Nvidia Shield Android TV 4K

Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

γιατι ομως να μας ενδιαφερει το kodi τοσο πολυ;

Επειδη ακομα και χωρις τα plugins για (αμφιβολου ποιοτητας) streaming, παραμενει ενα πολυ καλο "ολα σε ενα - νοικοκυρεμενα" media center software.

Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

1, ναι
2, δε στέκει η ερώτηση
3, παίζει κανονικά πλέον
4, δεν έχω χάρμονυ, ξέρω ότι πολλοί το δουλεύουν έτσι με χάρμονυ αλλά ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα κουμπιά

Ευχαριστώ για το reply. Απλά δοκιμάζοντας το Ζidoo Χ6 pro, το ΗDMI passthrough μου εκανε πολλα νερα με τον ενισχυτη με αποτελεσμα να εχω τραγικα out of sync audio playback (κατι που δεν ειχα ποτε με raspi2 και openelec). Για αυτο ρωταω αν δουλευει σωστα το HDMI passthrough, υποπτευομαι οτι τα android media player χωλενουν σε αυτον τον τομεα.

Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Καλησπερα και πάλι επειδη εχω ψηθεί να το πάρω να κανω κανα 2 ερωτησεις για οποιον ξέρει
1.αν θελω καποιο παιχνιδι μπορω να το κατεβασω απο το google store και αν το εγκαταστησω?
2.αν θελω βιντεο κατεβαζω το kodi αλλα πως θα δει το kodi τουσ 2 δισκους που εχω κοινοχρηστους σε αλλο pc υπαρχει καποιος οδηγος?
3.το remote του ειναι ευχρηστο με το Kodi? η αν θελω να βαλω αλλο βαζω ασυρματο πλξκτρολογιο και ποντικι στις θυρεσ usb που εχει?

ωχχχχ συγνωμμη παιδια εκανα 3 ερωτησεις

Απάντηση: Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

"SHIELD supports 7.1 and 5.1 surround sound pass through over HDMI" Ναι αλλά τι 5.1 και 7.1? Αυτός είναι μόνο ο αριθμός των καναλιών και δεν διευκρινίζει format decoder.

Θα ησύχαζα εάν το κούμπωνε κάποιος στον Av Receiver του και μας επιβεβαίωνε ότι άναψε η led ένδειξη dts-ma τουλάχιστον.

Το dts-ma δεν είναι καινούργιο format υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 6-7 χρονιά δεν είναι και καμία καινοτομία

Για μένα είναι γιατι όπως έχω αναφερει και παραπάνω δεν έχω ενισχυτή που να τα υποστηρίζει αυτά τα φόρματ ήχου,μόνο Dolby digital & Dts,οποτε με την εξωτερική καρτούλα ήχου που έχει έξοδο οπτικη,τοποθετωντας την σε , μια από τις 2 usb του shield ,ας ελπίζουμε να την αναγνωρίσει βέβαια,θα περνω 5.1

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ, πως σου βγήκε τόσο οικονομικά; Εγώ μόλις το βάζω στο καλάθι και φτάνω στο τελευταίο βήμα, μου βγάζει τιμή GBP 163.12, δλδ σχεδόν 220 ... Κάνω κάτι λάθος;
στα 185 ολα μαζι με φορους κτλ...amazon.de με DHL συσγνωμη για την καθυστερηση.Ειχα πετυχει προσφορά εγω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παιζει ολα τα αρχεια 4Κ αυτο μεσω δικτυου ?
Παιζει και 3D ?
Μπορει να συνδεθει με iphone-ipad ασυρματα ?
εμενα τα επαιξε
δεν δοκιμασα
τι εννοείς δεν το καταλαβα...

Καλησπερα και πάλι επειδη εχω ψηθεί να το πάρω να κανω κανα 2 ερωτησεις για οποιον ξέρει
1.αν θελω καποιο παιχνιδι μπορω να το κατεβασω απο το google store και αν το εγκαταστησω?
2.αν θελω βιντεο κατεβαζω το kodi αλλα πως θα δει το kodi τουσ 2 δισκους που εχω κοινοχρηστους σε αλλο pc υπαρχει καποιος οδηγος?
3.το remote του ειναι ευχρηστο με το Kodi? η αν θελω να βαλω αλλο βαζω ασυρματο πλξκτρολογιο και ποντικι στις θυρεσ usb που εχει?

1)ακριβώς,για όσο αφορά το Google play
2)ναι μπορείς να το κάνεις αυτό,όπως και να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό σε μια usb,σαν ενα κανονικό media player
3)ναι είναι μέχρι το σημείο που πρέπει να γράψεις κάποιο κείμενο σε ένα search σημείο,θα πηγαίνεις ένα ένα τα γράμματα, και βεβαίως μπορείς να συνδέσεις πάνω του πληκτρολόγιο η και ποντίκι

δικτυακά παίζει τα πάντα.Εγω πχ μεσα σπο το KODI βλέπω και παιζω και τα του δικτυου(NFS) σε ενα free game της πλάκας ειχε αψογη απόδοση,ηχο περναω μεσα απο τον yamaha RX-V861 και pass μονο στην εικονα.Δεν εχω πολυκαναλο ενιχτυητη με τα τελευταια φορμα για να σας πω.

Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Κλεινουν τα ματια μου...αποριες 1)το remote γινεται να κλεισει οπως το κοντρολ;δεν το εχω καταφερει ακομα,κ 2)το μηχανημα δεν κλεινει;μονο σε κατασταση sleep μπαινει;
3)εβαλα το kodi χωρις κανενα addon κ στις ρυθμισεις στο about εκει που σου λεει πιο βερσιον εχεις με τις 2 μπαρες cpu κ memory ,η memory στο περιπου 70% δεν ειναι πολυ ;σημ δεν εχω σβησει καμια εφαρμογη απο αυτες που ηρθε εγκαταστημενο,αντιθετως εχω βαλει το kodi,es explorer,vlc,mx player

Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Ευχαριστώ για το reply. Απλά δοκιμάζοντας το Ζidoo Χ6 pro, το ΗDMI passthrough μου εκανε πολλα νερα με τον ενισχυτη με αποτελεσμα να εχω τραγικα out of sync audio playback (κατι που δεν ειχα ποτε με raspi2 και openelec). Για αυτο ρωταω αν δουλευει σωστα το HDMI passthrough, υποπτευομαι οτι τα android media player χωλενουν σε αυτον τον τομεα.

Ναι κάνει σωστό pass-through, έχει επίσημη υποστήριξη

2) Μέσα στο kodi, videos - files - add videos - browse και επιλογή smb ή nfs

Κλεινουν τα ματια μου...αποριες 1)το remote γινεται να κλεισει οπως το κοντρολ;δεν το εχω καταφερει ακομα,κ 2)το μηχανημα δεν κλεινει;μονο σε κατασταση sleep μπαινει;
3)εβαλα το kodi χωρις κανενα addon κ στις ρυθμισεις στο about εκει που σου λεει πιο βερσιον εχεις με τις 2 μπαρες cpu κ memory ,η memory στο περιπου 70% δεν ειναι πολυ ;σημ δεν εχω σβησει καμια εφαρμογη απο αυτες που ηρθε εγκαταστημενο,αντιθετως εχω βαλει το kodi,es explorer,vlc,mx player

1) κλείνει αυτόματα μόνο του όπως και ο controller
2) μόνο sleep, αλλιώς από το κουμπί στο shield παρατεταμένα, έτσι κλείνει
3) μια χαρά, Android είναι

<<Μέσα στο kodi, videos - files - add videos - browse και επιλογή smb ή nfs>> προφανως γιατι δεν το εχω προσπαθησα για το kodi απο ενα laptop που ηταν σε ασυρματο δικτυο με το ιδιο ρουτερ που δινει και στο pc πηγα files-add files-add video source-add network location-επιλογη του pc που εχει τους κοινοχρηστους δισκους-επιλογη του κοινοχρηστου δικου με τα βιντεο
το εκανα σωστα?η χρειζεται να βαλω και καποια addons ?
και επεισης οταν παιζει ενα βιντεο απο που ρυθμιζουμε να μην φαινεταi καθολου η κατω μπαρα με τις λειτουργιες (μπρος-πισω κλπ)?και για υποτιτλο στα ελληνικα πρεπει στις ρυθμισεις να ορισουμε πρεπιλογη υποτιτλου την ελληνικη γλωσσα?

Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

αν βλέπεις τους κοινόχρηστους φακέλους και μπορείς να παίξεις video από εκεί τότε είσαι οκ πιστεύω. addons για δικτυακά αρχεία δε χρειάζεται.

όταν παίζεις ένα βίντεο, τότε φαίνεται κάποια μπάρα, πρέπει να πατήσεις κουμπί για να εμφανιστεί.

για υπότιτλους στα ελληνικά πρέπει να ορίσεις την κωδικοποίηση στα settings για να μη φαίνονται κινέζικα και μετά να ορίσεις και την προεπιλογή αν θες. Έτσι και αλλιώς κατά την αναπαραγωγή μπορεί να βάλεις ότι γλώσσα θες.

<<<όταν παίζεις ένα βίντεο, τότε φαίνεται κάποια μπάρα, πρέπει να πατήσεις κουμπί για να εμφανιστεί.>>εμενα στο pc μου το εβγαζε συνεχεια δεν ξερω γιατι

<<για υπότιτλους στα ελληνικά πρέπει να ορίσεις την κωδικοποίηση στα settings για να μη φαίνονται κινέζικα>>πως το κανουμε αυτο ?
και μετά να ορίσεις και την προεπιλογή αν θες. Έτσι και αλλιώς κατά την αναπαραγωγή μπορεί να βάλεις ότι γλώσσα θες.

οποτε τα ελληνικα με βαση αυτο ειναι το character set και απο εκει κατλαωαινει αν εχεις ελληνικο υποτιτλο η αγγλικο

Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Ναι κάνει σωστό pass-through, έχει επίσημη υποστήριξη

2) Μέσα στο kodi, videos - files - add videos - browse και επιλογή smb ή nfs

1) κλείνει αυτόματα μόνο του όπως και ο controller
2) μόνο sleep, αλλιώς από το κουμπί στο shield παρατεταμένα, έτσι κλείνει
3) μια χαρά, Android είναι

οκ ευχαριστω πολυ φιλε μου
Τελικα πρεπει να πας στο μηχανημα κ να πατησεις παρατατημενα για περιπου 10 δευτερολεπτα ,το βρηκα λιγο πριν κοιμηθω στον καναπε

Καποιος που γνωριζει καποιο λινκ για να τεσταρω το μηχανημα με διαφορα ασ το πουμε βαρια αρχεια,καθως δεν εχω υλικο καθολου

http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/
Τέρμα κάτω δες καποιο dts hd ma 5.1 ή 7.1 αυτά είναι mkv video files
Το ιδανικότερο θα ήταν να ριπαρεις ένα blu-ray που το χεις αγοράσει απλά για να τεσταρεις και για m2ts που είναι το αυτούσιο αρχείο.

http://www.demo-world.eu/2d-demo-trailers-hd/
Τέρμα κάτω δες καποιο dts hd ma 5.1 ή 7.1 αυτά είναι mkv video files
Το ιδανικότερο θα ήταν να ριπαρεις ένα blu-ray που το χεις αγοράσει απλά για να τεσταρεις και για m2ts που είναι το αυτούσιο αρχείο.

Δεν εχω ομως σοβαρο πισι για να το κανω αυτο.

Οπως κ δεν μπορω να παρω dts hd ma λογω οτι δεν το υποστηριζει ο ενισχυτης μου

Δεν εχω ομως σοβαρο πισι για να το κανω αυτο.

Οπως κ δεν μπορω να παρω dts hd ma λογω οτι δεν το υποστηριζει ο ενισχυτης μου

Επισης αν μπορεις να μου εξηγησεις,τι ειναι καλυτερο 1080 σε 24 hz η 23.9 η 29.9 η 60