NTR82 DVB-T tuner & media player

Ουπς! Νόμιζα ότι το NTR δεν υποστηρίζει αναλογικά κανάλια!

Ασφαλώς και δεν υποστηρίζει αναλογικά κανάλια. Απλώς «περνάω» την κεραία από το NTR για να βλέπω τα αναλογικά στην τηλεόραση. Εναλλακτικά θα δοκιμάσω και Τ (διακλάδωση) από την πρίζα της κεραίας...

Οπότε, αν κατάλαβα καλά, περνάς την κεραία από το NTR και μετά συνδέεις το NTR στην τηλεόραση με HDMI?
Πιστεύω πάντως ότι με την διακλάδωση θα δουλέψει (διακλαδωση κεραίας>NTR>HDMI>TV και διακλάδωση κεραίας>RF in τηλεόρασης, τα λέω σωστά?).
Παρακαλώ, ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα.

Επειδή έχουμε ερωτηθεί επανειλειμμένα και σε σχέση με τα προβλήματα που κάποιοι αντιμετωπίζετε με την τελευταία έκδοση του firmware θα ήθελα να επαναλάβω ότι στο www.iamm.gr ανεβαίνουν μόνο οι επίσημες εκδόσεις που μας έρχονται απευθείας από τον κατασκευαστή του IAMM - Novatron - σαν επίσημο διανομέα των προϊόντων της.

Κατ' επέκταση για τις εκδόσεις αυτές μπορούμε να απαντάμε ερωτήσεις και σε τελική ανάλυση να σας βοηθήσουμε να ξεπεράσετε το πρόβλημα σας. Μην κατεβάζετε ότι βρίσκετε δεξιά-αριστερά και ακόμα και τότε μην κατεβάζετε κάτι αμέσως μόλις κυκλοφορεί (αυτό αποτελεί γενικότερα καλή πρακτική).

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναβάσαμε και την έκδοση 70 - κάτι που θα ήταν απλό για εμάς - η οποία όμως όπως μας πληροφόρησε η Novatron παρουσιάζει θέματα και αναμένεται να αντικατασταθεί στην αρχή της επόμενης βδομάδας από την έκδοση 71.

Θα πρότεινα λοιπόν να προσέχουμε ποιο firmware κατεβάζουμε.

Τα παρακάτω διορθώνονται με την έκδοση 75 του firmware. Αν κάποιος έχει θέμα με κάτι από αυτά θα μπορούσε να την κατεβάσει. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και από το site μας www.iamm.gr.

1.Corrects the problem with TV screen or playback of video contents when setting HDMI option as AUTO in the video output (found in some TV).
2.Corrects the problem with the scheduled recordings by EPG
3.Corrects the problem that recordings will not be finished in the desired time to which you set the Duration option
4.Corrects the error of recording file name when you record some services or programs (example: ¬ABC Weekly, ~Middle Man). This character is created on the first letter of program title.
5.Corrects the problem that you cannot copy, move, delete or rename the recording file on PC.
6.Time Shift Storage should be created on the HDD to first use Time Shift feature when the player is connected to external AV (Not applied to DTV).
The operation of player is limited during its process (around two minutes).
When this storage is created in the drive once, this process is not needed any more (as long as you will not replace HDD). The message box appears on the screen concerning this matter.

Σωστά έχουν όλα το 1283DD+, όχι ακόμα δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του επεξεργαστή για DTS-MA και Dolby True HD. Δέσμευση της Novatron είναι πως όταν θα τα βρει με τα royalties θα δοθεί με firmware.

Επίσης, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω αλλά πλέον δεν χρειάζεται telnet για πρόσβαση στην λίστα καναλιών.
Πηγαίνουμε κατ' ευθείαν στην διεύθυνση "\\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\dtv_channel.txt".

