Ntou στα Ζωνιανα

Eγω γιατι ειμαι σιγουρος οτι μιζες απο τα εμπορια κει κατου....περνουν πολλοι Αστυνομικοι αλλα και Πολιτικοι??

Μπας και βλεπω πολλες ταινιες?

....πολλες απο τις οποιες οπως ξερουμε αντιγραφουν την πραγματικοτητα ...;)

....δεν προκεται να γινει τιποτα...δεν υπαρχει πολιτικη βουληση....οι ψηφοι πολλοι ,τα λεφτα πολλα,και οι διασυνδεσεις ακομα πιο πολλες....αστυνομικοι διεφθαρμενοι προφανως...και αλλοι που δεν τολμουν απο φοβο για την ζωη τους και την ζωη της οικογενειας τους.....πληροφοριοδοτες παντου.....επιδρομες μονο για τα ματια του κοσμου..

Δεν υπαρχει τιποτα πιο επικινδυνο απο οπλισμενους ανθρωπους αδιστακτους και ετοιμους για ολα...

Η δικια μας καμορα....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Αν πρόσεξες στο πόστ μου αναφέρω το λάθος που κάνεις αυτή την στιγμή και εσύ, ανακατεύεις διαφορετικά πράματα και αευτυχώς που δεν είσαι αρμόδιος.

(όσο καλοπροαίρετα μπορώ)

δεν ανακατεύω τίποτα, εσύ τα παρέθεσες. Και από όσα ακούω, πρόκειται για πρακτικές ασκούμενες "παραδοσιακώς" στην Κρήτη, δεν είπα ότι συνέπεσαν στην παρούσα υπόθεση. Και μόνο όμως που γίνονται, μη πατασσόμενες, ανεκτές, με ενοχλεί ως πολίτη.

Φίλε mpokeRas , τυχαία δημιουργηθήκαν οι κανόνες οι οποίοι αναφέρεις περι οπλοκατοχής, ιδρυσεως σκοπευτικών συλλόγων κτλ ? Δεν έχει δοθεί κανένα δικαίωμα απο τους Κρήτες γι αυτό ;;;;

Και δεν μπορώ να καταλαβω ,τι σχέση έχει η αγάπη για τα όπλα , με το να κυκλοφορεί ο καθένας με μαχαίρια ή με περίστροφα ή ότι άλλο σαν να μην τρέχει τίποτα . Είναι ξεχωριστό κράτος η Κρήτη η ισχύει διαφορετική νομοθεσία και δεν μας το έχουν πεί ;;;

Απλά κι εκεί έχουν παρεξηγηθεί πολλά πράγματα όπως παντού άλλωστε, γιατί η ιστορία έχει γραμμένα με έντονα γράμματα τους αγώνες και τις θυσίες των Κρητών όπως και την γενναιότητά τους. Δυστυχώς όμως οι σύγχρονοι εκπρόσωποι αντιλαμβάνονται αλλιώς την μαγκιά και την γενναιότητα .

Κι όσο κι αν είναι διαφορετικά πράγματα η οπλοκατοχή , τα ναρκωτικά και η μαφία... δυστυχώς συνδέονται με κάποιο τρόπο. Κι όχι δεν είναι όλοι οι Κρητικοί χασικλίδες ή τα άλλα που ανέφερες αλλα δεν νομίζω οι φιλησυχοι πολίτες να έχουν καμια διάθεση να μπουν οι ιδιοι ή οι οικογενειές τους σε κίνδυνο για τους μαφιόζους ή εμπόρους ναρκωτικών. Το κράτος πρέπει να παρέμβει και να καθαρίσει τον τόπο απο όλους αυτούς και να προστατέψει τους πολίτες που σέβονται τη χώρα τους και τον τόπο τους.

Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Δυστυχώς ανακάτεψαν πάλι τα ανόμοια και τα παρουσιάζουν όλα μαζί ως ένα!

Ξαναλέω, άλλο το πρόβλημα της Μαφίας με τα ναρκωτικά, άλλο η αγάπη για τα όπλα (ξέρω, δεν το καταλαβαίνετε), άλλο η ζωοκλοπή και άλλο οι βεντέτες.
Nα καταλαβουμε τι ? Οτι παει ο αλλος καλεσμενος στο γαμο και φευγει με ενα ματι ?
Όσο τα ανακατεύουν όλα μαζί, το μόνο που θα καταφέρνουν να κάνουν είναι μια τρύπα στο νερό και να δημιουργούν εντάσεις. Το κάθε ένα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση και λύση. Παλιότερα, σε παρόμοια κουβέντα, είχα πεί ότι δεν κυνηγάς μια μύγα με βαριοπούλα κι αυτό πάει να ξανα-συμβεί εκεί πέρα.
Ολα ιδια προσεγγιση θελουν...δραστικα μετρα και να φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο
Όσο για τους "κουκουλάκηδες" (αυτή την φορά είναι οι αστυνομικοί) μην βγαίνουν στα κανάλια και να το παίζουν όσιες παρθένες, τους ξέρουμε καλά, ξέρουμε τον ρόλο τους και την συμπεριφορά τους στα μπλόκα και στις έρευνες (όπως και τι εννοούν όταν ζητάνε να τους λύσουν τα χέρια) και να μην ξεχνάμε πόσες φορές "εκπυρσοκρότησαν" τα όπλα τους και έστειλαν κόσμο αδιάβαστο ή στο αναπηρικό καροτσάκι. Η αστυνομική βία που θα εφαρμοστεί επί δικαίων και αδίκων και αυτή την φορά, θα είναι τόση πολύ που τελικά η αστυνομία θα μοιάζει με τα SS και θα μείνει μόνη της, χωρίς ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες.
Μαλιστα....δυστυχως φτασαμε στο αλλο ακρο..να ευνουχισουμε την αστυνομια..με τις δικαιολογιες για τα ανθρωπινα δικαιωματα και με τα φαντασματα της δικτατοριας να περιπλανιουνται
Απο την άλλη, στο συγκεκριμένο χωριό πολύ απλά οι άνθρωποι δεν παίζονται, δεν έχουν να κάνουν ούτε με τον Θεό, ούτε με τους ανθρώπους. Όταν ξεκίνησε ο Καποδίστριας κανένας δεν ήθελε να είναι στον ίδιο δήμο μαζί τους και αυτό οδήγησε σε πολύχρονες διαμαρτυρίες τα τριγύρω χωριά με αποτέλεσμα να διαλυθεί κάθε κρατική οργάνωση για αρκετά χρόνια. Τις ευχαριστίες σας στους υπουργούς εσωτερικών, παρακαλώ.
Πάμε παρακάτω, ναι μεν οι φυτείες τους (επιδοτούμενες πολλές φορές) είναι στα πέριξ του χωριού τους -αν υποθέσουμε ότι η περιοχή είναι άβατον- αλλά οι επιχειρήσεις τους είναι αλλού και εκεί θα έπρεπε να τους χτυπήσουν πρώτα. Θα 'λεγα πως περισσότερη ζημιά θα τους έκανε το ΣΔΟΕ παρά αυτά τα χαϊβάνια με τις κουκούλες που τόσο αγαπάνε να παρελαύνουν με τα τζιπάκια στους κεντρικούς δρόμους τον χωριών.
Το κακο το χτυπας στη ριζα του..δεν με νοιαζει αν πουλουν τα ναρκωτικα στην Αθηνα ,στην Αλβανια ,η στην Ζιμπαμπουε..αν καταστρεψεις τις φυτειες εχεις κανει ενα μεγαλο βημα....αλλα ειπαμε δεν θελουν...γιατι πολλα τα λεφτα..σιγα μην στειλουμε τους ραμπο της εφοριας να ξεκαθαρισουν τα πραγματα..μηπως να τους κανουμε και μια γραπτη συσταση ?
Πάντως οι μαφιόζοι -όχι μόνο αυτοί των Ζωνιανών- έχουν ένα δυνατό χαρτί στα χέρια τους και το κρατάνε για να σώσουν την παρτίδα στο παρα πέντε και τότε θα πληρώσουμε, όλοι μαζί, τα λάθη που έχει κάνει το Κράτος στα θέματα που απασχολούν την Κρήτη.

