Nvidia Shield Android TV 4K

Απάντηση: Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Πολύ καλή τιμή αλλά έχω μια ερώτηση. Τόσο καιρό δεν υποστήριζε pass-through; Δεν μπορούσες να στείλεις ήχο σε ενισχυτή;

υποστήριζε αλλά όχι επίσημα από το kodi οπότε ήταν λίγο λαχείο. με άλλο app γινόταν κανονικά. τώρα γίνεται και επίσημα στο kodi.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω το μηχανάκι τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ώστε να δω αν αξίζει να αντικάταστασώ το pipo x7 που έχω, το οποίο το έχω με kodi για αναπαραγωγή των ταινιών.?

υποστηρίζει 4K, 23,976, HEVC, 10bit, BT.2020, HDR, HDMI 2.0 (με fw στ 2.0a), παίζει αρχεία 255 mbps άνετα, υποστηρίζεται επίσημα από το kodi και είναι android tv

Last edited:
Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

HD από nvidia player είχε κανονικά bitstream/pass-through
Από kodi δούλευε κάπως λαχείο γιατί δεν υποστηριζόταν επισήμως. Τώρα στο kodi 16 βγήκε nightly που υποστηρίζει σωστά το HD audio + τα νέα φορμά atmos, dts:x

περιορισμούς όπως;
εγώ δε γνωρίζω κάποιον ... ή δεν πάει το μυαλό μου τώρα σε κάποιον

σήμερα είπα να δοκιμάσω τα jellyfish αρχεία.
Δικτυακά μέσω nfs το kodi τα έπαιξε όλα νεράκι.

Nvidia Shield TV Update 3.0

Ευχάριστα νέα από την Nvidia, με νέα αναβάθμιση για τους κατόχους.
Περιλαμβάνει η έκδοση 3.0, αναβάθμιση σε Android 6.0 Marshmallow, επέκταση του χώρου αποθήκευσης, επιλογές για την διαμόρφωση του κεντρικού μενού, επιπλέον μια υπηρεσία 4k την UltraFlix για ενοικίαση ταινιών, και ντεμπούτο του παιχνιδιού Metal Gear Rising: Revengeance.
Αναμένετε σε λίγες μέρες.

Παρακάτω όλη η είδηση όπως παρατέθηκε.

Nvidia revealed the latest features being rolled out in its Shield Experience Upgrade 3.0. The game-centric streaming console received several improvements, including an update to Android Marshmallow, expanded external storage options, menu customization options and additional streaming content, including 4K movie rentals and the Shield TV debut of Metal Gear Rising: Revengeance.
The Shield TV console has been updated to Android’s Marshmallow operating system In addition, the update offers increased flexibility with external storage devices, allowing SD cards and USB flash drives to be used as internal storage. This will commit the storage device as a Shield TV-specific device, so users should only use this feature on USB flash drives or SD cards they intend to leave attached to their Shield TV.
Several new features offer increased personalization and ease of use. The home screen can now be customized by rearranging app tiles and menus. Searching has become easier with a new speak or click-to-type functionality, and setup can now be achieved without typing at all by connecting to your Android-based smartphone and acquiring your Google account information automatically using vocal commands from your smartphone.
Nvidia’s Shield TV Update 3.0 also brings a 4K content rental service called UltraFlix to the platform, and it appeared to have no lag while scrubbing around the video. This depends entirely on your network’s capabilities, but it seemed that with a powerful enough Internet connection, you could click on any part of a 4K movie and see playback instantly, without any buffering. How this is achieved is not quite yet known, but it is a welcome feature for 4K-display wielding Shield TV users.
In addition, the Google Play store received a facelift and should be easier to navigate.
Also making its Shield TV debut is Metal Gear Rising: Revengeance, which Nvidia claimed is a full-blown console-grade game title. The gameplay was actually quite smooth, even on the 4K display it was demoed on.

Nvidia’s Shield TV Update 3.0 will be available sometime soon.

Πηγή: tomshardware

Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

ηρθε το θηρίο...Μαζί με δώρο το Bluetooth remote....Ανοιχτηκε και αμεσως εγινε μόνο του ενα update.Μπηκε PLEX και KODI...Τα καταλληλα ad-ons αν και δεν παιζουν ολα αυτες τις μερες καλά.Γενικά πολυ εντυπωσιακός player και game console αν και δεν δοκιμσα να παιξω καποιο παιχνιδι

ηρθε το θηρίο...Μαζί με δώρο το Bluetooth remote....Ανοιχτηκε και αμεσως εγινε μόνο του ενα update.Μπηκε PLEX και KODI...Τα καταλληλα ad-ons αν και δεν παιζουν ολα αυτες τις μερες καλά.Γενικά πολυ εντυπωσιακός player και game console αν και δεν δοκιμσα να παιξω καποιο παιχνιδι

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ, πως σου βγήκε τόσο οικονομικά; Εγώ μόλις το βάζω στο καλάθι και φτάνω στο τελευταίο βήμα, μου βγάζει τιμή GBP 163.12, δλδ σχεδόν 220 ... Κάνω κάτι λάθος;

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ, πως σου βγήκε τόσο οικονομικά; Εγώ μόλις το βάζω στο καλάθι και φτάνω στο τελευταίο βήμα, μου βγάζει τιμή GBP 163.12, δλδ σχεδόν 220 ... Κάνω κάτι λάθος;

συν τους φορους βεβαια

Στο συγκεκριμενο μηχανημα βιντεο με υποτιτλους ενσωματωμενους ή οχι παιζουμε μονο απο το Kodi ή μπορει να εχει ακι απευθειας επικοινωνια με τον υπολογιστη?

Στο δικό μου, δεν έχω περάσει ακόμα το Kodi, και έπαιξα λίγο μέσω της εφαρμογής Plex αλλά και με την εφαρμογή VLC (ανεξάρτητος android player), ο οποίος μπορεί και αυτός να λειτουργεί δικτυακά.

Έπαιξε δικτυακά ότι mkv και να του έδωσα, διαβάζοντας ακόμα και τους εξωτερικούς υπότιτλους σε κάποιες περιπτώσεις.

Επίσης, κατέβασα κάποια βίντεο 4Κ στο NAS που χρησιμοποιώ (ένα παλιό DLink DNS-320), δεν μπόρεσε όμως να τα παίξει μέσω δικτύου, αφού από τη μία, το δίκτυο μου είναι με powerlines και μέγιστη ταχύτητα 200-300 Μbps, και από την άλλη το συγκεκριμένο NAS, έχει αρκετά χαμηλές ταχύτητες read/write, με αποτέλεσμα η συνολική ταχύτητα του δικτύου να μην είναι επαρκής για 4Κ (μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να τα αναπαράξει λόγω χαμηλής ταχύτητας δικτύου).

Η συγκεκριμένη δικτύωση όμως είναι μια χαρά για βίντεο 1080p.

Του έχω συνδέσει μάλιστα και ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, και είναι ένας κανονικός υπολογιστής με android λειτουργικό.

Οι δυνατότητες του μηχανήματος εξαντλούνται στις δυνατότητες που έχει το εκάστοτε android λειτουργικό με τις εφαρμογές του (το συγκεκριμένο έχει ακόμα το "γλειφιτζούρι" και αναμένουμε το "marshmallow").

παιζει ολα τα αρχεια 4Κ αυτο μεσω δικτυου ?
Παιζει και 3D ?
Μπορει να συνδεθει με iphone-ipad ασυρματα ?

ναι,
οχι
δεν ξέρω

Στο συγκεκριμενο μηχανημα βιντεο με υποτιτλους ενσωματωμενους ή οχι παιζουμε μονο απο το Kodi ή μπορει να εχει ακι απευθειας επικοινωνια με τον υπολογιστη?

το μηχάνημα είναι android, έχει google play όπου βάζεις όποιο player θέλεις από αυτούς που υποστηρίζονται. Από εκεί και πέρα είναι θέμα player αν υποστηρίζει εσωτερικούς υπότιτλους ή όχι, από USB μόνο ή από δίκτυο.

Δικτυακά μέσω kodi έχει παίξει όλα τα Jellyfish Video Bitrate Test Files και αυτά των 300 mbps.

Παιδιά μερικές ερωτησούλες ακόμα.

1. Με Kodi υποστηριζει τα γνωστα add ons? (κυρίως το hellenic tv με ενδιαφερει)
2. Το HDMI passthrough (μεσω kodi) για συνδεση με AV receiver δουλεύει σωστά?
3. Παίζει DTS-HD και Dolby-HD?
4. To εχει στήσει κανεις χωρις το remote του κ μόνο με logitech harmony? Aραγε δουλεύει σωστά?

Ευχαριστώ!