NTR82 DVB-T tuner & media player

Re: version .75 - Πρόβλημα telnet?

Όπως έγραψε και ένας φίλος νωρίτερα πας πλέον στο " \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ ''

κάνε copy local ... π.χ. στο desktop το αρχείο dtv_chann el.txt κάνε edit με το DTVCHANNELMANAGER κάνε save και τελικά μετέφερε το πάλι στο αρχικό σημείο που το βρήκες (αν θέλεις κράτα και ένα backup του original αρχείου πριν το πειράξεις.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως πας στο \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ ? Χρησιμοποιείς κάποιο προγραμμα?

Και πάλι ευχαριστώ.
Βασίλης

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως πας στο \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ ? Χρησιμοποιείς κάποιο προγραμμα?

Και πάλι ευχαριστώ.
Βασίλης

Στο desktop των Windows πατάς αριστερά κάτω στο "start" ή "εναρξη" και μετά διαλέγεις '' run '' ή '' εκτέλεση '' όπου πληκτρολογείς ή κάνεις copy paste το \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ . Αν όλα είναι οκ στο δίκτυο σου τότε θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με το ζητούμενο.

Στο παραπάνω path μπορείς να αλλάξεις το όνομα Rtd1283 με την IP του Novatron (την βλεπεις απο το menu του).

Επίσης δικτυακά είναι πιο ευκολο στο Novatron να έχεις βάλει το ίδιο workgroup name με του pc σου. Στο pc αυτό το βρίσκεις κάνοντας δεξί κλικ στο my computer - properties - computer name, workgroup

Στο desktop των Windows πατάς αριστερά κάτω στο "start" ή "εναρξη" και μετά διαλέγεις '' run '' ή '' εκτέλεση '' όπου πληκτρολογείς ή κάνεις copy paste το \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ . Αν όλα είναι οκ στο δίκτυο σου τότε θα σου ανοίξει ένα παράθυρο με το ζητούμενο.

Στο παραπάνω path μπορείς να αλλάξεις το όνομα Rtd1283 με την IP του Novatron (την βλεπεις απο το menu του).

Επίσης δικτυακά είναι πιο ευκολο στο Novatron να έχεις βάλει το ίδιο workgroup name με του pc σου. Στο pc αυτό το βρίσκεις κάνοντας δεξί κλικ στο my computer - properties - computer name, workgroup

Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω το βράδυ.

Όπως ενημερωθήκαμε από την Novatron το θέμα αδυναμίας αναπαραγωγής αρχείων mkv με compressed header, λύθηκε και θα είναι διαθέσιμο με την επόμενη αναβάθμιση firmware.. Αντίστοιχο firmware θα κυκλοφορήσει για το NTR-90 και NTR-S20.

Όπως έγραψε και ένας φίλος νωρίτερα πας πλέον στο " \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ ''

κάνε copy local ... π.χ. στο desktop το αρχείο dtv_chann el.txt κάνε edit με το DTVCHANNELMANAGER κάνε save και τελικά μετέφερε το πάλι στο αρχικό σημείο που το βρήκες (αν θέλεις κράτα και ένα backup του original αρχείου πριν το πειράξεις.
Το DTVCHANNELMANAGER που το βρίσκουμε ώστε να γίνει το edit?

Όπως ενημερωθήκαμε από την Novatron το θέμα αδυναμίας αναπαραγωγής αρχείων mkv με compressed header, λύθηκε και θα είναι διαθέσιμο με την επόμενη αναβάθμιση firmware.. Αντίστοιχο firmware θα κυκλοφορήσει για το NTR-90 και NTR-S20.

Εξαιρετικό νέο. Πότε το υπολογίζουμε αν ξέρεις;

Δεν ξέρω αλλά με τον ρυθμό που βγάζουν firmware προφανώς δεν θα αργήσει.
Επίσης φαίνεται ότι αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά και με το θέμα του EPG αφού μου ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες πάνω στα αρχεία και τα screenshots που τους έστειλα περιγράφοντας το πρόβλημα.

Μήπως να ασχοληθούν λίγο και με το θέμα σπασίματος των υποτίτλων σε 3 γραμμές ενώ υπάρχει χώρος να χωρέσουν σε δύο?

Ναι, φαίνεται ότι χρησιμοποιούν κάπως μικρό μέρος από το πλάτος της οθόνης.
Προφανώς το πρόβλημα μειώνεται αν μικρύνει το μέγεθος της γραμματοσειράς, αλλά και πάλι δείχνουν να είναι πιο στενοί από όσο θα μπορούσαν.

Ενημερώνω και γω ότι από τα πιο ουσιώδη προβλήματα που έχει το Firmware, είναι:
1. Το πρόβλημα με το Aspect Ratio των DTV καναλιών.Σε Pal,480p,576p δουλεύουν καλά.Σε 720p, 1080i, 1080p και hdmi auto είναι λάθος.
2. Το πρόβλημα με τους υπότιτλους που φαίνονται σαν arial narrow και όχι κανονικοί arial (είναι σαν στενεμένοι 4/3 σε οθόνη 16/9), και έχουν πολύ κενό αριστερά και δεξιά που θα μπορούσαν να απλώνονται σε όλο το μήκος της οθόνης(16/9).
3. Το περιβόητο EPG της Digea να γίνει Ελληνικό και με λεπτομερή περιγραφή που δεν υπάρχει τώρα ούτε στα αγγλικά.
4. Το πρόβλημα με τη σειρά των καναλιών που δεν θα έπρεπε να χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για τη διόρθωσή του!(Ταξινόμηση με ID NUMBER )
Αυτά κατά την γνώμη μου, όπως και των περισσοτέρων απ'οτι διαβάζω, και ως χρήστης του εδώ και 2 μήνες , είναι τα σοβαρά προβλήματά του και αν διορθωθούν θα έχουμε όλοι ένα τέλειο μηχάνημα!!!!
Δεν συμφωνείτε?

Last edited:
Ο προσανατολισμός του μηχανήματος είναι για player και όχι για server. Θα ήταν προτιμότερο να έχεις ένα NAS - που αυτή είναι η δουλειά του - και το NTR να στριμάρει από εκεί.

Ενημερώνω και γω ότι από τα πιο ουσιώδη προβλήματα που έχει το Firmware, είναι:
1. Το πρόβλημα με το Aspect Ratio των DTV καναλιών.Σε Pal,480p,576p δουλεύουν καλά.Σε 720p, 1080i, 1080p και hdmi auto είναι λάθος.
2. Το πρόβλημα με τους υπότιτλους που φαίνονται σαν arial narrow και όχι κανονικοί arial (είναι σαν στενεμένοι 4/3 σε οθόνη 16/9), και έχουν πολύ κενό αριστερά και δεξιά που θα μπορούσαν να απλώνονται σε όλο το μήκος της οθόνης(16/9).
3. Το περιβόητο EPG της Digea να γίνει Ελληνικό και με λεπτομερή περιγραφή που δεν υπάρχει τώρα ούτε στα αγγλικά.
4. Το πρόβλημα με τη σειρά των καναλιών που δεν θα έπρεπε να χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση για τη διόρθωσή του!(Ταξινόμηση με ID NUMBER )
Αυτά κατά την γνώμη μου, όπως και των περισσοτέρων απ'οτι διαβάζω, και ως χρήστης του εδώ και 2 μήνες , είναι τα σοβαρά προβλήματά του και αν διορθωθούν θα έχουμε όλοι ένα τέλειο μηχάνημα!!!!
Δεν συμφωνείτε?
Συμφωνώ και επαυξάνω με τα αναγραφόμενα από τον φίλο kostheo. Και με αφορμή το 2 (για τους υπότιτλους), πράγματι αυτοί εμφανίζονται λες και είναι για οθόνη 4:3 και όχι 16:9, πράγμα πολύ ενοχλητικό!

Καλησπέρα σας, σήμερα παρήγγειλα το NTR82 και απ’ ότι βλέπω έχω να ρίξω πολύ διάβασμα.

Γεια σας και πάλι.
Εκτος από τα 4 προβληματα που περιέγραψα παραπάνω, που πιστεύω ότι είναι τα πιο σημαντικά, θα ήθελα να προσθέσω ένα υποδιέστερο:
- Θα προτιμούσα το λεπτομερές EPG να μην είναι ταξινομημένο ανά κανάλι, αλλά ανα ΩΡΑ.Δηλαδή να μπορούμε να δούμε ανα ένα 3ωρο π.χ. τι παίζουν εκείνη τη στιγμή και την επόμενη, όλα τα κανάλια και όχι ένα μόνο κανάλι.Αυτό φυσικά σε μελοντικά firmware, αφού φτιαχτούν τα κύρια προβλήματα.
Θα ήθελα να ληφθούν υπόψιν τα 2 τελευταία μου posts κυρίως από τον φίλο μας τον xrthammp που είναι και της εταιρίας...
Το ξέρω ότι ασχολείται με την διαβίβαση των παρατηρήσεών μας στους προγραμματιστές των firmwares και για αυτό τον ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:
Έτσι είναι. Ελπίζω όμως να λυθούν σύντομα τα βασικά που ανέφερες αρχικά και μετά πάμε στα επιμέρους. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το θέμα του EPG αφού έχουν ζητήσει (και πάρει) μεγάλο όγκο πληροφοριών και δοκιμαστικών δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι ασχολούνται.

Φίλε xrthammp, όσο για το 2ο με τους υποτιτλους πιστεύω ότι θα λυθεί όταν φτιάξουν το aspect ratio για τις HDMI 720P, 1080i, 1080p.Ας ελπίσουμε να μην αργήσουν...

Καλημέρα σε όλους.
Χθες το βράδυ δοκίμασα να συνδέσω την κάμερα μου με RCA στην Video In είσοδο του player και μετα λύπης μου διαπίστωσα ότι δεν είχα ήχο (η κάμερα και το καλώδιο της δεν έχουν πρόβλημα, το τσέκαρα στην αντίστοιχη είσοδο της τηλεόρασης και ενός DVD Writer).
Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν μπορώ να κάνω κατι με το ανεμιστηράκι του γιατί άρχισε να κάνει θόρυβο και το βράδυ είναι ενοχλητικό.
Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάποιο καλύτερο;

Τέλος εύχομαι σε όλους Καλές γιορτές με υγεία:4616: