NTR82 DVB-T tuner & media player

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι αστείο: πως στα κομμάτια σβήνουμε κάτι από τον σκληρό δίσκο? Η διαχείρηση αρχείων έχει μόνο μετακίνηση ή αντιγραφή αρχείων, πουθενά διαγραφή και δεν υπάρχει recycle bin για να τα μεταφέρω εκεί.
Ο μόνος τρόπος που σκέφτομαι είναι να τα μεταφέρω στον εξωτερικό σκληρό και μετά να τα σβήσω από εκεί, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτός ο τρόπος?!

@nik1970
Ολες οι λειτουργιες για να διαγραψεις κατι θα πρεπει να σου φαινονται στο κατω μερος της οθονης. Βασικα, ειναι τα κουμπια με τα βελη αριστερα/δεξια (αυτα που προχωρανε την ταινια x2, x4, x8 κτλ) και το play/pause. Το recycle bin θα σου εμφανιζεται φυσιολογικα σαν το τελευταιο folder στην διαχειρηση αρχειων.
Εαν δεν σου εμφανιζεται τιποτα απο ολα αυτα τοτε ...Houston we have a problem!!!

Από την διαχείριση αρχείων εάν επιλέξεις μεταφορά κάποιου αρχείου σου εμφανίζει σαν πρώτη επιλογή για μεταφορά τον κάδο ανακύκλωσης.
Εγώ πάντως το κάνω με το Filezilla από το pc μου, είναι ποιο απλό και γρήγορο.

Δοκιμασε κανεις το Τσεχικο link που σας εγραψα???
Το θεμα με το movie jukebox που εμφανιζεται στο IMS το εψαξα λιγακι και μπορεις να κανεις τα εξης
Κανεις εγκατασταση της εφαρμογης YAMJ στο PC και η εφαρμογη συνδεεται αυτοματα με το site του IMDB και σου κατεβαζει ολες της λεπτομερειες απο τις ταινιες που εχεις στο σκληρο δισκο. Οταν πας να μπεις στο folder με τις ταινιες, τοτε αυτες εμφανιζονται με το εξωφυλλο/αφισα τους και μπορεις να τις κατηγοριοποιησεις (π.χ. ολα τα James Bond μπορουν να μπουν σε ενα folder με μια κεντρικη αφισα ή wallpaper).
Βεβαια για να γινουν ολα αυτα πρεπει 1)να εγκαταστησεις το YAMJ μονο στο PC και 2) πρεπει να ειναι ολα τα μηχανηματα σε δικτυο
Παντως, εαν δειτε εικονες με το πως δειχνει θα μεινετε με το στομα ανοικτο. Αν θυμαμαι καλα πρεπει να το δειχνει σε ενα απο τα βιντεακια που ανεβασα με το metal skin...

Να σου εξηγήσω.
Πατάω το play να παίξω ένα αρχείο, στην περίπτωση μου mkv, και ουσιαστικά σε κλάσματα δευτερολέπτου έχω μαύρο στην οθόνη και ακούω μόνο ήχο. Πρέπει λοιπόν να αλλάξω κανάλι στην τηλεόραση και να επανέλθω π.χ. στο hdmi 4...
Νομίζω ότι έχει συμβεί και σε άλλους αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι.

Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για αυτό το πρόβλημα; Είναι πρόβλημα firmware, αρχείων ή hardware; Έχει αρχίσει και καταντάει σπαστικό κάθε φορά να αλλάζω external για να βλέπω εικόνα.

@nik1970
Ολες οι λειτουργιες για να διαγραψεις κατι θα πρεπει να σου φαινονται στο κατω μερος της οθονης. Βασικα, ειναι τα κουμπια με τα βελη αριστερα/δεξια (αυτα που προχωρανε την ταινια x2, x4, x8 κτλ) και το play/pause. Το recycle bin θα σου εμφανιζεται φυσιολογικα σαν το τελευταιο folder στην διαχειρηση αρχειων.
Εαν δεν σου εμφανιζεται τιποτα απο ολα αυτα τοτε ...Houston we have a problem!!!

This is Houston calling!!!
Οντως υπάρχει πρόβλημα: Δεν έχω recycle bin!
Φαντάζομαι αν ξανακάνω διαμόρφωση του σκληρού να δημιουργηθεί.

