NTR82 DVB-T tuner & media player

Αντε βρε, με πείσατε!:2thumb22sup: Το παράγγειλα (ΝΤΡ82) από Multirama γιατί εδώ Πάτρα δεν το φέρνει άλλος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην το μετανιώσω.
(Δυστηχώς κάποιος φίλος που θα μπορούσε να μου λύσει ζωντανά απορίες πριν το αγοράσω, δεν προσφέρθηκε. Δεν πειράζει, νάναι καλά, ίσως και εγώ να έκανα το ίδιο, ξέρει αυτός).
Μια ερωτησούλα μόνο. Τον εσωτερικό σκληρό (SATA II) να το βάλω αφού τον φορμάρω σε NTFS ή να τον βάλω και το NTR82 θα τον φορμάρει?

Για χαρα σε ολους.....
Καινουριος στα μερη ειμαι και ετοιμος να παρω το μηχανημα.
Στο site της iamm αναφερει οτι υποστηριζει ελληνικα και στο EPG ενω αν εχω καταλαβει καλα (μετα απο ατελειωτες ωρες διαβασματος εδω) εσεις λετε οτι ΟΧΙ!!
Τελικα τι ισχυει ???

Για χαρα σε ολους.....
Καινουριος στα μερη ειμαι και ετοιμος να παρω το μηχανημα.
Στο site της iamm αναφερει οτι υποστηριζει ελληνικα και στο EPG ενω αν εχω καταλαβει καλα (μετα απο ατελειωτες ωρες διαβασματος εδω) εσεις λετε οτι ΟΧΙ!!
Τελικα τι ισχυει ???

Για να έχεις εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει. Το θέμα δεν είναι ότι δεν υποστηρίζει Ελληνικά στο EPG αλλά ότι σε κάποια κανάλια δεν τα εμφανίζει. Συγκεκριμένα:

Στα 4 παλιά ψηφιακά κανάλια τα Ελληνικά στο EPG υποστηρίζονται και εμφανίζονται κανονικά. Στα νέα κανάλια DIGEA το EPG εμφανίζεται στα Αγγλικά. Το Ελληνικό κείμενο υπάρχει στο σήμα αλλά δεν είναι προσβάσιμο από τον χρήστη. Στην τελευταία έκδοση του firmware έκαναν προσπάθεια να το διορθώσουν αλλά δυστυχώς ενώ εμφάνισε κανονικά τους Ελληνικούς χαρακτήρες χάλασε τις ώρες και μπέρδεψε τις προτάσεις.

Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση. Σημειώνω ότι πρόβλημα υπάρχει και σε κάποιους απλούς ψηφιακούς tuner της αγοράς.

Αντε βρε, με πείσατε!:2thumb22sup: Το παράγγειλα (ΝΤΡ82) από Multirama γιατί εδώ Πάτρα δεν το φέρνει άλλος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην το μετανιώσω.

Μια ερωτησούλα μόνο. Τον εσωτερικό σκληρό (SATA II) να το βάλω αφού τον φορμάρω σε NTFS ή να τον βάλω και το NTR82 θα τον φορμάρει?

Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να απαντήσει και σε μένα? Ευχαριστώ

Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να απαντήσει και σε μένα? Ευχαριστώ

Θα τον βάλεις αφορμάριστο και θα αφήσεις το μηχάνημα να τον φορμάρει. Η λύση να τον βάλεις φορμαρισμένο δεν είναι σωστή.

Επανερχομαι στην ερωτηση σχετικα με το 16:9 των ψηφιακων.

Εμενα δεν με αφηνει να επιλεξω το PAL για να τα βλεπω ολα 16:9. Το PAL και το NTSC μου τα εχει με κοκκινο και δεν μπορω να τα επιλεξω.
Εχω το fw68

Υπαρχει καμια λυση για αυτο???

Εμενα δεν με αφηνει να επιλεξω το PAL για να τα βλεπω ολα 16:9. Το PAL και το NTSC μου τα εχει με κοκκινο και δεν μπορω να τα επιλεξω.
Εχω το fw68

Δοκίμασες να δεις μη τυχόν θέλει κάποια ρύθμιση η τηλεόρασή σου?

Δοκίμασες να δεις μη τυχόν θέλει κάποια ρύθμιση η τηλεόρασή σου?

Η τηλεοραση ηταν το πρωτο που τσεκαρα οταν καταλαβα οτι υπηρχε προβλημα αλλα ολα δειχνουν κανονικα. Δεν μπορω να καταλαβω.

