Nvidia Shield Android TV 4K

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

οκ ευχαριστω πολυ φιλε μου
Τελικα πρεπει να πας στο μηχανημα κ να πατησεις παρατατημενα για περιπου 10 δευτερολεπτα ,το βρηκα λιγο πριν κοιμηθω στον καναπε
-

Καποιος που γνωριζει καποιο λινκ για να τεσταρω το μηχανημα με διαφορα ασ το πουμε βαρια αρχεια,καθως δεν εχω υλικο καθολου

Συγνώμη δεν κατάλαβα. Τι εννοείς βαριά αρχεία?

1080p 24hz είναι το επίσημο standard για το blu - ray όποτε θεωρητικά τουλάχιστον μια ταινία κάλο θα ήταν να την παίζεις έτσι όπως προβλέπεται. Από κει και πέρα όμως π.χ. αν έχεις συνδεδεμένο το pc (ή ότι συσκευή έχεις) σου με την οθόνη και το έχεις στα 24hz δεν είναι ότι το καλύτερο ακόμα και για απλό browsing κουράζει (για παιχνίδια δεν το συζητάμε καν, με τα 24hz η κατάσταση είναι τραγική και ιδανικά θες 60hz τουλάχιστον) Αλλά παίζει ρόλο και πόσα hz μπορεί η οθόνη σου να δείξει.

Βαριά αρχεία (εικόνας/ήχου) είναι πχ μια ταινία από 20-40gb σε m2ts container με ήχο από dts hd master audio 5.1 μέχρι Atmos. Βαριά από την άποψη ότι αν μπορεί μια συσκευή να παίξει αυτά, μπορεί να παίξει και όλα τα υπόλοιπα.

Δεν παραθέτω τέτοιο link γιατί δεν το επιτρέπουν οι κανονισμοί του forum.

Στην περίπτωση του nvidia shield βαρύ αρχείο βίντεο είναι και ένα π.χ. επεισόδιο μιας σειράς σε 4Κ.
Αν κάποιος ξέρει κάποιο λινκ με κάποια public αρχεία σαν αυτά που ανέφερα πιο πάνω ας μου πει και μένα.

Όπως και να χει ένα αρχείο εικόνας/βίντεο 1080mkv με ήχο dd5.1 στα 5-10 gb είναι "ελαφρύ" σαν πούπουλο για τα σημερινά μηχανήματα.

Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

καπου ειπαμε παραπανω οτι για GAMES (Google play) - ολα τα υπολοιπα Android Games πρπει να εγκαταστησουμε η να νεργοποιησουμε κατι?γιατι πχ εγω ψαχνω ενα παιχνιδι που ειμαι 100% σιγουρος οτι παιζει σε android και σε pc και σε iphone αλλα δεν μπορω να το βρω κανω κατι λαθος?
συγκεκριμενα ειναι το forge of empires https://play.google.com/store/apps/details?id=com.innogames.foeandroid&hl=el
οπως δεν βρισκω πχ facebook app μηοως πρεπει να βαλω καποιον εξωτερικο brower και αν ναι απο που?

Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

καλύτερα μπες από browser σε pc στο google play βρες τα app που θες και δεν αν γίνονται install στο nsatv

Εάν πατήσεις το λινκ που παρέθεσες, σε οδηγεί στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού στο Play Store.

Πατώντας "Εγκατάσταση" βγάζει μια λίστα με τις συσκευές που έχεις στον Google λογαριασμό.

Ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, σε εμένα είχε γκριζαρισμένο το NVIDIA Shield TV με την ένδειξη ότι το παιχνίδι δεν είναι συμβατό.

Πάντως εάν θέλεις να εγκαταστάσεις κάποια εφαρμογή που δεν μπορείς να βρεις μέσα από Play Store του NVIDIA, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστάσεις έναν browser.

Για αυτό θα χρειαστείς το ES File Explorer File Manager - Android Apps on Google Play.

Αυτό έχει ενσωματωμένη τη μηχανή αναζήτησης της Google και χρησιμοποιώντας αυτό ως browser, μπορείς να βρεις και να κατεβάσεις apk κάθε εφαρμογής που σε ενδιαφέρει,

Κάνεις δηλαδή sideloading.

μιλησα με το chat τους μπορεις να εγκαταστησεις οτι θελεις αλλα με το sideload και το es file explorer μονο τωρα να δουλεευει η οχι λογω πχ controller ειναι αλλο πραγμα εγω τα εβαλα κανονικα και δουλευουν απλα πρεπει αν τους βαλεις πληκτρολογιο και ποντικι
και πας απο εδω https://apkpure.com/ και βαζεις οτι θελεις

λοιπον το εβαλα στην τηλεοραση ολα ρυθμιοστηκαν σωστα
2 ερωτησεις μονο για οποιον το εχει χρησιμοποιησει αρκετα
1.ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω στο kodi για να εχω την καλλυτερη αποδοση εικονας?πρπει να κατεβασω κατι?
2. στο shield δεν μπορεσα να ρυθμισω με τιποτα το wifi ενω βαζω κωδικους σωστους και βρισκει το ασυρματο δικτυο πρεπει να κανω τιποτα?καποια ρυθμιση στο security της ασυρματης καρτας?wpa wpa2 κλπ κλπ?

Λοιπόν, flirc, δουλεύει τέλεια με το shield, το kodi χειρίζομαι από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και ορίζω τα κουμπιά να κάνουν ότι ένα πληκτρολόγιο πχ codecinfo

το flirc ειναι καποιο addon πληκτρολογιο ?το θεμα με το ασυρματο το ελυσα δεν πρεπει να εχεις πανω και το καλωδιο ethernet οταν κανεις την πρωτη συνδεση μετα δεν πειραζει
τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο kodi για να εχω την καλλυτερη αποδοση στα βιντεο?δεν μπορω ουτε στο shield ουτε στο kodi να ρυθμισω 1920χ1080?
για τον ηχο πρεπει να μπει καποιος στο kodi με προχωρημενες εντολς και να ανοιξει το 7.1 η το 5.1 οτι τελος παντων του ειναι χρησιμο

Βοηθάει ώστε κάποιο τηλεκοντρόλ να μιλάει με το shield, πχ το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, τα βελάκια να χρησιμευουν ή στο kodi να πατάς κουμπί και να αλλάζει υπότιτλους, να αλλάζεις τον ήχο, να συγχρονίζει τους υπότιτλους και γενικά νανα ορίζεις εσύ τι να κάνει επιπλεον

τελικα εχει καποιος καταφερει να κανει η το shield η to kodi να εχει 1920χ1080 γιατι διαβαζω στα φορουμ διαφορα και εχω μπλεκτει πραγματικα

τελικα εχει καποιος καταφερει να κανει η το shield η to kodi να εχει 1920χ1080 γιατι διαβαζω στα φορουμ διαφορα και εχω μπλεκτει πραγματικα

Τι εννοείς "να έχει 1920 x 1080;"

Εγώ μέσα από το Kodi βλέπω κανονικά,μέσω του τοπικού δικτύου, ταινίες με δομή bluray folder.

Όπως το έγραψε ο papdoux.

Έκανα share τον εξωτερικό σκληρό και το Kodi έπαιξε κανονικά το Avatar σε μορφή ISO.

Θα πρέπει να ορίσεις τη διαδρομή όπως γίνεται για οποιοδήποτε φάκελο εντός του δικτύου.

Νομίζω η σωστή διαδρομή δίνεται από:

MOVIES > Library > add files > Windows SMB > <Όνομα τοπικού δικτύου, π.χ. HOMEGROUP ή WORKGROUP> > <Διαδρομή προς τον κοινόχρηστο φάκελο με τις ταινίες>

Απάντηση: Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Θα πρέπει να ορίσεις τη διαδρομή όπως γίνεται για οποιοδήποτε φάκελο εντός του δικτύου.

Νομίζω η σωστή διαδρομή δίνεται από:

MOVIES > Library > add files > Windows SMB > <Όνομα τοπικού δικτύου, π.χ. HOMEGROUP ή WORKGROUP> > <Διαδρομή προς τον κοινόχρηστο φάκελο με τις ταινίες>
μετά το add files, επιλέγεις το SMB και ύστερα browse ώστε το kodi να ψάξει να βρει όλα τα shares σε SMB. Έτσι δε χρειάζεται να ορίσεις τη διαδρομή, στη δίνει έτοιμη το kodi, απλά εσύ την επιλέγεις.
Αν έχεις NFS τότε προτίμησέ το.