NTR82 DVB-T tuner & media player

Παιδιά μόλις ανακάλυψα το τελευταίο FW.
Οι Κορεάτες για μία ακόμη φορά έχουν αφήσει τα σοβαρά προβλήματα και ασχολούνται με τελείως ανούσια,
όπως τα χρώματα των υποτίτλων.(Αυτό μας μάρανε...)
Δείτε και μόνοι σας:

Version firmware: 1.78
Date: 2011-01-28

Improved items.Version 78

* Added option to change the colors of subtitle to Setup>Video>Subtitle Color Currently, this option is applied for SMI extension only
The supported colors include white, black, red, green, blue and yellow

* When the new recording conflicsts (is overlapped) with one of the scheduled recordings, timer events will not be automaticaly activated

* When setting the TV7AV IN option to DTV in a new scheduler, corrects the problem that the recording quality option remains SP. (SP -> HD)

* Improves the bug that the player resets shortly during the palyback of videos or going to File Manager menu. This bugs has not been completely fixed but we lowered the frequencies thar this happens much.

Τι να πω, λες και είναι κουφοί!Έλυσαν όλα τα προβλήματα και τώρα ασχολούνται με τα χρωματάκια των υποτίτλων και αυτό μόνο για .smi υπότιτλους.
Όσο για τα υπόλοιπα δεν θα σχολιάσω καν.Ακόμα και αυτά δεν τα έλυσαν πλήρως...
Περιμέναμε πάνω από ένα μήνα για να φτιάξουν αυτό το Firmware!!!

Last edited:
Παρατηρώ ότι δεν μπορώ να προγραμματίσω εγγραφές (είτε μέσω του EPG είτε μέσω του μενού προγραμματισμού εγγραφής) που να ξεκινάνε σε λιγότερο από 2 ώρες από την τρέχουσα ώρα.

Το έχετε παρατηρήσει;

Γιατί να είναι αυτό απαραίτητο; Λίγο περίεργο (και πολύ άβολο) το βρίσκω...

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή είμαι λίγο πιεσμένος χρονικά για να κάτσω να δω τι ακριβώς γίνεται αν και θα το ήθελα.
Το σίγουρο είναι ότι μου έχει κάνει εντύπωση πόσεσ φορές το έχει κάνει. Επίσης τα περισσότερα αρχεία που βλέπω τα πετάω είτε τα αποθηκεύω οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη αν παίζανε παλιά χωρίς να μου δημιουργούν το πρόβλημα ή εμφανίστηκε ξαφνικά.
Θα προσπαθήσω προς το τέλος της βδομάδας να το προσδιορίσω.

Λοιπόν χθες είδα τα εξής πάνω στο ζήτημα.
Πατάω play σε ταινία mkv και το πρόβλημα εμφανίζεται. Αφού αλλάζω κανάλι και ξαναπηγαίνω στο hdmi, βλέπω εικόνα κανονικά. Πατάω stop και μετά πάλι play για να δω αν θα το ξανακάνει αλλά δεν εμφανίζεται το πρόβλημα.
Ακολούθως κάνω το ίδιο test σε mkv 720p μικρότερης διάρκειας και σίγουρα δημιουργημένο με παλαιότερη έκδοση το οποίο εμφανίζει το πρόβλημα δύο φορές.
Οι τίτλοι των αρχείων αν ενδιαφέρεστε είναι διαθέσιμα με pm.

Έχεις δυνατότητα να το δοκιμάσεις σε άλλη τηλεόραση?

Δυστυχώς έχω δυο τηλεοράσεις Samsung ίδιας σχεδόν σειράς. Θα δοκιμάω και θα σου πω όμως.

Το νέο firmware για όλα τα μοντέλα ανέβηκε στο www.iamm.gr

Προς το παρόν σε συγκεκριμένες λειτουργείες δεν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα.
Επιτακτική ανάγκη το σώσιμο των settings κατά την αλλαγή fw.
Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια ρύθμιση για τις στροφές του ανεμιστήρα στο άμεσο μέλλον; Νομίζω ότι όσοι δεν χρησιμοποιούν εσωτερικό σκληρό μπορούν να επωφεληθούν από μείωση του θορύβου.

Μέσα στον ενθουσιασμό για το νέο firmware μάλλον ξεχάστηκε το ερώτημά μου:

Παρατηρώ ότι δεν μπορώ να προγραμματίσω εγγραφές (είτε μέσω του EPG είτε μέσω του μενού προγραμματισμού εγγραφής) που να ξεκινάνε σε λιγότερο από 2 ώρες από την τρέχουσα ώρα.

Το έχετε παρατηρήσει;

Γιατί να είναι αυτό απαραίτητο; Λίγο περίεργο (και πολύ άβολο) το βρίσκω...

Κάποιος;

Κάποιος;

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται λίγη υπομονή σε θέματα firmware.Δυστυχώς γιατί ο φίλος από την εταιρία έχει όρεξη αλλά οι κορεάτες δεν μπορούν....

Κάποιος;

Έχεις παρατηρήσει ότι 2 ώρες είναι η διαφορά μας από το GMT; Για βάλε τη ρύθμιση της ώρας στο GMT +2 και ξαναδοκίμασε.

Έχεις παρατηρήσει ότι 2 ώρες είναι η διαφορά μας από το GMT; Για βάλε τη ρύθμιση της ώρας στο GMT +2 και ξαναδοκίμασε.

Πράγματι, δούλεψε. Ευχαριστώ!

Μέχρι τώρα για την ώρα έβαζα απλώς το "Auto (DTV)" που έχει (χωρίς να περάσω από τη ρύθμιση για Timezone) και αφού την έδειχνε παντού σωστά θεωρούσα ότι θα δούλευε...

Κανενα νεο για Jukbox? Ειναι μεγαλο μειονεκτημα σε σχεση με τον ανταγωνισμο, η ελλειψη του.

Σε μένα και σε αυτό το firmware μου βγάζει fail όταν πάω να κάνω προγραμματισμένες εγγραφές. Δοκιμάζω να τις κάνω μέσω epg αλλά πάντα βγάζει fail της εγγραφές. Πριν λίγο προγραμμάτισα απευθείας εγγραφή για πέντε λεπτά κατά τις 6 το απόγευμα να δω μήπως τελικά το πρόβλημα ήταν το epg. Ο σκληρός έχει χώρο γύρω στα 200G και παλιότερα firmware από τα 75+ η εγγραφή δουλεύει απροβλημάτιστα.

Νεώτερα.. τελικά είναι bug όταν πας να προγραμματίσεις εγγραφές μέσω του προγράμματος epg τότε οι εγγραφές γίνονται πάντα fail.
Αν προγραμματίσεις τις εγγραφές όμως manual τότε οι εγγραφές γίνονται κανονικά. Μπορεί να το τεστάρει και κάποιος άλλος τουλάχιστον για να επιβεβαιώσουμε το πρόβλημα?

Κανενα νεο για Jukbox? Ειναι μεγαλο μειονεκτημα σε σχεση με τον ανταγωνισμο, η ελλειψη του.

Μετά από καποιο ψάξιμο στα "google-τσεχικα" sites τελικά κατάφερα να στήσω το YAMJ Jukebox και παιζει !!
Τη βασική δουλειά την έχει κάνει καποιος τσεχος ονοματι DMD που εχει βγαλει αυτο το εναλλακτικο "Firmware by DMD", και ο ίδιος εχει τροποποιησει και το YAMJ με καταλληλο skin ωστε να παιζει στο NTR. Το interface δεν ειναι και το καλυτερο, αλλά ειναι αρκετά καλό.
Το προβλημα βασικά ειναι οτι το NTR δεν παιζει τα κανονικα web html αρχεια αλλά μόνο τύπου RSS, οπότε ο απαιτουμενος κώδικας ειναι λιγο μπερδεμένος.
Θα κάνω και μια προσπαθεια να δω εαν ειναι εφικτο να στηθει γενικα το YAΜJ χωρίς ομως αυτο το εξειδικευμενο firmware.
Οποιος φιλος εχει χρονο να ασχοληθει (επειδη εγω δυστυχως δεν εχω) μπορω να δωσω περισσότερες λεπτομέρειες.

καποια βασικα links για βοήθεια ειναι τα:
http://www.hddplayer.cz/viewtopic.php?f=27&t=2107 (θελει φυσικα google translate)
πολυ καλο για το RSS ειναι και το http://forum.xtreamer.net/mediawiki-1.15.1/index.php/Xtreamer_RSS_Guide

Θα κάνω και μια προσπαθεια να δω εαν ειναι εφικτο να στηθει γενικα το YAΜJ χωρίς ομως αυτο το εξειδικευμενο firmware.
Οποιος φιλος εχει χρονο να ασχοληθει (επειδη εγω δυστυχως δεν εχω) μπορω να δωσω περισσότερες λεπτομέρειες.
Καλή σου επιτυχία. Περιμένουμε νέα σου.:2thumb22sup: