Nvidia Shield Android TV 4K

Αμα ειναι απλη αποστολη τις περισσοτερες φορες δεν εχει,στην εξπρες παντα εχει

Αμα ειναι απλη αποστολη τις περισσοτερες φορες δεν εχει,στην εξπρες παντα εχει
Με απλή το πήρα και εγώ.ups το παρέδωσε

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όσες φορές αγόρασα από Amazon (uk,it,de) με standard πάντα είχα tracking, είτε UPS, είτε DHL και νομίζω και dpd γιατί παρέλαβα από ACS

αν εβαλες απλο shipping και οχι express το στελνουν με ταχυδρομειο...εμενα ειχε χαθει το πρωτο shield και εστειλαν 2ο με ups...τα κανει αυτα το amazon (δυστηχως)

Και εγώ απλή αποστολή έβαλα κ έχω κ tracking number και έρχεται με UPS και σύμφωνα με αυτό παραλαμβάνω αύριο.

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Έχω κάνει πολλές αγορες από αμαζον αγγλιας,ακόμη και σε φτηνές αγορές είχα tracking,τώρα τι έγινε δεν μπορώ να καταλάβω.

Να έρθει μέσα στην εβδομάδα γιατί το gt1 ult πνέει τα λοίσθια.

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Έχω κάνει πολλές αγορες από αμαζον αγγλιας,ακόμη και σε φτηνές αγορές είχα tracking,τώρα τι έγινε δεν μπορώ να καταλάβω.

Να έρθει μέσα στην εβδομάδα γιατί το gt1 ult πνέει τα λοίσθια.
Από αγγλικό με το ταχυδρομείο παραλαμβάνω, αλλά πάλι γράφει το που βρίσκεται τώρα που το πήρα από το ιταλικό και είναι σχετικά ακριβό δεν υπήρχε περίπτωση να μην δώσουν νούμερο παρακολούθησης, ειδικά που το πήραμε και ως prime.

Παρέλαβα και εγώ κανονικά χθες με UPS στην ώρα του.

Πολύ όμορφο μηχανάκι. Έκανε αναβάθμιση περίπου 1giga σε Shield experience v7. Ωραίο μενού και ότι χρειάζεται. Δεν πρόλαβα πολύ να το σκαλίσω λόγω υποχρεώσεων. Έχω μερικές σύντομες ερωτήσεις:

- Κάποιος άλλος αξιόλογος file manager εκτός των x-plore (και es) υπάρχει; Ωραίος είναι ο x-plore αλλά θέλω κ κάποιον πιο λιτό λίγο.
- Ποιο Kodi έχετε βάλει; Kodi v18 "Leia" Alpha 2 ARMV7A ή ARMV8A;
- Το SPMC αξίζει να το βάλω ή είμαι καλυμμένος με το Kodi που ανέφερα ποιο πάνω;

Ευχαριστώ!

Προσωπικα χρησημοποιω τον x-plore γιατι με εχει βολεψει πολυ.
Η αισθηση που εχω ειναι οτι το spmc ειναι 'καλυετρο' και πιο ανετο.
Σαν kodi εχω το 17.6 μεταβαση στο Leia θα κανω στην πρωτη 'σταθερη' εκδοση.
Το δικο μου ειναι το μοντελο του 2015 με τα τελευταια λογισμικα.
Αυτο που εχω παρατηρησει μεχρι τωρα ειναι οτι αραια και που σαν να 'κολλα' για λιγο το remote. Δεν ξερω εαν το εχει παρατηρησει και αλλος..
Κατα τα αλλα ολα καλα μεχρι στιγμης με ΟRΕΟ

Για το remote έχεις ένα δίκιο, από την αρχή παρατήρησα και εγώ ότι μερικά πατήματα έχουν απειροελάχιστη καθυστέρηση και το παρατήρησα όταν "έγραφα" με το "πληκτρολόγιο". Την εντολή τελικά την παίρνει απλά κάνει απειροελάχιστη καθυστέρηση σε μερικά πατήματα.

Το SPMC υποστηρίζει HDR;

Και κάτι πιο δύσκολο: πως μπορώ να αλλάξω ή να προσθέσω system font(s);

Για το remote έχεις ένα δίκιο, από την αρχή παρατήρησα και εγώ ότι μερικά πατήματα έχουν απειροελάχιστη καθυστέρηση και το παρατήρησα όταν "έγραφα" με το "πληκτρολόγιο". Την εντολή τελικά την παίρνει απλά κάνει απειροελάχιστη καθυστέρηση σε μερικά πατήματα.

Το SPMC υποστηρίζει HDR;

Και κάτι πιο δύσκολο: πως μπορώ να αλλάξω ή να προσθέσω system font(s);
Το spmc φτιάχτηκε για το σιλντ.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο, εγώ που έγινα τώρα primemember μπορώ να χρησιμοποιήσω και την υπηρεσία για την τηλεόραση ή θα πέσει χρέωση;

Την είχα ενεργοποιήσει κατά λάθος. Αν και δεν έχει κάτι που ενδιαφέρει κυρίως το Ελληνικό κοινό πρέπει να είναι δωρεάν για ένα μήμα και αν σταματήσεις σου επιστρέφονται τα χρήματα.
Στις δυο μέρες την ακύρωσα και μου επέστρεψαν το ποσό.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο, εγώ που έγινα τώρα primemember μπορώ να χρησιμοποιήσω και την υπηρεσία για την τηλεόραση ή θα πέσει χρέωση;

Για ένα μήνα είναι δωρεάν

στο αμαζον υπαρχουν 100αδες αναφορες για κολληατα στο remote οποτε περιμενα κατι τετοιο ,η εκπληξη ηταν οτι σε μενα δεν κολλησε ποτε και καθολου (τωρα πια χρησιμοποιω το remote της lg παλι χωρις καποιο κολλημα)

Από το λίγο που το σκάλισα παρατήρησα τα εξής:

- Με Kodi, το upscale σε 2160p δεν λέει και πολλά (video scaling method: lanczos3 - optimised). Ειδικά αν η πηγή είναι 720p. Στα 1080p κάπως βελτιώνεται αλλά είναι καλύτερα το upscale από 1080p σε 2160p να το κάνει η TV (ειδικά αν είναι τελευταίας τριετίας). Παρόλα αυτά παρατήρησα ΟΜΑΛΟΤΑΤΗ κίνηση (23.98).

- Δε μου κάνει αλλαγή στο frame rate. Ας πούμε την έχω την ανάλυση 4k@59Hz και το video είναι 23.976. Δεν την κάνει την αλλαγή στο Kodi τουλάχιστον (έχω ενεργοποιήσει το adjust display refresh rate: on start / stop). Πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι άλλο; Ούτε φυσικά στον MX Player κάνει αλλαγή.

- Δε βρίσκω κάποιες εφαρμογές πχ Chrome ή άλλες μου λέει ότι δεν είναι συμβατές με τη συσκευή μου. Φαντάζομαι δεν είναι "επίσημα" για android tv. Τις βάζω με apk ή υπάρχει κάποιο "store" που το εγκαθιστάς και έχεις πρόσβαση σε αυτές;

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Από το λίγο που το σκάλισα παρατήρησα τα εξής:

- Με Kodi, το upscale σε 2160p δεν λέει και πολλά (video scaling method: lanczos3 - optimised). Ειδικά αν η πηγή είναι 720p. Στα 1080p κάπως βελτιώνεται αλλά είναι καλύτερα το upscale από 1080p σε 2160p να το κάνει η TV (ειδικά αν είναι τελευταίας τριετίας). Παρόλα αυτά παρατήρησα ΟΜΑΛΟΤΑΤΗ κίνηση (23.98).

- Δε μου κάνει αλλαγή στο frame rate. Ας πούμε την έχω την ανάλυση 4k@59Hz και το video είναι 23.976. Δεν την κάνει την αλλαγή στο Kodi τουλάχιστον (έχω ενεργοποιήσει το adjust display refresh rate: on start / stop). Πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι άλλο; Ούτε φυσικά στον MX Player κάνει αλλαγή.

- Δε βρίσκω κάποιες εφαρμογές πχ Chrome ή άλλες μου λέει ότι δεν είναι συμβατές με τη συσκευή μου. Φαντάζομαι δεν είναι "επίσημα" για android tv. Τις βάζω με apk ή υπάρχει κάποιο "store" που το εγκαθιστάς και έχεις πρόσβαση σε αυτές;

Ευχαριστώ!
Για το θέμα του Chrome θα εγκαταστήσεις το Aptoide Tv το οποίο ειναι store φτιαγμένο για Sheild. Εκεί θα βρεις το Chrome. Επίσης πολύ καλός browser είναι και ο Puffin.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για το δευτερο που γραφεις δεν εχω καταλαβει κατι...Στην δικη μου κανει την εναλλαγη κανονικα.
Για το τριτο νομιζω οτι ο @Τerl το καλυψε ικανοποιητικα.
Εγω αυτο που παρατηρω ειναι οτι αραια και που (σπανια μεν αλλα..) το remote κολλαει και κολλαει για αρκετη ωρα.. Ειναι νεκρο οτι και αν πατησω και η συνδεση επανερχεται ξανα μετα απο κανα 30sec. Μετα, παλι, ολα φυσιολογικα.
Εχω το μοντελο του 2015 και το remote εχει το τελευταιο λογισμικο (v130). Να υποθεσω οτι ειναι bug του oreo ?
Kατα τα αλλα παει παρα πολυ καλα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Χρειάζεται κάτι άλλο να ενεργοποιήσω στο Kodi ή κάπου αλλού εκτός του adjust display refresh rate: on start / stop; Μήπως να το βάλω always; Στα system settings του Kodi έχει την 4k ανάλυση και 59Hz. Υποτίθεται πως με το που ξεκινάει το video θα αλλάξει. Προς το παρόν το έβαλα χειροκίνητα 23.98.
Δηλαδή και στον MX σου αλλάζει refresh rate μόνο του;

Όσον αφορά το remote, πέρα από την πρώτη μέρα που είχε κάτι delay ούτε δευτερόλεπτο, τις επόμενες μέρες δεν παρατήρησα κάτι. Πάει ομαλά. Αυτό που κάνω είναι το Shield να είναι τοποθετημένο με τη "μούρη" μπροστά και να κοιτάζει εκεί το control.