Nvidia Shield Android TV 4K

Έχει δοκιμάσει κανείς το Shield με το Logitech K400 (ή το Plus) να μας πει αν δουλεύει απροβλημάτιστα; Πχ σε άλλα media players που το έχω δοκιμάσει παίζει μια χαρά, για πλοήγηση στα menu και το Kodi.

Δεν το εχω δοκιμασει με το συγκεκριμενο πληκτρολογιο, το εχω δοκιμασει με ενα αντιστοιχο turbo-x εντελως της πλακας και δουλευε μια χαρα. 2.4ghz με dongle δεν ειναι και το logitech?

Παιδιά το πηρα κ γω για χρηση media player κ εχω ενα συγκεκριμένο θεματάκι. Με spmc, οταν κανω playback είτε ταινια είτε σειρα μου κανει zoom in αυτόματα κ μου εξαφανίζει της μαύρες μπάρες κροπαροντας ομως παραλληλα την εικόνα κ ακομα κ το interface! Ολα αυτα ενώ εχω την επιλογή minimise black bars στο off. Μου διαφεύγει κατι ή ειναι απλα bug?

Η απλή εφαρμογη kodi εχει πλεον hd audio? αν ειναι να γυρισω στο μαμά kodi...

Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που είχα με το Kodi (15.2 Isengard) και πώς τελικά ξεπεράστηκε.

Το πρόβλημά μου ήταν η αναπαραγωγή ταινιών Bluray σε μορφή folder και η ανά τακτά χρονικά διαστήματα παύση της ταινίας για να γεμίσει το buffer.

Στις υπόλοιπες ταινίες της ταινιοθήκης μου, οι οποίες είναι σε μορφή mkv 1080p, δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα και όλες έπαιζαν χωρίς σπασίματα.

Πηγή των ταινιών είναι ένα NAS της D-Link, το ShareCenter 320B, στον οποίο έχω έναν RED WD των 3ΤΒ, ενώ το δίκτυο μου είναι ΕΝσύρματο με powerline αντάπτορες της Devolo με αρκετά καλές ταχύτητες στα 200-300 Mbps.

Ψάχνοντας στο Google, βρήκα και άλλους που είχαν παρόμοια προβλήματα buffering και προσπαθούσαν να τα λύσουν επεμβαίνοντας στο advancedsettings.xml, όπως φυσικά έκανα και εγώ, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τελικά βρήκα μια αναφορά από κάποιον, ο οποίος αλλάζοντας το πρωτόκολλο SMB και χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του FTP server (πρέπει να το υποστηρίζει το NAS) έλυσε το συγκεκριμένο προβλήμα, υποστηρίζοντας ότι, για κάποιο λόγο δεν γίνεται καλή υλοποίηση του SMB μέσω του Kodi.

Κάνοντας λοιπόν και εγώ αυτή την αλλαγή σε FTP, οι ταινίες που προηγουμένως σταματούσαν κάθε λίγο και λιγάκι λόγω buffering, τώρα "τρέχουν νερό", χωρίς ΚΑΝΕΝΑ σπάσιμο. :award:

Αυτά τα λίγα, ευχαριστώ που με διαβάσατε.

Πριν κάποιο καιρό, είχα γράψει τα παραπάνω.

Δυστυχώς από προχθες, καθώς είχα κάποιο διάστημα να παρακολουθήσω ταινία από bluray φάκελο, το παραπάνω πρόβλημα εμφανίστηκε ξανά.

Η παραπάνω διαδικασία δούλευε τόσο στην έκδοση Jarvis 16.0 όσο και μετά την αναβάθμιση του Shield σε Marshmallow 6.0, οπότε δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι αυτό που άλλαξε και άρχισε ξανά το πρόβλημα του buffering.

Στην αρχή πίστεψα ότι έφταιγε η τελευταία αναβάθμιση του Kodi σε 16.1, οπότε έκανα νέα εγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης 16.0, αλλά αυτό δεν διόρθωσε την κατάσταση.

Μετά θεώρησα ότι έφταιγε η ενσωμάτωση μιας microSD 128GB στον αποθηκευτικό χώρο του Shield, οπότε την έβγαλα, αλλά πάλι δεν διορθώθηκε.

Επίσης, δοκίμασα και άλλαξα την διαδρομή των αρχείων μου, και αντί να γίνεται μέσω FTP server, να γίνεται πάλι μέσω SMB, αλλά δυστυχώς πάλι τίποτα.

Στο μεταξύ η ίδια ταινία εάν την παίξω επιλέγοντας το αντίστοιχο m2ts αρχείο από τον φάκελο STREAM, παίζει κανονικά.

Πείτε μου σας παρακαλώ κάποια ιδέα γιατί εγώ ξεμείνει από τέτοιες.

Παρατηρησα κατι και ηθελα να ρωτησω αν συμβαινει και σε εσας. Παιζω βιντεο με το spmc. Οποια αναλυση και να εχει το βιντεο, οταν παταω το κουμπι info της τηλεορασης, μου δειχνει 1920 Χ 1080 και το αντιστοιχο frame rate. Δηλαδη frame rate switching γινεται κανονικα, αλλα η τηλεοραση δεν δειχνει διαφορα στην αναλυση. Δεν συμβαινει μονο με το spmc αλλα και με τον plex client. Στην περιπτωση μου, το shield συνδεεται μεσω ενισχυτη στην τηλεοραση. Αλλα και πριν, το raspi2 που ειχα, παλι ετσι συνδεοταν και φαινοταν κανονικα οι διαφορες στην αναλυση.

Παρατηρησα κατι και ηθελα να ρωτησω αν συμβαινει και σε εσας. Παιζω βιντεο με το spmc. Οποια αναλυση και να εχει το βιντεο, οταν παταω το κουμπι info της τηλεορασης, μου δειχνει 1920 Χ 1080 και το αντιστοιχο frame rate. Δηλαδη frame rate switching γινεται κανονικα, αλλα η τηλεοραση δεν δειχνει διαφορα στην αναλυση. Δεν συμβαινει μονο με το spmc αλλα και με τον plex client. Στην περιπτωση μου, το shield συνδεεται μεσω ενισχυτη στην τηλεοραση. Αλλα και πριν, το raspi2 που ειχα, παλι ετσι συνδεοταν και φαινοταν κανονικα οι διαφορες στην αναλυση.
είσαι σίγουρος για το pi? πάντα έτσι ήταν σε μένα htpc (openelec),pi,shield η ανάλυση που έχεις επιλέξει στις ρυθμίσεις θα είναι ίδια, SD,720p,1080p ακόμη και 2160p πάλι 1080 θα βγάλει αν έχεις επιλέξει αυτή στις ρυθμίσεις

Το περίεργο είναι πως στο pi δεν σου έδειχνε 1080p. Με τι λειτουργικό το είχες?
Αν έχεις ορίσει στο spmc να δίνει έξοδο 1080p (νομίζω είναι default), κάνει το shield το scaling, οπότε η TV αυτό λαμβάνει και αυτό δείχνει, άσχετα απ'την ανάλυση του video.

Πραγματικά το θυμάμαι για το πι. Τι να πω, τόσο λάθος να ειμαι; Θυμάμαι σίγουρα 1280*720. SD δεν θυμάμαι να είμαι ειλικρινής. Openelec έτρεχε το pi.

Πάντως από τη στιγμή που λέτε ότι είναι φυσιολογικό, ησυχαζω ότι δεν έχω κάνει καμία πατάτα με τις ρυθμίσεις του shield.

Ευχαριστώ πολύ!

Sent from my XT1092 using Tapatalk

Πείτε μου σας παρακαλώ κάποια ιδέα γιατί εγώ ξεμείνει από τέτοιες.

Δοκίμασες να συνδεθεις με Ethernet στο router? εχεις αποκλείσει τον παράγοντα wifi?

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

μία πρώτη ιδέα τι θα μπει με το update 3.2
https://shield.nvidia.com/blog/new-games-new-apps-in-4k

Επίσης το shield tv 16GB στα 199 ευρώ με controller + remote, στο amazon.de

Ωραία πράγματα έρχονται και επιτέλους Spotify among others, και επίσημα θα λάβουμε Android N κτλ!

Δοκίμασες να συνδεθεις με Ethernet στο router? εχεις αποκλείσει τον παράγοντα wifi?

Φίλε simplekti, είμαι συνδεδεμένος με ethernet μέσω powerline ανταπτόρων της Devolo. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου WiFi.

Η γραμμή ethernet είναι αρκετά καλή αφού με αρκετά μεγάλα mkv αρχεία δεν έχω πρόβλημα buffering όπως επίσης και με τα m2ts αρχεία από τον Bluray φάκελο.

Το πρόβλημα εμφανίζεται στην αναπαραγωγή του φακέλου Bluray.

Φίλε simplekti, είμαι συνδεδεμένος με ethernet μέσω powerline ανταπτόρων της Devolo. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου WiFi.

Η γραμμή ethernet είναι αρκετά καλή αφού με αρκετά μεγάλα mkv αρχεία δεν έχω πρόβλημα buffering όπως επίσης και με τα m2ts αρχεία από τον Bluray φάκελο.

Το πρόβλημα εμφανίζεται στην αναπαραγωγή του φακέλου Bluray.

Ok, just checking. Γιατί κ μενα παιζει αρχεία 18-20gb νερο κ μετα του βάζω 8gb κ τα παιζει μονο με Ethernet κατευθειαν απο το ρουτερ για κάποιο λογο..

μπορούμε να το παραγγείλουμε από το amazon.de στα 199 ευρώ και να έρθει Ελλάδα κανονικά?

δε στέλνει; γιατί το χειμώνα το είχα πάρει από εκεί στην ίδια τιμή.
υπάρχει η προσφορά και στο amazon.co.uk και από ότι βλέπω στην ισοτημία έρχεται πιο φτηνά στην τιμή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ok, just checking. Γιατί κ μενα παιζει αρχεία 18-20gb νερο κ μετα του βάζω 8gb κ τα παιζει μονο με Ethernet κατευθειαν απο το ρουτερ για κάποιο λογο..

εγώ είχα κάτι τέτοια προβλήματα γιατί το καλώδιο gigabit ethernet δεν είχε κουμπώσει καλά

Ας ελπίσουμε να πάει ξανά στις 120 λίρες που είχε τα Χριστούγεννα.

Μπορει να σταλει ελλαδα απο το γερμανικο. Απλα πρεπει να κλικαρεται την εκδοση "shield 16gb + fernbedienung" (by default σε παει στην εκδοση "shield" η οποια δεν αποστελλεται). Τη συσκευη την εχω και ετσι δεν παρηγγειλα, αλλα βγαζει μηνυμα ομως "Dieser Artikel kann nach griechenland geliefert werden", οποτε ολα οκ και μπορειτε να προχωρησετε με την αγορα σας.