Nvidia Shield Android TV 4K

Ευχαριστω για το ενδιαφερον. Το φερνει δωρο η κουνιαδα για δωρο.Να το αρνηθω;;;;

Πες της να φέρει μαζί και καινούριο ενισχυτή :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Ευχαριστω. Θα ερθει τα Χριστουγεννα δωρο απο Αγγλια. Ας ειναι καλα η καλη κουνιαδα..!!!! Τυχερος δε λεω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ετοιμαζομαι για Pioneer vsx s520. Για την ιστορια εχω roister ht3000, bluray samsung bdd7000 και dvd pioneer dv380. ΤV philips ambilite , opticum hdi. Παλια αλλα καλα. Γεματο το rack . Oλα απο την εργενικη ζωη. Τακτοποιημενα βεβαια.

Εχει χρησιμοποιησει κανεις το gamestream (stream απο τοπικο pc με steam παιχνιδια, προς την κονσολα); Αν ναι μπορει να γραψει εντυπωσεις και με τι cpu/gpu ειχε το pc server;

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Μπορεί κάποιος με Harmony remote να μου πει αν λειτουργεί απροβλημάτιστα;
Λειτουργεί κανονικά αλλά έχεις λίγα διαθεσιμα κουμπιά γιατί αναγνωρίζει λίγα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Λειτουργεί κανονικά αλλά έχεις λίγα διαθεσιμα κουμπιά γιατί αναγνωρίζει λίγα.

Σ´ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν λες λίγα διαθέσιμα εννοείς όσα έχει και το δικό του remote;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι. Βασικά, arrow keys, play stop pause, ff, rwd,back. To kodi αναγνωρίζει 3-4 ακόμα. Στην αρχή μου είχε κακοφανει γιατί δεν μπορούσα να παίξω πολύ με μακρο. Στην πορεία το συνηθισα αλλα και εγκατέλειψα το kodi για χάρη του plex. Υπάρχει βεβαίως και το yatse για να παίζεις μπάλα από το κινητό σου.

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Ναι. Βασικά, arrow keys, play stop pause, ff, rwd,back. To kodi αναγνωρίζει 3-4 ακόμα. Στην αρχή μου είχε κακοφανει γιατί δεν μπορούσα να παίξω πολύ με μακρο. Στην πορεία το συνηθισα αλλα και εγκατέλειψα το kodi για χάρη του plex. Υπάρχει βεβαίως και το yatse για να παίζεις μπάλα από το κινητό σου.

Από το κινητό υπάρχει και το Kodi remote, αλλά άντε να πείσεις τη σύζυγο να ασχοληθεί! Πάντως αν κάνει τα βασικά και μπορώ να κάνω τα υπόλοιπα από το Kodi remote και το Logitech K410, πιστεύω με καλύπτει. Και πάλι σ´ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Εχει χρησιμοποιησει κανεις το gamestream (stream απο τοπικο pc με steam παιχνιδια, προς την κονσολα); Αν ναι μπορει να γραψει εντυπωσεις και με τι cpu/gpu ειχε το pc server;
Εχει τύχει να χρησιμοποιήσω το shield για game streaming, αν και η εμπειρία μου είναι αρκετά περιορισμένη (ουσιαστικά μερικά λεπτά). Θα γράψω λίγες εντυπώσεις τόσο για το nVIDIA shield όσο και για το steam link, το οποίο αποτελεί βασικό κομμάτι του set up μου.

Αρχικά, τα specs του υπολογιστή μου που σε ενδιαφέρουν είναι τα εξής:

i5-2500k OC'ed @4.6 GHz
Asrock Z77 Extreme 3
Corsair XMS3 8GB RAM
MSI GTX 970 Gaming 4G

Οι εντυπώσεις που αναφέρω παρακάτω βασίζονται στο Witcher 3, που το παίζω σε 1080p και τα πάντα στο ultra πέραν των hairworks (off), grass density (high) και shadow quality (high). Σε desktop use χωρίς streaming έχω buttery smooth 60fps. Δε θα μιλήσω για την εμπειρία χρήσης της ίδιας της συσκευής, μιας και δεν την έχω (δοκίμασα το streaming με δανεικό shield φίλου). Έπαιζα με το χειριστήριο του shield που προσωπικά το βρίσκω πολύ μέτριο έως κακό για gaming, αλλά πιθανότατα να μπορείς να κοτσάρεις ένα Xbox 360 / One χειριστήριο και να παίζεις σαν άνθρωπος.

Στα του streaming:
  • παρατήρησα ένα αισθητότατο input lag
  • το image quality είχε ένα degradation συγκριτικά με το να παίζεις σε οθόνη υπολογιστή
  • Τα γραφικά φαινόταν και πάλι αρκετά όμορφα, αλλά υπήρχε μία εμφανής θολούρα και κάποιες λεπτομέρειες, όπως η πανοπλία του πρωταγωνιστή, ή η φυλλωσιάτα δέντρα, χάνονταν.
  • Το χειρότερο όμως, όσον αφορά στο gameplay experience, ήταν στο stuttering που παρατήρησα ενώ έπαιζα. Πολύ έντονο τα πρώτα 1-2 λεπτά παιχνιδιού και σχετική μείωση αργότερα. Βέβαια το input lag παρέμενε αρκετά έντονο, οπότε με ή χωρίς stuttering, δύσκολα θα το συνήθιζα. Να σημειωθεί ότι παίζω σε Panasonic 42ST60 που από μόνη της είναι αργή τηλεόραση (αν και δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε παιχνίδια τύπου Bloodborne, Rayman Legends, WipEout HD και Mario Kart, που είναι αρκετά απαιτητική όσον αφορά στην ακρίβεια χειρισμού).
  • Overall ήταν πολύ καλή εμπειρία, δεν μπορώ να πω, αλλά αυτό που είδα δύσκολα θα με έπειθε να πάω τον υπολογιστή σε άλλο δωμάτιο. Όλα εξαρτώνται κι από τι απαιτήσεις έχεις από το gaming σου κι αν σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες στα γραφικά ή το σταθερό pacing.
Τώρα μερικές εντυπώσεις για το Steam link, το οποίο αποτελεί και την καλύτερη in-home streaming λύση κατά την άποψή μου.
  • Ελάχιστο stuttering (αισθητά μικρότερο του shield)
  • Πολύ ομαλό και καλό 1080p@60fps gaming (θεωρώ ανώτερη εμπειρία από το λίγο που τέσταρα το shield)
  • Πολύ λιγότερο image quality degradation συγκριτικά με το shield. Υπάρχουν κι εδώ κάποια αρνητικά, όπως πχ έντονος "θόρυβος" σε περιοχές με πολύ έντονο contrast. Ουσιαστικά γίνεται αισθητό το image compression σε πολύ σκοτεινές περιοχές, αλλά μετά από 1-2 δευτερόλεπτα φτιάχνει. Έπαιξα κοντά 50 ώρες witcher 3 μέσω link και προσωπικά δε με ενόχλησε σχεδόν καθόλου αυτό το πρόβλημα (και θεωρώ ότι είμαι από τους υπερβολικά απαιτητικούς gamers όσον αφορά στο image quality).
  • Built in drivers για πολλά AAA χειριστήρια (dual shock 4, xbox one/ 360 wireless, steam controller προφανώς)
  • Built in bluetooth για σύνδεση πληκτρολογίου/ ποντικιού
  • Wake on lan για τον υπολογιστή (σηκώνει τον υπολογιστή από sleep κι ανοίγει απευθείας στο steam σε big picture mode)
  • Talking about big picture mode... Έχεις πρόσβαση στη Steam :P .
  • Ανοίγει αυτομάτως την τηλεόραση σου κι επιλέγει το ΑV channel που αντιστοιχεί στο steam link (για εμένα που δεν έχω AV receiver, αυτό είναι μεγάλη πολυτέλεια)
  • Κάποια στιγμή, με κάποια έκδοση του OS του, παρατήρησα ότι εμφανίστηκε ένα πρόβλημα με audio lag, το οποίο μάλιστα γινόταν όλο και πιο έντονο με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί δηλαδή στην αρχή του play session μου να ήταν της τάξεως των ms αλλά μετά από 1-2 ώρες να έφτανε μέχρι και το 1-2 secs. Λένε ότι αυτό λύθηκε με ένα beta update, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το τεστάρω μιας και τερμάτισα το witcher και το γύρισα σε PS4 :P
  • Συνολικά θα έλεγα ότι έχεις ένα 85-90% της εμπειρίας του να παίζεις στον υπολογιστή με ένα μηχανηματάκι που κοστίζει 40-50 κι έχει απειροελάχιστο foot print.
Ελπίζω αυτές οι κάποιες εντυπώσεις να σε βοήθησαν λίγο :) .

Last edited:
Σε ευχαριστουμε παρα πολυ (νομιζω μιλω εκ μερους ολων μας) που εδωσες τοσο αναλυτικο review για το gamestream! Δεν σου κρυβω οτι τρομαξα με τα specs του "θηριου" σου. Προσωπικα, εχω ενα ταπεινο q6600 και σκεφτομουν αν θα μπορουσα να εκανα δουλεια αγοραζοντας καμμια καρτουλα γραφικων που το υποστηριζει. Δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις για παιχνιδια, κανενα απλο steam game θα επαιζα (π.χ. rogue legacy, orcs must die). Παντως, δεν σου κρυβω (χωρις να θελω να σε αμφισβητησω) οτι μου κανει εντυπωσει οτι πανω στην ιδια υποδομη (δικτυο, server κτλπ) το steam link συμπεριφερθηκε τοσο καλυτερα σε σχεση με το shield.

Μαλλον θα παραμεινω συνδρομητης του geforce now, τουλαχιστον μεχρι να βγει το nintendo switch, οπου θα συνεχισω το (λιγοστο) gaming μου εκει.

My pleasure :) . Είναι περίεργη η συγκεκριμένη αγορά και η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκεις εύκολα κριτικές/ απόψεις μιας και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες λύσεις. Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ προβληματισμένος έμεινα μετά το τεσταρισμα του shield. To steam link έχει ουσιαστικά end-to-end steam υποστήριξη, ενώ με shield έχεις end-to-end hardware της nVIDIA. Εικάζω ότι απλώς η valve έκανε εξαιρετική δουλειά σε software επίπεδο ενώ η nVIDIA κάπου το έχασε (εδώ που τα λέμε είναι hardware εταιρεία).

Δεν αποκλείω με περισσότερο testing να έβρισκα περισσότερα θετικά στο shield πάντως. Έχω φίλους που έχουν θέματα με το link τους, όποτε μάλλον παίζουν ρόλο κι αλλά πράγματα που μπορεί να μου διαφεύγουν.

Αν έχεις κανένα περισσευούμενο laptop, μπορείς να δοκιμάσεις το in-home streaming της valve παντως και να συγκρίνεις τις δυο λύσεις μόνος σου. Η αλήθεια είναι ουι θα ήθελα να παίξω λίγο παραπάνω με το shield, αλλά η overall άνεση που προσφέρει το link είναι μονόδρομος για μένα (ειδικά όσον αφορά στην υποστήριξη χειριστηρίων).

Nintendo switch περιμένω κι εγώ :) .

Last edited:
My pleasure :) . Είναι περίεργη η συγκεκριμένη αγορά και η αλήθεια είναι ότι δε βρίσκεις εύκολα κριτικές/ απόψεις μιας και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες λύσεις. Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ προβληματισμένος έμεινα μετά το τεσταρισμα του shield. To steam link έχει ουσιαστικά end-to-end steam υποστήριξη, ενώ με shield έχεις end-to-end hardware της nVIDIA. Εικάζω ότι απλώς η valve έκανε εξαιρετική δουλειά σε software επίπεδο ενώ η nVIDIA κάπου το έχασε (εδώ που τα λέμε είναι hardware εταιρεία).

