Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα που είχα με το Kodi (15.2 Isengard) και πώς τελικά ξεπεράστηκε.
Το πρόβλημά μου ήταν η αναπαραγωγή ταινιών Bluray σε μορφή folder και η ανά τακτά χρονικά διαστήματα παύση της ταινίας για να γεμίσει το buffer.
Στις υπόλοιπες ταινίες της ταινιοθήκης μου, οι οποίες είναι σε μορφή mkv 1080p, δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα και όλες έπαιζαν χωρίς σπασίματα.
Πηγή των ταινιών είναι ένα NAS της D-Link, το ShareCenter 320B, στον οποίο έχω έναν RED WD των 3ΤΒ, ενώ το δίκτυο μου είναι ΕΝσύρματο με powerline αντάπτορες της Devolo με αρκετά καλές ταχύτητες στα 200-300 Mbps.
Ψάχνοντας στο Google, βρήκα και άλλους που είχαν παρόμοια προβλήματα buffering και προσπαθούσαν να τα λύσουν επεμβαίνοντας στο advancedsettings.xml, όπως φυσικά έκανα και εγώ, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Τελικά βρήκα μια αναφορά από κάποιον, ο οποίος αλλάζοντας το πρωτόκολλο SMB και χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του FTP server (πρέπει να το υποστηρίζει το NAS) έλυσε το συγκεκριμένο προβλήμα, υποστηρίζοντας ότι, για κάποιο λόγο δεν γίνεται καλή υλοποίηση του SMB μέσω του Kodi.
Κάνοντας λοιπόν και εγώ αυτή την αλλαγή σε FTP, οι ταινίες που προηγουμένως σταματούσαν κάθε λίγο και λιγάκι λόγω buffering, τώρα "τρέχουν νερό", χωρίς ΚΑΝΕΝΑ σπάσιμο. :award:
Αυτά τα λίγα, ευχαριστώ που με διαβάσατε.