Παντως χτες που προσπαθουσα παλι μπας και βρω καποια ακρη, βρηκα οτι αν ρυθμισεις την εξοδο του σηματος να ειναι 4:3 Pan & Scan τοτε καποια απο τα ψηφιακα στα παιζει σαν 16:9 (οχι τον ΣΚΑΙ)...

Κουφο???

παιδια χτυπησα και γω ενα...

Aυριο θα μπει και ενας σκληρος WD 1TB Caviar Green μεσα (πρασινος, αθορυβος, και κρυος..)

προλαβα να δω μονο το DVB_T / EPG προς το παρον.το μηχανακι πρεπει να ειναι πολυ καλο..Το 16:9 σε μενα ειναι οκ σε ολα..

Αλλαγη καναλιων σε λιγοτερο απο 2 sec και ποιοτητα εικονας αριστη...

Τραγικα καλυτερη απο της TV που ειναι mpeg-2 με modula neotion mpeg4, στην οποια για να αλλαξεις καναλι Digea θες 4 sec γεματα !

By the way :

> οταν αλλαζεις καναλι τι ειναι αυτα τα 6+/5+ , TT που βγαζει πανω ? Το
576p οκ το πιασα, ειναι το resolution. Τα αλλα τι ειναι ?

>Εχει firmware ver 0.55. Αλλαζω η οχι , και αν ναι με ποια ?
Με ενδιαφερουν DVB-T / EPG, PVR εγγραφες, εγγραφες απο video (παλιες VHS), MKVs (Απο ματροσκες εχουμε 1ΤΒ φισκα!)-DIVx play (μελλοντικα ισως και BD ISO)

Τα υπολοιπα (πχ LAN, torrent client, IP radio , κλπ , κλπ) δεν με ενδιαφερουν σχεδον καθολου. Εχω το pc με ενα 2.5αρι για μεταφορες...

:fahne90:

Last edited:

Εχω το fw68

Χθες το έστησα και εγώ. Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη η DIDEA στην Πάτρα, αλλά στην έξοδο TV και σε μένα το PAL και το NTSC είναι κόκκινα. Αναρωτιέμαι πιο fw έχουν οι happymondays και alkman (post 475 και 476) και μπορούν να τα επιλέξουν.

εμενα το επιλεγει κανονικα το PAL.

Ειμαι με το μαμα, δηλαδη αυτο που ειχε πανω οταν το πηρα, VER 0.55

Χθες το έστησα και εγώ. Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη η DIDEA στην Πάτρα, αλλά στην έξοδο TV και σε μένα το PAL και το NTSC είναι κόκκινα. Αναρωτιέμαι πιο fw έχουν οι happymondays και alkman (post 475 και 476) και μπορούν να τα επιλέξουν.

Μπορείς να μας πεις πως το έχεις συνδέσει και τι τύπο τηλεόραση έχεις?

Μπορείς να μας πεις πως το έχεις συνδέσει και τι τύπο τηλεόραση έχεις?

Ευχαρίστως.
1) Το καλώδιο της κεραίας στο ANT IN του NTR82 και από το ANT OUT στο dvd recorder (PHILIPS DVDR3575H).
2) Σύνδεση με HDMI του dvd recorder στην τηλεόραση (SAMSUNG LE32A457)
3) Σύνδεση με HDMI του NTR82 στην τηλεόραση.
Αυτές είναι όλες και όλες οι συνδέσεις. Υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε ακόμη εδώ στην Πάτρα ψηφιακά κανάλια, οπότε το NTR82 το χρησιμοποιώ μόνο σαν media player για την ώρα.
Από fw δεν το έχω πειράξει ακόμη, έχει αυτό που έχει από τη μάνα του

Last edited:
ασχετο αλλα μηπως επειδη δεν εχεις καθολου mpeg4 σημα οπως λες εκει στη Πατρα..., δεν εχεις κανει ουτε παρθενικο DVB-T scan, ΔΕΝ βρισκει τιποτα...

και για αυτο δεν σε αφηνει ?

Αφου δεν εχεις σημα τι PAL/NTSC να χεις και για αυτο το εχει disabled... ? Ειναι μονο για TV αυτο...

:a0210:

Από fw δεν το έχω πειράξει ακόμη, έχει αυτό που έχει από τη μάνα του

πιο πανω λες οτι εχεις το 0.68! Ειχε το 0.68 μαμα ? εμενα ηταν με 0.55

Last edited: