Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Απάντηση: Now playing...

Soundgarden - Superunknown (1994)
41P1443RDHL._SS500_.jpg

I woke the same as any other day
Except a voice was in my head
It said seize the day, pull the trigger
Drop the blade, and watch the rolling heads

The day I tried to win
I wallowed in the blood and mud with
All the other pigs

And I learned that I was a liar
Just like you

Μεσα στα 100 καλυτερα ροκ αλμπουμ. 9/10

Re: Απάντηση: Now playing...

Μεσα στα 100 καλυτερα ροκ αλμπουμ. 9/10

δεν το έχω ακούσει.
και σε εμπιστεύομαι.
το πρόβλημά μου είναι πως ξέρω πάνω από 200 ροκ άλμπουμ που είναι 10/10.
όχι οτι αυτό λέει απαραίτητα κάτι: εγώ λατρεύω και άλμπουμ που είναι 7/10 ;) :smile:

Απάντηση: Re: Now playing...

αν δεν σε εμπιστευόμουν δεν θα σου πρότεινα ποτέ να σου δανείσω δίσκους.:antlers:
εσύ, βέβαια, το ...προσπέρασες :rolleyes:

Εχεις δικιο! Σορρυ που παρέλειψα να σε ευχαριστησω. Ηταν αγενεια. Παντως, αλλο να με εμπιστευεσαι πως δε θα σου χαλασω τα CD και αλλο να εμπιστευεσαι το γουστο μου, ετσι?

Παρηγγειλα ηδη 3-4 CD των Sparks. Aς ακουσω αυτα και βλεπουμε για περαιτερω...

Κατι ακομα. Το 10/10 ειναι πολυ δυσκολη υποθεση. Θεωρω πως ειναι υπερβολικο να εχεις 200 τετοιους δισκους, υπο την εννοια πως 10αρι ειναι το απολυτο, εστω στο ειδος του.

...και μετα λετε για εμενα πως βαζω υψηλες βαθμολογιες...:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Now playing...

αλλο να με εμπιστευεσαι πως δε θα σου χαλασω τα CD και αλλο να εμπιστευεσαι το γουστο μου, ετσι?

Παρηγγειλα ηδη 3-4 CD των Sparks. Aς ακουσω αυτα και βλεπουμε για περαιτερω...

sorry: για μένα αυτά πάνε μαζί και τους δίσκους μου δεν τους εμπιστεύομαι σε ασεβή ή αλλόθρησκα χέρια.

3-4 Sparks; Ωχ! :speechless-smiley-0
Βουλιμικός είσαι;

it takes one to know one ;) :smile:

Ξερεις τι επαθα με τους Sparks? Τους εμαθα με το Hello young Lovers!!!!!!! Ειχε παιξει ενα κομματι τους ο Πετριδης. Το πηρα τοτε (μαζι με αρκετα αλλα) και του εδωσα σημασια μετα απο αρκετες εβδομαδες. Καποια στιγμη ψαχνω γι'αυτους στο ιντερνετ και επαθα πλακα οταν καταλαβα απο ποτε κυκλοφορουν δισκους. Κατι τετοια με κανουν να σκεφτομαι πως δεν πρεπει να πολυμιλαω για δισκους οταν ακομα εχω αγνοια για πολλα πραγματα. Αλλο που δεν μπορω να το τηρησω αυτο, οπως πχ και τη διαιτα :rolleyes:

Last edited:

Ξερεις τι επαθα με τους Sparks? Τους εμαθα με το Hello young Lovers!!!!!!! Ειχε παιξει ενα κομματι τους ο Πετριδης. Το πηρα τοτε (μαζι με αρκετα αλλα) και του εδωσα σημασια μετα απο αρκετες εβδομαδες. Καποια στιγμη ψαχνω γι'αυτους στο ιντερνετ και επαθα πλακα οταν καταλαβα απο ποτε κυκλοφορουν δισκους. Κατι τετοια με κανουν να σκεφτομαι πως δεν πρεπει να πολυμιλαω για δισκους οταν εχω αγνοια για πολλα πραγματα ακομα. Αλλο που δεν μπορω να το τηρησω αυτο, οπως πχ και τη διαιτα :rolleyes:

είναι φοβεροί. weirdos βέβαια: κάπου ανάμεσα Monkees και Φωλιά του Κούκου.

κι εγώ δεν μπορώ να τηρώ διάφορες πειθαρχίες που βάζω κατά καιρούς στον εαυτό μου. αλλά με παρηγορεί πως όταν κάνω λάθη και παρεκκλίνω, συνήθως περνάω καλά. έως πολύ καλά θα έλεγα...:antlers:

Re: Now playing...

Nίκο κάθε μέρα στα δισκάδικα γύρναγα τότε. 16χρονος vinyl hunter με κέρματα στη τσέπη...

Ένα βροχερό Σάββατο μπήκα με τον Άγγελο (ο έτερος junior Μανωλάκος) στο jazz rock επί της Ακαδημίας για όσους θυμούνται.
Επίσης για όσους θυμούνται, το συγκεκριμένο μαγαζί εκείνη την εποχή (μετά άλλαξε μορφή) ήταν η χαρά του ψαξάκια! Απέραντα γυμνά τετραγωνικά και στη μέση οι μακριές σειρές με τα βινύλια. Οι μουσικές από τα ηχεία άλλαζαν εν ριπή οφθαλμού...
Είχα πάνω μου λεφτά για ενα μόνο δίσκο, άσχημη μέρα για ανοίγματα...
Πιάνω στα χέρια το πορτοκαλί της Nina Hagen..
-''κοιτα ρε τη γκόμενα, θεά''
-''ναι, αλλά από μουσική?''
-''έχω ακούσει στο ραδιόφωνο μια κομματάρα που στο ρεφρέν λέει κάτι παλαβά σαν αλαλούι, αλαλούι... με μια φωνάρα διαστημική. Λες να'ναι σ'αυτό το δίσκο? Αν ναι το πήρα''
-''Ξέρω γω... πάρτο'' (με βέβαιη αδιαφορία για τη παλαβή στο εξώφυλλο)

Ξαφνικά αλλάζει ο δίσκος στα πλατώ και μπαίνει ενα ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΡΙΦ και μια δυνατή μελωδική φωνή, όλα τόσο πεντακάθαρα που ξέσκισε το χώρο σε δευτερόλεπτα από την ενέργεια.
Κόκκαλο....
Ήμασταν μέσα στα μέταλλα τότε και προσπαθούσαμε να πάμε παραπέρα ψάχνοντας μονοπάτια..
Αυτό δεν ήταν μεταλ με τίποτα. Είχε μια απίστευτη ενέργεια, κρύσταλλο από ορμή και μελωδία..

-''Φίλε τι είναι αυτό που παίζει?''
-''Σινγκλ φίλε, μόλις παραλάβαμε μερικά από Αυστραλία''

Κοιτάζω το εξώφυλλο, διαβάζω το όνομα κι αναρωτιέμαι: είναι από Αυστραλία τούτοι δηλαδή?....

Ούτε που το σκέφτηκα άλλο..
έγινε δικό μου πάραυτα, πάει και η Nina (την αγόρασα κανα δυο μέρες μετά)...:operator:

πολλά τέτοια...

Δηλαδή Μουκ είσαι σε διαδικασία ξεθαψίματος των παλιών βινυλίων σου?.Αν είναι να κανονίσουμε να τα “ξεσκονίσουμε”…..όλοι μαζί

Και το "αλαλούι αλαλούι" τελικά ήταν το the chance ε?

Κατι ακομα. Το 10/10 ειναι πολυ δυσκολη υποθεση. Θεωρω πως ειναι υπερβολικο να εχεις 200 τετοιους δισκους, υπο την εννοια πως 10αρι ειναι το απολυτο, εστω στο ειδος του.

...και μετα λετε για εμενα πως βαζω υψηλες βαθμολογιες...:flipout::flipout::flipout:

δεν το έχω ακούσει.
και σε εμπιστεύομαι.
το πρόβλημά μου είναι πως ξέρω πάνω από 200 ροκ άλμπουμ που είναι 10/10.
όχι οτι αυτό λέει απαραίτητα κάτι: εγώ λατρεύω και άλμπουμ που είναι 7/10 ;) :smile:

200 δίσκοι 10/10 :blink:. Ούτε καν από όλα τα είδη της μουσικής ( κλασσικής εξαιρουμένης ) Πάτε καλά ρε σείς ; :ridinghorse:Το πολύ 30 και ίσως να κάνω και λάθος τώρα σ' αυτή την πρώτη εκτίμηση μου .

Sparks ; Τι σας αρέσει απ' αυτούς , δεν μπορώ να καταλάβω . Δεν βαριέσαι

Οι Έρωτες το καλοκαίρι την εποχή των Εμιγκρέδων της Ρουμανίας ήταν Ηδύποτο Ρουμπινί (...και κόνιο μαζί).
Πάντα λίγες ήταν οι Μάγισσες και πάντα λίγες θά'ναι... αλλά καλές!

Η μαλλιαδούρα γρήγορα έγινε μόδα και ακόμη πιό γρήγορα το γύρισε στο "λαϊκό" και ξέφτισε.
Καλύτερα όμως...
...οι ευνούχοι και οι ψυχάρες, είναι σαν το νερό με το λάδι -bye-

399dfce6ef8529a5efe5f3fac1b81aea-198x132.jpg
lyra-platonos-galop.jpg

ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ - Γκάλοπ (Lyra, 1985)

Υ.Γ
Στα χρόνια εκείνα, μπορεί ο Πετρίδης να γνώριζε τους Blues Project αλλά να προοθούσε πιό μέινστρημ σκουπίδια, μπορεί οι καμπάνες και οι φαβορίτες να σνόμπαραν μέσα απ'την βόλεψη, αλλά η ζωή στη γυάλα είναι απατηλή και ας την χαίρονται

Ανοιξιάτικο και χαρούμενο σε βρίσκω και σένα.

Να θυμηθώ να τον βάλω το απόγευμα. παρέα με καμιά δεκαριά bittersweet μπισκοτάκια και ότι αλκοόλ έχει ξεμείνει .Μετά να το βάλουμε και στους δίσκους που δεν γερνάνε,

1972. ήμουνα 18.
"καημένε Μακρυγιάννη γιατί τζάκισες το χέρι σου...
το τζάκισες για να χορεύουνε σέϊκ τα κωλόπαιδα" :grandpa: :blink:
"τι είν αυτά που ακούτε βρε, τα Αμερικάνικα; αδελφές θα γίνετε με τους μαλλιάδες!". :speechless-smiley-0
και δώσ'του μπουάτ και Απανεμιές και Γιάννη Αργύρη αυτοί.
κι εμείς να κρυφογελάμε: στού κουφού την πόρτα ...-bye-

Τζίζας!

Υπήρξαν τέτοιες εποχές εδώ?

Δηλαδή όπως λέμε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
Η χόρευες σέικ με κίνδυνο αποπροσανατολισμού της σεξουαλικής σου ταυτότητας ή πήγαινες σε μπουάτ οπότε και γινόσουν παντελώς ανέραστος.

51NG3Bn7B6L._SL500_AA240_.jpg

Alberta Hunter, Lovie Austin's Blues Serenaders

Alberta Hunter (vocals), Lovie Austin (piano), Jimmy Archey (trombone), Darnell Howard (clarinet), Pops Foster (bass) and Jaspar Taylor (drums).

Ηχογραφημένο το 1961. Οι γιαγιάδες σε μαθήματα blues, swing, charleston με τους υπόλοιπους μουσικούς να ακουλοθούν στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Χωρίς προβληματισμούς pure fun!

5/5

ΥΓ: πρέπει να το έχω ακούσει τουλάχιστον 15 φορές την τελευταία εβδομάδα. Κάθε φορά δεν μπορώ να κρατήσω τα πόδια μου ήσυχα.

ΥΓ: πρέπει να το έχω ακούσει τουλάχιστον 15 φορές την τελευταία εβδομάδα. Κάθε φορά δεν μπορώ να κρατήσω τα πόδια μου ήσυχα.

κανένα σχοινάκι δοκίμασες ?:grinning-smiley-043

Δηλαδή Μουκ είσαι σε διαδικασία ξεθαψίματος των παλιών βινυλίων σου?.Αν είναι να κανονίσουμε να τα “ξεσκονίσουμε”…..όλοι μαζί

Και το "αλαλούι αλαλούι" τελικά ήταν το the chance ε?

Φυσικά μάνα μου, να μαζευτούμε μόνο με βινύλια και να θυμηθούμε τα λαμπρά μας νιάτα!!!

Το κομμάτι ήταν το African Reggae, τότε όμως δεν ήξερα καν τι και που...

Mahler3_Bychkov_AV0019.jpg

Πρόκειται γιά Αποκάλυψη...
Η Καλύτερη Τρίτη εδώ και χρόνια..
Εκδοση τού 2003...
Η Ορχήστρα τής Κολωνίας καθοδηγούμενη απο τήν Μπαγκέτα τού Bychkov προσφέρει μιά σπουδαία ερμηνεία,πού πρέπει να φτάσουμε στά χρόνια τού Horenstein γιά να τήν ξαναβρούμε.
Κατ´αρχήν το πρώτο μέρος αποδίδεται σάν μιά συναρπαστική και σκληρή Μάχη γιά να φτάσουμε στην Απο-Θέωση ..
Ο Bychkov αναιρεί τήν ανάγνωση τής Συμφωνίας ,ως ´προγραμματικής´όπως πολλοί άλλοι Μαέστροι έχουν κάνει βασισμένοι στίς σημειώσεις τού Mahler..
Στήν Τρίτη ο Mahler πάει ένα βήμα πιό πέρα την Συμφωνική Μουσική χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη φωνή όχι στο Finale όπως έκανε ο Beethoven στήν 9η,αλλά στά ενδιαμεσα μέρη...
Και στο Πανανθρώπινο Φιναλε τής 3ης επιστρέφει μέ έναν Υπερβατικό και Ηρεμο τρόπο στήν Ορχήστρα και μόνον.
Η Ένταση και η Σύγκρουση εμφανίζονται σε προηγούμενα Μέρη τής Συμφωνίας.
Ο Bychkov συλλαμβάνει αυτό το ιδιόμορφο έργο σάν μιά Ολότητα..
Κάποια στιγμή θα πρέπει οι Μαλεριανοί να ασχοληθο´με πιό αναλυτικά με την Τρίτη..
Και παρά το ότι γνωρίζω πώς στο Now Playing η αναφορά θά ξεχαστεί ,νοιώθω υποχρεωμένος να αναφέρω αυτή τής Σπουδαία Τρίτη..
Μιά πραγματικά Σύγχρονη και Μεγάλη Ερμηνεία Εκπληξη.
´Father see my Wounds....Let no Creature Be Lost'...,όπως σημειώνει και ο Mahler γιά το πώς αντιλαμβάνεται τήν ´Αγάπη´στον Κόσμο ολάκερο.
Ο Bychkov δείχνει πώς η Τρίτη ήταν ένα πρωτοποριακό Εργο Τέχνης πού κινδύνευε να ´καταστραφεί´από τήν κατάρρευση τής ιδιας του τής Εσωτερικής Δομής...
Και τά καταφέρνει θαυμάσια δείχνοντας διαρκώς και σαφώς αυτή την εύθραυστη Ισορροπία.

Last edited: