Nvidia Shield Android TV 4K

Χειρίζεται κανείς το remote?
με το που το έβαλα η tv (samsung)το αναγνώρισε και δουλεύει με το κοντρολ τις,2ον έχω ενα μινι πληκτρολόγιο που βάζω σε ολα τα μποξακια(αναρωτιέμαι εαν κάποιος δεν έχει πως γράφει?)και 3ον δουλεύει και με το joystick.(με όλα αυτά το άφησα στο κουτί αφού δεν θα χρειαστεί)

Tωρα με την έλευση του σιλντ επιβεβαιώθηκε η άποψη μου οτι το GT1 ult είναι ενα box με πολύ καλή εικόνα δεν ξέρω τι παίζει αλλα σε αναλύσεις 1080 και πάνω ειναι καλύτερο απο οτι έχει περάσει απο τα χεριά μου(κινέζικα με 912),και ο ήχος είναι καλύτερος-ποιο καθαρός (στερεοφωνικά παίζω ) απο του shield,και εάν δεν είχε τα προβλήματα του, δεν θα το άλλαζα.(βέβαια θα περιμένω λίγο μήπως θέλει και λίγες ώρες στρώσιμο)

Το μεγαλύτερο θέμα μου ειναι οι εφαρμογές του play store υπάρχει περίπτωση να τρέξουμε εφαρμογές που δεν ειναι για android tv?
πχ έχω αυτή την εφαρμογή
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waterdaaan.cpufloat
είναι πολύ βασικό για έμενα να βλέπω την ταχύτητα ώστε εαν ειναι χαμηλή να αλλάζω πηγή,υπάρχει τρόπος να περάσει?
Τα μεγαλύτερα θετικά του εινα η ταχύτητα και η σταθερότητα που μου είχε λείψει(ανά 2 μέρες περνούσα ρομ).

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Χειρίζεται κανείς το remote?
με το που το έβαλα η tv (samsung)το αναγνώρισε και δουλεύει με το κοντρολ τις,2ον έχω ενα μινι πληκτρολόγιο που βάζω σε ολα τα μποξακια(αναρωτιέμαι εαν κάποιος δεν έχει πως γράφει?)και 3ον δουλεύει και με το joystick.(με όλα αυτά το άφησα στο κουτί αφού δεν θα χρειαστεί)

Tωρα με την έλευση του σιλντ επιβεβαιώθηκε η άποψη μου οτι το GT1 ult είναι ενα box με πολύ καλή εικόνα δεν ξέρω τι παίζει αλλα σε αναλύσεις 1080 και πάνω ειναι καλύτερο απο οτι έχει περάσει απο τα χεριά μου(κινέζικα με 912),και ο ήχος είναι καλύτερος-ποιο καθαρός (στερεοφωνικά παίζω ) απο του shield,και εάν δεν είχε τα προβλήματα του, δεν θα το άλλαζα.(βέβαια θα περιμένω λίγο μήπως θέλει και λίγες ώρες στρώσιμο)

Το μεγαλύτερο θέμα μου ειναι οι εφαρμογές του play store υπάρχει περίπτωση να τρέξουμε εφαρμογές που δεν ειναι για android tv?
πχ έχω αυτή την εφαρμογή
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waterdaaan.cpufloat
είναι πολύ βασικό για έμενα να βλέπω την ταχύτητα ώστε εαν ειναι χαμηλή να αλλάζω πηγή,υπάρχει τρόπος να περάσει?
Τα μεγαλύτερα θετικά του εινα η ταχύτητα και η σταθερότητα που μου είχε λείψει(ανά 2 μέρες περνούσα ρομ).
Με προβληματίζει αυτό που γράφεις ότι δεν έχει διαφορά στην ποιότητα της εικόνας, έβαλες κανένα βαρβάτο αρχείο να δεις;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από το λίγο που το σκάλισα παρατήρησα τα εξής:

- Με Kodi, το upscale σε 2160p δεν λέει και πολλά (video scaling method: lanczos3 - optimised). Ειδικά αν η πηγή είναι 720p. Στα 1080p κάπως βελτιώνεται αλλά είναι καλύτερα το upscale από 1080p σε 2160p να το κάνει η TV (ειδικά αν είναι τελευταίας τριετίας). Παρόλα αυτά παρατήρησα ΟΜΑΛΟΤΑΤΗ κίνηση (23.98).

- Δε μου κάνει αλλαγή στο frame rate. Ας πούμε την έχω την ανάλυση 4k@59Hz και το video είναι 23.976. Δεν την κάνει την αλλαγή στο Kodi τουλάχιστον (έχω ενεργοποιήσει το adjust display refresh rate: on start / stop). Πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι άλλο; Ούτε φυσικά στον MX Player κάνει αλλαγή.

- Δε βρίσκω κάποιες εφαρμογές πχ Chrome ή άλλες μου λέει ότι δεν είναι συμβατές με τη συσκευή μου. Φαντάζομαι δεν είναι "επίσημα" για android tv. Τις βάζω με apk ή υπάρχει κάποιο "store" που το εγκαθιστάς και έχεις πρόσβαση σε αυτές;

Ευχαριστώ!

Ποιο Kodi έχεις βάλει?

Το Kodi 18
Settings-system-display-whitelist επέλεξε τις αναλύσεις που θέλεις

[FONT=&quot]The[/FONT][FONT=&quot] Whitelist is the list of resolutions and refresh rates (available in your system) where Kodi can switch on to when play a content.[/FONT]

[FONT=&quot]Kodi will only goes to switch if the exact resolution and refresh rate is matched in the whitelist, otherwise match the desktop resolution (and refresh rate).[/FONT]

[FONT=&quot]Example:[/FONT]

[FONT=&quot]Kodi setted to 3840x2160 at 60 Hz[/FONT]
[FONT=&quot]Content is 1920x1080p at 24 Hz[/FONT]

[FONT=&quot]If you Whitelist "1920x1080p at 24 Hz" Kodi will go to switch to 1920x1080p at 24 Hz, otherwise (1920x1080p at 24 Hz NOT whitelisted) the content will put in play at 3840x2160 at 60 Hz.[/FONT]

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λέω να το συνδέσω σήμερα, ελπίζοντας να μην απογοητευτώ.Αλλιώς να το δώσω σφραγισμένο όπως το έχω ακόμη

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Λέω να το συνδέσω σήμερα, ελπίζοντας να μην απογοητευτώ.Αλλιώς να το δώσω σφραγισμένο όπως το έχω ακόμη

εγώ απογοητευτικά απο το λειτουργικό,εάν μπορέσω και κάνω το beelink να δουλεύει θα το δώσω.

Settings-system-display-whitelist επέλεξε τις αναλύσεις που θέλεις

[FONT=&quot]The[/FONT][FONT=&quot] Whitelist is the list of resolutions and refresh rates (available in your system) where Kodi can switch on to when play a content.[/FONT]

[FONT=&quot]Kodi will only goes to switch if the exact resolution and refresh rate is matched in the whitelist, otherwise match the desktop resolution (and refresh rate).[/FONT]

[FONT=&quot]Example:[/FONT]

[FONT=&quot]Kodi setted to 3840x2160 at 60 Hz[/FONT]
[FONT=&quot]Content is 1920x1080p at 24 Hz[/FONT]

[FONT=&quot]If you Whitelist "1920x1080p at 24 Hz" Kodi will go to switch to 1920x1080p at 24 Hz, otherwise (1920x1080p at 24 Hz NOT whitelisted) the content will put in play at 3840x2160 at 60 Hz.[/FONT]

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λοιπόν στην μία TV δεν μου δίνει επιλογή 23.98 (24 και πάνω) για την whitelist. Είναι 1080p η τηλεόραση και παίζει κανονικά 23,976, έχουν περάσει players και NUC από αυτή. Φυσικά δεν κάνει αλλαγή refresh rate. Σημειωτέον ότι το ίδιο το shield μου δίνει επιλογή στο refresh rate 23.98 στις ρυθμίσεις του. Το έβαλα καρφωτα αναγκαστικά.

Στην μεγάλη την 60αρα μου την βγάζει κανονικά την 23.98 σε όλες τις αναλύσεις και κάνει αλλαγή refresh rate.

Γιατί ρε παλικάρια να το δώσετε. Πολύ καλό φαίνεται το μηχανάκι.

Λοιπόν στην μία TV δεν μου δίνει επιλογή 23.98 (24 και πάνω) για την whitelist. Είναι 1080p η τηλεόραση και παίζει κανονικά 23,976, έχουν περάσει players και NUC από αυτή. Φυσικά δεν κάνει αλλαγή refresh rate. Σημειωτέον ότι το ίδιο το shield μου δίνει επιλογή στο refresh rate 23.98 στις ρυθμίσεις του. Το έβαλα καρφωτα αναγκαστικά.

Στην μεγάλη την 60αρα μου την βγάζει κανονικά την 23.98 σε όλες τις αναλύσεις και κάνει αλλαγή refresh rate.

Γιατί ρε παλικάρια να το δώσετε. Πολύ καλό φαίνεται το μηχανάκι.

Ανοίγεις το shield τελευταίο? Αφού έχεις ανοίξει tv και ενισχυτή

Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

εγώ απογοητευτικά απο το λειτουργικό,εάν μπορέσω και κάνω το beelink να δουλεύει θα το δώσω.

Γιατί? Πρίν την αγορά δεν ήξερες? Και τι σου λείπει δηλαδή από το κανονικό Android?
Και για την εικόνα που έγραψες νωρίτερα,δεν ξέρω ποσο καλύτερο είναι το s912 απο το s905 αλλά σε μηχανάκι με τον s905 η εικόνα απλα δεν είχε καμία επαφη με του shield

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

κοίτα είχα δει βιντεακια οτι με προγράμματα στυλ tv app repo κτλ,μπορείς να βάλεις οτι apk θέλεις, αλλα δυστυχώς στην πράξη δεν μπόρεσα να κάνω δουλειά.
Με το beelink έκανα αυτά που ήθελα(όταν θέλει να δουλέψει),άλλα εκείνο μου βγήκε προβληματικό(δεν εχει software)

Μα μπορείς να εγκαταστήσεις οποία εφαρμογή θέλεις, κατέβασε το apk από το apkmirror και κάντο εγκατάσταση με κάποιο file manager, πχ xplore. Δεν χρειάζεται καν να εχεις κάποιο usb stick ενεργοποίησε το samba server από τις ρυθμίσεις και μετά θα βλέπεις το shield από το pc,tablet,smartphone, μεταφέρεις το apk και το κάνεις εγκατάσταση

Μα μπορείς να εγκαταστήσεις οποία εφαρμογή θέλεις, κατέβασε το apk από το apkmirror και κάντο εγκατάσταση με κάποιο file manager, πχ xplore. Δεν χρειάζεται καν να εχεις κάποιο usb stick ενεργοποίησε το samba server από τις ρυθμίσεις και μετά θα βλέπεις το shield από το pc,tablet,smartphone, μεταφέρεις το apk και το κάνεις εγκατάσταση
για πες λίγο πως γίνεται αυτό με τον samba server!

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk