Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Αν η εικόνα ασπρίζει κοντά στους υπότιτλους π.χ από την μέση και κάτω τότε δεν είναι πρόβλημα του kodi αλλά της tv. άλλαξε χρώμα στους υπότιτλους (πράσινο,μπλε,κίτρινο κτλ) και δες αν έχει διαφορά.
Σίγουρα της τηλεόρασης; αυτό εννοώ

Δεν παίζει κανένα ρόλο. Δοκίμασε να βρεις ποιο χρώμα υποτίτλων θα έχει μικρότερη διασπορά.

Πάντως ακόμα και αν κάνεις γκρι τους υπότιτλους στο Kodi, αν αφήνεις την φωτεινότητα στο έλεος του HDR και DV πάλι λευκούς και υπερφωτεινούς θα τους βλέπεις.
Εσύ να πας και να βάλεις το local diming στο high και δεν χρειάζεσαι άλλο χρώμα σε υπότιτλους.
Θα πέσει η φωτεινότητα του υπότιτλου στο μισό και παραπάνω..

;)

Μια ερώτηση:
Στο kodi ακύρωσα κάποιο source με ταινίες. Μια και δεν υπάρχει πλεον πλήκτρο 'menu' στο τηλεχειριστήριο του shield, πώς μπορώ να σβήσω το entry;

Τι έκανα μια το θέμα οι είχα σε hdr περιεχόμενο όταν ήταν νύχτα και είχε υπότιτλους.το έβαλα σκούρο γκρι και έκανα μηδέν την όπισθεν διαύγεια.Τώρα είναι μια χαρά.Στο κοδι το έκανα

Κάτοχος κι εγώ εδώ και μερικές ημέρες, κυρίως το πήρα γιατί το Mi Box S δεν έχει HD Audio. Τώρα με το Shield κλειδώνει κανονικά Dolby True HD και DTS HD Master Audio στον ενισχυτή ΑV. Δεν είναι atmos ο ενισχυτής στο σπίτι, αλλά ξέρω ότι παίζει έτσι κι αλλιώς γιατί υπάρχει και ένα ίδιο στη δουλειά σε σύστημα Atmos.
Πλήρως ευχαριστημένος και HDR σε προβολέα σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα λίγο πιο πίσω στο thread.

Ερώτηση: Εκτός από το Kodi ποιο άλλο player προτείνεται για αναπαραγωγή HD Audio;

IMHO.
Plex αν χρησιμοποιείς NAS η pc η κάποιον εξωτερικό σκληρό σαν αποθηκευτικά μέσα και Nova Video Player αν χρησιμοποιείς μόνο εξωτερικό σκληρό. Νομίζω όμως ότι οι Kodi και Plex (λόγω DV) είναι υπεραρκετοί.

• Like
Reactions: Pleo
Κάτοχος κι εγώ εδώ και μερικές ημέρες, κυρίως το πήρα γιατί το Mi Box S δεν έχει HD Audio. Τώρα με το Shield κλειδώνει κανονικά Dolby True HD και DTS HD Master Audio στον ενισχυτή ΑV. Δεν είναι atmos ο ενισχυτής στο σπίτι, αλλά ξέρω ότι παίζει έτσι κι αλλιώς γιατί υπάρχει και ένα ίδιο στη δουλειά σε σύστημα Atmos.
Πλήρως ευχαριστημένος και HDR σε προβολέα σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα λίγο πιο πίσω στο thread.

Ερώτηση: Εκτός από το Kodi ποιο άλλο player προτείνεται για αναπαραγωγή HD Audio;
Ο mx player είναι από τους καλύτερους όσον αφορά σε android μετά το Kodi..

• Like

Για HD audio η αμέσως επόμενη λύση από το Kodi είναι ο Nova player. Και το Kodi, από την Matrix έχει πρόβλημα με HD audio (TrueHD, DTS-HD, Atmos) σε Android TV καθώς κάνει drop frames και είτε θα παίξεις με 18.9, είτε με κάποια Matrix test builds που διορθώνουν το πρόβλημα.

• Like