Nvidia Shield Android TV 4K

Α κατσε. Αν εχεις την 1709 εκδοση των 10, και πας με τον ES δεν ειναι συμβατος με SMB2 που εχουν τα windows. Δοκιμασε τον FX explorer.

Στο Shield kai με το X-Plore και με το FX TV File Commander (FX Explorer δεν βρήκα) βλέπω τον εξωτερικό σκληρό στον υπολογιστή στον οποίο έχω τους φακέλους με τα αρχεία. Απλά στο πλεξ δεν μπορώ να τα ορίσω ως Mediafolder.

<<Απλά το θέμα είναι ότι από κάποιο win update και μετά παίζει default smb v2 σε windows ενώ το android βλέπει smb v1 οπότε θέλει ρύθμιση στο windows να ενεργοποιηθεί και το smbv1 >>
αυτο πως το κανουμε?

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

<<Απλά το θέμα είναι ότι από κάποιο win update και μετά παίζει default smb v2 σε windows ενώ το android βλέπει smb v1 οπότε θέλει ρύθμιση στο windows να ενεργοποιηθεί και το smbv1 >>
αυτο πως το κανουμε?

control panel -> programs -> Turn Windows Features On Off -> SMB 1.0/CIFS File Sharing Support -> tick -> ok

κατάφερα να δώσω τον εξωτερικό σκληρό σε κοινή χρήση. Για να μπω όμως απο το σιλντ στον υπολογιστή μου ζητάει να βάλω ονομα χρήστη και κωδικό. Δίνω αυτά με τα οποία συνδέομαι στον λογαριασμό μου στα Win10 και βγάζει σφάλμα...

αυτό που κάνεις share, δεξί κλικ -> properties -> security -> edit -> add -> advanced -> find now -> επιλέγεις everyone -> ok -> ok -> click on everyone -> advanced -> click full control -> apply -> ok -> ok

Αυτό εδώ που δείχνει στο 01:42 του βίντεο, ότι δλδ. το πλεξ δημιούργησε τους φακέλους κατά την εγκατάσταση, εμένα δεν μου το έδειξε σε δύο προσπάθειες εγκατάστασης. Μήπως φταίει που έχω το μηχάνημα ακόμη με την μανήσια 16 GB μνήμη? Αύριο θα έρθει ο SSD που παρήγγειλα. :7SFGSFG:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Εμενα για καποιο παραξενο λογο ηταν ηδη ενεργοποιημενο. Αλλα δεν επαιξε κανενα ρολο στον file browser στο κινητο. Παλι δεν τα διαβαζε. WTF ρε microsoft...

Παιδιά με το SMB είχα προβλήματα με δύο συσκευές, ένα Dune αρχικά και με το NUC έπειτα, αναλόγως τα updates των Windows και τα κέφια της MS. Έκανα τον κόπο έστησα έναν nfs server και ξέγνοιασα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Εμενα για καποιο παραξενο λογο ηταν ηδη ενεργοποιημενο. Αλλα δεν επαιξε κανενα ρολο στον file browser στο κινητο. Παλι δεν τα διαβαζε. WTF ρε microsoft...

πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα attributes σε αυτό που γίνεται shared.
π.χ. μπορεί να έχουν access όλοι αλλά τα αρχεία μόνο σε ένα χρήστη οπότε να μην μπορεί να τα διαβάσει κανείς άλλος.
Οπότε κοιτάς και στο security να δεις ποιος έχει access στα αρχεία

Δεν ξέρω τι γίνεται αν το account στο windows είναι microsoft, εκεί ίσως να υπάρχει θέμα αλλά με local account σε windows η συνεργασία σε smb δεν έχει πρόβλημα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα attributes σε αυτό που γίνεται shared.
π.χ. μπορεί να έχουν access όλοι αλλά τα αρχεία μόνο σε ένα χρήστη οπότε να μην μπορεί να τα διαβάσει κανείς άλλος.
Οπότε κοιτάς και στο security να δεις ποιος έχει access στα αρχεία

Δεν ξέρω τι γίνεται αν το account στο windows είναι microsoft, εκεί ίσως να υπάρχει θέμα αλλά με local account σε windows η συνεργασία σε smb δεν έχει πρόβλημα

Εννοειται με local ειμαι και χωρις κωδικο εισοδου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Εννοειται με local ειμαι και χωρις κωδικο εισοδου...

ώπα, βάλε κωδικό γιατί χωρίς το παραθύρια έχουν παράξενη αντίδραση.
Υπάρχει και το auto login στα win σε περίπτωση που δε γουστάρεις να πληκτρολογείς στο login ή για όποιο άλλο λόγο. Αλλά κωδικό πρέπει να ορίσεις.

Σε μένα, απο το Shield μεσω X-Plore τον βλέπει κανονικά τον εξωτερικό σκληρό του pc και τα αρχεία του.
Ελπίζω ότι μόλις εγκαταστήσω τον SSD στο Σιλντ ως εσωτερική μνήμη (θεωρώ ότι τα 256 GB φτάνουν) να δουλέψει μετά σωστά και να ορίσω τα μίντιαφολντερς.

Last edited:
Microsoft Windows 10 Pro 1709 Build.16299 x64 German

Με έχει τρελάνει μιλάμε. Σύνδεσα τον SSD ως εσωτερική μνήμη. Το τσέκαρα, στο ES Εξπλόρερ μου δείχνει εσωτερική μνήμη 230 Γίγα. Σβήνω αρχεία και κλείνω πλεξ ώστε να κάνω καθαρή εγλκατάσταση εκ νέου. Το κάνω, μου δείχνει αυτήν τη φορά ότι θα δημιουργήσει μίντιαφόλντερς, αλλά πάπαλα... νάθινγκ, τίποτε...

Τι φταίει ρε γ******** την πίστη μου?

παντως το smb1 δεν λειτουργει ειναι ενεργοποιημενο στην εκδοση windows 1709 φυσικα και ολος ο δισκος ειναι shared με πληρη δικαιωματα σε ολους αλλωστε μπορει να γινει αποστολη ληψη αρχειων σε αλλα σημεια του δικτυου αλα ακομα και με τον es explorer αλλα αν πας να βαλει την θεση αυτη μεσω smb στο spmc δεν σου βγαζει τιποτα η προβλημα του spmc ειναι η προβλημα των windows κατι απο ολα