NTR82 DVB-T tuner & media player

thanks θα στείλω και στον κορεάτη email να δω τι γίνετε μήπως μπορέσω να το φτιάξω μόνος σου. Πήρα και στην Θεσσαλονίκη και μου είπαν να το στείλω με courier σε αυτούς αν και για την ελάχιστη χρέωση επισκευής θέλουν τα 35 ευρώ! έχω χάσει και την απόδειξη αγοράς γμτ για την εγγύηση αλλά νομίζω ότι μπορούν να το δουν.

Πρόβλημα μετά από πάρα πολύ καιρό. Εβαλα κάτι ταινίες στο Νtr83 τις οποίες δεν μου παίζουν εικόνα παρά μόνο ήχο. Τις δοκίμασα στο himedia 600B που έχω και εκεί μου έπαιξαν εικόνα αλλά όχι ήχο(αυτό θα το κοιτάξω και με τον ενισχυτή αργότερα). Το θέμα είναι γιατί δεν μου βγάζει εικόνα το ntr αφού ακούω την ταινία κανονικά και βλέπω και υπότιτλους. Επίσης οταν του επέλεξα 1080p στα 50Hz η εικόνα άρχισε να μου τρεμοπαίζει χωρίς να ξέρω το γιατί.
Να πω εδώ ότι γενικά ο player παίζει σε μια τηλεόραση HD ready στα 720p και επειδή εκεί δεν μου έπαιζε τον δοκίμασα σε μια full hd μήπως και έφταιγε η τηλεόραση.
Και κάτι άλλο. Στο pc παίζουν κανονικότατα η ταινίες.
Η version που έχω είναι η 61 και αυτό γιατί κάποτε μου είπε ο Σπύρος από εδώ ότι όταν δουλεύει κάτι δεν το πειράζουμε και έτσι έπραξα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα 2 χρόνια τώρα.
Την βοήθεια σας παρακαλώ.

Last edited:
@ toyo
Καλησπερα φιλε μου.
Ειμαι κατοχος του NTR-90, εδω και δυο χρονια περιπου, χωρις κανενα προβλημα.
Τωρα στο θεμα σου.
Μου το κανει και μενα σε μερικες ταινιες, δηλ. ηχος χωρις εικονα, ενω στο PC παιζουν.

Εχω καταλαβει οτι οταν πεταμε χυμα πολλες ταινιες μαζεμενες, απο το PC στο Media Player, να συμβαινει αυτο.
Προσπαθησε να ξαναβαλεις την ταινια/ες που σου βγαζει μονο ηχο, μια-μια απο το PC, και πες μας.

Νομιζω οτι εκει ειναι το προβλημα
Βαγγελης ..................

Αυτό πάντως που λες το έκανα είναι αλήθεια. Τώρα και σχεδόν δύο 24 ωρα το είχα ανοιχτώ και του περνούσα ταινίες. Αντε δηλαδή πάλι έξω και ξαναμέσα; Πω πω και είναι και μεγάλα αρχεία. Να περιμένω μήπως και φταίει κάτι άλλο ή να αρχίσω την διαγραφή; Λες να φταίει το ίδιο και στο himedia;

ΟΧΙ
Ξαναβαλε μονο μια-δυο ταινιες που εχουν το προβλημα
Εαν δεις οτι εκει ειναι το προβλημα, τοτε δυστυχως ολες απο την αρχη ..................

Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε. Θα διαγράψω και μια άλλη ταινία και θα την περάσω ξανά μήπως και φταίει η συγκεκριμένη ταινία. Το απόγευμα θα συνδέσω το ntr και με τον ενισχυτή στον προτζέκτορα μήπως και φταίει κάτι στις τηλεοράσης είτε για τον ήχο (στο Himedia) είτε για την εικόνα (στο Ntr).

Τελικά το πρόβλημα δεν είναι στην μεταφορά σίγουρα. Πέρασα μία μία δύο διαφορετικές ταινίες και τίποτα εικόνα. Θα δοκιμάσω το βράδυ και στον προτζέκτορα μήπως και φταίνε η τηλεοράσης(δύσκολο μου φαίνεται) αλλά ωστόσο υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που να ωφείλεται το πρόβλημα;

Λοιπόν τα αποτελέσματα έχουν ως εξείς. Το Himedia 600Β έπαιξε νεράκι τα πάντα στον προτζέκτορα με τον ενισχυτή. Το Ntr 83 τα αρχεία που δεν έβλεπε εξακολουθεί να μην τα βλέπει και να έχει μόνο ήχο και υπότιτλους. Δεν φταίει το πέρασμα στον δίσκο του γιατί τα πέρασα και ένα ένα και τα έπαιξα και από άλλον δίσκο που είναι πάνω στο δίκτυο του σπιτιού αλλά τίποτα. Σϊγουρα φταίει το ntr το θέμα είναι που; Να του κάνω κάποιο update. Να υπενθιμήσω ότι έχω πάνω την 61 version.
Καμιά πρόταση.
Ευχαριστώ πάντως τον ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟ για το ενδιαφέρον του και την γρήγορη απάντηση.

τι αρχεια ειναι οι ταινιες??? οι υποτιτλοι ειναι μεσα στην ταινια ή παιζουν απο srt αρχειο? Παντως μου φαινεται πολυ κουφο το ολο προβλημα. Για δοκιμασε να βγαλεις τον δικο και να τον ξαναβαλεις και να ξαναπερασεις το ιδιο fw...

Τα αρχεία είναι mkv και οι υπότιτλοι είναι και εξωτερικοί και ενσωματωμένοι αλλά κυρίως εξωτερικοί. Χθες έβαλα και άλλη ταινία την οποία μου έπαιξε κανονικά ενώ εξακολουθεί να μην παίζει τις συγκεκριμένες ταινίες.
Να το κάνω και αυτό που λες αν και δεν βρίσκω τον λόγο να φτιάξει με το να βγάλω τον δίσκο και να τον ξαναβάλω. Υπάρχει κάποιο άλλο fw σταθερό χωρίς προβλήματα μετα το 61 να το περάσω μήπως και διορθωθεί;

Έχω το την εντύπωση οτι τα προβλήματα με την αναπαραγωγή κάποιων ταινιών mkv διορθώθηκαν από την έκδοση 76 και μετά.
Το τελευταίο firmware μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ
Ελπίζω να βοήθησα.

Είναι σταθερό firmware; Γιατί κάποια είχαν αναφερθεί με πολλά προβλήματα. Μην το βάλω και μου λύση ένα πρόβλημα και δημιουργήσει άλλα 10. Γιατί με το 61 αν εξαιρέσεις το συγκεκριμένο θέμα όλα τα άλλα μου κυλούν σωστά. Εννοείται ότι δεν με ενδιαφέρει το youtube που πολλοί βλέπω να έχουν θέμα.

Y.Γ: Αυτό που μου δίνεις είναι το 95 και όχι το 76 όπως γράφεις. Σίγουρα είναι το σωστό; Ποιό να περάσω το 76 ή το 95

Εγώ αυτό έχω περασμένο και δεν μου παρουσίασε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Αν εξαιρέσεις κάποια τυχαία κολλήματα που χρειάστηκε να το βγάλω από την πρίζα και να το ξαναβάλω.

Τα αρχεία είναι mkv και οι υπότιτλοι είναι και εξωτερικοί και ενσωματωμένοι αλλά κυρίως εξωτερικοί. Χθες έβαλα και άλλη ταινία την οποία μου έπαιξε κανονικά ενώ εξακολουθεί να μην παίζει τις συγκεκριμένες ταινίες.
Να το κάνω και αυτό που λες αν και δεν βρίσκω τον λόγο να φτιάξει με το να βγάλω τον δίσκο και να τον ξαναβάλω. Υπάρχει κάποιο άλλο fw σταθερό χωρίς προβλήματα μετα το 61 να το περάσω μήπως και διορθωθεί;

δοκιμασε να ξαναπερασεις το ιδιο fw...
παντως, για να σας πω την μαυρη αληθεια εγω ακομα χρησιμοποιω το τσεχικο fw και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...

Μήπως μπορείτε να μου πείτε από που μπορώ να βρώ όλα τα fw? Γιατί ούτε αυτό που έχω περασμένο το έχω κάπου για να το ξαναπεράσω.

δοκιμασε να ξαναπερασεις το ιδιο fw...
παντως, για να σας πω την μαυρη αληθεια εγω ακομα χρησιμοποιω το τσεχικο fw και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...

ελληνικά κανάλια βλέπεις? αν ναι μπορεις να μου το στείλεις στο [email protected]?