NTR82 DVB-T tuner & media player

παρακολουθώ το forum για την συσκευή εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι κάτοχος και εγώ της συσκευής iamm 83 και είμαι αρκετά ευχαρηστιμένος και με την απόδοση της αλλά και με τις δυνατότητες της. θα ήθελα να ρωτήσω ποιά wifi στικάκια είναι συμβατά με την συσκευή και αν υπάρχουν πουθενά στην ελληνική αγορά για να αγοράσω. Πρόσφατα άλλαξα τον router μου σε draytek vigor 2710n.
Ενώ μπορώ και streamarw άψογα ταινίες μέσω wifi σε άλλες συσκευές στο σπίτι με το iamm είχα αρχικά κάποια προβλήματα γιατί κλείδωνε σε χαμηλές ταχύτητες δλδ κάτω από 2mb και μερικές φορές έφτανε στα kb.
Το πρόβλημα το διόρθωσα αλλάζοντας στις ρυθμίσεις του router το channel bandwidth από 20/40 σε σκέτο 20 και τώρα τουλάχιστον κλειδώνει ως συνήθως πάνω από 5mb αλλά σπάνια πιάνει τα 9mb τις ταχύτητες που είχα δλδ με τα άλλα router.

Last edited:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ...καλο κουραγιο!!!

Θελω τα φωτα σας σε κατι

Α) πηγα απο το fw64 στο fw68 και συνδεσα το pc και το ntr σε δικτυο. Οταν ψαχνω στο youtube μου βγαζει τα βιντεακια που εχει βρει αλλα οταν παταω για να παιξει καποιο μου βγαζει μηνυμα "can not play this media file" και δεν παιζει τιποτα. Ξερουμε τι φταιει??

Β) Μετα που τα συνδεσα ολα στο δικτυο συμβαινει το εξης. Απο το pc μπορω να δω οτι υπαρχει μεσα στο ntr. Απο το ntr δειχνει οτι μπαινει μεσα στο pc αλλα δεν μπορω να δω τιποτα.

Θα επανελθω και με αλλες ερωτησεις

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και παλι

Νέα έκδοση του firmware που διορθώνει σύμφωνα με την Novatron το θέμα με τα compressed header και το youtube.

Version 76
Corrects the problem with the playback of MKV files with v4.1.0 and newer (e.g. MP3, ACS, DTS audio track, H.264 video tracks)
Corrects the problem that the video contents from YouTube do not play
Adds UK to DTV region from Setup
Corrects the problem that some Czech characters are not correctly displayed on the teletext page of services
Corrects the bug that the program with marks like : or ? in its name cannot be recorded
Internet Services
⇒ Supports the play of .FLV files in YouTube
⇒ Adds MEVIO to the video menu
⇒ Adds SKY.FM, Bluemars, Digitally Imported, SomaFM and Radio10 to music menu
⇒ Removes ShoutCast from the music menu

Εντός της ημέρας στο www.iamm.gr

Last edited:
Καλή Χρονιά σε όλους!

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τον κενό χώρο του εσωτερικού δίσκου της συσκευής;

Αν ανοίξεις τον σκληρό μέσω samba από κάποιο linux στο κάτω μέρος του παραθύρου σου λέει τον κενό χώρο.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να δω τον κενό χώρο του εσωτερικού δίσκου της συσκευής;

Καλή Χρονιά και από εμένα. Αν θυμάμαι καλά και από το μενού προγραμματισμού εγγραφών.

ρε παιδια να ρωτησω κατι??

καθε φορα που κανω αναβαθμιση στο fw μου χανει ολες τις ρυθμισεις των καναλιων και της ωρας (ευτυχως δεν χανει τις ρυθμισεις δικτυου). Ειναι νορμαλ αυτο ή το δικο μου μηχανημα τρελλαθηκε???

ρε παιδια να ρωτησω κατι??

καθε φορα που κανω αναβαθμιση στο fw μου χανει ολες τις ρυθμισεις των καναλιων και της ωρας (ευτυχως δεν χανει τις ρυθμισεις δικτυου). Ειναι νορμαλ αυτο ή το δικο μου μηχανημα τρελλαθηκε???

