Νυχτερινή φωτογραφία

Συνονοματε πολυ ωραια τα νυχτοπερπατηματα, αλλα σκεφτομαι... λογω του οτι ειναι καπως φορτωμενες με τα κτιρια δεξια και αριστερα, αν κρασαριζες εντελως τον ουρανο, ωστε να μην κραταει καθολου χρωμα, ισως εδειχναν πιο κοντραστατες και πιο δυναμικες... (?)

εννοείς να σκουρηνω τελείως τον ουρανο;; αν ναι, τοτε χρειαζομαι επειγοντως monitor...
Ευχαριστώ ΠΟΛΥ για τα καλα σας λογια, ΟΛΟΥΣ!!!!

zeus.jpg

O Δίας από το μπαλκόνι μου.
Φαίνονται η Καλλιστώ (πάνω δεξιά), ο Γανυμήδης (κάτω αριστερά) και η Ιό. Η Ευρώπη θα φανεί σε 2 ώρες περίπου.
Χρησιμοποίησα macro φακό 150mm που ο Τάσος μου δάνεισε.

Με 150mm και τα καταφερες ρε θηριο?
Μπραβο :SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες

Σε ευχαριστώ πολύ Λεωνίδα. :ernaehrung004:
Η φωτογραφία είναι 1 sec, f 9 και ISO 1600 (για να βγούνε φωτεινοί και οι δορυφόροι).
Φυσικά τρίποδο και έκανα χρήση του live view για καλύτερο focus.

O Φακός είναι ο sigma 2.8 apo macro DG HSM

Καταπληκτική Ηλία!
Κρίμα που υπάρχουν απέναντι τα φώτα του δρόμου, χωρίς αυτά θα ήταν απίστευτη!

Καταπληκτική Ηλία!
Κρίμα που υπάρχουν απέναντι τα φώτα του δρόμου, χωρίς αυτά θα ήταν απίστευτη!
Σ'ευχαριστώ! Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα να τα σβήσω στο photoshop αλλά μου άρεσε η αντανάκλαση που κάνανε! Επίσης ήμουν τυχερός γιατί εκείνη την ώρα πέρασε μια βαρκούλα και δημιούργησε αυτό το απαλό κύμα!

Σ'ευχαριστώ! Να σου πω την αλήθεια, σκέφτηκα να τα σβήσω στο photoshop αλλά μου άρεσε η αντανάκλαση που κάνανε! Επίσης ήμουν τυχερός γιατί εκείνη την ώρα πέρασε μια βαρκούλα και δημιούργησε αυτό το απαλό κύμα!

Τι να σου πω!
Το φως και τα χρώματα είναι σκέτη μαγεία!!!

Τασο,πανεμορφη σαν καρτ ποσταλ, το φως και η στιγμη απλως εγραψαν εκπληκτικα...τα χρωματα.

Μπραβο Τασο, ωραιο μπλε olympus επιασες... ειναι βγαλμενη με καποιο φιλτρο επισης? Και η χρωματικη ομοιομορφια στην επιφανεια τοσο της θαλασσας οσο και του ουρανου ειναι αποτελεσμα επεξεργασιας μετεπειτα ή απο φυσικου της?

Η συνθεση ως συνηθως πολυ δυνατη και εδω βλεπω μια διαφορα σε σχεση με αυτην του Ηλια Γουσιου παραπανω, δηλαδη καλα επιασε τον κυματισμο που προκαλεσε το σκαφος, αλλα και παλι ως θεμα ειναι λιγο... αδεια.

Για την πρωτη του Τασου θα πω το αναποδο απο αυτο που του ειπε ο Λεωνιδας σε καποια αλλη... καλο -ισως- θα ηταν να φαινοταν ολη η αντανακλαση των καταρτιων στη θαλασσα...

Που πας βρε ερασιτεχνη να βγαλεις με τηλεφακο....? κατσε στα αυγα σου... εμεις δηλαδη, τι θα κανουμε? θα πεινασουμε...?????
:flipout::flipout:-bye-:grinning-smiley-043