Nvidia Shield Android TV 4K

Μιλώ σε σύγκριση με το mi box που δεν έχει καν τέτοια δυνατότητα.
Τώρα όσο αφορά το πόσο καλά δουλεύει στο shield όσες φορές το έχω δοκιμάσει δούλεψε άψογα αλλά δεν έκανα φωνητική εντός της εφαρμογής, αλλά εκτός.
Από την home screen μου έβγαλε την ταινία με το poster από το Netflix για άμεσο play συν πληροφορίες.

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Στο shield δουλεύει καλύτερα αφού συνεργάζεται και με άλλες εφαρμογές όπως πχ Netflix.
Στο mi box ψάχνει μόνο σε YouTube και Google.
Πάντως και τα δύο ακούνε πολύ καλά.

εχω το mi box και δεν ισχυει το παραπάνω.
εχει εξαιρετικό voice search που ψάχνει στα περισσότερα app. πχ μια αναζήτηση θα σου φέρει αποτελέσματα απο youtube, google play store (music, movies, games) netflix, mubi, vimeo κ.α.

επίσης κάνει καλύτερο search απο το home screen (ακομα και αν μας ενδιαφέρουν αποτελέσματα μόνο απο το youtube), παρα απο μέσα απο το search του youtube app..

Η συζήτηση για το remote control και τις μπαταρίες του ξεκίνησε απο τα συχνά φαινόμενα αποσύνδεσης που παρατηρούνται.
Είναι κατι το οποιο αναφέρουν και στο επίσημο φόρουμ οι χρήστες του διαδικτύου.
Δεν ξερω αν οφείλεται στις μπαταρίες αλλα η αποσυνδεση σαν bug ειναι συχνή και αδιαμφισβήτητη.

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Μιλώ σε σύγκριση με το mi box που δεν έχει καν τέτοια δυνατότητα.
Τώρα όσο αφορά το πόσο καλά δουλεύει στο shield όσες φορές το έχω δοκιμάσει δούλεψε άψογα αλλά δεν έκανα φωνητική εντός της εφαρμογής, αλλά εκτός.
Από την home screen μου έβγαλε την ταινία με το poster από το Netflix για άμεσο play συν πληροφορίες.

αρα ειναι θέμα λογισμικού και έχουν ακριβως την ίδια φωνητική αναζήτηση.

ψάχνω λόγο να αγοράσω το shield αλλα όλο μου τα χαλάτε..
τελικά ισως ενα ps4 να ειναι καλυτερη λύση, αφού έχω ενα mi box για όλα τα άλλα..

Δεν ξέρω αν οι χρήστες του φόρουμ έχουν παρατήρησει παρόμοια θέματα αποσύνδεσης του τηλεκοντρόλ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

εχω το mi box και δεν ισχυει το παραπάνω.
εχει εξαιρετικό voice search που ψάχνει στα περισσότερα app. πχ μια αναζήτηση θα σου φέρει αποτελέσματα απο youtube, google play store (music, movies, games) netflix, mubi, vimeo κ.α.

επίσης κάνει καλύτερο search απο το home screen (ακομα και αν μας ενδιαφέρουν αποτελέσματα μόνο απο το youtube), παρα απο μέσα απο το search του youtube app..
Χμμμ.
Έχεις δίκιο.
Μόλις ξανά δοκίμασα το mi box και όντως δουλεύει το voice search αλλά μόνο Εκτός εφαρμογής .
Παλιότερα πάντως που το είχα δοκιμάσει δεν δούλευε (-μάλλον βελτιώθηκε από κάποια αναβάθμιση)

Στο shield όμως το voice search δουλεύει και εντός εφαρμογής πχ Netflix .
Το δοκίμασα πρίν από λίγο και είναι παραπάνω από άψογο αφού εκτός από την εύρεση, σου εκφωνεί και πληροφορίες για το περιεχόμενο της αναζήτησης.

Ελπίζω να μπει η ίδια δυνατότητα και στο kodi στο μέλλον

το voice search απο το home screen ειναι προγραμματισμενο για την εκδοση 18 του kodi. Εδω και μηνες δουλευει στο spmc (fork του kodi που φτιαχτηκε για android tv, αλλα επειδη ο developer εχει nvidia shield ειναι κομμενο και ραμμενο πανω στο μηχανακι μας :afro:)

@auteur
κατσε στα αυγα σου. Αν δεν ειχες στο mi box και αν ενδιαφεροσουν για ελαφρυ gaming, το συζητουσαμε, αλλα θεωρω οτι ειναι πεταμα χρηματων για την περιπτωση σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

ψάχνω λόγο να αγοράσω το shield αλλα όλο μου τα χαλάτε..
τελικά ισως ενα ps4 να ειναι καλυτερη λύση, αφού έχω ενα mi box για όλα τα άλλα..

Επειδή έχω και τα δύο πρέπει να σου πω πως δεν βρίσκω καν θέμα διλήμματος μεταξύ των δύο.
Shield = ταχύτητα και ομαλή κίνηση σε αρχεία 23.976 ( δηλαδή στο 90% των αρχείων που παίζει ένα media player)
Mi box = κακή κίνηση και αρκετά πιο αργό

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

το voice search απο το home screen ειναι προγραμματισμενο για την εκδοση 18 του kodi. Εδω και μηνες δουλευει στο spmc (fork του kodi που φτιαχτηκε για android tv, αλλα επειδη ο developer εχει nvidia shield ειναι κομμενο και ραμμενο πανω στο μηχανακι μας :afro:)

@auteur
κατσε στα αυγα σου. Αν δεν ειχες στο mi box και αν ενδιαφεροσουν για ελαφρυ gaming, το συζητουσαμε, αλλα θεωρω οτι ειναι πεταμα χρηματων για την περιπτωση σου.
Θυμάμαι που το είχες αναφέρει στο παρελθόν για το spmc.
Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή αλλά διστάζω φοβούμενος μην χαλάσω το στήσιμο που έχω κάνει στο kodi.
Αλήθεια θα επηρέαζε την λειτουργία του;
Θέλω να πω , μπορούν να δουλέψουν στο ίδιο player, ή η εγκατάσταση του θα δημιουργούσε πρόβλημα στο kodi;

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Θυμάμαι που το είχες αναφέρει στο παρελθόν για το spmc.
Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή αλλά διστάζω φοβούμενος μην χαλάσω το στήσιμο που έχω κάνει στο kodi.
Αλήθεια θα επηρέαζε την λειτουργία του;
Θέλω να πω , μπορούν να δουλέψουν στο ίδιο player, ή η εγκατάσταση του θα δημιουργούσε πρόβλημα στο kodi;

ειναι τελειως ανεξαρτητα προγραμματα και μπορουν να ειναι εγκατεστημενα ταυτοχρονα και τα δυο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Επειδή έχω και τα δύο πρέπει να σου πω πως δεν βρίσκω καν θέμα διλήμματος μεταξύ των δύο.
Shield = ταχύτητα και ομαλή κίνηση σε αρχεία 23.976 ( δηλαδή στο 90% των αρχείων που παίζει ένα media player)
Mi box = κακή κίνηση και αρκετά πιο αργό

για κύρια αναπαραγωγή έχω άλλα media player με sigma chip, full bluray menu κ.α. και που δεν έχουν τα θέματα των android boxes.
το mi box με βόλεψε πάρα πολύ ως streamer και η φωνητική αναζήτηση.
είδα το trailer του red dead και ψήθηκα να το παίξω.. (οπως και κάποια άλλα που έχω στη λίστα εδω και χρόνια, οπως Uncharted, Call of Duty: Black Ops II, The Last of Us) αλλα μάλλον ενα ps4 ειναι η καλύτερη λύση.

..και το ενα κανει 200 και το αλλο +60 ...
και αυτο το βαζουμε στην εξισωση.
ΑΝ παιζεις και παιχνιδια και θες θυρα lan τοτε ναι κατα την γνωμη μου ειναι Η ολοκληρωμενη λυση, αν ομως σε ενδιαφερει να βλεπεις απλα ταινιες τοτε η λυση του Mi ισως να ειναι ελκυστικη λυση τελικα.
Το Μι το ειχα μεχρι προσφατα. Η κινηση δεν ειναι τοσο 'κακη', ειναι η τυπικη της κατηγοριας με το soc905. Για τα λ7 του ειναι εξαιρετικο.
Αν εισαι 'ανησυχο πνευμα' κατα την γνωμη μου ισως καλυτερα ειναι να σκεφτεις την λυση NUC ή να στραφεις σε λυση libreelec/linux

@auteur

το spmc ειναι καλύτερο του kodi;
υποστηρίζει full bluray menu και DTS/TRUE-HD ήχο;

το spmc ειναι καλύτερο του kodi;
υποστηρίζει full bluray menu και DTS/TRUE-HD ήχο;
Είναι λίγο διαφορετικό με κάποια πλεονεκτήματα αντί του Kodi.

Στο θέμα του blue ray menu δεν θα σε βοηθήσει όμως

<<Δεν ξέρω αν οι χρήστες του φόρουμ έχουν παρατήρησει παρόμοια θέματα αποσύνδεσης του τηλεκοντρόλ>>
ναι ειχα και το εστειλα για αλλαγη μια προσωρινη λυση
https://forums.geforce.com/default/topic/917943/shield-remote-stopped-working/?offset=1
<<DTS/TRUE-HD ήχο>> περναει ευκολα τετοιο ηχο
αν θελω να συνδεσω το μηχανημα με οπτικη πειραζω κατι στις ρυθμισεις ηχου του?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Το δεύτερο λινκ που αφορά τον ήχο το ζαλίζω εδώ και 20 λεπτά αλλά δεν μου έχει κάνει ως τώρα την χάρη.
Σίγουρα πιο μπελαλιδικο από το kodi που πολύ εύκολα το έφερα στα μέτρα μου.

Ούτε raw ούτε iec.
Και στις δύο περιπτώσεις για να ανάψει ο ενισχυτής dd η dts θα πρέπει την ώρα που παίζει η ταινία να αλλάξω stream ήχου ( αν υπάρχουν δύο stream)
Τότε μόνο μου δίνει κανονικα .
Αλλιώς τίποτα