Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Καλη χρονιά! Περιμένω και εγώ αύριο ενα Shield TV (2019) , διότι δε μπορώ να παίξω TRUEHD με το Chromecast Google TV και θέλω να το σπάσω!
direct play λεει το info του shiled.
Δώσε το info του media, επίσης αν κανεις transcode manually παίζει; Αμφιβάλλω να δυσκολεύεται το Shield. Matrix 4 πάντως με DD+ είδα στο Chromecast Google TV απο PLEX μια χαρα. Μήπως το πειράζει το DV?

καλη χρονια με υγεια Γιαννη.!!
θα το δω μετα γιατι τωρα η τιβι ειναι κατειλημμενη..
δεν ξερω-ισως να φταιει και το nas(?)

21Gb και ειναι dv με atmos.
γενικα με το Plex εχω αρκετη καθυστερηση ακομα και σε αυτα τα αρχεια,που τελικα καταφερνουν να παιξουν.

Δεν δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση.
Έχω μερικά dv με dd+ και δεν έχω κάποιο θέμα.
Δοκίμασε από το interface του Plex να κανείς ενημέρωση βιβλιοθηκών μήπως κάτι έχει σκαλώσει.
Στο κάνει μόνο στο matrix ή και σε αλλά αρχεία ;

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Παρέλαβα κ εγώ την Παρασκευή το shield pro και έχω μείνει άναυδος.
Εξαιρετικά καλό μηχάνημα, προφανώς ότι πληρώνεις παίρνεις, επιβεβαιώνεται άλλη μια φορά.
Ποιοτική κατασκευή, εξαιρετικά γρήγορο στην χρήση, σταθερό, δεν κολλάει, δεν κάνει επανεκκινήσεις, παίζει τα πάντα ενώ το βασικό που το ήθελα που ήταν το ai-upscaling, πράγματι τα αξίζει τα χρήματά του.
Έστησα Netflix, ertflix, vodafone tv, kodi, ενώ περιμένω ένα χειριστήριο για να δοκιμάσω και παιχνίδια στο GeForce Now.
Δοκίμασα και Chromecast από την εφαρμογή eon (για nova) από το iPad και κάνει και εκεί upscaling πολύ καλό.
Στο kodi παίζουν όλα εξαιρετικά, έστησα να βλέπει τον linux server μου πολύ εύκολα.
Σύνδεση με wifi αρχικά αλλά μετά με ethernet 1gb.
Εξαιρετικό !!! :D:cool::love:

• Like
21Gb και ειναι dv με atmos.
γενικα με το Plex εχω αρκετη καθυστερηση ακομα και σε αυτα τα αρχεια,που τελικα καταφερνουν να παιξουν.

κατα 80-90% πρεπει να ειναι θεμα αρχειου,αν μπορεις να το βρεις απο "αλλο" source πιθανοτατα να παιξει.Μου εχει συμβει πολλες φορες ειδικα στα dolbyvision.Τωρα για το θεμα της καθυστερησης παιζει να ειναι θεμα δικτύου (?)

• Like
Δεν είναι θέμα αρχείου. Μάλλον θέμα υποτίτλων ειναι.
Δημήτρη στις ρυθμίσεις του plex (στο nvidia) στην ενότητα video / burn subtitles και επέλεξε automatic. (Μάλλον έχεις ως προεπιλογή το always)

Attachments

• 010222171859.png
    010222171859.png
    704 KB · Views: 29
Δεν είναι θέμα αρχείου. Μάλλον θέμα υποτίτλων ειναι.
Δημήτρη στις ρυθμίσεις του plex (στο nvidia) στην ενότητα video / burn subtitles και επέλεξε automatic. (Μάλλον έχεις ως προεπιλογή το always)
το ειχα αλλαξει σε always,αλλα θυμαμαι οτι μου εκανε τα ιδια και με το automatic.
θα το δω παλι και θα σου πω.

Εμένα με έπρηξε αρκετά. Στην αρχή έβλεπε μόνο 720p ανάλυση είτε μέσω του avr είτε απευθείας στην cx... μάλιστα κόλλησε το σύμπαν και ξεκίνησε να παίζει 720p και ο υπολογιστής.
Τελικά μετά από πολλές δοκιμές και επανεκκινησεις ξεκόλλησε το σύμπαν, έβαλα το jriver να παίζει 4κ και μετά συνέδεσα το hdmi του shield στον avr και γύρισα την πηγή στο shield και ξεκόλλησε (ευτυχως).
Πάραυτα, στο kodi ώρες ωρες μου βγάζει χιόνια.
Κατά τα άλλα καλό. Παίζω μέσω smb. Οδηγό στησίματος kodi κλπ έχουμε πουθενά μαζεμενο;
Plex αν κατάλαβα καλά δε χρειάζομαι μάλλον.

• Like
αλλαξα μεσα απο το μενου του plex στο shield,οτι ρυθμιση εχει να κανει με την αναλυση.
δηλαδη auto resolution και upscale,τα εκανα off.
τωρα παιζουν αλλα κανουν να ξεκινησουν μετα το πατημα του Play 20-25 sec.
ισως καποια ρυθμιση στο μενου εικονας του shield?

Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα με τα dolby vision. Τα έχω όλα πλεόν σε mkv container τα οποια τρεχουν καλυτερα από τα mp4. Πραγματα να προσεξεις με τα dolby vision και το plex:

- Το πιο σημαντικό που μερικοι ξεχνανε... η συσκευή να υποστηρίζει dolby vision και δεν εννοώ το shield αλλά η συσκευή που το shield στο οποίο στέλνει την εικόνα.
- Τα καλώδια να είναι certified και οχι μουφιές.
- Να έχει γίνει επιλογή σωστού display mode. Μερικές φορές θέλει να αλλάξεις και να ξαναγυρίσεις στο σωστό επειδή κολλάει. Άλλωστε η Nvidia δεν υποστηρίζει επίσημα όλα τα προφιλ dolby vision.
- Να μην γίνεται transcode.
- Να υπάρχει αρκετό bandwidth και σταθερή σύνδεση με το ρούτερ.
- Να είναι ενημερωμένες οι εφαρμογές και το shield.
- Τα αρχεία να μην έχουν θέμα.
- Τον σταυρό σου.

η τιβι ειναι η oled c1 και υποστηριζει dv.
τα καλωδια ειναι ολα επωνυμα και ολα version 2.0 εκτος του καλωδιου απο το out του av στην τιβι που ειναι 2.1.
display mode το shield εχει απειρες επιλογες και εχω πειραξει μονο τα βασικα που ειδα απο τον οδηγο που εχει αναρτηθει λιγα ποστ πιο πισω.
το nas ειναι διπλα στο shield που πεφτει πανω σε ενα switch 1000αρι.απο εκει περνει και το shield.
το Kodi ολα αυτα τα παιζει αμεσα και σφαιρα.
το Plex δειχνει σαν να μην του αρεσει κατι.

συνηθως το πρωτο βιντεο που θα πατησω να παιξει μπαινοντας στην εφαρμογη Plex,θα ξεκινησει κατευθειαν.
εαν προσπαθησω να παιξω οποιοδηποτε αλλο,θα κολλησω στον κυκλο.
με λιγα λογια παιζουν ουσιαστικα ολα και απροβληματιστα,αλλα μονο την πρωτη φορα που θα μπω στην εφαρμογη.
λεει κατι αυτο?

Δεν έχω το συγκεκριμένο media player αλλά τα προβλήματα που περιγράφεις τα είχα συνέχεια όταν έπαιζα με το fire stick 4k και το Plex. Δεν έχω ιδέα πού οφείλεται όμως και δεν κατάφερα ποτέ να βγάλω άκρη. Συχνά για αυτό το λόγο γύριζα στο kodi. Με ένα force stop και εκκαθάριση cache της εφαρμογής στρώνει πάλι, αλλά είναι κουραστικό να αναγκάζεσαι να κάνεις κάθε τρεις και λίγο αυτό το πράγμα.

Δεν έχω το συγκεκριμένο media player αλλά τα προβλήματα που περιγράφεις τα είχα συνέχεια όταν έπαιζα με το fire stick 4k και το Plex. Δεν έχω ιδέα πού οφείλεται όμως και δεν κατάφερα ποτέ να βγάλω άκρη. Συχνά για αυτό το λόγο γύριζα στο kodi. Με ένα force stop και εκκαθάριση cache της εφαρμογής στρώνει πάλι, αλλά είναι κουραστικό να αναγκάζεσαι να κάνεις κάθε τρεις και λίγο αυτό το πράγμα.
οντως κατι γινεται με το Plex και δεν εχω καταλαβει τι ειναι αυτο που το ενοχλει.
εαν ηταν το τοπικο μου δικτυο,θα ειχε προβλημα και το Kodi.
οποτε απο την στιγμη που δεν εχει θεμα το Kodi,προφανως δεν υπαρχει θεμα δικτυου.
για αυτο λεω να μας ανεβασει καποιος ρυθμισεις plex και shield να δουμε μηπως κανουμε καπου λαθος.

• Like
Reactions: nikosmelt