Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

παιζει κανονικα ολα τα αρχεια,αλλα θελει το χρονο του.
δηλαδη παταω πλει,και η ταινια ξεκιναει μετα απο 20-25 sec ανεξαρτητως μεγεθους και κωδικοποιησης.
απο την στιγμη που θα ξεκινησει,δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
μπρος πισω,pause γινονται αμεσα και χωρις κανενα κολλημα.
το θεμα ειναι τι το εμποδιζει να ξεκινησει αμεσα.

-θελω να βλεπω την υποθεση της ταινιας στα Ελληνικα.
-θελω τρειλερ.

Να ρωτήσω κάτι απλό;

...

Για ποιο λόγο χρειάζεται κάποιος να μπλέξει με PLEX κ.ο.κ. ;
Για κάποιον που δεν έχει γραμμή πάνω από 100mbit, ένας λόγος είναι ότι δεν επαρκει η γραμμή για κάποια (λίγα) high-bitrate αρχεία. Για τη συντριπτική πλειοψηφία του υλικού, το RD είναι μια χαρά.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Οντως, στα μεγαλα 4Κ αρχεια με RD στο KODI κολλαει και δεν τα σηκωνει. Αλλα οτι ειναι 50gb και κατω τα παιζει μια χαρα σε μενα με 100αρα nova γραμμη με καλωδιο. Με αρχειο των 50gb εγω καλυπτομαι. Απο εκει και περα αναμενω αναβαθμιση του δικτυου μου για να βαλω 200αρα απο νοβα οταν υποστηριξει για να βλεπω και τα μεγαλυτερα αρχεια.

• Like
Reactions: Lobo10
Οντως, στα μεγαλα 4Κ αρχεια με RD στο KODI κολλαει και δεν τα σηκωνει. Αλλα οτι ειναι 50gb και κατω τα παιζει μια χαρα σε μενα με 100αρα nova γραμμη με καλωδιο. Με αρχειο των 50gb εγω καλυπτομαι. Απο εκει και περα αναμενω αναβαθμιση του δικτυου μου για να βαλω 200αρα απο νοβα οταν υποστηριξει για να βλεπω και τα μεγαλυτερα αρχεια.
Εγώ φίλε έχω δει χωρίς πρόβλημα και το Avatar (100gb αρχείο) με 100αρα πάντα, απλά είμαι πολύ κοντά στην καμπίνα.

Ούτε και εγώ καταλαβαίνω την χρησιμότητα του Plex ως player.
Από την στιγμή που όπως λες με Rd μπορείς να streamaρεις ελέφαντες μέσω Kodi ,δεν βλέπω τον λόγο για κάτι άλλο.
Αν σε κάποιους κολλάει σε αρχεία πάνω των 50gb πιστεύω πως αυτό έχει σχέση με ρύθμιση του ορίου buffer που έχει το Kodi.
Αν την έχετε αλλάξει δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα.
Εκτός και αν η μνήμη του shield είναι πλέον πολύ μικρή για τόσο μεγαλα αρχεια.

Από την στιγμή που όπως λες με Rd μπορείς να streamaρεις ελέφαντες μέσω Kodi ,δεν βλέπω τον λόγο για κάτι άλλο.
Αν σε κάποιους κολλάει σε αρχεία πάνω των 50gb πιστεύω πως αυτό έχει σχέση με ρύθμιση του ορίου buffer που έχει το Kodi.
Εγώ με Shield του 2015 δουλεύω και δεν έχω θέμα. Παίζει ρόλο η γραμμή αν είναι stable.

Τα προβλήματα πηγάζουν κυρίως όταν στο αρχείο, εκτός του high-bitrate 4k stream εικόνας, υποστηρίζεται επιλεγεί και ασυμπίεστο ηχητικό φορμά. Σε τέτοια περίπτωση τα 100 mbit δεν επαρκούν, ούτε σε επίπεδο σύνδεσης internet, αλλά ούτε και τοπικά σε lan 100mbit. Στο παραπάνω link που παρέθεσα αποδεικνύεται και με στοιχεία.

Τα προβλήματα πηγάζουν κυρίως όταν στο αρχείο, εκτός του high-bitrate 4k stream εικόνας, υποστηρίζεται επιλεγεί και ασυμπίεστο ηχητικό φορμά. Σε τέτοια περίπτωση τα 100 mbit δεν επαρκούν, ούτε σε επίπεδο σύνδεσης internet, αλλά ούτε και τοπικά σε lan 100mbit. Στο παραπάνω link που παρέθεσα αποδεικνύεται και με στοιχεία.
Έχω το Shield κουμπωμένο πάνω στην JBL 9.1 και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με Dolby Atmos/ DTS HD MA via Dolby True HD.

Μάλλον είμαι τυχερός έως τώρα.

70/80GB αρχεία τα στριμάρει χαλαρά.

1-2 στιγμιαία κολληματάκια στον ήχο διάρκειας 1 sec μόνο έχω παρατηρήσει αλλά είναι αμελητέα εμπρός στην όλη εμπειρία.

Βολεύει πολύ στις σύγχρονες τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν Android Apps και το εχουν ομως embedded στο λειτουργικο τους.
Ειναι ο μονος ευκολος τρόπος για streaming τοπικού περιεχομένου διχως εξωτερική συσκευή.

μπορεις αλλα τραβαει πολυ ζορι στα δυσκολα αρχεια.
θα πρεπει να εχεις δυνατο nas για να γινει σωστη αναπαραγωγη χωρις προβληματα.
αυτο καταλαβα εγω μετα απο δοκιμες που εκανα με το synology DS115j.

Έτσι ακριβως, πολύ βολικό τελικά.
Κανονικά βάζεις ένα δυνατό pc ως server και κανείς δουλειά, ΟΜΩΣ και το shield PRO είναι εξαιρετικό γιαυτην την δουλειά και μπορεί συνέχεια να είναι ΟΝ με ελάχιστη κατανάλωση.
Τώρα γιατί εσυ Δημήτρη έχεις ‘θεματάκι’ είναι απορίας άξιο. Θα δω σήμερα με άνεση χρόνου και το δικό μου και θα δω αν αντιμετωπίζω και εγώ προβλήματα.

Έτσι ακριβως, πολύ βολικό τελικά.
Κανονικά βάζεις ένα δυνατό pc ως server και κανείς δουλειά, ΟΜΩΣ και το shield PRO είναι εξαιρετικό γιαυτην την δουλειά και μπορεί συνέχεια να είναι ΟΝ με ελάχιστη κατανάλωση.
Τώρα γιατί εσυ Δημήτρη έχεις ‘θεματάκι’ είναι απορίας άξιο. Θα δω σήμερα με άνεση χρόνου και το δικό μου και θα δω αν αντιμετωπίζω και εγώ προβλήματα.
το ολο θεμα Λεω,ειναι στην εκκινηση των αρχειων.
ολες σχεδον οι ταινιες,ανεξαρτητως μεγεθους και κωδικοποιησης,θα ξεκινησουν να παιζουν στα 25 sec περιπου μετα το πατημα του Play.
απο κει και περα,pause,μπρος/πισω,γινονται ταχυτατα.
απο την αλλη,στο Kodi πανε ολα σφαιρα χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Στην δική μου περίπτωση, plex server εγκατεστημένος σε ενα Shuttle XPC με επεξεργαστή i5 δεύτερης γενιάς, 8 giga μνήμη και 1000αρα κάρτα δικτύου οι χρόνοι έχουν ως εξής: Από την στιγμή που θα πατήσω στο εικονίδιο του plex χρειάζονται 7-9 δεύτερα για να ξυπνήσει ο σέρβερ και 3-7 δεύτερα (ανάλογα με την ταχύτητα απόκρισης του σκληρού) για να αρχίσει η ταινία. Στο shield δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει Transcoding στα fire tv cube μετατρέπει άνετα τα dolby true hd 7.1/atmos αρχεια σε πολυκάναλο PCM (lossless) αλλά κατά την μετατρoπή χάνεται η metadata του atmos, αρχεια DTS HD MA 5.1 και 7.1 τα μετατρέπει και πάλι ξεκούραστα σε DTS 5.1.

Πανω κατω τα ιδια και σε μενα, ισως και πιο γρηγορα μαλιστα...και κανενα κολλημα στην πορεια.

Ολα μου τα παιζει direct play, εχω δικτυο 1000αρι (υποτιθετε) ΕΚΤΟΣ απο ενα IMAX αρχειο που εχω που θελει να κανει trans...
Δεν ξερω τι μπορει να φταιει σε σενα...
Μηπως η τοπολογια του δικτυου σου? Το ρουτερ ειναι καλο ή τπτ της σειρας?

Να ρωτήσω κάτι απλό;

Για ποιο λόγο χρειάζεται κάποιος να μπλέξει με PLEX κ.ο.κ. ;

α) Δε θα έχει ότι ζητήσω. (υπάρχουν πολλές ταινίες που δεν θα έχουν λόγο να τις εχουν στη συλλογή τους, δοκίμασε ξερω γω παλιό κινηματογράφο ή γενικα obscure tv series)
β) Δε θα έχει ότι ζητήσω για πάντα. (πολλες φορές αφαιρούνται πράγματα απο συλλογές, όπως κάνει και το netflix)
γ) Δε θα έχει ότι ζητήσω ΟΠΩΣ το ζητήσω. (Format/Quality/etc)
δ) Είναι μόνο online.
ε) Σήμερα υπάρχει, αυριο δεν υπάρχει.

Αν σου αρέσει να βλέπεις μόνο τα τελευταία ίσως αξίζουν τέτοιες υπηρεσίες αλλα δυστυχώς για εμένα μου αρέσει να επισκέπτομαι παλιότερες σειρές και ταινίες για να παρακολουθώ συγκεκριμένες σκηνές ή να τις ξαναβλέπω ολόκληρες.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: koufos