send
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία
Στην ερώτησή σου για το μπλε, όχι δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας (μόνο οι συνήθεις στο άνοιγμα του raw), απλώς είναι, είπαμε, η μπλε ώρα, όνομα και πράμα. Νομίζω μόνο τη θερμοκρασία λευκού πείραξα, την ανέβασα μόλις 150 κέλβιν από την πρόταση του auto. Για τα κατάρτια, συμφωνώ και θα το ήθελα, αλλά μόνο επάνω σε πλωτό μέσο και με κάπως μικρότερο εστιακό μήκος (αφού είμαι από προκυμαία με άλλα πλοιάρια δεμένα μπροστά μου), βέβαια τότε δεν θα μπορούσα να έχω τρίποδο και έκθεση 25s. Οπότε το κόψιμο αναγκαστική επιλογή.
Έναν τηλεφακό τον κουβαλάω στην τσάντα, όντως δεν τον συνήθιζα για τοπία, τελευταία ξαναπιάνω τον Τάμρον 70-200 που τον είχα παρατήσει, και ξεχάσει πόσο καλό οπτικό είναι.
Έτσι είναι το μπλε Ολύμπους δλδ? Για δες...
Μπραβο Τασο, ωραιο μπλε olympus επιασες... ειναι βγαλμενη με καποιο φιλτρο επισης? Και η χρωματικη ομοιομορφια στην επιφανεια τοσο της θαλασσας οσο και του ουρανου ειναι αποτελεσμα επεξεργασιας μετεπειτα ή απο φυσικου της?
Η συνθεση ως συνηθως πολυ δυνατη και εδω βλεπω μια διαφορα σε σχεση με αυτην του Ηλια Γουσιου παραπανω, δηλαδη καλα επιασε τον κυματισμο που προκαλεσε το σκαφος, αλλα και παλι ως θεμα ειναι λιγο... αδεια.
Για την πρωτη του Τασου θα πω το αναποδο απο αυτο που του ειπε ο Λεωνιδας σε καποια αλλη... καλο -ισως- θα ηταν να φαινοταν ολη η αντανακλαση των καταρτιων στη θαλασσα...
Που πας βρε ερασιτεχνη να βγαλεις με τηλεφακο....? κατσε στα αυγα σου... εμεις δηλαδη, τι θα κανουμε? θα πεινασουμε...?????![]()
Στην ερώτησή σου για το μπλε, όχι δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας (μόνο οι συνήθεις στο άνοιγμα του raw), απλώς είναι, είπαμε, η μπλε ώρα, όνομα και πράμα. Νομίζω μόνο τη θερμοκρασία λευκού πείραξα, την ανέβασα μόλις 150 κέλβιν από την πρόταση του auto. Για τα κατάρτια, συμφωνώ και θα το ήθελα, αλλά μόνο επάνω σε πλωτό μέσο και με κάπως μικρότερο εστιακό μήκος (αφού είμαι από προκυμαία με άλλα πλοιάρια δεμένα μπροστά μου), βέβαια τότε δεν θα μπορούσα να έχω τρίποδο και έκθεση 25s. Οπότε το κόψιμο αναγκαστική επιλογή.
Έναν τηλεφακό τον κουβαλάω στην τσάντα, όντως δεν τον συνήθιζα για τοπία, τελευταία ξαναπιάνω τον Τάμρον 70-200 που τον είχα παρατήσει, και ξεχάσει πόσο καλό οπτικό είναι.
Έτσι είναι το μπλε Ολύμπους δλδ? Για δες...