Ωπα, εκανα λαθος. Εχει χασει και τις ρυθμισεις του δικτυου. Το PC μου δεν μπορει να δει πια το NTR.
Το NTR εβλεπε το δικτυο και το PC αλλα δεν εβλεπε κανενα folder μεσα στο PC.........

Βοηθεια κανεις???????

Νομίζω αυτό είναι στάνταρτ, αναφέρεται και στο manual, και εξάλλου είναι εντελώς συνηθισμένο σε τέτοιου τύπου αναβαθμίσεις firmware.

Αν ανοίξεις τον σκληρό μέσω samba από κάποιο linux στο κάτω μέρος του παραθύρου σου λέει τον κενό χώρο.

Αυτό ασφαλώς θα έπαιζε. Αναζητούσα κάτι «τοπικό», καθώς δεν έχω τη συσκευή στο δίκτυο.

Καλή Χρονιά και από εμένα. Αν θυμάμαι καλά και από το μενού προγραμματισμού εγγραφών.

Ευτυχώς υπάρχει αυτό, όντως. Θυμόμουν ότι κάπου είχα δει για κενό χώρο, αλλά είναι μάλλον λίγο κρυμμένο εκεί.

Θα μπορούσε πάντως στη διαχείριση αρχείων να αναφέρει και τον κενό χώρο, π.χ. κατά την επιλογή προορισμού για αντιγραφή/μετακίνηση ή και νωρίτερα.

Πάντα όταν αλλάζεις fw περνάς από την αρχή τις ρυθμίσεις.
Είναι λίγο σπαστικό αλλά τι να κάνουμε...

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μια που μου διευκρινησατε αυτο με τις ρυθμισεις μπορειτε να μου πειτε και το εξης:
Οταν το μηχανημα ειναι στο δικτυο βλεπω κανονικα το δικτυο, βλεπω το PC και το NTR (μου εμφανιζεται σαν RTD1283) αλλα δεν μπορω να δω τιποτα απο τα folders του pc...
Οταν βλεπω απο το pc το δικτυο, μπορω να δω τα παντα...

Sorry αν οι ερωτησεις μου μπορει να ειναι λιγο ...παιδικες αλλα δεν εχω ασχοληθει με δικτυωσεις...

Ευχαριστω

Κάτσε γιατί δεν καταλαβαίνω τι μου λες.
Κάντα λίγο πιο ξεκάθαρα.

Κάτσε γιατί δεν καταλαβαίνω τι μου λες.
Κάντα λίγο πιο ξεκάθαρα.

Θα προσπαθησω να το κανω πιο λιανα.

Το ευκολο μερος:
Οταν ειναι ολα τα μηχανηματα συνδεμενα (NTR, PC, modem/router) και προσπαθησω να δω το NTR απο το PC δεν εχω κανενα προβλημα. Απο το PC βλεπω τα παντα μεσα στο NTR. (σημειωσε οτι δεν μου ζηταει κανενα κωδικο για να μπει στο NTR)

Το δυσκολο μερος:
Οταν μπαινω απο το NTR στο δικτυο βλεπω 2 φακελους α) my shortcuts β)το ονομα του δικτυου μου.
Οταν μπαινω μεσα στον φακελο με το ονομα του δικτυου μου βλεπω παλι 2 φακελους α) το PC και β) RTD1283. Οταν μπαινω στον φακελο του PC δεν υπαρχει τιποτα μεσα. Αν προσπαθησω να μπω στον φακελο RTD1283 μου ζηταει login + password

Αυτα...

Προφανώς δεν έχεις κάνει share τους φακέλους σου στα windows...
Κάνε τα απαιτούμενα share και όταν σου ζητάει login password βάλε αυτά των windows.

Προφανώς δεν έχεις κάνει share τους φακέλους σου στα windows...
Κάνε τα απαιτούμενα share και όταν σου ζητάει login password βάλε αυτά των windows.

@svizi
Ειχα κανει share καποια folder για να τσεκαρω αλλα δυστυχως δεν μου τα εβλεπε... καμια ιδεα πως μπορω να τα δω?????

Να σου πω την αλήθεια δουλεύω κυρίως με NFS και αυτή τη στιγμή δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου.