Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Σέ συγχωρούμε..
Αλλως τε το Νεανικό Πείσμα είναι Αρετή:grandpa:(μέχρις τά 40τόσα....Μετά μετατρέπεται σέ Γεροντικό:flipout::flipout:)

Μπααα... Φαντάσου μετά τα 50 να μην σ'αφηνουν να πεισμώνεις ότι η Ελένη ειναι καλύτερη απο τον Michelangeli στη Chaconne... Ζείς; Δεν ζεις...:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Now playing...

61K9KW3kwQL._SS500_.jpg

Live Aux Bains Douches Paris 1980 -James Chance and the Contortions

Δυστυχώς δεν βρήκα κάποια samples ή youtube videos ,προκειμένου να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του να ακούει κανείς από τον James Chance live το Ι feel good , το King Heroin (όποιος το δοκιμάσει ας έχει υπόψη του πως οτιδήποτε λιγότερο του ενός μπουκαλιού θα αποτελούσε ματαίωση της απόλαυσης του) και ναι,την no wave funk διασκευή του don’t stop till you get enough (ορκίζομαι ότι δεν φαντάζεται κανείς τι μπορεί να συνέβη στο κομμάτι), καθώς και το αδιανόητο punk funk "I danced with a zombie".Ενα no wave punk funk live με μια "jazzy καταχνιά" να περιτυλίγει τα πάντα..

Amazon.com: Paris 1980 Live Aux Bains Douches: James Chance & the Contortions: Music

Amazon.com : Music Sampler

Amazon.com : Music Sampler

YouTube - James Chance - Contort Yourself

YouTube - James Chance and The Contortions - I Can't Stand Myself

:a0210:

Re: Now playing...

Bruckner - Symphony no.8
von Karajan / Wiener Philharmoniker

4276112.jpg

Η τελευταία ολοκληρωμένη συμφωνία του συνθέτη.
Ο Hugo Wolf έλεγε ότι ''...η 8η συμφωνία γράφτηκε από έναν γίγαντα και είναι ανώτερη από όλες τις υπόλοιπες συμφωνίες του Δασκάλου. Πρόκειται για μια ολοκληρωτική νίκη του φωτός επί του σκότους...''

Η ερμηνεία του Karajan θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες.

Απάντηση: Now playing...

51E-eGu6pIL._SL500_AA240_.jpg

Eνα εξαιρετικό τριπλό c.d. μέ τίς καλύτερες μελωδίες ενός μεγάλου Συνθέτη...
Τού Ennio Morricone...
Σε πολλά φωνητικά συμμετέχει μιά εκπληκτική Φωνή:H Edda del'Orso...
Μέσα σέ τρείς ώρες εξαίσιας Μουσικής περνούν μπορστά απο τά Μάτια σας σκηνές απο Μεγάλες Ταινίες τού Παγκόσμιου Κινηματογράφου.
Must Have γιά όποιον θέλει να εντρυφήσει στον Morricone.

61K9KW3kwQL._SS500_.jpg

Live Aux Bains Douches Paris 1980 -James Chance and the Contortions

Δυστυχώς δεν βρήκα κάποια samples ή youtube videos ,προκειμένου να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του να ακούει κανείς από τον James Chance live το Ι feel good , το King Heroin (όποιος το δοκιμάσει ας έχει υπόψη του πως οτιδήποτε λιγότερο του ενός μπουκαλιού θα αποτελούσε ματαίωση της απόλαυσης του) και ναι,την no wave funk διασκευή του don’t stop till you get enough (ορκίζομαι ότι δεν φαντάζεται κανείς τι μπορεί να συνέβη στο κομμάτι), καθώς και το αδιανόητο punk funk "I danced with a zombie".Ενα no wave punk funk live με μια "jazzy καταχνιά" να περιτυλίγει τα πάντα..

να δω ποσα κανταρια μουσικη χρειαζεται να ακουσω ακομα ,για να καταλαβω και γω ο ερμος τι σας αρεσει απο αυτο το ειδος της μουσικης!!!!

Σορρυ Ρε Γιωργο δεν ειναι επι προσωπικου αλλα απορω τι ειναι αυτο που ακους εσυ και δεν μπορω να πιασω εγω!!!
τοσο απαιδευτος ειμαι ..την κοινωνια μου μεσα!!!:flipout:

Απάντηση: Re: Now playing...

να δω ποσα κανταρια μουσικη χρειαζεται να ακουσω ακομα ,για να καταλαβω και γω ο ερμος τι σας αρεσει απο αυτο το ειδος της μουσικης!!!!

Σορρυ Ρε Γιωργο δεν ειναι επι προσωπικου αλλα απορω τι ειναι αυτο που ακους εσυ και δεν μπορω να πιασω εγω!!!

ασε ρε Μιχάλη . Εδώ άλλοι ακούνε το Smile και τους αρέσει :flipout::flipout:

ασε ρε Μιχάλη . Εδώ άλλοι ακούνε το Smile και τους αρέσει :flipout::flipout:

Ρε Δημητρη μου καλα κανουν και τους αρεσει...
Το ερωτημα που θετω (πρωτα απο ολα στον εαυτο μου) ειναι γιατι επι τοσο χρονια οταν παω να ακουσω free μουσικη ειναι αδυνατον να αντεξω πανω απο 5 λεπτα!!!
Το εθεσα στον Shakinen στην εκθεση (ειχε βαλει κατι του Jarret που μου αρεσαν πολυ και κατι αλλα που δεν μπορουσα να τα ακουσω) το εθεσα και στον Κουν ,και απο τους δυο πηρα την ιδια απαντηση

Καποτε θα μπορεσεις να συνθεσεις αυτο το παζλ (των κατ αρχην σκορπιων ηχων που νομιζω εγω οτι ακουω) και τοτε θα καταλαβεις...

Αυτο λεω λοιπον...
Ποτε και αν θα μπορεσω ποτε να αποκρυπτογραφησω αυτο το ειδος της μουσικης ,που ειναι ανεξερευνητη για μενα ,ετσι ωστε να αποκτησω ενα καινουργιο ερεθισμα για να αρχισω να ξανακουω μουσικη ,γιατι εδω και πολυ καιρο ακουω μονο τραγουδια!!!!!

Και περιτο να σου πω ποσο ευκολα τα βαριεμαι μετα απο 5 ακουσματα!!!!

Εχω να αγορασω δισκο απο το καλοκαιρι λεμεεεεε!!!

Ποτε και αν θα μπορεσω ποτε να αποκρυπτογραφησω αυτο το ειδος της μουσικης ,που ειναι ανεξερευνητη για μενα

,ετσι ωστε να αποκτησω ενα καινουργιο ερεθισμα για να αρχισω να ξανακουω μουσικη ,γιατι εδω και πολυ καιρο ακουω μονο τραγουδια!!!!!

Μπορεί και ποτέ Μιχάλη!! (το συγκεκριμένο είδος)

Δεν είναι όλες οι μουσικές για όλους τους ακροατές όπως δεν είναι όλοι οι πίνακες για όλους τους φίλους της ζωγραφικής , όλες οι ταινίες για όλους τους κινηματογραφόφιλους κλπ κλπ.

Η διαδικασία της ακρόασης (με την έννοια των μουσικών επιλογών) είναι περίπλοκη, με πολλά στοιχεία (ιδιοσυγκρασίας, ευρύτερης κουλτούρας, χρονικής συγκυρίας , ανατροφοδότησης, ακόμη και ανατομικής -άρα και λειτουργικής- εγκεφαλικής ιδιαιτερότητας όπως κάποια στιγμή πιθανώς να αποδειχθεί κλπ κλπ) να υπεισέρχονται και να την διαμορφώνουν.
Μεγάλοι μουσικοί έχουν κατά καιρούς ''ομολογήσει'' ότι δεν τους πολυάρεσε (προσοχή: όχι δεν εκτιμούσαν) ο τάδε ή ο δείνα μεγάλος συνθέτης. Δεν μιλάνε όλες οι μουσικές σε όλες τις ψυχές.

Πάντως, όπως φαίνεται ίσως είσαι έτοιμος να μπεις (ή να ξαναμπεις) στο χώρο της μουσικής. Το τραγούδι, σα φόρμα, είναι, όπως και να το κάνουμε, πεπερασμένο και αυτά που δίνει στον ακροατή δεν μπορούν να συγκριθούν με το εύρος και το βάθος που συναντάμε σε εκτενέστερες φόρμες.
Και δε μιλάω μόνο για κλασσική βέβαια. Υπάρχουν τόσα και τόσα είδη , υποείδη , υβρίδια κλπ ώστε ο καθένας μπορεί να βρει ή να επαναπροσδιορίσει τη μουσική που θα του μιλήσει πραγματικά πέρα από το επιφανειακό επίπεδο της πρόσληψης ήχων (που και αυτό ακόμη ικανοποιεί κάποιους).

Επειδή με έβαλες στην διαδικασία να το σκεφτώ τελικά κατέληξα ότι εδώ το στοιχείο που τελικά έχει παραλύσει τον εγκέφαλο μου και πλέον λειτουργώ συναισθηματικά απέναντι στο αποτέλεσμα οφείλεται στο σαξόφωνο που είναι αλλού. Και όταν λέω αλλού δεν υπαινίσσομαι καθόλου την κλασική λαϊκή ρήση "Ο άνθρωπος είναι τζαζεμένος" αλλά σημειολογικά αλλού, ανήκει σε άλλη εποχή. Το σαξόφωνο είναι εδώ αυτό που εκτινάσσει τον δίσκο πάνω από την δημιουργία του.

Έχουμε λοιπόν μια βάση που την αντιλαμβάνεται ο καθένας όπως θέλει είτε ως no wave ,ως disco punk, punk funk, και ένα σαξόφωνο που λειτουργώντας συνοδευτικά με την βάση, και καθόλου καπελώνοντας την, έρχεται να δημιουργήσει μια σειρά αλλεπάλληλων εικόνων Η πρόσμιξη αυτή μουσικά δίνει βάθος ή μία στην άλλη αφενός και αφετέρου πυροδοτεί και μια σειρά εικόνων .Eδώ ξεκινάει το στοιχείο της "απόλαυσης" για μένα που ταυτίζεται βασικά με την την δημιουργία εικόνων και συναισθημάτων.

Ενα απίστευτο déjà vu σαν να είσαι ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές εποχές Έχω δημιουργήσει με την φαντασία μου ακόμα και εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση λογικά με τον δίσκο όπως για παράδειγμα ότι τον ακούω από γραμμόφωνο.

Το να είσαι εξοικειωμένος με ένα είδος ή να αντιλαμβάνεσαι το μουσικό βάρος του με το να το απολαμβάνεις είναι ένα κλικ.. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει καν με τον καλλιτέχνη αυτό, Πιθανώς αφορά στιγμές του καλλιτέχνη με στιγμές δικές σου. Όταν λοιπόν αυτό συμβεί τότε αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Ακούς μελωδία εκεί που θεωρητικά δεν υπάρχει, βρίσκεις δομή εκεί που άλλος ακούει κάτι τελείως free, αλλά και το πολύ πιο ουσιαστικό αφήνεις τον εαυτό σου να απολαύσει εκεί που κάποιος άλλος θα απέρριπτε ή θα προσέγγιζε επιστημονικά (πολύ ενδιαφέρον δηλαδή το άκουσμα σας κύριε …αλλά εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο)

Παράδειγμα και εφόσον μιλάμε για no wane το Dub Housing των Pere Ubu είναι δίσκος που εγώ τον θεωρώ μεγάλο και σημαντικό από την πλευρά του μουσικού ενδιαφέροντος ,δεν είναι όμως απόλαυση για μένα.Ακόμα μεγαλύτερο μουσικό ενδιαφέρον έχει το Buy του James Chance…………..η απόλαυση όμως για μένα έρχεται στο συγκεκριμένο live του James Chance

Ρε Δημητρη μου καλα κανουν και τους αρεσει...
Το ερωτημα που θετω (πρωτα απο ολα στον εαυτο μου) ειναι γιατι επι τοσο χρονια οταν παω να ακουσω free μουσικη ειναι αδυνατον να αντεξω πανω απο 5 λεπτα!!!
Το εθεσα στον Shakinen στην εκθεση (ειχε βαλει κατι του Jarret που μου αρεσαν πολυ και κατι αλλα που δεν μπορουσα να τα ακουσω) το εθεσα και στον Κουν ,και απο τους δυο πηρα την ιδια απαντηση

Καποτε θα μπορεσεις να συνθεσεις αυτο το παζλ (των κατ αρχην σκορπιων ηχων που νομιζω εγω οτι ακουω) και τοτε θα καταλαβεις...

Αυτο λεω λοιπον...
Ποτε και αν θα μπορεσω ποτε να αποκρυπτογραφησω αυτο το ειδος της μουσικης ,που ειναι ανεξερευνητη για μενα ,ετσι ωστε να αποκτησω ενα καινουργιο ερεθισμα για να αρχισω να ξανακουω μουσικη ,γιατι εδω και πολυ καιρο ακουω μονο τραγουδια!!!!!

Μιχάλη είσαι καλά πίστεψε με (εντάξει όχι εντελώς αλλά σίγουρα περισσότερο από άλλους:flipout::flipout::flipout:)

Η αποκρυπτογράφηση και η αντίληψη κάποιων πραγμάτων όπως λες δεν έχει να κάνει καθόλου κατά την γνώμη μου με το κατά πόσο θεωρεί κάποιος δύσκολο ένα άκουσμα. Μπορεί να αφορά ακόμα και το πιο pop/mainstream που ο καθένας τα αντιμετωπίζει διαφορετικά.

Εσύ που λες ότι ακούς τραγούδια και λόγω συγκυριών και πολλά σύγχρονα pop αντιλήφθηκες στο 2008 κάτι στα pop charts?

Γιατί εγώ πιστεύω ότι το I kissed a girl είναι ο εφηβικός ύμνος της δεκαετίας.

Άντε τώρα να αποκρυπτογραφήσεις αυτό που είπα:flipout::flipout::flipout:

Γιατί εγώ πιστεύω ότι το I kissed a girl είναι ο εφηβικός ύμνος της δεκαετίας.

Άντε τώρα να αποκρυπτογραφήσεις αυτό που είπα:flipout::flipout::flipout:

George αστο καλυτερα αυτο για τωρα...ποναει!!!!
Επειδη εχω κορη θα προτιμουσα να το συζητησουμε παρουσια του Σπυρου στο φαγοποτι-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

George αστο καλυτερα αυτο για τωρα...ποναει!!!!
Επειδη εχω κορη θα προτιμουσα να το συζητησουμε παρουσια του Σπυρου στο φαγοποτι-bye-

Χμμμμ.
Ενδιαφέρον.
Νά φέρω και τά ´σύνεργα´τής δουλειάς....?:flipout::flipout:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

Χμμμμ.
Ενδιαφέρον.
Νά φέρω και τά ´σύνεργα´τής δουλειάς....?:flipout::flipout:

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

επιβάλλεται!!!!
εγω θα φερω το οινοπνευμα για την συνηθη αποστειρωση:flipout::flipout:

Ρε Σπυρετο μας λοβοτομες ξερεις να κανεις????
Εχω την εντυπωση οτι μια,θα μου ηταν εξοχως χρησιμη:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Now playing...

επιβάλλεται!!!!
εγω θα φερω το οινοπνευμα για την συνηθη αποστειρωση:flipout::flipout:

Ρε Σπυρετο μας λοβοτομες ξερεις να κανεις????
Εχω την εντυπωση οτι μια,θα μου ηταν εξοχως χρησιμη:flipout::flipout:

Κοπήκανε αυτά το 1930...

Τώρα μόνον τσίπ´ρα.:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Now playing...

για όσους ξέρουν τι τραβάω αυτές τις μέρες , νομίζω ότι θα το ρίξω στα τσίπουρα κι εγώ ( και δεν πίνω κι όλας )

Εμμμ....για αυτο τα τραβας:flipout:

Πιες κανα τσιπρο να δεις πως θα σιαξει η κατασταση-bye-