Δεν αποκλείω με περισσότερο testing να έβρισκα περισσότερα θετικά στο shield πάντως. Έχω φίλους που έχουν θέματα με το link τους, όποτε μάλλον παίζουν ρόλο κι αλλά πράγματα που μπορεί να μου διαφεύγουν.

Αν έχεις κανένα περισσευούμενο laptop, μπορείς να δοκιμάσεις το in-home streaming της valve παντως και να συγκρίνεις τις δυο λύσεις μόνος σου. Η αλήθεια είναι ουι θα ήθελα να παίξω λίγο παραπάνω με το shield, αλλά η overall άνεση που προσφέρει το link είναι μονόδρομος για μένα (ειδικά όσον αφορά στην υποστήριξη χειριστηρίων).

Nintendo switch περιμένω κι εγώ :) .

Ήμουν κ γω παρών στο παραπάνω συγκριτικό shield/link (δικό μου ήταν το shield :-P). Το link όντως κέρδιζε στα σημεία αλλά το lag του shield ηταν το εμπόδιο για τον απαιτητικό χρήστη. Ο occasional gamer ίσως δεν καταλάβει τις διαφορές. Σε ρεντάρισμα, όταν ζεστάθηκε το shield μου φάνηκε on par με το link, κάπου κέρδιζε το link, καπου το shield.

Έτσι όπως το είδα το lag, ήταν αρκετά κάτω από το ανεκτό (σίγουρα περισσότερο από δευτερόλεπτο) και ειδικά σε παιχνίδια τύπου rocket league η ακρίβεια μετράει. Όπως προείπα βέβαια, με tweaking μπορεί να βελτιώνονταν η κατάσταση (πάντα παίζουν ρυθμίσεις που θέλουν ψάξιμο). Επίσης ένα ενσύρματο χειριστήριο μπορεί να έπαιζε καλύτερα.

Εν παση περιπτώσει, μια κάρτα γραφικών της τάξεων της 950/1050 είναι game streaming ready και θα ανεβάζει πολύ την overall gaming εμπειρία σου, όποτε ίσως αξίζει η επένδυση. Δοκιμάζεις και steam game streaming με κανα laptop γι τη σύγκριση και κινείσαι αναλόγως. Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψη σου αν όντως προχωρήσεις :) .

System requirements για το game stream βλέπω ουι είναι ένας i3 2100 @3.1GHz. Από την άλλη ο δικός σου είναι quad core... πραγματικά δεν ξέρω :/ .

Για το link δεν μπορώ να βρω κάτι. Είναι σε προσφορά πάντως σε ξεφτίλα τιμή: 16 λίρες.

http://store.steampowered.com/app/353380/

αυτο με τον ι3 το ειχα δει και εγω, αλλα το γραφει κατω απο την επικεφαλιδα

"GameStream Co-op
System Requirements"

..και καλα, αν παιζουν ταυτοχρονα δυο ατομα δηλαδη; δεν ξερω, δεν καταλαβα.

Στα "general requirements" εχει μονο τις καρτες γραφικων και πιο απλα πραγματα για cpu.

Θα κανω αυτο που λες.. θα δοκιμασω σε λαπτοπ, να δω πως δουλευει και αν ειμαι ικανοποιημενος θα σκεφτω προς αγορα καρτας.

Περιμένω εντυπώσεις :) . Αν θέλεις βοήθεια για το σεταρισμα του steam in home streaming, let me know.

Ειδα λιγο τα φορουμ της nvidia και συγκεκριμενα τα νηματα γυρω απο το gamestream και υπαρχει μεγαλη γκρινια. Lag (οπως εσυ ανεφερες), errors, αδυναμια να ξεκινησουν τα παιχνιδια κτλπ κτλπ. Αναφερουν μαλιστα οτι σε το raspberry δουλευει καλυτερα απο το πανισχυρο shield (!!). Καποιος καπου τα εκανε μανταρα στον κωδικα.

Το σχεδιο gamestream -> shield tv παιρνει αναβολη μεχρι να με πεισουν οτι δουλευει. Για την ιστορια, να πω οτι δοκιμασα με client ενα λαπτοπ και επαιξα rogue legacy, το οποιο συμπεριφερθηκε αψογα.