Nvidia Shield Android TV 4K

Η φωνητική είναι έτοιμη στα ελληνικά,δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι :)

Μετά από μικρή σχετικά χρήση (περιορισμένος ο χρόνος), έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος
με το τι μου δίνει αυτό το μηχανηματάκι! Βασικά είναι περισσότερα απ όσα πίστευα ότι, θα χρειαστώ
και μου τα δίνει πολύ εύκολα και γρήγορα. Σιγά σιγά θα αρχίσω να ασχολούμαι και με παιχνίδια, γιατί όχι;

Το χειριστήριο είναι απίθανο και πανέξυπνο.

Έχω βέβαια πολλές απορίες που με το χρόνο θα γίνονται περισσότερες.

Π.Χ.
Πως προσθέτω ή αλλάζω εικονίδια στην αρχική οθόνη;
Το server που έχω κάνει mount πως μπορώ να τον βλέ3πω στην αρχική οθόνη;
Χρειάζεται να βάλω κάποιο vpn ή όχι;

κάθε app που είναι για android tv φαίνεται στην αρχική οθόνη
υπάρχει κάποιο app που εμφανίζει και apps που δεν είναι για android tv στην κεντρική οθόνη, αν θυμάμαι καλά λέγεται Tv App Repo

για να αλλάξεις θέση στα εικονίδια των apps στην κεντρική οθόνη απλά κάνεις παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού ή πας μέσα από τα settings

δε νομίζω ότι μπορείς να βάλεις το mount στην αρχική οθόνη

μη βάλεις es explorer

Για όσους έχουν server, το Shield λειτουργεί καλύτερα, (με περισσότερη ταχύτητα) μέσω NFS mount.

Υπάρχει κανένα πλεονέκτημα να κάνεις mount το Nas από το να έχεις πρόσβαση μέσω SMB,ftp, NFS κτλπ;

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Υπάρχει κανένα πλεονέκτημα να κάνεις mount το Nas από το να έχεις πρόσβαση μέσω SMB,ftp, NFS κτλπ;

τι εννοείς γιατί όλα mount είναι, όταν λέμε NFS, SMB είναι mount

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

τι εννοείς γιατί όλα mount είναι, όταν λέμε NFS, SMB είναι mount
Θυμάμαι ότι το shield έχει τη δυνατότητα να κάνει σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος mount δικτυακό share και νόμιζα ότι αυτό αναφέρθηκε εδώ.

καλησπερα σε ολους,

εχω και εγω το shield κανα χρονο τωρα που ειχε αγοραστει για kodi αλλα λογω οτι βαρεθηκα την μετρια ποιοτητα εικονας που εχουν οι περισσοτερες ταινιες/σειρες του kodi λογω του compression το εχω παρατημενο στο δωματιο,

ηθελα να ρωτησω εαν αξιζει να αντικαταστησω το med600x3d που το εχω για τον προτζεκτορα και εαν το shield μπορει να παιξει 3d ταινιες και να εμφανιζει υποτιτλους οπως κανει το med600,

ευχαριστω/γιωργος

τα έχεις μπερδεμένα λίγο

το kodi δεν κάνει κανένα compression, κάτι τέτοιο γίνεται από τα plugins
το shield βγάζει πάρα πολύ καλή εικόνα φτάνει το kodi να έχει σωστό input

3D mkv δεν παίζει το shield.

αν μιλά για 3D SBS/TB δεν ξέρω

Έχω mount το server μου στο shield και το βλέπω και μέσα απ το kodi.
Ποιός όμως είναι ο καλύτερος player για video απο το server, εκτός του kodi;

και ενα δυσαρεστο νεο μαλλον τελος το spmc https://twitter.com/koying
οποτε αρχιζει παλι το ερωτημα ποιο fork για kodi ειναι το καλλυτερο?γιατι το Plex εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου

εχω την αισθηση τουλαχιστον οσα χρονια χρησιμοποιω fork οτι και περισσοτερο ευκολα το ενημερωναν τουλαχιστον το spmc αλλα και τα οποια προβληματα λυνοντουσαν ποιο ευκολα και πριν απο ολα στα fork επισης τα θεωρω λιγο ποιο ελαφρια απο το kodi τουλαχιστον για χρηση μονο αναπαραγωγης αρχειων
επισης ποτε fork δεν ειχε προβλημα αρχικης εκδοσης γιατι πολυ απλα δεν εβγανε ενημερωση με χοντρα προβληματα τουλαχιστον
(Kodi 17 και υποτιτλοι κλπ κλπ)
τωρα βεβαια θα παμε παλι στο kodi εκτος και αν βρεθει καποιο καλο fork

εχω την αισθηση τουλαχιστον οσα χρονια χρησιμοποιω fork οτι και περισσοτερο ευκολα το ενημερωναν τουλαχιστον το spmc αλλα και τα οποια προβληματα λυνοντουσαν ποιο ευκολα και πριν απο ολα στα fork επισης τα θεωρω λιγο ποιο ελαφρια απο το kodi τουλαχιστον για χρηση μονο αναπαραγωγης αρχειων
επισης ποτε fork δεν ειχε προβλημα αρχικης εκδοσης γιατι πολυ απλα δεν εβγανε ενημερωση με χοντρα προβληματα τουλαχιστον
(Kodi 17 και υποτιτλοι κλπ κλπ)
τωρα βεβαια θα παμε παλι στο kodi εκτος και αν βρεθει καποιο καλο fork
και ενα απλο παραδειγμα στο Kodi 17.6 υπαρχει το εξης θεμα Kodi Audio output is greyed out ετσι εκει δεν μπορεις να αλλαξεις σε iec ενα προβλημα που το spmc δεν το εχει

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

και ενα απλο παραδειγμα στο Kodi 17.6 υπαρχει το εξης θεμα Kodi Audio output is greyed out ετσι εκει δεν μπορεις να αλλαξεις σε iec ενα προβλημα που το spmc δεν το εχει

Αυτό δεν είναι πρόβλημα, ήταν επιλογή τους να καταργήσουν τον iec τρόπο passthrough στο kodi 17, μάλιστα εκείνο το διάστημα που το ετοίμαζαν συνεργαζόντουσαν με κάποιους απ'το Android και τους είχαν πει οι ίδιοι να μην το χρησιμοποιούν γιατί είναι προς κατάργηση και λόγω ενός σοβαρού bug σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι έως και επικίνδυνο (για εξοπλισμό και... αυτιά).

ε και?επρεπε να υπαρχει αυτη η επιλογη εστω και αν δεν πρεπει να την χρησιμοποιεισ εγω την εχω στο spmc και δεν μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα μεχρι τωρα