Τι χαρτι εχουν ? Τριχες εχουν...το πολυ πολυ να κρατουν στοιχεια που να εμπλεκουν πολιτικους..και μεσω αυτων φυσικα εκβιαζουν...ε αν ειναι κατι τετοιο..μακαρι να βγει το χαρτι στην επιφανεια...να ξεβρωμισει ο τοπος απο ολους..να τους καταπιει ολους ο βουρκος..εκει οπου ανηκουν
Stay tuned.........

Αλλα φυσικα δεν θα γινει τιποτα απο αυτα....

Απάντηση: Re: Ntou στα Ζωνιανα

....πολλες απο τις οποιες οπως ξερουμε αντιγραφουν την πραγματικοτητα ...;)

....δεν προκεται να γινει τιποτα...δεν υπαρχει πολιτικη βουληση....οι ψηφοι πολλοι ,τα λεφτα πολλα,και οι διασυνδεσεις ακομα πιο πολλες....αστυνομικοι διεφθαρμενοι προφανως...και αλλοι που δεν τολμουν απο φοβο για την ζωη τους και την ζωη της οικογενειας τους.....πληροφοριοδοτες παντου.....επιδρομες μονο για τα ματια του κοσμου..

Δεν υπαρχει τιποτα πιο επικινδυνο απο οπλισμενους ανθρωπους αδιστακτους και ετοιμους για ολα...

Η δικια μας καμορα....

ακριβως ετσι θα γινει !!!!

σε λιγες βδομαδες θα το κανουν Γαργαρα το θεμα .........:HTEHETH63:

ΝΑ σου πως και το άλλο, απο νωρίς λένε οι τηλεοράσεις για 800,000 με 1,000,000 όπλα στην κρήτη, όλοι αυτοί είναι μαφιόζοι; χασικλίδες; ληστές; τί είναι όλοι αυτοί;

Εγώ δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί, αλλά όσοι είναι, είναι για τα σίδερα.

Δεν δέχομαι με τίποτα ότι η οπλοκατοχή είναι "χόμπι", ότι και να λέει η "παράδοσή" τους.

Τη σήμερον ημέρα, η χρησιμότητα των όπλων είναι το να σκοτώνουν. Τίποτε άλλο.

"Αν το έχεις, κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσεις"

Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου χωμένο
ένα καλό γερμανικό ατσάλινο πιστόλιι
όπως αυτά που συνηθούν και παίζουν οι μαλάκες
που από ένα γέρο έμπορο τ' αγόρασα στ' Ανώγεια

Θυμάμαι ως τώρα να 'τανε το γέρο παλαιοπώλη
όπου έμοιαζε με μια παλιά ελαιογραφία του Γκόγια
ορθό πλάι σε μακριά σπαθιά και σε στολές σχισμένες
να λεει με μια βραχνή φωνή τα παρακάτου λόγια
Ετούτο το πιστόλι εδώ που θέλεις ν' αγοράσεις
με ιστορίες αλλόκοτες ο θρύλος το 'χει ζώσει
κι όλοι το ξέρουν πως αυτοί που κάποια φορά το 'χαν
καθένας κάποιον άνθρωπο δικό του έχει σκοτώσει

Ο Δον Μπαζίλιο σκότωσε μ' αυτό τη Δόνα Τζούλια
την όμορφη γυναίκα του γιατί τον απατούσε
Ο Κόντε Αντόνιο μια βραδιά το δύστυχο αδερφό του
με το πιστόλι τούτο εδώ κρυφά δολοφονούσε
Ένας αράπης τη μικρή ερωμένη του από ζήλια
και κάποιος ναύτης ιταλός ένα γραικό λοστρόμο
χέρι σε χέρι ξέπεσε και στα δικά μου χέρια
πολλά έχουν δει τα μάτια μου μ' αυτό μου φέρνει τρόμο

Σκύψε και δες το μι' άγκυρα κι ένα οικόσημο έχει
είν' αλαφρύ για πιάσε το δεν παει ούτε να κουάρτο
μα εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις
πόσο έχει; μόνο φράγκα εφτά αφού το θέλεις παρ' το

Ένα πιστόλι έχω να, στη ζώνη μου σφιγμένο
που η ιδιοτροπία μ' έκανε και το 'κανα δικό μου
κι αφού κανένα δεν μισώ στο κόσμο να σκοτώσω
φοβάμαι μη καμιά φορά το στρέψω στον εαυτό μου

Σκύψε και δες το μι' άγκυρα κι ένα οικόσημο έχει
ειν' αλαφρύ για πιάσε το δεν παει ούτε να κουάρτο
μα εγώ θα σε συμβούλευα κάτι άλλο ν' αγοράσεις
πόσο έχει; μόνο φράγκα εφτά αφού το θέλεις παρ' το

Στίχοι: Νίκος Καββαδίας
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Επεξεργασία: BIOS

Συγγνώμη, τι πάει να πει "αγάπη για τα όπλα";

Αυτή τη φράση τη μεταφράζω ως "ροπή προς τη βία και εφαρμογή της σε κάθε ευκαιρία" και "ισχυρές δολοφονικές τάσεις".

Τα όπλα τα αγαπούν μόνο όσοι αφαιρούν ζωές, ή έστω όσοι αρέσκονται να τραυματίζουν/βασανίζουν πλάσματα (ανθρώπους και ζώα).
Οι μόνες περιπτώσεις που δικαιολογώ, είναι οι σφαγές οικόσιτων ζώων και το κυνήγι (σε αυστηρά περιορισμένη κλίμακα).

Όχι να μας βγουν και λάδι οι χασισέμποροι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Εγώ δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί, αλλά όσοι είναι, είναι για τα σίδερα.

Δεν δέχομαι με τίποτα ότι η οπλοκατοχή είναι "χόμπι", ότι και να λέει η "παράδοσή" τους.

+100

Δυστυχώς ανακάτεψαν πάλι τα ανόμοια και τα παρουσιάζουν όλα μαζί ως ένα!

Ξαναλέω, άλλο το πρόβλημα της Μαφίας με τα ναρκωτικά, άλλο η αγάπη για τα όπλα (ξέρω, δεν το καταλαβαίνετε), άλλο η ζωοκλοπή και άλλο οι βεντέτες.
Όσο τα ανακατεύουν όλα μαζί, το μόνο που θα καταφέρνουν να κάνουν είναι μια τρύπα στο νερό και να δημιουργούν εντάσεις. Το κάθε ένα απαιτεί διαφορετική προσέγγιση και λύση. Παλιότερα, σε παρόμοια κουβέντα, είχα πεί ότι δεν κυνηγάς μια μύγα με βαριοπούλα κι αυτό πάει να ξανα-συμβεί εκεί πέρα.

Όσο για τους "κουκουλάκηδες" (αυτή την φορά είναι οι αστυνομικοί) μην βγαίνουν στα κανάλια και να το παίζουν όσιες παρθένες, τους ξέρουμε καλά, ξέρουμε τον ρόλο τους και την συμπεριφορά τους στα μπλόκα και στις έρευνες (όπως και τι εννοούν όταν ζητάνε να τους λύσουν τα χέρια) και να μην ξεχνάμε πόσες φορές "εκπυρσοκρότησαν" τα όπλα τους και έστειλαν κόσμο αδιάβαστο ή στο αναπηρικό καροτσάκι. Η αστυνομική βία που θα εφαρμοστεί επί δικαίων και αδίκων και αυτή την φορά, θα είναι τόση πολύ που τελικά η αστυνομία θα μοιάζει με τα SS και θα μείνει μόνη της, χωρίς ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Απο την άλλη, στο συγκεκριμένο χωριό πολύ απλά οι άνθρωποι δεν παίζονται, δεν έχουν να κάνουν ούτε με τον Θεό, ούτε με τους ανθρώπους. Όταν ξεκίνησε ο Καποδίστριας κανένας δεν ήθελε να είναι στον ίδιο δήμο μαζί τους και αυτό οδήγησε σε πολύχρονες διαμαρτυρίες τα τριγύρω χωριά με αποτέλεσμα να διαλυθεί κάθε κρατική οργάνωση για αρκετά χρόνια. Τις ευχαριστίες σας στους υπουργούς εσωτερικών, παρακαλώ.
Πάμε παρακάτω, ναι μεν οι φυτείες τους (επιδοτούμενες πολλές φορές) είναι στα πέριξ του χωριού τους -αν υποθέσουμε ότι η περιοχή είναι άβατον- αλλά οι επιχειρήσεις τους είναι αλλού και εκεί θα έπρεπε να τους χτυπήσουν πρώτα. Θα 'λεγα πως περισσότερη ζημιά θα τους έκανε το ΣΔΟΕ παρά αυτά τα χαϊβάνια με τις κουκούλες που τόσο αγαπάνε να παρελαύνουν με τα τζιπάκια στους κεντρικούς δρόμους τον χωριών.

Πάντως οι μαφιόζοι -όχι μόνο αυτοί των Ζωνιανών- έχουν ένα δυνατό χαρτί στα χέρια τους και το κρατάνε για να σώσουν την παρτίδα στο παρα πέντε και τότε θα πληρώσουμε, όλοι μαζί, τα λάθη που έχει κάνει το Κράτος στα θέματα που απασχολούν την Κρήτη.

Stay tuned.........

Μια και φαινεται να ξερεις και δυο - τρια πραγματα παραπανω για την κατασταση κατω στο Νησι, θα γνωριζεις καλα οτι δεν ειναι τα πραγματα ετσι οπως τα παρουσιαζουν οι δημοσιογραφισκοι στα πρωινα δελτια. Οτι δηθεν καποια χωρια ορεινα ξεσηκωθηκαν και κανουν ανταρτικο και ειναι κρατος εν κρατει. Αυτα μονο οι αποβλακωμενοι απο τα πρωιναδικα τα πιστευουνε.
Αυτο που βλεπουμε στα δελτια ειναι ενα μονο μερος της αληθειας. Υπαρχουν απο πισω ισχυρες "πλατες" που τους καθαριζουν και εκτος απο λιγες απωλειες το κολπο δουλευει μια χαρα.....

Η οπλοκατοχη ειναι εθιμο στην Κρητη και πιστευω οτι δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το θεμα που συζηταμε. Νομιζω οτι ειναι δικαιωμα τους να τηρουν καποιες παραδοσεις αιωνων και στους υπολοιπους δεν πεφτει κανενας λογος ουτε εχουν δικαιωμα να κρινουν. Δυσκολο αυτο να το καταλαβει καποιος ξενος και μαλιστα οταν η "κοινη λογικη" συνδεει τα οπλα με την παρανομια και τον υποκοσμο, αδυνατοντας να καταλαβει και να αναγνωρισει τα εθιμα και τις ιδιαιτεροτητες του καθε τοπου. (Δεν ειχα ποτε μου οπλο και ουτε προκειται)
Σε τελικη αναλυση τα κυνηγετικα οπλα που μποει ο καθενας νομινα να εχει, ειναι καλυτερα?

Απο την αλλη μερια, ειναι αληθεια, οτι οι θερμοαιμοι και οι ανεγκεφαλοι συμπατριωτες μας, κανουν οτι μπορουν για να καταστρεφουν την παραδοση και τα εθιμα της πατριδας μας, να μας κανουν να φαινομαστε ημιαγριοι, και μερικες φορες να ντρεπομαστε για την καταντια τους και για το οτι καταγομαστε απο τον ιδιο τοπο μ αυτους. Δινουν τροφη στους "δημοσιογραφους" και στην αστυνομια. Συντηρουν μια κατασταση η οποια ειναι επωφελης, μονο για τους λιγους που εμπλεκονται (και στα καναλια, φυσικα). Και δυστυχως και οι νεωτεροι μεγαλωνουν μ αυτα τα "προτυπα" και η κατασταση φαινεται να διαιωνιζεται.
Τελικα, σ αυτον τον κοσμο, ο καθε παραδεισος κρυβει και ενα φιδι ....

ΥΓ 1. Αληθεια τι εγινε μ εκεινο τον πιτσιρικα που πυροβολισε το παληκαρι στ Ανωγια ? Αυτον που εξαφανηστηκε μυστηριωδως?
Θαφτηκε τελικα εκεινη η υποθεση?

