NTR82 DVB-T tuner & media player

..σημερα μπανει μεσα και ενας WD10EVDS , φοβερος και αψογος για Α/V, PVR, streaming....(προσοχη ο δισκος δεν κανει για desktop..)

http://www.plaisio.gr/Computers/Har...B-HDD-32MB-CACHE-7200-RPM-SATA-2-WD10EVDS.htm

Παει καλυτερα απο του αλλους δισκους...., και ειδικα απο τους EARS που λενε οτι δεν γραφουν καλα, λογω new format 64K allocation system...

Όχι και τέρατα αξιοπιστίας όμως.

Δεν ξέρω θα προσπαθήσω να κάνω καμμια μόντα να βάλω 2,5" μέσα.

Παίδες εγω μολις ανακαλυψα ότι η εγγραφή που κανει απο DVB-T φτάνει μέχρι ποιότητα DVD και έτσι αποφάσισα να πάρω το Fantec R-2650 το οποίο γράφει μέχρι 1080p (ανάλογα βέβαια με τη ποιότητα του σήματος εισόδου)

Re: Απάντηση: NTR82 DVB-T tuner & media player

πιο πανω λες οτι εχεις το 0.68! Ειχε το 0.68 μαμα ? εμενα ηταν με 0.55

Σωστή η παρατήρησή σου, το σκέφτηκα και εγώ και είναι ίσως η μόνη λογική εξήγηση. Λέω ίσως, γιατί:
1) η επιλογή PAL - NTSC είναι στο μενού ΕΞΟΔΟΣ TV που έχει να κάνει με τον καθορισμό της ανάλυσης της οθόνης και το σύστημα κωδικοποίησης χρώματος της τηλεόρασης και όχι με το DVB-T.
2) Τα αρχεία (ταινίες) είναι άλλα σε PAL και άλλα σε NTSC οπότε θα είχε νόημα η επιλογή
3) Ο petrosp έχει λήψη ψηφιακών καναλιών και έχει το ίδιο θέμα. Αυτός εξάλλου το έθιξε σαν "πρόβλημα"

Τέλος, ο φίλος petrosp είπε ότι έχει το 0.68. Εγώ έχω το αρχικό (που δεν ξέρω πιο είναι γιατί δεν βρήκα ακόμα πως θα το δω

Ευχαρίστως.
1) Το καλώδιο της κεραίας στο ANT IN του NTR82 και από το ANT OUT στο dvd recorder (PHILIPS DVDR3575H).
2) Σύνδεση με HDMI του dvd recorder στην τηλεόραση (SAMSUNG LE32A457)
3) Σύνδεση με HDMI του NTR82 στην τηλεόραση.
Αυτές είναι όλες και όλες οι συνδέσεις. Υπενθυμίζω ότι δεν έχουμε ακόμη εδώ στην Πάτρα ψηφιακά κανάλια, οπότε το NTR82 το χρησιμοποιώ μόνο σαν media player για την ώρα.
Από fw δεν το έχω πειράξει ακόμη, έχει αυτό που έχει από τη μάνα του

Μπορείς να το δοκιμάσεις σε κάποια άλλη HDMI in της τηλεόρασης και αν δεν φτιάξει θα μπορούσες να το δεις σε κάποια άλλη TV άλλου κατασκευαστή;

Και βάλε το version 64 του firmware. Για να δεις ποιό firmware έχεις πήγαινε από το κεντρικό μενού στο setup (Εγκατάσταση) και το γράφει κάτω αριστερά.

Last edited:
Αυτο το timeshift πως το κανετε να δουλεψει ?

Το παταω αλλα τιποτα, παταω και REC πρωτα....

Η δεν υποστηριζεται απο Digea/ERT ?

Ti ειναι αυτα ?

Ν/Α , Ν/Α , ΤΤ, SS

στα Digea το 1ο παιρνει διαφορες τιμες , πχ 6+, 4+, 5+.....

ΤΤ/SS για Terrestrial / Sat να υποθεσω ??

Attachments

• a.jpg
    a.jpg
    73.8 KB · Views: 55
Και βάλε το version 64 του firmware. Για να δεις ποιό firmware έχεις πήγαινε από το κεντρικό μενού στο setup (Εγκατάσταση) και το γράφει κάτω αριστερά.

Δοκίμασα σε άλλο HDMI IN της τηλεόρασης και έβαλα το version 64, αλλά δεν άλλαξε τίποτε. Θα το δοκιμάσω και σε μια LG τηλεόραση ενός φίλου αλλά κατά το Σάββατο και θα σε ενημερώσω. Πάντως, αφού και ο petrosp (post 491) έχει το ίδιο πρόβλημα, δεν νομίζω να είναι θέμα τηλεόρασης

Παίδες εγω μολις ανακαλυψα ότι η εγγραφή που κανει απο DVB-T φτάνει μέχρι ποιότητα DVD και έτσι αποφάσισα να πάρω το Fantec R-2650 το οποίο γράφει μέχρι 1080p (ανάλογα βέβαια με τη ποιότητα του σήματος εισόδου)

Μέχρι να παίξει 1080p από DVB-T στην Ελλάδα θα έχεις πάρει άλλο...

Δεν μπορω να παγωσω το χρονο στα καναλια. (timeshift)

εχω βαλει εσωτερικο σκληρο, γραφει κανονικα.

Οταν παω να παγωσω καναλι, κανω οτι λεει το manual, παταω rec , αρχιζει και γραφει, μετα παταω το timeshift, και λεει no supported η κατι τετοιο...

Κανω κατι λαθος....μηπως να αναβαθμισω σε 0.64 απο 0.55 ?

Αλλο προβλημα δεν εχω....

Eπισης , οσοι εχετε εμμονη με το θεμα της απολυτης ησυχιας, αφου βαλετε εναν τελειως αθορυβο και ψυχρο σκληρο δισκο (σαν τους WD Green AV-GP )...

ανοιχτε το μηχανημα και βγαλτε τελειως το φανακι.....

ΚΙΧ

η βαλτε αυτο...

http://www.quietpc.com/gb-en-gbp/products/40mmfans/mini-kaze

Θα το βρειτε στο σκρουτζ σε πολλα μαγαζια...

Όχι και τέρατα αξιοπιστίας όμως.

Αντιθετα, εχει μεγαλυτερο resilience απο τους desktop o AV-GP.
Κατα τα αλλα, raid-1 δεν μπορεις να κανεις ετσι και αλλιως...οποτε...

Last edited:
Παιδιά σήμερα παρατήρησα το εξής πρόβλημα. Με τον εσωτερικό σκληρό το μηχάνημα δεν είχε εικόνα ούτε μέσω hdmi ούτε μέσω οποιασδήποτε άλλης σύνδεσης. όταν τον έβγαλα λειτούργησε κανονικά. Είμαι με 0.68.

Παιδιά σήμερα παρατήρησα το εξής πρόβλημα. Με τον εσωτερικό σκληρό το μηχάνημα δεν είχε εικόνα ούτε μέσω hdmi ούτε μέσω οποιασδήποτε άλλης σύνδεσης. όταν τον έβγαλα λειτούργησε κανονικά. Είμαι με 0.68.
Από ότι έχω διαβάσει όσοι έχουν βάλει SATA II δίσκοδεν είχαν πρόβλημα. Ο δικός σου είναι SATA II?

Δοκίμασα σε άλλο HDMI IN της τηλεόρασης και έβαλα το version 64, αλλά δεν άλλαξε τίποτε. Θα το δοκιμάσω και σε μια LG τηλεόραση ενός φίλου αλλά κατά το Σάββατο και θα σε ενημερώσω. Πάντως, αφού και ο petrosp (post 491) έχει το ίδιο πρόβλημα, δεν νομίζω να είναι θέμα τηλεόρασης
Το δοκίμασα σε μια PHILIPS τηλεόραση και επίσης τα βγάζει κόκκινα (ανενεργά). Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Από ότι έχω διαβάσει όσοι έχουν βάλει SATA II δίσκοδεν είχαν πρόβλημα. Ο δικός σου είναι SATA II?

Ναι sata II είναι και έπαιζε απροβλημάτιστα 4 μήνες. Ξαφνικά χθες δημιουργήθηκε το πρόβλημα που περιέγραψα.