This is Houston calling!!!
Οντως υπάρχει πρόβλημα: Δεν έχω recycle bin!
Φαντάζομαι αν ξανακάνω διαμόρφωση του σκληρού να δημιουργηθεί.

Με επιασες αδιαβαστο τωρα. Το βρισκω πολυ περιεργο να μην υπαρχει recycle bin στην διαμορφωση. Εμενα μου το εμφανιζει κανονικα και με εξωτερικο και με εσωτερικο σκληρο. (αν εισαι σε δικτυο τοτε κανε οτι θες delete μεσω δικτυου)

Αν σε παιρνει να κανεις ξανα διαμορφωση του σκληρου δοκιμασε το αλλιως νομιζω οτι πρεπει να μιλησεις με την αντιπροσωπεια...

Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για αυτό το πρόβλημα; Είναι πρόβλημα firmware, αρχείων ή hardware; Έχει αρχίσει και καταντάει σπαστικό κάθε φορά να αλλάζω external για να βλέπω εικόνα.

Αυτο στο εμφανιζε απο την αρχη ή μετα το τελευταιο fw??? Μηπως να ξαναπερασεις το fw???

Στο κάνει σε συγκεκριμένα αρχεία ή σε όλα? Τι τύποι είναι τα αρχεία π.χ. mkv. Έχεις παρατηρήσει κάποιο μοτίβο π.χ. να στο κάνει μετά από μουσική ή internet radio?

Δοκίμασες να το συνδέσεις σε άλλο hdmi?

Λοιπόν, έχω δυο hdmi αυτό που ήρθε μαζί και ένα ακόμα που παίζουν κανονικά με όλες τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού μου.
Το κάνει σχεδόν πάντα πλέον, είμαι με fw .76 αλλά το έκανε και στο .73.
Οι ταινίες είναι mkv.

Κάποιοι ψάχνετε για το πως θα μπορείτε να διαγράψετε ένα αρχείο... το γράφει κάπου μέσα στο manual....

1. Press HOME and select File Manger icon.
2. Select source storage and press OK.
3. Select the folders or files you want to delete, press PLAY/PAUSE and then the screen like left figure will be shown.
4. Press and the screen like left figure will be shown. Select Recycle Bin icon and then press OK.
5. The following message will be shown.
Highlight Delete and press OK.

Εχει κανείς άλλος πρόβλημα με τον προγραμματισμό εγγραφής? Μου βγάζει fail. Δεν έχω περάσει το τελευταίο firmware αλλά έχω το προηγούμενο. Δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να περάσω το τελευταίο και να ξαναδοκιμάσω.

Λοιπόν, έχω δυο hdmi αυτό που ήρθε μαζί και ένα ακόμα που παίζουν κανονικά με όλες τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού μου.
Το κάνει σχεδόν πάντα πλέον, είμαι με fw .76 αλλά το έκανε και στο .73.
Οι ταινίες είναι mkv.

Σε παρακαλώ πες μου αν στο κάνει πάντα στα ίδια αρχεία. Δηλαδή υπάρχει κάποιο αρχείο που δεν στο κάνει ποτέ και κάποιο άλλο που το κάνει σχεδόν πάντα; Τα ίδια αρχεία παλιά στα έπαιζε ή είναι νέα; Παλιά αρχεία που έπαιζε συνεχίζει να τα παίζει;

Κάποιοι ψάχνετε για το πως θα μπορείτε να διαγράψετε ένα αρχείο... το γράφει κάπου μέσα στο manual....

1. Press HOME and select File Manger icon.
2. Select source storage and press OK.
3. Select the folders or files you want to delete, press PLAY/PAUSE and then the screen like left figure will be shown.
4. Press and the screen like left figure will be shown. Select Recycle Bin icon and then press OK.
5. The following message will be shown.
Highlight Delete and press OK.
Ευχαριστώ, το είχα διαβάσει. Το πρόβλημα λύθηκε. Αυτό που δεν είχα καταλάβει, ήταν ότι για να εμφανιστεί το recycle bin πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο του βήματος 4 (πλήκτρο FF) και μετά εμφανίζεται το recycling bin. Εγώ (και ίσως και κάποιοι άλλοι σαν εμένα) πατούσα το PLAY/PAUSE και έψαχνα να βρω το recycle bin για να το επιλέξω με το FF. Ευχαριστώ πάντως.

Εχει κανείς άλλος πρόβλημα με τον προγραμματισμό εγγραφής? Μου βγάζει fail. Δεν έχω περάσει το τελευταίο firmware αλλά έχω το προηγούμενο. Δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να περάσω το τελευταίο και να ξαναδοκιμάσω.

Πότε ακριβώς σου βγάζει το fail? Όταν αποθηκεύεις τον προγραμματισμό ή όταν είναι η ώρα να γράψει. Συνηθισμένη αιτία να βγάλει fail το πρώτο είναι να υπάρχει επικάλυψη στην ώρα με άλλον αποθηκευμένο προγραμματισμό.

Είχα κάνει τον προγραμματισμό για 5 ώρες μετά έσβησα όπως κάνω πάντα το μηχνάνημα και το άφησα για να κάνει την εγγραφή. Οτάν γύρισα σπίτι είδα ότι το μηχάνημα ήταν ανοιχτό και δυστηχώς ότι η εγγραφή είχε γίνει fail.
Μήπως είναι θέμα του firmware και θα πρέπει να αναβαθμίσω στο τελευταίο. Υπάρχουν τέτοια προβλήματα στο τελευταίο firmware?

Να υποθέσω πως αυτή τη διαδικασία την έχεις ξανακάνει; Ήταν η πρώτη φορά που έκανε fail; Αν το δοκιμάσεις τώρα για να γράψει σε π.χ. 10 λεπτά τι αποτέλεσμα έχεις;

Επίσης, έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο; Στο setup έχεις προσδιορίσει το σωστό recording device;

Ολά είναι σωστά ρυθμισμένα. Ητάν η πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω εγραφή μετά από το τελευταίο upgrade του firmware. Την συσκευή την έχω για να streamarv ταινίες ασύρματα ως συνήθως από ένα qnap nas server και σχετικά σπάνια κάνω εγγραφές.
Πριν λίγες μέρες είπα να κάνω μια εγγραφή και φυσικά μου έβγαλε το fail. Να σημιώσω ότι αρκετές φορές σε πολλές firmware εκδόσεις της συσκευής έχει βγάλει πρόβλημα στις εγγραφές.
Θα δοκιμάσω και το νεώτερο και αν δεν δουλεύει και εκεί τότε roll back σε παλιότερο.
Να σημιώσω κάτι μόνο. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος γενικά από την συσκευή αλλά έχει ένα fail η υποστήριξη της. Και όχι τόσο στα νέα χαρακτηριστικά που προσθέτουν και στα συχνά upgrade που γίνονται όσο στο quality test των firmware που ανεβάζουν. Τα περισσότερα βγάζουν κάποιο bug και είναι εκνευριστικό να σετάρεις συνέχεια το μηχάνημα από την αρχή επειδή κάτι δεν δούλεψε σωστά.

Αν δεν σου κάνει κόπο ανέβασε την ver.64 που έχουμε στο iamm.gr και που για μένα ήταν η πλέον σταθερή έκδοση. Αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα φέρτο ή στείλτο μας να το δούμε. Δεν πιστεύω όμως να είναι πρόβλημα μηχανήματος αφού το συγκεκριμένο - NTR-82 - έχει ποσοστό βλαβών πολύ κοντά στο μηδέν. Ένα χαλασμένο σε όσα έχουν πουληθεί (αυτό του φίλου swisstec).

Σε παρακαλώ πες μου αν στο κάνει πάντα στα ίδια αρχεία. Δηλαδή υπάρχει κάποιο αρχείο που δεν στο κάνει ποτέ και κάποιο άλλο που το κάνει σχεδόν πάντα; Τα ίδια αρχεία παλιά στα έπαιζε ή είναι νέα; Παλιά αρχεία που έπαιζε συνεχίζει να τα παίζει;

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή είμαι λίγο πιεσμένος χρονικά για να κάτσω να δω τι ακριβώς γίνεται αν και θα το ήθελα.
Το σίγουρο είναι ότι μου έχει κάνει εντύπωση πόσεσ φορές το έχει κάνει. Επίσης τα περισσότερα αρχεία που βλέπω τα πετάω είτε τα αποθηκεύω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη αν παίζανε παλιά χωρίς να μου δημιουργούν το πρόβλημα ή εμφανίστηκε ξαφνικά.
Θα προσπαθήσω προς το τέλος της βδομάδας να το προσδιορίσω.