little that's merely pretty and ambient about this album; even the mellowest pieces are underpinned by Wobble's deep-toned, rubbery dub bass and overactive drums. (Jaki Liebezeit of Can adds his familiar rattle to several tracks, most notably the African-influenced interlude "Appearance and Thing in Itself.") The resulting blend of dub, jazz-funk, pop, and trip-hop is a little scattershot at times, and a couple of tunes, particularly the plodding "Magical Thought," overstay their welcome by a couple of minutes, but overall, The Light Programme is a good-to-great mishmash of disparate influences recalling Brian Eno and David Byrne's cross-cultural experiments of the early '80s.
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:fw8zeflk2gfo

41SFAJ8PRQL._SS500_.jpg

Dutilleux: Cello Concerto, Lutoslawski: Cello Concerto

Πρώτη επαφή, καταπληκτικό!
Εξαιρετικός δίσκος. Τον έχω (σε βινύλιο) εδώ και πολλά χρόνια. Τον άκουσα ξανά πριν δυο βδομάδες όταν άκουσα όλους τους δίσκους του Dutilleux της δισκοθήκης μου. Λ.Σ.

03.jpg

H συμμορία των chief, Kουν και μερικών ακόμα παλιοσειρών, θα χάριζε γη και ύδωρ για δαύτο.....

θυμήθηκα πάλι παλιές ανατριχίλες

αποκτιέται εν ριπή εδώ: http://urbanaspirines.blogspot.com/2008/12/steppes-stewdio-1988.html

Κώστα, είναι νόμιμο το παραπάνω;

Μην έχουμε ντράβαλα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Now playing...

41S4BTGHS4L._SL500_AA240_.jpg

καουμπόηδες, saloon, γελαδάρηδες, άλογα, σύρματα στα λειβάδια, κοπριές, ΖΩΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ....
boogieeee.......

και σε οποιον δεν αρεσουν ..
εγω λεω να τον πας μια βολτιτσα στην εξοχη
χρειαζεται λιγο καθαρος αερας

και εχετε κατι παρεξηγιαρηδες εκει επανω ...:flipout:

.