ΥΓ 2. Οι "Αθηναιοι" που απο Ομονοια και κατω δεν τολμας να περασεις, δεν εχετε καρτος εν κρατει? Η Καλλιθεα δεν ειναι πλεον ειναι γκετο της Ρωσικης Μαφιας? Ο Μυλοποταμος σας μαρανε? Δεν κοιτατε τη γειτονια σας καλυτερα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Η οπλοκατοχη ειναι εθιμο στην Κρητη και πιστευω οτι δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το θεμα που συζηταμε. Νομιζω οτι ειναι δικαιωμα τους να τηρουν καποιες παραδοσεις αιωνων και στους υπολοιπους δεν πεφτει κανενας λογος ουτε εχουν δικαιωμα να κρινουν. Δυσκολο αυτο να το καταλαβει καποιος ξενος και μαλιστα οταν η "κοινη λογικη" συνδεει τα οπλα με την παρανομια και τον υποκοσμο, αδυνατοντας να καταλαβει και να αναγνωρισει τα εθιμα και τις ιδιαιτεροτητες του καθε τοπου. (Δεν ειχα ποτε μου οπλο και ουτε προκειται)
Σε τελικη αναλυση τα κυνηγετικα οπλα που μποει ο καθενας νομινα να εχει, ειναι καλυτερα?

Κάνεις μεγάλο λάθος , οι κυνηγοί (δεν είμαι και δεν με εκφράζει αυτό το χόμπι) δεν κυκλοφορούν ανάμεσά μας με το όπλο στον κόρφο τους .

Στις παραδόσεις αιώνων , υπήρχαν κουμπούρια με ένα βόλι και όχι περίστροφα , σαν αυτό που έβγαλε ο καραγκιόζης μπροστά στις κάμερες (ξέρεις , ο νικητής του τηλεπαιχνιδιού ) .

Και το αν μου πέφτει εμένα λόγος , που είμαι από την Μακεδονία (την Ελληνική έτσι ? ) δεν θα μου το πεις εσύ .

Γιατί όσα δικαιώματα έχει ένας κρητικός στην περιοχή μου , τα ίδια έχω και εγώ εκεί .

Με την διαφορά όμως , πως όταν θα έρθει αυτός εδώ με την οικογένειά του και κυκλοφορεί δίπλα μου , δεν θα βλέπει το ζωνάρι στο παντελόνι μου να φουσκώνει στην μέση (λόγω οπλοφορίας), με κίνδυνο και για αυτόν και για την οικογένειά του σε περίπτωση ατυχήματος .

Και επειδή πολλοί βλέπουν το περίστροφο σαν προέκταση του ανδρισμού τους , ας ξέρουν αυτοί , ότι από μπροστά φουσκώνει το ζωνάρι του άνδρα (και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω).

Φιλικά . -bye-

Απο την αλλη μερια, ειναι αληθεια, οτι οι θερμοαιμοι και οι ανεγκεφαλοι συμπατριωτες μας, κανουν οτι μπορουν για να καταστρεφουν την παραδοση και τα εθιμα της πατριδας μας, να μας κανουν να φαινομαστε ημιαγριοι, και μερικες φορες να ντρεπομαστε για την καταντια τους και για το οτι καταγομαστε απο τον ιδιο τοπο μ αυτους. Δινουν τροφη στους "δημοσιογραφους" και στην αστυνομια. Συντηρουν μια κατασταση η οποια ειναι επωφελης, μονο για τους λιγους που εμπλεκονται (και στα καναλια, φυσικα). Και δυστυχως και οι νεωτεροι μεγαλωνουν μ αυτα τα "προτυπα" και η κατασταση φαινεται να διαιωνιζεται.

και όσο δεν φαίνεστε να τους καταδικάζετε με κατηγορηματικό τρόπο οι υπόλοιποι, αλλά αμέσως σε τέτοια θέματα βγαίνετε και αρχίζετε τα περί "εθίμων" κλπ, φυσικό είναι οι λοιποί Έλληνες να διαμορφώνουν μία άποψη συνολικώς για όλο το νησί. Έχω άδικο; Όταν οι ίδιοι κυκλοφορείτε σαχλά αστειάκια για "κομπιουτεράκια" και μόνο που δεν καμαρώνετε, φταίνε οι λοιποί εάν σχηματίζουν τέτοια άποψη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ntou στα Ζωνιανα

Η οπλοκατοχη ειναι εθιμο στην Κρητη και πιστευω οτι δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το θεμα που συζηταμε. Νομιζω οτι ειναι δικαιωμα τους να τηρουν καποιες παραδοσεις αιωνων και στους υπολοιπους δεν πεφτει κανενας λογος ουτε εχουν δικαιωμα να κρινουν.

Έχει και παραέχει όταν ο άλλος επιτίθεται με τα "έθιμά" του εναντίον του νόμου και σκοτώνει κόσμο, προκειμένου να πουλάει ναρκωτικά. 2 φυτείες ήταν ο απολογισμός της χθεσινής επέμβασης, άκουγα σήμερα στο ραδιόφωνο.

Πέραν αυτού, υπάρχουν λόγοι που η οπλοκατοχή ελέγχεται και κανένα αναχρονιστικό έθιμο δεν μπορεί να υπερισχύει του νόμου. Μήπως να μας αραδιάσει η Τατιάνα τα ανά τον κόσμο έθιμα σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών; Μήπως να μας ξαναθυμίσει ο Μιχάλης ο Μελίδης το έθιμο των Τσιγγάνων για τις κλοπές και τη μεταχείριση των παιδιών; Μήπως να ξαναδούμε το Bowling for Columbine (Ακύρηχτος Πόλεμος) του Michael Moore;

Last edited:

και όσο δεν φαίνεστε να τους καταδικάζετε με κατηγορηματικό τρόπο οι υπόλοιποι, αλλά αμέσως σε τέτοια θέματα βγαίνετε και αρχίζετε τα περί "εθίμων" κλπ, φυσικό είναι οι λοιποί Έλληνες να διαμορφώνουν μία άποψη συνολικώς για όλο το νησί. Έχω άδικο; Όταν οι ίδιοι κυκλοφορείτε σαχλά αστειάκια για "κομπιουτεράκια" και μόνο που δεν καμαρώνετε, φταίνε οι λοιποί εάν σχηματίζουν τέτοια άποψη;

... ετσι καταλαβες εσυ αγαπητε φιλε, απ αυτα που εγραψα? οτι αρεσει στους υπολιπους να φαινομαστε ημιαγριοι? Και επειδη δεν με ξερεις, σε πληροφορω οτι δεν κυκλοφορω ουτε εγω ουτε η συντριπτικη πλειοψηφεια, με σαχλα αστειακια για "κομπιουτερακια". Και ουτε καμαρωνουνε με χαζομαρες. Τωρα αν σας βολευει να μας βαζετε ολους σε ενα τσουβαλι, ε, τι να κανουμε? μας κερδιζει ο Καμπουρακης και οι λοιποι "αγανακτισμενοι" δημοσιογραφοι στο παιχνιδι της επιοινωνιας ...

Κάνεις μεγάλο λάθος , οι κυνηγοί (δεν είμαι και δεν με εκφράζει αυτό το χόμπι) δεν κυκλοφορούν ανάμεσά μας με το όπλο στον κόρφο τους .

Στις παραδόσεις αιώνων , υπήρχαν κουμπούρια με ένα βόλι και όχι περίστροφα , σαν αυτό που έβγαλε ο καραγκιόζης μπροστά στις κάμερες (ξέρεις , ο νικητής του τηλεπαιχνιδιού ) .

Και το αν μου πέφτει εμένα λόγος , που είμαι από την Μακεδονία (την Ελληνική έτσι ? ) δεν θα μου το πεις εσύ .

.... καλα αφου εισαι απο την Μακεδονια, εγω παω πασο :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Κι εγώ με τη σειρά μου θα πω ότι ούτε κι εσύ κατάλαβες αυτά που έγραψα. Προφανώς μίλησα για μία γενική κατάσταση και όχι προσωπικώς, ούτε ασφαλώς ότι αρέσει στους λοιπούς Κρητικούς το πώς παρουσιάζονται. Αυτό που είπα είναι ότι χρειάζεται δυστυχώς και από μέρους των "καλών" Κρητικών μία αντίδραση, πέραν της απλής ηθικής αποδοκιμασίας των "κακών" με τους οποίους όλοι διαχωρίζετε τη θέση σας.
Τώρα το πόσο φαίνεστε ότι καμαρώνετε, αφήστε και κανέναν άλλο να το κρίνει.

...

Είναι ξεχωριστό κράτος η Κρήτη η ισχύει διαφορετική νομοθεσία και δεν μας το έχουν πεί ;;;

Εκ των πραγμάτων, παραλίγο να γίνει, κάτι που απέφυγε ο Καραμανλής σχεδόν την τελευταία στιγμή.