Μπορούμε να ανοίξουμε την διεύθυνση και με τον DTVChannelmanager για "online" αλλαγές.
:award:

Είχα το fw 0.61
Ο λόγος ότι αυτά που ήθελα και αυτά για τα οποία αγόρασα το μηχάνημα γίνονταν όλα (πλην EPG ελληνικού για τα DIGEA).
Έλα όμως που σε τρώει το "νέο" (v0.75)
Αποτελέσματα :

1. Όταν αλλάζω κανάλι από mpeg-2 σε mpeg-4 και αντίστροφα μαυρίζει η οθόνη ενώ έχει ήχο και πρέπει να πάω στο επόμενο mpeg-2 ή mpeg-4 για να το εμφανίσει.
Παράδειγμα : ΕΤ1 --> ΑΝΤ1 (ΜΑΥΡΟ) --> MEGA (ok)
Άλλο : ΑΝΤ1 --> ΝΕΤ (ΜΑΥΡΟ) --> ΕΤ1 (ΟΚ)

2. Το teletext έχει θέμα με τα αγγλικά ονόματα των εκπομπών (προσπαθεί να τα μεταφράσει ;;;;))

3. Δοκίμασα το Youtube. Ό,τι και αν του δώσω να παίξει μου βγάζει "Cannot play this media"

4. Τέλος. Δεν άντεξα άλλο να ψάχνω.

Πίσω ολοταχώς.
Περιμένω γνώμες...

Οπότε, αν κατάλαβα καλά, περνάς την κεραία από το NTR και μετά συνδέεις το NTR στην τηλεόραση με HDMI?
Πιστεύω πάντως ότι με την διακλάδωση θα δουλέψει (διακλαδωση κεραίας>NTR>HDMI>TV και διακλάδωση κεραίας>RF in τηλεόρασης, τα λέω σωστά?).
Παρακαλώ, ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα.

Σε συνέχεια αυτού:
Είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, απλώς αντί για HDMI στην τηλεόραση πηγαίνει component (γιατί το 1 HDMI της τηλεόρασης είναι πιασμένο).

Κατά τα άλλα, ως προς το NTR αναβάθμισα σε έκδοση 75 και (περνώντας την κεραία από αυτό) παρατηρώ τα εξής:

α) όταν είναι κλειστό οι απώλειες είναι πολύ μικρότερες (το χιόνι σαφώς λιγότερο). Όταν ανοίξει, κάποια κανάλια δεν βλέπονται.

β) δεν έχει καμία διαφορά αν έχω την επιλογή «Ρεύμα κεραίας» στο On ή στο Off -- και αυτό με προβληματίζει

Αναρωτιέμαι τι εμπειρίες υπάρχουν ως προς τα (α) και (β) από άλλους. Δυστυχώς δεν έχω άλλη συσκευή από την οποία να μπορώ να περάσω την κεραία (π.χ. βίντεο) για σύγκριση.

Είναι προφανές ότι έχω μάλλον χαμηλό σήμα στην κεραία -- και είναι πολυκατοικία οπότε δεν μπορώ να κάνω πολλά για την εγκατάσταση. Αγόρασα και έναν διακλαδωτήρα για την κεραία και (ασφαλώς) έχει και αυτός κάποιες απώλειες, περίπου όπως βλέπω τα κανάλια με το NTR κλειστό...

Το αγόρασα προχθές και έκανα κάποιες δοκιμές.
Έβαλα το τελευταίο firmware (0.75) και ένα εσωτερικό δίσκο για όσο κρατήσουν τα τεστ. (WD 650GB).

1. Remote control : a. πολύ καλή απόκριση β. πολλά πλήκτρα γ. δεν έχει back lit

2. Εμφάνιση : α. Περί ορέξεως ..... β. κάνει δαχτυλιές !!!!

3. Συνδέσεις : Καλές σε αριθμό.

4. Ποιότητα κατασκευής : μέτρια - πολύ πλαστικό feeling

5. Ανεμιστήρας : Θόρυβος σε ήσυχο σαλόνι χαμηλός

6. Μενού : Xωρίς την καλύτερη ταξινόμηση (Όταν ξεκινάει το μηχάνημα δεν πάει ούτε καν σε επιλογή Tuner ή player)

7. Το μηχάνημα ανάβει μόλις συνδεθεί στο ρεύμα (το ίδιο και μετά από διακοπή ρεύματος). Δεν είναι λογικό να γυρίζεις σπίτι και να βρίσκεις το μηχάνημα αναμμένο. Αν μπορεί να αλλάξει αυτή η λειτουργία με Firmware τότε πρέπει να γίνει άμεσα.

8. HDMI : Το δοκίμασα με 3 διαφορετικά καλώδια HDMI σε 3 τηλεοράσεις α. Sony 46X3500 b. Sony W4500 c. Samsung 32 B 650 (via Yamaha RXV 3900). Μόνο στη Samsung παίζει το hdmi με τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί (4:3 αναπαραγωγή στα DTV κανάλια που δεν εκπέμουν 16:9), στις Sony δεν δουλεύει καθόλου με HDMI σε κανένα port (με σύνδεση χρωμοδιαφορών και setting στο TV output PAL όλα οκ).

9. Media Player - Network - Samba : α. Πολύ καλή αναπαραγωγή αρχειών ... μέχρι και MKV με μετριο bit rate. β. Αναπαραγωγή με πολλά σπασίματα και σχεδόν καθόλου ήχο σε βαριά αρχεία (βαριά MKV & Blu Ray ISO).

10. Media Player - Network - NFS : Δεν κατάφερα να το κάνω να λειτουργήσει καθόλου (δεν έχει ούτε Network Autodiscovery ούτε error feedback για να ξέρω αν κάνω εγώ κάποιο λάθος). Πρέπει να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει γιατί η Samba δεν αντέχει τα βαριά αρχεία .

11. Media Player - Internal HDD - USB : Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα (δίνω προτεραιότητα στην δικτυακή αναπαραγωγή, θα το δοκιμάσω τελευταίο).

12. Media Player - γενικά : α. Δεν παίζει δομή Folder. b. Παίζει bluray ISO c. Δεν δείχνει το μέγεθος των αρχείων με αποτέλεσμα όταν είσαι σε δομή Blu Ray Folder να μην ξέρεις ποιό είναι το μεγαλύτερο. d. για να δείξει σωστά ελληνικούς υπότιτλους εξωτερικούς (srt) ή εσωτερικούς σε mkv, πρέπει να έχεις διαλέξει να βλέπεις τα μενού της συσκευής στα Ελληνικά (δεν συμβαίνει αυτό το πρόβλημα με τους υπότιτλους των DVD. Το πρόβλημα των ελληνικών μενού δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν τα έδειχνε και η LCD σωστά και όχι κινέζικα. (Υποτίθεται ότι η οθόνη είναι για περιήγηση άρα πρέπει και να λειτουργεί σωστά).

13. PVR : α. Ικανοποιητική ποιότητα εγγραφής β. Ανύπαρκτο editing (είναι PVR ... πως θα "κόβουμε τις διαφημίσεις?"

14. εικόνα - ήχος : σε καλό επίπεδο

15. Internet Radio : δουλεύει

16. You Tube : δεν δουλεύει

17. Δεν κρατάει τις ρυθμίσεις μας και τα κανάλια όταν κάνουμε firmware αλλαγές.

18. Δεν υποστηρίζει ανακατανομή των καναλιών (μόνο με εξωτερικό utility).

Θα γυρίσω ένα Firmware πίσω (0.73) να ελέγξω αν αλλάζει κάτι και θα ενημερώσω.
Πάντως επειδή έχουν περάσει απο τα χέρια μου και άλλα media players (τώρα έχω 1 C200 και 1 Xtreamer η αίσθηση που έχω για το Novatron (είναι σε κυκλοφορία σχεδόν ένα χρόνο) είναι μια προχειρότητα (firmware) πολύ μεγαλύτερη του μέσου όρου που έτσι και αλλιώς υπάρχει σε όλα τα Media player.
Δεν είναι δυνατόν να γράφουν τόσοι ότι έχουν πρόβλημα με τις αναλογίες της εικόνας στα DTV και να μην έχει αλλάξει τίποτα ακόμα. (δεν είναι λύση η σύνδεση με component και επιλογή εξόδου εικόνας PAL ή NTSC ). Επίσης δεν είναι δυνατόν σε 2 απο τις 3 τηλεοράσεις να μην δουλευει η HDMI σύνδεση (Να σημειωθεί ότι στις τηλοράσεις που δεν δουλευει το Novatron δεν υπάρχει πρόβλημα με άλλα media players που έχω. Σε παλαιότερα posts έχουν αναφερθεί ξανά προβλήματα με την HDMI σύνδεση με TV Philips & Samsung.
Είναι απαράδεκτο να έχουμε διακοπή ρεύματος και με την επαναφορά να ανάβει το μηχάνημα μόνοι του. (πέραν του οικολογικού θέματος... είναι ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ το μηχάνημα να παραμένει σβηστό).
Δεν νομίζω να έχω προβληματικό μηχάνημα, χρειαζεται πολύ και προσεχτική δουλειά στο firmware.
Αν σε κάποιο θέμα απο αυτά που ανέφερα νομίζετε πως έχω κάνει λάθος ... πολύ ευχαρίστως θα ακούσω τις παρατηρήσεις σας. Περιμένω την βοήθειά σας και συνεχίζω με τις δοκιμές.

Last edited:
To NFS δουλεύει μια χαρά. Αφού έχεις C200 μπορείς να το δοκιμάσεις ως εξής:
1.Ξεκινάς τον NFS server στο C200
2.Στο NTR στην εγκατάσταση NFS δίνεις IP αυτή του C200 και κοινόχρηστο όνομα "share". Εγώ έτσι το έχω και παίζει μια χαρά χωρίς κολλήματα και με υπότιτλους.

Εγω πάντως που το έχω γύρο στους 10 μήνες παίζει άψογα και δίκτυο και με βαριά mkv. To θέμα με τα fw είναι σοβαρό. Εγώ το έχω με το fw 0.64 γιατί όλα τα επόμενα είχαν κάποιο bags.

To NFS δουλεύει μια χαρά. Αφού έχεις C200 μπορείς να το δοκιμάσεις ως εξής:
1.Ξεκινάς τον NFS server στο C200
2.Στο NTR στην εγκατάσταση NFS δίνεις IP αυτή του C200 και κοινόχρηστο όνομα "share". Εγώ έτσι το έχω και παίζει μια χαρά χωρίς κολλήματα και με υπότιτλους.

Θα το δοκιμάσω όπως λες να δώ τι θα κάνει. Εγώ τις δοκιμές τις έκανα μέχρι τώρα με 2 Etrayz πάνω σε ethernet gigabit. Το share name που έβαλα είναι : home/public και δεν έκανε τίποτα.

Αγαπητέ xrthammp μήπως έχεις κάποια ιδέα για τα υπόλοιπα που αναφέρω?

Ξέχασα να αναφέρω ότι το Novatron είναι το μοντέλο 82 το οποίο και αγόρασα απευθείας απο την αντιπροσωπεία στην Αθήνα.

Κοίτα να δεις, μερικά από αυτά που λες όντως είναι ουσιώδη άλλα επουσιώδη και άλλα άσχετα. Τι θέλω να πω;

Το ότι το μηχάνημα έχει πλαστικό περίβλημα το είδες/ήξερες όταν το αγόρασες. Φυσικό είναι να κάνει δαχτυλιές. Η ποιότητα κατασκευής είναι αυτή που περιμένεις από τους περισσότερους Κινέζους / Κορεάτες και κατά τη γνώμη μου αρκετά καλή. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι το συγκεκριμένο μοντέλο από το οποίο έχουν πουληθεί αρκετά μηχανάκια έχει σχεδόν μηδενικό ποσοστό βλαβών. Μία (1) βλάβη μέσα σε ένα χρόνο!!

Στα επουσιώδη θα βάλω και θέματα όπως ανάβει μόλις το βάλεις στη πρίζα ή την ταξινόμηση των καναλιών. Επουσιώδη όχι επειδή δεν θα ήταν καλό να δούλευαν όπως λες αλλά επειδή είναι θέματα που μπορούν να αλλάξουν με firmware και που κανείς δεν είχε πει ότι δουλεύουν διαφορετικά. Έτσι το σκέφτηκε ο Κορεάτης και έτσι το έφτιαξε. Αν τα request για αλλαγή είναι πολλά σίγουρα θα σκεφτεί να το αλλάξει. Άρα εν μέρει είναι στο χέρι μας, αν και τα περισσότερα από αυτά τα έχουμε αναφέρει. Σκέψου βέβαια ότι κάποιος άλλος που το χρησιμοποιεί και για torrent client το να ανάβει μόλις έρχεται το ρεύμα το θέλει για να συνεχίσουν τα torrent (οπότε το συγκεκριμένο παίζεται).

Το θέμα των Ελληνικών στη μπροστινή οθόνη είναι καθαρά τεχνικό. Το μηχάνημα δεν διαθέτει αρκετή μνήμη για να κρατήσει γραμματοσειρές για την μπροστινή οθόνη για όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει. Ήταν από τα πρώτα που συζητήσαμε μαζί τους και αυτή την απάντηση πήραμε.

Το θέμα της αναπαραγωγής πλήρης δομής folder δεν ξέρω γιατί το αναφέρεις αφού απλά δεν είναι στις προδιαγραφές του ότι το κάνει. Πόσα μηχανάκια ξέρεις σε αυτό το επίπεδο τιμής να το κάνουν (και να είναι και tuner)?

Τώρα στα ουσιώδη θα βάλω θέματα όπως ότι πρέπει να ξανακάνεις τις ρυθμίσεις μετά από κάθε αλλαγή firmware, το youtube που μια παίζει μια δεν παίζει και το ότι υπάρχει θέμα με τη συχνή αλλαγή firmware και τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Εδώ η συμβουλή που είχα δώσει παλαιότερα ισχύει. Αν δεν σας καίει για κάτι που έχει το νέο firmware και δεν έχετε προβλήματα με αυτό που έχετε απλά περιμένετε.

Πάντως πάνω στο θέμα των firmware έχουμε προτείνει στη Novatron το release νέων εκδόσεων κάθε δίμηνο-τρίμηνο και τη δημιουργία forum για beta testers όπου άτομα με χρόνο και διάθεση θα μπορούν να δοκιμάζουν τα εκάστοτε νέα firmware πριν τη κυκλοφορία τους. Θεωρούμε ότι αυτό το παράδειγμα που έχουμε από την popcorn και που δουλεύει άψογα στη πράξη θα εξαλείψει και το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αγαπητέ xrthammp ευχαριστώ κατα αρχήν για το ενδιαφέρον σου.
Όπως ανέφερα και στο αρχικό μου post, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Αγόρασα ένα μηχάνημα και καταθέτω στο forum την εμπειρία μου απο αυτό. Δεν νομίζω ότι έγραψα άσχετα πράγματα με το αντικείμενο όπως αναφέρεις, αλλιώς διορθωσέ με.

Όσον αφορά στο ποια είναι ουσιώδη και επουσιώδη θέματα νομίζω πως υπάρχει και ο υποκειμενικός παράγοντας για όλους μας και ο καθένας διαβάζει και κρίνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Θετικότατη η συμμετοχή στο Forum ενός τεχνικού ανθρώπου του εισαγωγέα που ακούει, μεταφέρει τα σχολιά μας και βοηθάει όπου μπορεί.

Μην παρεξηγιέσαι. Όταν είπα άσχετα δεν εννοούσα ότι εσύ είσαι άσχετος. Το αντίθετο. Η παρουσίαση ήταν μια χαρά. Το άσχετο κολλάει στο ότι να λέμε ότι ένα μηχάνημα δεν κάνει αυτό που από τις προδιαγραφές του είναι γνωστό ότι δεν το κάνει προσωπικά πιστεύω ότι δεν κολλάει πουθενά.
Η εμπειρία των χρηστών σε αυτό και άλλα forum μας είναι χρήσιμη σαν εισαγωγείς. Ούτε εμείς θέλουμε να πουλάμε ένα μηχάνημα που είναι γεμάτο προβλήματα και που θα μας είχε όλη μέρα στο τηλέφωνο να μαζεύουμε τα αμάζευτα.
Τα ουσιώδη και τα επουσιώδη είναι όντως υποκειμενικά αλλά όχι στο βαθμό που φαντάζεσαι. Το σίγουρο είναι ότι είναι διαφορετικά για τον καθένα μας και ότι από πλευράς κατασκευαστή δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα. Η λύση για μένα είναι οι ίδιοι οι χρήστες. Εσύ. Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνει το μηχανάκι στείλε mail απευθείας στη Novatron. Δεν στο λέω για να σε ξεφορτωθώ αλλά αν οι αιτήσεις για αυτό είναι πολλές τότε ναι μπορεί να γίνει. Πολλά από αυτά που αναφέρεις - και άλλα που έχετε ζητήσει κατά καιρούς - τα έχουμε ήδη ζητήσει αλλά άλλο είναι να παίρνεις ένα mail και άλλο 50 ή 100.

Last edited:
version .75 - Πρόβλημα telnet?

Παιδιά καλησπέρα,

Αναβάθμησα στιν 75 διότι από την πρώτη μέρα είχα προβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές. Γινόταν όλες FAIL. Με την νέα έκδοση οι προγραμματισμένες εγγραφές δουλεύουν αλλά μόνο αν το NTR83 είναι ανοιχτό. Αν είναι κλειστό γίνονται FAIL. Καμιά βοήθεια?

Σχετικά με το telnet (win 7) το χρησιμοποιόυσα για την ταξινόμηση με το DTVmanager. Πλεόν δεν λειτουγεί και βγάζει error "could not open connection to the host, on port 23: connect failed".

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Φιλικά,
Βασίλης

Re: version .75 - Πρόβλημα telnet?

Παιδιά καλησπέρα,

Αναβάθμησα στιν 75 διότι από την πρώτη μέρα είχα προβλημα με τις προγραμματισμένες εγγραφές. Γινόταν όλες FAIL. Με την νέα έκδοση οι προγραμματισμένες εγγραφές δουλεύουν αλλά μόνο αν το NTR83 είναι ανοιχτό. Αν είναι κλειστό γίνονται FAIL. Καμιά βοήθεια?

Σχετικά με το telnet (win 7) το χρησιμοποιόυσα για την ταξινόμηση με το DTVmanager. Πλεόν δεν λειτουγεί και βγάζει error "could not open connection to the host, on port 23: connect failed".

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Φιλικά,
Βασίλης

Όπως έγραψε και ένας φίλος νωρίτερα πας πλέον στο " \\Rtd1283\homes\usr\local\etc\dvdplayer\ ''

κάνε copy local ... π.χ. στο desktop το αρχείο dtv_chann el.txt κάνε edit με το DTVCHANNELMANAGER κάνε save και τελικά μετέφερε το πάλι στο αρχικό σημείο που το βρήκες (αν θέλεις κράτα και ένα backup του original αρχείου πριν το πειράξεις.