Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Re: Now playing...

γουσταρω ...
ερχονται
σε λιγο θα εχω 5 αλμπουμ

απο το prive !

Βρε σύ, τo "Long hard ride" που σου είχα προτείνει, τόχεις πάρει; :operator:

51MEQA2ADBL._SS500_.jpg

Απάντηση: Now playing...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ..

buycd.png

Η «άλλη» Βίσση,η νέα Βίσση.
Η Αννα σε ένα δίσκο άκρως μεταβατικό,στη νέα ,μετά-Καρβέλα εποχή της.
Η Αννα σε ροκ και «ακουστικούς» ήχους μακρυά από τα σκυλάδικα και τα λαϊκο ποπ τραγούδια που την κατέστρεψαν και που –φευ-την έστειλαν στην κορυφή.
Εδώ κάνει άλμα,τόλμημα για να περάσει το παρελθόν της και το τολμά με ρίσκο.

Ξεγυμνώνεται από το περιτύλιγμα της «Απόλυτης» , της «Σταρ» και βγαίνει μπροστά: αληθινή,ανθρώπινη,γήϊνη.
Από το αντιαισθητικό,τραγελαφικά ειρωνικό εξώφυλλο,στην πλήρη απουσία παντός φίλτρου στο μικρόφωνο που θα μπορούσε να «καλλωπίσει» την φωνή της.Κουρασμένη,βραχνή αλλά ζεστή και αισθαντική με την μοναδική χροιά και ερμηνεία που την χαρακτηρίζουν.Φωνάζει την παρουσία της, προκαλεί και ρίχνει το γάντι σε πολλές που την διεκδικούν.

Το ροκ και οι ηλεκτρικές κιθάρες κυριαρχούν στον δίσκο,ακόμα και στα δύο «ζεϊμπέκικα» τα οποία μόνο πίστα δεν θυμίζουν («Ρίσκο» & « Αλήτισσα Ψυχή»).Το ίδιο και έγχορδα,σαξόφωνα και πιάνα,πολλά πιάνα.
Δύσκολος δίσκος,χωρίς «σουξέ» ,τελείως εκτός playlist των ραδιοφώνων (πλην ενός –δύο κομματιών).Ο πλέον αντιεμπορικός της και συνάμα απ τους καλύτερους που έχει κάνει.
Αρκετά «σκοτεινός»,θλιμμένος,με τις ροκ και λυρικές μπαλλάντες να κυριαρχούν .(«Κάνε Κάτι» ,’Πιο Κοντά»)Ακουστικά κομμάτια («Απαγορευμένο»),ακόμα και τζαζ/μπλούζ («Μέταλλο»),διασκευές ξένων τραγουδιών («Κόντρα»- μακράν καλύτερο απ το Breathless του ξενέρωτου,άφωνου και κλαψομ@@νη Dan Wilson),φτιάχνουν έναν καμβά περίεργο,γοητευτικό αλλά ανολοκλήρωτο και τελείως μακρυά απ την μέχρι τώρα εικόνα της.
Η ροκ πλευρά, η λυρική πλευρά της Αννας που κάνει σκόνη για πλάκα την ντεκαπαρισμένη μπουζουξού-σταρ πλευρά της, αυτής των σκυλάδικων.
Τα τραγούδια είναι μέτρια,περίεργα,άλλα δυνατά και δυό τρία ατυχή,κατευθείαν για skip και με την πρώτη σίγουρα δεν ενθουσιάζει .Είναι Αυτή που τα υποστηρίζει μαζί με τις ευφυέστατες ενορχηστρώσεις.Για πρώτη φορά σε δίσκο της κάνει χρήση εκτεταμένων φωνητικών και backing vocals.

Με το δεύτερο άκουσμα κερδίζει τους Die Hard Fans της και αυτούς που την περίμεναν σε τέτοιο ύφος,διαφορετικό,πιο ακουστικό.Οι υπόλοιποι ( το ευρύ κοινό της)της γυρίσαν την πλάτη.Μέχρι να την ανακαλύψουν ξανά..

Παραγωγός ο Greg Ladanyi μαζί με τον Patrick Leonard.Ολη η ηχογράφηση και η παραγωγή έγιναν σε studios του L.A.
Μια αμερικάνικη (υπερ)παραγωγή σε άψογo ακουστικά αποτέλεσμα, μια ηχητική ανάκρουση που πουσάρει κάθε ηχοσύστημα.

Μπορείτε να ακούσετε δείγματα εδώ.
http://www.annavissi.net/

Υ.Γ. Ελπίζω η νέα της αρχή να είναι μόνο το ξεκίνημα.
Ειρωνεία: Δυό μήνες μετά την κυκλοφορία του,τώρα εδέησα να το βάλω στο repeat.
Και αν είμαι fan της..

511GMSHD1NL._SS500_.jpg

To Piano Trio D.929 είναι από τά δραματκότερα και ομορφότερα τής ´Μουσικής Ανθολογίας´...
Παραπέμπω στο κείμενο τού Δαμιανού πού είναι επαρκέστατο,γιά να μήν ξεχνάμε και το πολύτιμο Ιndex πού ξαναεπιμελήθηκε ο Skakinen(στό κλασσικό του μέρος).
Aρέσει και στόν εορτάζοντα τόν Δημοκηδή μας.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4758

Και τώρα αυτό..

0724356703520.jpg

Στην υγειά του εορτάζοντα.
Το δώρο που μου έκανε στα δικά μου γενέθλια,του το αφιερώνω ολόψυχα και τον ευχαριστώ.

Μέρα περίεργη για 4η & Lieder αλλά έχει και ο πυρετός τις παραξενιές του.
Πετάω μακρυά και ταξιδεύω.
Αλλά κυρίως ανακαλύπτω..
Να σε καλά Σπύρε για τον Γουστάβο σου !:operator:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6479

Μητσάκο βάζω και το link για δύο λόγους...
Πρώτον γιατί έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και γιά μένα(η αναφορά έγινε την μέρα πού έχασα τον πιό αγαπημένο μου Συγγενή έξω απο την στενότατη οικογένεια)
Και δεύτερον θεωρώ βοηθητικό γιά τά νεότερα μέλη να ρίχνουν μιά ματιά στο Index εφ´όσον αυτό πού βάζουμε στο Now Playing έχει παρουσιαστεί εκεί.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6479

Μητσάκο βάζω και το link για δύο λόγους...
Πρώτον γιατί έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και γιά μένα(η αναφορά έγινε την μέρα πού έχασα τον πιό αγαπημένο μου Συγγενή έξω απο την στενότατη οικογένεια)
Και δεύτερον θεωρώ βοηθητικό γιά τά νεότερα μέλη να ρίχνουν μιά ματιά στο Index εφ´όσον αυτό πού βάζουμε στο Now Playing έχει παρουσιαστεί εκεί.

Και πολύ καλά έκανες.!
Τώρα θυμήθηκα και εγώ..

Απλά με πρόλαβαν τα γενέθλια του Δημοκηδή και ο πυρετός μου.

Υ.Γ. αυτό το Index..:operator:

Re: Now playing...

Bruckner - Symphony no 6
Klemperer / New Philarmonia orchestra

41ZR7R6ETGL._SL500_AA240_.jpg

Συνεχίζω σε Bruckner-ικούς ρυθμούς όπως και τις προηγούμενες μέρες.
Η 6η συμφωνία θεωρείται ακόμη και από αρκετούς Μπρουκνερικούς σαν να της λείπει κάτι. Πάντως κι εδώ υπάρχει η αρχιτεκτονική μεγάλης κλίμακας που χαρακτηρίζει το συνθέτη , όμορφα θέματα, εναλλαγές ύφους και ένα από τα ωραιότερα scherzi.
Η ερμηνεία του Klemperer θεωρείται από τις σπουδαιότερες.

Και τώρα αυτό..

0724356703520.jpg

Στην υγειά του εορτάζοντα.
Το δώρο που μου έκανε στα δικά μου γενέθλια,του το αφιερώνω ολόψυχα και τον ευχαριστώ.

Μέρα περίεργη για 4η & Lieder αλλά έχει και ο πυρετός τις παραξενιές του.
Πετάω μακρυά και ταξιδεύω.
Αλλά κυρίως ανακαλύπτω..
Να σε καλά Σπύρε για τον Γουστάβο σου !:operator:

Το οτι δεν πάω καλά, το ξέρετε λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα.
Το οτι αρχίζω και τα χάνω όμως είναι ανησυχητικό και δεν νομίζω να οφείλεται στα 39άρια που χτυπάω (σειρά μου..).

Το παραπάνω είναι δώρο μεν αλλά ουχί του Σπύρου .
Ο Δαμιανός μου το χάρισε !!!!!
Τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά για το σημαντικό αυτό απόκτημα.

και τώρα μπορώ να αυτοκαταστραφώ σε 10'' ή έστω να αυτοεξοριστώ ...

61K9KW3kwQL._SS500_.jpg

Live Aux Bains Douches Paris 1980 -James Chance and the Contortions

Δυστυχώς δεν βρήκα κάποια samples ή youtube videos ,προκειμένου να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του να ακούει κανείς από τον James Chance live το Ι feel good , το King Heroin (όποιος το δοκιμάσει ας έχει υπόψη του πως οτιδήποτε λιγότερο του ενός μπουκαλιού θα αποτελούσε ματαίωση της απόλαυσης του) και ναι,την no wave funk διασκευή του don’t stop till you get enough (ορκίζομαι ότι δεν φαντάζεται κανείς τι μπορεί να συνέβη στο κομμάτι), καθώς και το αδιανόητο punk funk "I danced with a zombie".Ενα no wave punk funk live με μια "jazzy καταχνιά" να περιτυλίγει τα πάντα..

Πριν απο λίγο...

cjvc24022.jpg

Σε λάθος Gilels σημάδεψα... Βαρετή ερμηνεία, πιάνο που δεν επιβάλλεται εκτός από στιγμές, μέχρι και παραπατήματα ακούγονται στις συγχορδίες και τις κλίμακες του πρώτου μέρους. Απ' όσο βλεπω ο στόχος ειναι Gilels/Jochum. Θα επανέλθω, ας μην βρίσουν οι πρεσβύτεροι :D

Υ.Γ. Ούτε για το XRCD αξίζει...

Απάντηση: Re: Now playing...

Πριν απο λίγο...

cjvc24022.jpg

Σε λάθος Gilels σημάδεψα... Βαρετή ερμηνεία, πιάνο που δεν επιβάλλεται εκτός από στιγμές, μέχρι και παραπατήματα ακούγονται στις συγχορδίες και τις κλίμακες του πρώτου μέρους. Απ' όσο βλεπω ο στόχος ειναι Gilels/Jochum. Θα επανέλθω, ας μην βρίσουν οι πρεσβύτεροι :D

Υ.Γ. Ούτε για το XRCD αξίζει...

Σέ συγχωρούμε..
Αλλως τε το Νεανικό Πείσμα είναι Αρετή:grandpa:(μέχρις τά 40τόσα....Μετά μετατρέπεται σέ Γεροντικό:flipout::flipout:)

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Σέ συγχωρούμε..
Αλλως τε το Νεανικό Πείσμα είναι Αρετή:grandpa:(μέχρις τά 40τόσα....Μετά μετατρέπεται σέ Γεροντικό:flipout::flipout:)

ωχ..μην λέμε τέτοια γιατί έχω κρίση ηλικίας απ τα 34...
άραγε θα το ξεπεράσω:flipout: