Nvidia Shield Android TV 4K

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

με side load δοκίμασες;

Ναι ναι . Δεν το υποστηρίζει (αν και εγκαθίστασται κανονικά) :(

Εννοώ δεν μπορείς να το παίξεις. Δεν ανταποκρίνεται το pad. Γι αυτό και το έψαξα μετά. Και πάει μόνο μέχρι το NVidia Tablet. Καλά...θα ήταν η απόλυτη απόλαυση ..

NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Να λέμε όμως τα πράγματα με το ονομά τους.... η εικόνα του nuc αλλά και οποιουδήποτε sigma designed media player ή ακόμα και του Mede8er δεν συγκρίνεται με αυτήν του NVidia....

Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Το έχεις βάλει στο φουλ; εκεί στο HDMI έχει μια επιλογή dynamic, κάπως έτσι. Μεγάλη διαφορά έχει

Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Το έχεις βάλει στο φουλ; εκεί στο HDMI έχει μια επιλογή dynamic, κάπως έτσι. Μεγάλη διαφορά έχει
Τι διαφορά έχουν τα προφίλ μεταξύ τους και ποιο προτείνετε?

Αυτή πρέπει να είναι ρύθμιση color range output, και πρέπει να ρυθμίζεται πάντα σε συνάρτηση με τις δυνατότητες/ρυθμίσεις και του προβολικού.
Λανθασμένος συνδυασμός θα έχει αποτέλεσμα κλιπαρισμενα μαύρα ή λευκά, δλδ σημαντική πληροφορία της εικόνας χαμένη, εν ολίγοις εντελώς λάθος εικόνα.

E Βέβαια. Το πρώτο πράγμα που έκανα στα settings. Δίνει στην εικόνα περισσότερο μαύρο και βάθος χρώματος.Για να το πετύχει όμως αυτό "δανείζεται" λίγο από την ευκρίνεια και το σύνολο της χρωματικής κλίμακας. Δηλαδή όλα γίνονται πιο σκούρα. Επειδή έχω χρόνια λόξα με την εικόνα (και τον ήχο) έχω να πω ότι ο ήχος του - σε μένα τουλάχιστον - είναι καλύτερος από την εικόνα. Το νέο επεισόδιο το Colony χθές που αποφάσισα να το δω στο NVidia τελικά το γύρισα στο nuc. Θα μου πεις εκεί υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσεις την εικόνα και να κάνεις adjustments που δεν μπορείς να κάνεις στο NVidia. Οπως και νάχει πάντως η ποιότητα της εικόνας του nuc είναι σκάλες ανώτερη. Λογικό είναι. Το μηχάνημα δεν έχει στόχο να θριαμβεύσει στον τομέα αναπαραγωγής βίντεο. Έχει πολλά θετικά στοιχεία μοιρασμένα σε πολλούς τομείς. Κι επειδή πιθανώς μπορεί να παρερμηνευτούν τα λόγια μου, αυτά που αναφέρω δεν καθιστούν το NVidia υποδεέστερο στην αναπαραγωγή εικόνας. Το αντίθετο. Η εικόνα του είναι εξαιρετική. Η σύγκριση που κάνω εδώ κινείται πάνω στα δικά μου standards και μόνο και μπορεί να μην είναι "ορατή" σε κάποιον άλλο. Αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

E Βέβαια. Το πρώτο πράγμα που έκανα στα settings. Δίνει στην εικόνα περισσότερο μαύρο και βάθος χρώματος.Για να το πετύχει όμως αυτό "δανείζεται" λίγο από την ευκρίνεια και το σύνολο της χρωματικής κλίμακας. Δηλαδή όλα γίνονται πιο σκούρα. Επειδή έχω χρόνια λόξα με την εικόνα (και τον ήχο) έχω να πω ότι ο ήχος του - σε μένα τουλάχιστον - είναι καλύτερος από την εικόνα. Το νέο επεισόδιο το Colony χθές που αποφάσισα να το δω στο NVidia τελικά το γύρισα στο nuc. Θα μου πεις εκεί υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμίσεις την εικόνα και να κάνεις adjustments που δεν μπορείς να κάνεις στο NVidia. Οπως και νάχει πάντως η ποιότητα της εικόνας του nuc είναι σκάλες ανώτερη. Λογικό είναι. Το μηχάνημα δεν έχει στόχο να θριαμβεύσει στον τομέα αναπαραγωγής βίντεο. Έχει πολλά θετικά στοιχεία μοιρασμένα σε πολλούς τομείς. Κι επειδή πιθανώς μπορεί να παρερμηνευτούν τα λόγια μου, αυτά που αναφέρω δεν καθιστούν το NVidia υποδεέστερο στην αναπαραγωγή εικόνας. Το αντίθετο. Η εικόνα του είναι εξαιρετική. Η σύγκριση που κάνω εδώ κινείται πάνω στα δικά μου standards και μόνο και μπορεί να μην είναι "ορατή" σε κάποιον άλλο. Αυτά.

Εχει πολυ μεγαλη διαφορα ;παντως θα ηταν πολυ καλη ιδεα να μαζευομασταν καπου με ενα σωστο προβολικο,ο καθενας να εφερνε το μηχανημα του και να βλεπαμε με τα ματια μας τις δυνατοτητες του καθε ενα απο αυτα....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Εχει πολυ μεγαλη διαφορα ;παντως θα ηταν πολυ καλη ιδεα να μαζευομασταν καπου με ενα σωστο προβολικο,ο καθενας να εφερνε το μηχανημα του και να βλεπαμε με τα ματια μας τις δυνατοτητες του καθε ενα απο αυτα....

Δεν είναι κακή ιδέα.... π.κ. (πρό κρίσης) το κάναμε αυτό συχνότερα. Διαλέγαμε σπίτια κάναμε τις δοκιμές μας και τρώγαμε και πίναμε καμμιά μπυρίτσα ή κανένα τσιπουράκι... Εγώ - άν και δεν έχω προβολέα αλλά μια 55' TV σεταρισμένη και καλιμπραρισμένη από τους γκουρού τους είδους εδώ μέσα - προσφέρομαι εάν θέλετε να διαθέσω χώρο (αρκετά μεγάλος) να το κάνουμε. Ρίχτε ιδέες κανένας άλλος να πάρουμε τα μηχανάκια και να τα βάλουμε σε τεστ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Δεν είναι κακή ιδέα.... π.κ. (πρό κρίσης) το κάναμε αυτό συχνότερα. Διαλέγαμε σπίτια κάναμε τις δοκιμές μας και τρώγαμε και πίναμε καμμιά μπυρίτσα ή κανένα τσιπουράκι... Εγώ - άν και δεν έχω προβολέα αλλά μια 55' TV σεταρισμένη και καλιμπραρισμένη από τους γκουρού τους είδους εδώ μέσα - προσφέρομαι εάν θέλετε να διαθέσω χώρο (αρκετά μεγάλος) να το κάνουμε. Ρίχτε ιδέες κανένας άλλος να πάρουμε τα μηχανάκια και να τα βάλουμε σε τεστ.

εγω απο μηχανακια εχω το shield,.rp pi 2 openelec,και το μινι pc pipo x7..

ποια τιβι εχεις onlineN? εχει frame interpolation?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

εγω απο μηχανακια εχω το shield,.rp pi 2 openelec,και το μινι pc pipo x7..

ποια τιβι εχεις onlineN? εχει frame interpolation?

Έχω την LG 760S . (έχει) . Από μηχανάκια όμως ....στερέψαμε. Κάποτε (κάποιοι θα θυμούνται) είχα 6-7 . Αφού τα δώρισα σχεδόν όλα σε φίλους και συγγενείς - με εξαίρεση το Med1000X3D - μου έχουν μείνει μόνο το Shield, ένα παλιό Xtreamer Pro, το οποίο εκτελεί πλεόν χρέη αποθηκετευτικού χώρου ( θέλω να τονίσω εδώ ότι παίζει άψογα ακόμα και μένει 24/7 ανοικτό ) ένα HDX-BD1 , επίσης παλιό - που δεν το αλλάζω με τίποτα γιατί ο sigma 8642 δεν παίζεται στην ποιότητα αναπαραγωγής HD files άσε που παίζει iso br files με τα μενού τους και....φυσικά το nuc μου ένα Intel i5 54250WYK.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

E Βέβαια. Το πρώτο πράγμα που έκανα στα settings. Δίνει στην εικόνα περισσότερο μαύρο και βάθος χρώματος.Για να το πετύχει όμως αυτό "δανείζεται" λίγο από την ευκρίνεια και το σύνολο της χρωματικής κλίμακας. Δηλαδή όλα γίνονται πιο σκούρα.

Εγώ - άν και δεν έχω προβολέα αλλά μια 55' TV σεταρισμένη και καλιμπραρισμένη από τους γκουρού τους είδους εδώ μέσα

Δηλαδή -αν κατάλαβα καλά- δίνεις σε καλιμπραρισμένη TV σήμα με λάθος color range?
Γιατί η συγκεκριμένη ρύθμιση αυτό αλλάζει. Και όπως είπα πιο πριν μία είναι η σωστή επιλογή, ανάλογα με τις δυνατότητες και ρυθμίσεις του προβολικού.
Δεν υπάρχει καλή και πιο καλή επιλογή σε αυτό, είναι ή σωστό ή λάθος.
Αν τα βλέπεις όλα πιο σκούρα τότε μάλλον δίνεις στην TV full range ενώ περιμένει limited.
Μπορεί να σου φαίνεται πιο κοντραστάτη αλλά στην πραγματικότητα χάνεις πληροφορία στα σκοτεινά, και το μαύρο δεν καλυτερεύει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Δηλαδή -αν κατάλαβα καλά- δίνεις σε καλιμπραρισμένη TV σήμα με λάθος color range?
Γιατί η συγκεκριμένη ρύθμιση αυτό αλλάζει. Και όπως είπα πιο πριν μία είναι η σωστή επιλογή, ανάλογα με τις δυνατότητες και ρυθμίσεις του προβολικού.
Δεν υπάρχει καλή και πιο καλή επιλογή σε αυτό, είναι ή σωστό ή λάθος.
Αν τα βλέπεις όλα πιο σκούρα τότε μάλλον δίνεις στην TV full range ενώ περιμένει limited.
Μπορεί να σου φαίνεται πιο κοντραστάτη αλλά στην πραγματικότητα χάνεις πληροφορία στα σκοτεινά, και το μαύρο δεν καλυτερεύει.

Αυτό που λες θα συνέβαινε εάν η TV μου ήταν ρυθμισμένη σε RGB limited. Δεν είναι όμως. Είναι σε YCbCr και λογικά ένα full RGB σήμα που πιθανώς αυτό κάνει η νέα επιλογή που έβαλαν στο Shield δεν θα είχε μεγάλες διαφορές . Ισως να φταίει η κωδικοποίηση του αρχείου που έπαιξα όμως. Θα το δω με το Mediainfo...

έχω ορίσει ένα USB3 HDD ()ως εσωτερική μνήμη και o es explorer έχει πρόβλημα, όταν ανοίγω το shield μου βγάζει μνμ ότι μία διεργασία καθυστερεί.
Όταν πάω στο δίσκο από το es τότε αφαιρείται ο δίσκος. Σβήνω το app και ούτε μνμ, ούτε ο δίσκος αφαιρείται αυθαίρετα, ούτε θέμα με τον X-plorer.

καμιά ιδέα;

έχω ορίσει ένα USB3 HDD ()ως εσωτερική μνήμη και o es explorer έχει πρόβλημα, όταν ανοίγω το shield μου βγάζει μνμ ότι μία διεργασία καθυστερεί.
Όταν πάω στο δίσκο από το es τότε αφαιρείται ο δίσκος. Σβήνω το app και ούτε μνμ, ούτε ο δίσκος αφαιρείται αυθαίρετα, ούτε θέμα με τον X-plorer.

καμιά ιδέα;

To ίδιο συνέβη και σε μένα χτες. Δεν έχω προλάβει να το ψάξω παραπάνω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NVIDIA SHIELD Android TV 4K

Αυτό που λες θα συνέβαινε εάν η TV μου ήταν ρυθμισμένη σε RGB limited. Δεν είναι όμως. Είναι σε YCbCr και λογικά ένα full RGB σήμα που πιθανώς αυτό κάνει η νέα επιλογή που έβαλαν στο Shield δεν θα είχε μεγάλες διαφορές . Ισως να φταίει η κωδικοποίηση του αρχείου που έπαιξα όμως. Θα το δω με το Mediainfo...

Νομίζω πως το σωστό θα ήταν να ρυθμίσεις το shield να δίνει έξοδο εικόνας ίδια με αυτήν με το μηχάνημα με το οποίο καλιμπραρίστικε η συγκεκριμένη HDMI είσοδος.
Τώρα ποιος θα είναι αυτός ο συνδυασμός ρυθμίσεων HDMI range που έχει το shield καθώς και του software αναπαραγωγής, θέλει ψάξιμο.
Αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνει πρώτα αυτό πριν μπεις σε διαδικασίες σύγκρισης με άλλα μηχανακια.