NTR82 DVB-T tuner & media player

Τρίτο πρόβλημα κολήματα που τρώει με το wifi του. Πρέπει να το ανοίξω δύο φορές για να πιάσει το wifi usb αλλιώς δεν το βλέπει καθόλου.

Παιδιά το είχα και εγώ. Μου έκανε τα νεύρα κουρέλι. Το έδωσα και έλειξε το παραμύθι. Το προιόν εξ' αρχής ήταν παντελώς αναξιόπιστο και δυσανάλογα ακριβό για αυτά που προσφέρει (τα οποία τις περισσότερες φορές δεν λειτουργούν). Οι Κορεάτες ποτέ δεν απάντησαν στα email μου.

Εκτός όλων των υπόλοιπων προβλημάτων θα παραθέσω δυο άκρως σπαστικά:
1) ο δέκτης είναι της πλάκας. Πολλοί από εμάς αγοράσαμε το μηχάνημα επειδή είχε δέκτη MPEG-4. Μετά από κάποιο διάστημα πέφτει η ισχύς του σήματος και πρέπει κάποιος να ξανακάνει scan.
2) όταν επιλέξεις έναν υπότιτλο μετά δεν μπορείς να επιλέξεις έναν άλλο. Δεν ξέρω και δεν έχω κάτσει να δω αν φταίει ότι είναι ενσωματεμένο στο mkv ή όχι αλλά είναι πρόβλημα.

Γενικά χάλια....

Αντε ρε σεις πειτε και κανενα αλλο θεμα που εχετε. Δεν μπορω να του στειλω ενα e-mail με 3-4 προβληματα μονο...

Παντως θα συμφωνησω με τον check2fire οτι απο εικονα το μηχανημα ειναι πολυ καλο. Δεν εχω παρατηρησει ποτε προβληματα με τα ψηφιακα καναλια ή με τις ταινιες που παιζω. Προσφατα επαιξα μια mkv 24GB και το επαιξε απροβληματιστα

Εχω και αλλη μια ερωτηση αν ξερει καποιος. Πως μπορω να περασω στο ιντερνετ ραδιο διευθυνσεις σταθμων που δεν ειναι στο shoutcast και δεν ειναι .pls ??????

Αντε ρε σεις πειτε και κανενα αλλο θεμα που εχετε. Δεν μπορω να του στειλω ενα e-mail με 3-4 προβληματα μονο...

Να μαζέψω τα τελευταία τουλάχιστον αναφερθέντα προβλήματα, και όποιος θέλει ας συνεχίσει τη συμπλήρωση.

1. Πρόβλημα με το Aspect Ratio των DTV καναλιών (κάποιων, όχι όλων). Σε Pal,480p,576p δουλεύουν καλά.Σε 720p, 1080i, 1080p και hdmi auto είναι λάθος.

2. Πρόβλημα με τους υπότιτλους που φαίνονται σαν arial narrow και όχι κανονικοί arial (είναι σαν στενεμένοι 4/3 σε οθόνη 16/9), και έχουν πολύ κενό αριστερά και δεξιά ενώ θα μπορούσαν να απλώνονται σε όλο το μήκος της οθόνης(16/9). Σημειώνω πως σε μέχρι και 720p οι υπότιτλοι αναπτύσσονται κανονικά σε όλο το πλάτος της οθόνης σαν arial και όχι σαν arial narrow. Στα HDMI auto και 1080i/p εμφανίζεται το πρόβλημα με το πλάτος ανάπτυξης και τα arial narrow.

3. Το EPG της Digea να γίνει Ελληνικό και με λεπτομερή περιγραφή.

4. Κωλύματα που τρώει κατά καιρούς που χρειάζεται να το βγάλεις από την πρίζα για να επανέλθει.

5. Σε κάποιες τηλεοράσεις (συμπεριλαμβανόμενης και της δικιάς μου Samsung LE32A457C) οι επιλογές PAL και NTSC είναι ανενεργές (κόκκινες).

Επιπλέον για ακόμα μια φορά δεν παίζει το youtube ενώ αρχικά με την εγκατάσταση του τελευταίου firmware 90 έπαιζε, μετά….το χάος πάλι. Θα ήθελα να σημειώσω όπως και σε παλιότερη ανακοίνωση την αλλοίωση εικόνας και σήματος της Τν όταν είναι ενεργοποιημένο το media player, νομίζω ότι δεν βοηθά καθόλου η επιλογή ρεύμα κεραίας στις ρυθμίσεις. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετωπίζει και κάποιος άλλος το εξής πρόβλημα με το δίκτυο. Ενώ το player βλέπει τους κοινούς φακέλους στον υπολογιστή, μπαίνει στους φακέλους αλλά τις περισσότερες φορές δεν βλέπει τα αρχεία στους κοινούς αυτούς φακέλους, αντίθετα από τον υπολογιστή μπορώ να μπω στα αρχεία του player (αν και μερικές φορές δεν το βλέπει καν στο δίκτυο). Όλες οι ρυθμίσεις είναι οκ με windows 7 για encryption (δεν έχω ούτε password και είναι στο ίδιο workgroup)…..τελικά πολλά κολλήματα τρώει το μηχάνημα και μου φαίνεται ότι είναι πολύ ασταθές ( αν και δεν καταλαβαίνω πως ενώ παίζει καλά μετά όλα χαλάνε, δεν είναι λογικό)…..απο εικόνα πάντως είναι αρκετά καλή

@kosmour
για το θεμα με το youtube δες το post #1107. Εγω το κατεβασα απο εκει και παιζει τελεια...

Το θεμα με το δικτυο το εχω παρατησει προ πολλου αφου ποτε δεν καταφερα να το κανω να βλεπει το PC. Απο το PC βλεπω το μηχανημα τελεια...

Παιδια θα περιμενω αλλες 3-4 μερες μηπως καποιος γραψει κατι επιπλεον και μετα θα το φτιαξω και θα το στειλω. Οταν το στειλω θα σας ενημερωσω...

Αν θέλεις τσέκαρε και το thread για το NTR S-20, νομίζω ότι έχει κοινό firmware, δεν είμαι βέβαια σίγουρος αν πρέπει να τα γράψω εδώ.

@kosmour
για το θεμα με το youtube δες το post #1107. Εγω το κατεβασα απο εκει και παιζει τελεια...

Το θεμα με το δικτυο το εχω παρατησει προ πολλου αφου ποτε δεν καταφερα να το κανω να βλεπει το PC. Απο το PC βλεπω το μηχανημα τελεια...

Με εκείνο το firmware πραγματικά έπαιζε το YouTube αλλά στο δικό μου (NTR 83) δεν έβρισκε κανάλια.

Παιδια το εστειλα το e-mail. Με το που θα λαβω απαντηση (αν λαβω) θα σας ενημερωσω...

Για οσους θελουν να πειραματιστουν λιγο, κατεβαστε το τελευταιο fw του DMD απο Τσεχια. Οι τυποι εχουν προσθεσει καποια ενδιαφεροντα στοιχεια στο IMS αλλα δυστυχως ειναι στα Τσεχικα.
Το εχω ξαναγραψει και παλιοτερα, αλλα αν υπαρχει καποιος που να μπορει να ασχοληθει με τον προγραμματισμο του μηχανηματος καλο θα ηταν να ερθει σε επαφη με Τσεχια μηπως καταφερουμε και το φτασουμε στα επιπεδα τα δικα τους...

Παιδια το εστειλα το e-mail. Με το που θα λαβω απαντηση (αν λαβω) θα σας ενημερωσω...

Για οσους θελουν να πειραματιστουν λιγο, κατεβαστε το τελευταιο fw του DMD απο Τσεχια. Οι τυποι εχουν προσθεσει καποια ενδιαφεροντα στοιχεια στο IMS αλλα δυστυχως ειναι στα Τσεχικα.
Το εχω ξαναγραψει και παλιοτερα, αλλα αν υπαρχει καποιος που να μπορει να ασχοληθει με τον προγραμματισμο του μηχανηματος καλο θα ηταν να ερθει σε επαφη με Τσεχια μηπως καταφερουμε και το φτασουμε στα επιπεδα τα δικα τους...

Thanks !!!

Α και κατι ακομα. Χτες που περασα το Τσεχικο το fw οταν μου εκανε τον εντοπισμο των ψηφιακων καναλιων επιασε 2 καναλια της Nova. Απο οσο ξερω, η Nova κανει δοκιμαστικες εκπομπες σε free προγραμα σε ασχετες φασεις οποτε μπορει να πετυχετε και καποια ταινια...

Επισης με το Τσεχικο fw μπορει να δημιουργηθει jukebox (μετα απο λιγο ψαξιμο)!!!

