Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Ενεργοποιώ το Ai-enhanced αλλά μου γράφει No (unsupported content) με όποιον player κι αν παίζω. Μήπως φταίει το hbmi καλώδιο που στέλνω στον προβολέα? Η υπάρχει κάποιο άλλο θέμα ?

Επίσης όταν στέλνω σήμα απευθείας απ' το Nvidia στον προβολέα (Epson 9400 )δεν παίρνει σήμα ενώ όταν περνάει μέσα από τον ενισχυτή (Yamaha RX-A830 ) παίζει κανονικά χωρίς όμως AI upscaling. Απευθείας στην tv το AI upscaling λειτουργεί κανονικά , ενώ μέσω του ενισχυτή στην tv όχι.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Ενεργοποιώ το Ai-enhanced αλλά μου γράφει No (unsupported content) με όποιον player κι αν παίζω. Μήπως φταίει το hbmi καλώδιο που στέλνω στον προβολέα? Η υπάρχει κάποιο άλλο θέμα ?
Δες στις ρυθμίσεις του HDMI στον ενισχυτή σου καθώς και στις ρυθμίσεις HDMI του προβολέα σου αν υπάρχει ανάλογη επιλογή (enhanced) και ενεργοποίησε την.

• Like
Reactions: billpeppas
Μήπως ο φάκελος η το όνομα του αρχείου περιέχουν κάποιο αρκτικόλεξο? Δηλαδη ειναι του τυπου Gemini Man hfr. mkv η Gemini Man iso. mkv.
Tα καταφερα τελικα και τις ειδε, αλλαξα ελαφρα την ονομασια.
Κατι αλλο, βλεπω οτι τελικα αρχεια μορφης BDMV εχει προβλημα και δεν τα βλεπει & φυσικα δεν τα σκαναρει.
Μπορουμε αυτο το προβλημα να το ξεπερασουμε?

• Like
Reactions: nakata
Τελικά ήταν κάτι που μάλλον δεν ήξερα. Λειτουργεί μόνο σε ταινίες που δεν είναι 4Κ. Καθώς και όταν η ανάλυση της εξόδους του είναι ρυθμισμένη σε 4Κ. Το έβαλα στο 4κ στα 24hz ,με ταινία 1080p και λειτουργεί. Βέβαια το αποτέλεσμα δε μου άρεσε γιατί πάει περίπατο η ομαλή κίνηση . Διορθώσετε με αν κάνω λάθος

Last edited:
Δες στις ρυθμίσεις του HDMI στον ενισχυτή σου καθώς και στις ρυθμίσεις HDMI του προβολέα σου αν υπάρχει ανάλογη επιλογή (enhanced) και ενεργοποίησε την.
σιγουρα ειναι αυτο?
γιατι και σε εμενα no λεει,αλλα οταν βαλω πχ otetv ενεργοποιειται και μαλιστα με πολυ καλα αποτελεσματα,
μηπως οταν δεν βλεπει υλικο για ΑΙ,μενει ανενεργο και περνει μπρος οταν δει εικονα?
για τεσταρε το.

• Like
Reactions: Nikos 76
Τελικά ήταν κάτι που μάλλον δεν ήξερα. Λειτουργεί μόνο σε ταινίες που δεν είναι 4Κ. Καθώς και όταν η ανάλυση της εξόδους του είναι ρυθμισμένη σε 4Κ. Το έβαλα στο 4κ στα 24hz ,με ταινία 1080p και λειτουργεί. Βέβαια το αποτέλεσμα δε μου άρεσε γιατί πάει περίπατο η ομαλή κίνηση . Διορθώσετε με αν κάνω λάθος
α καλα..
ουτε που το ειδα αυτο και απαντησα και πιο κατω ...γιου χου..
ναι ετσι ειναι Κωστα.
σε 4Κ υλικο,δεν υπαρχει και λογος να δουλεψει.

α καλα..
ουτε που το ειδα αυτο και απαντησα και πιο κατω ...γιου χου..
ναι ετσι ειναι Κωστα.
σε 4Κ υλικο,δεν υπαρχει και λογος να δουλεψει.
Σωστά Δημήτρη. Απλά πίστευα πως δε θέλει να έχεις ορίσει 4Κ ανάλυση για να κάνει upscaling . Τώρα εγώ προτιμώ να έχω καλύτερη κίνηση απ' το να πάρω λίγο καλύτερη οξύτητα στην εικόνα . Όλα αυτά στον epson γιατί στην TV δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σωστά Δημήτρη. Απλά πίστευα πως δε θέλει να έχεις ορίσει 4Κ ανάλυση για να κάνει upscaling . Τώρα εγώ προτιμώ να έχω καλύτερη κίνηση απ' το να πάρω λίγο καλύτερη οξύτητα στην εικόνα . Όλα αυτά στον epson γιατί στην TV δεν υπάρχει πρόβλημα.
το δοκιμασα στο otetv,και πραγματικα κανει πολυ καλη δουλεια,στην oled c1-δεν ειδα καποιο προβλημα στην κινηση.
ενα εξτραδακι ειναι και το ενεργοποιεις οποτε θες.

Η ομαλή κίνηση πάει περίπατο επειδή δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το mutch frame όταν πχ βλέπεις Netflix.
Στο Kodi όμως δεν πρέπει να έχεις θέμα;

Η ομαλή κίνηση πάει περίπατο επειδή δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το mutch frame όταν πχ βλέπεις Netflix.
Στο Kodi όμως δεν πρέπει να έχεις θέμα;
Θα το δοκιμάσω μέσο kodi. Το ίδιο φαντάζομαι ότι θα ισχύσει μέσο kodi και για αρχεία από εξωτερικό σκληρό ?

Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η δωρεάν εφαρμογή refresh rate κάνει εξαιρετική δουλειά!
Εγώ έχω ορίσει ως αυτόματη μετάβαση ανά εφαρμογή του rate όπως παίζει και να επιστρέφει στο default της συσκευής όταν βγω από αυτό που βλέπω.

• Like
Reactions: vadergr
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η δωρεάν εφαρμογή refresh rate κάνει εξαιρετική δουλειά!
Εγώ έχω ορίσει ως αυτόματη μετάβαση ανά εφαρμογή του rate όπως παίζει και να επιστρέφει στο default της συσκευής όταν βγω από αυτό που βλέπω.
Στο play store είναι η εφαρμογή αυτή?

Σε ποες εφαρμογες το χρησιμοποιείς?

Όταν ενεργοποιείται το ΑΙ ( αν θυμάμαι καλά ) δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το mutch frame από τα settings .
Μια φορά δοκίμασα το AI και το έκλεισα γιατί ναι μεν δίνει εντυπωσιακό αποτελέσματα αλλά πιστεύω πως αυτό που κάνει είναι απλώς ψεύτικη οξύτητα πάρα upscale.

Σε ποες εφαρμογες το χρησιμοποιείς?
Το ενεργοποίησα σε Netflix, kodi, ertflix, cosmotetv, vodafonetv, YouTube και chromecast.
Μάλιστα στην cosmotetv βλέπω τώρα στα 50p στο cosmote1 την Liverpool και αλλάζει στα 25p στο National Geographic στην εκπομπή “Αυτοκίνητα εκπέμπουν sos”.

• Like
Reactions: vadergr