Νυχτερινή φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Μπραβο Τασο, ωραιο μπλε olympus επιασες... ειναι βγαλμενη με καποιο φιλτρο επισης? Και η χρωματικη ομοιομορφια στην επιφανεια τοσο της θαλασσας οσο και του ουρανου ειναι αποτελεσμα επεξεργασιας μετεπειτα ή απο φυσικου της?

Η συνθεση ως συνηθως πολυ δυνατη και εδω βλεπω μια διαφορα σε σχεση με αυτην του Ηλια Γουσιου παραπανω, δηλαδη καλα επιασε τον κυματισμο που προκαλεσε το σκαφος, αλλα και παλι ως θεμα ειναι λιγο... αδεια.

Για την πρωτη του Τασου θα πω το αναποδο απο αυτο που του ειπε ο Λεωνιδας σε καποια αλλη... καλο -ισως- θα ηταν να φαινοταν ολη η αντανακλαση των καταρτιων στη θαλασσα...

Που πας βρε ερασιτεχνη να βγαλεις με τηλεφακο....? κατσε στα αυγα σου... εμεις δηλαδη, τι θα κανουμε? θα πεινασουμε...?????
:flipout::flipout:-bye-:grinning-smiley-043

Στην ερώτησή σου για το μπλε, όχι δεν είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας (μόνο οι συνήθεις στο άνοιγμα του raw), απλώς είναι, είπαμε, η μπλε ώρα, όνομα και πράμα. Νομίζω μόνο τη θερμοκρασία λευκού πείραξα, την ανέβασα μόλις 150 κέλβιν από την πρόταση του auto. Για τα κατάρτια, συμφωνώ και θα το ήθελα, αλλά μόνο επάνω σε πλωτό μέσο και με κάπως μικρότερο εστιακό μήκος (αφού είμαι από προκυμαία με άλλα πλοιάρια δεμένα μπροστά μου), βέβαια τότε δεν θα μπορούσα να έχω τρίποδο και έκθεση 25s. Οπότε το κόψιμο αναγκαστική επιλογή.
Έναν τηλεφακό τον κουβαλάω στην τσάντα, όντως δεν τον συνήθιζα για τοπία, τελευταία ξαναπιάνω τον Τάμρον 70-200 που τον είχα παρατήσει, και ξεχάσει πόσο καλό οπτικό είναι.

Έτσι είναι το μπλε Ολύμπους δλδ? Για δες...

Re: Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Έτσι είναι το μπλε Ολύμπους δλδ? Για δες...

Ναι, ειναι σαν της.... κανον :flipout:

Ο ταμρον οντως ξυριζει...

Καμμια φορα, για να πετυχουμε τη συνθεση που θελουμε, ισως βοηθαει και το μετεπειτα stitching ή μεθοδος brenizer (νομιζω λεγεται)... ειδικα με τηλεφακο, οπου μπορουμε να αξιοποιησουμε και το ξεφονταρισμα που δινει εναντι καποιου ευρυγωνιου , για το ιδιο καδρο παντα...

send καταπληκτικές και οι δύο!!

μου κάνει εντύπωση πως με τόσο μεγάλη έκθεση 25''
τα κατάρτια δεν βγήκαν καθόλου κουνημένα!

ειναι καποια επεξεργασία ή ηταν η θάλασσα εντελώς ήρεμη, χωρίς έστω και τον ανεπαίσθητο κυματισμό?

Κάτι τέτοιες είναι που με κάνουν να ψάχνομαι... Μου φτάνουν και μου περισσεύουν τα 12mp της pen μου, αλλά στα σκοτάδια και μετά από κάμποσες λήψεις που αρχίζει και ζεσταίνεται ο αισθητήρας, μιλάμε για πολύ θόρυβο...

Και μια δικια μου απο χτες το βραδυ, καπως διαφορετικη

622114_4854818165590_1196076099_o.jpg

Beavis μπράβο , τέτοια φωτό επιχείρησα να βγάλω στην πόλη που ήμουν τον περασμένο μήνα αλλά ούτε καν πλησίασα .

Πες μου σε παρακαλώ σε τι αρχείο τράβηξες (jpeg η προέρχεται από επεξεργασμένο raw), αν είχες φίλτρο και τι ρυθμίσεις έκανες πριν η και μετά σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας .
Α και ο εξοπλισμός ?

πολυ όμορφες και οι δυο φώτος!
μπράβο Beavis και Νικος με την φεγγαρολουστη φρεγάτα! :SFGSFGSF:

Μπραβο παιδια για την προσπαθεια!!!! :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:

(@Beavis: Πιθανον να φταιει το μονιτορ που εχω εδω στην δουλεια-οχι τιποστα σπουδαιο-αλλα εχω την αισθηση οτι ο ουρανος ειναι ενα κλικ φωτισμενος παραπανω απο το 'αναμενομενο', για δες το εσυ που εχεις και το προτωτυπο αρχειο..Αν ειναι οκ και εγω το βλεπω φωτεινο αγνοησε το σχολιο μου..
@Καλο το φεγγαρακι..
@Νικο το μονο που θα ηθελα παραπανω ειναι ο καβος στα αριστερα..)