Σχετικα με το jukebox που ανεφερα, το προβλημα ειναι το εξης. Ναι μεν μπαινεις απο το PC και φτιαχνεις ολες τις ταινιες με το Tvixie αλλα μετα δεν μπορω να το κανω να δουλεψει και να μου βγαλει την jukebox εικονα στην οθονη. Πως μπορει να γινει αυτο ρε παιδια???
Επισης αν θυμαμαι καλα, καποια στιγμη περυσι που συζηταγαμε παλι για το τσεχικο fw του DMD, ο nik1970 ανεφερε οτι ειχε ερθει σε επαφη με τους Τσεχους και οτι θα προσπαθουσαν να φτιαξουν κατι στα Ελληνικα. Υπαρχει τροπος επικοινωνιας με τους Τσεχους και με καποιο συγκεκριμενο ατομο ετσι ωστε να στειλουμε ενα mail να ρωτησουμε πολλα και διαφορα???

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!! Ο Κορεατης μου απαντησε! Μην παιρνουν ομως τα μυαλα σας αερα γιατι τον ρωτουσα για πολλα πραγματα (οπως θα δειτε παρακατω στο e-mail) και εκεινος μου απαντησε μονο για ενα. Αλλα τουλαχιστον εγινε η αρχη. Εγω κατεβασα το fw που λεει και θα το βαλω καποια στιγμη τις επομενες μερες. Αν καποιος το βαλει πριν απο μενα ασ μας πει τι γινεται...

Dear Sir ;

How are you ?
As we uploaded new firmware(r1044) into our webhard, please download it like below.
l Release note for r1044 : This new firmware(r1044) will make Youtube work properly.

Please download like below.
l www.webhard.net

l ID : novatron

l PW : 0000

l Go to “Download Only” folder, and go to “ IAMM “ folder.(This folder has password : 7838 )

Best Regards,

Nam Koh
NOVATRON CO., LTD
TEL:+82-31-898-8401
FAX:+82-31-898-8413
Homepage : www.cocktailaudio.com
3rd FL., Jungjin Bldg., Inkye-dong 1017-4,
Paldal-gu, Suwon-si, Gyeonggi-do, 442-833, Korea

Sent: Sunday, March 11, 2012 11:48 PM
To: [email protected]
Subject: Problem report for NTR82/83

Dear Sirs,

I'm writing to you on behalf of number of NTR82/83 owners from Greece. We all have bought this media player as the specification and capabilities mentioned were excellent.

However, from the time we bought it we all have encountered several problems and malfunctions which the local dealership here in Greece can not solve. They always try to help out but most of the times their answer is that they do not have support from the head office in Korea so this is why we decided to send you this e-mail.

Below you will find a small list of problems that we all encounter:

1. Firmware updates
We have received a number of firmware updates but none of them is stable. For eaxmple, the last firmware update was supposed to resolve the problem with Youtube videos. In the beginning it worked fine but after some time the machine could not access youtube again. We had to download another firmware (which was given to us from Spain) from one of your other products in order to make it work (which however stopped working again). The only stable firmware we ever got was fw66 but this is now outdated.

2. Problems with the fan
There are a number of cases when you turn off the machine and the fan continues to work. In order to make it stop you have to unplug the machine from power.

3. Problems with turning on/off
There are a number of cases where the machine freezes when you turn it on or off. In this case you have to unplug from power, plug it in again and do a hard reset

4. Problems with EPG
No matter how many firmware updates have been issued they never fixed the EPG problems we are facing. There is just no EPG information anywhere. We do not get any summary or any other information. We just get the title of what is on the air at that time in English. I find it ridiculous that a media player like the NTR82/83 can not produce a proper Greek EPG when other media players that cost far less money can do it easily!!!

5. Problems with the aspect ratio of the DTV channels
In some of the machines the aspect ratio works fine in Pal, 480p and 576p. When you turn it in 720p, 1080i, 1080p and hdmi the aspect ratio is totally messed up

6. Problems with subtitles
Up until 720p, movie subtitles are shown as arial. In hdmi auto, 1080i and 1080p the subtitles are shown as arial narrow and they occupy just a small part of the screen.

7. Is there anyway that it can play a BDrip with Full Master HD + Master HD DTS????

The above are just some of the problems we are facing. It is a pity that such a wonderful and capable media player does not get the appropriate attention from its manufacturers. It is also a pity for our wallets to see that we paid a lot of money for this machine and we still have a lot of unsolved issues when other media players that cost half the price of the NTR82/83 can perform much better!!!

I would appreciate to have your answer in order to inform also the other NTR82/83 owners who participate at the www.avclub.gr forum

Thanks you very much for your attention and I look forward to receive your answer

Best regards

Πέτρο,

Σ' ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και τον χρόνο που διέθεσες.

Το κατέβασα και εγώ και θα το δοκιμάσω αύριο.

Ενα ευχαριστώ και από μένα Πέτρο. Θα το δοκιμάσω το συντομότερο και θα σας ενημερώσω και εγώ.