Νυχτερινή φωτογραφία

Πολύ ωραία Πάνο. Ωραίο κάδρο με διαγώνιο ίσως με λιγο πιο σφιχτό κροπ να τονιζόταν καλύτεα. Την έχεις επεξεργαστεί καθόλου ή είναι όπως βγήκε από την μηχανή?

Είχε πάρα πολύ υγρασία στην ατμόσφαιρα και η ορατότητα ήταν σχετικά περιορισμένη για αυτό και έβαλα τόσο μεγάλο χρόνο και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα στα φώτα.

Την πέτυχες την στιγμή και την χειρίστηκες σωστά. Το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσεις να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου

θα έλεγα να δοκιμάσει να παίξει και με τις ρυθμίσεις λίγο παραπάνω.
Π.Χ. από το exif είδα ότι έχεις ISO 200 δοκίμασε να το ανεβάσεις στο 800 να πιάσεις και τον ουρανό!
Το έχεις το σπορ και νομίζω πρέπει να πειραματίζεσαι παραπάνω!

Πάρα πολύ καλή!
Ναι ένα καλό τρίποδο είναι must για τη νυχτερινή φωτογραφία.
Να πάρεις και ένα declaser ώστε να μπορείς να χρησιμοποιείς το Bulb για διάρκειες έκθεσης μεγαλύτερες από 30 sec

9925198053_abbdf24a8f_o.jpg

τραβηχτηκε μετα απο πολλές τεκιλες σε παραλιακο μπαρ της πλακας (η περιοχή λέγεται πλάκα :Banane0:) κοντα στην ελουντα της κρητης με μια απλη κομπακτ. αλλα εχει αναμνησεις

Last edited:
Πάνο ωραία !.

Να ρωτήσω κατι .. γιατί εφόσον έχεις στηριγμένη την καμερα (4sec δεν πιστεύω να είναι χεράτη) δεν χρησιμοποιείς το βασικό ISO (200 πρέπει να είναι στν Χ-Μ1).
Κάθε στοπ ΙSO που ανεβάζεις χάνεις αντιστοιχα στοπ δυναμικής περιοχής. Δεν θα είχες καμένα με το βασικό ISO (στο καμπαναριό) και στην προηγούμενη στο παλιό λιμάνι θα είχες και την ευχέρεια για μεγαλύτερο χρονο έκθεσης για να γίνει τελείως "γάλα" το νερό και πιο ωραία και χωρίς καψίματα η αντανάκλαση ..

Πάνο ωραία !.

Να ρωτήσω κατι .. γιατί εφόσον έχεις στηριγμένη την καμερα (4sec δεν πιστεύω να είναι χεράτη) δεν χρησιμοποιείς το βασικό ISO (200 πρέπει να είναι στν Χ-Μ1).
Κάθε στοπ ΙSO που ανεβάζεις χάνεις αντιστοιχα στοπ δυναμικής περιοχής. Δεν θα είχες καμένα με το βασικό ISO (στο καμπαναριό) και στην προηγούμενη στο παλιό λιμάνι θα είχες και την ευχέρεια για μεγαλύτερο χρονο έκθεσης για να γίνει τελείως "γάλα" το νερό και πιο ωραία και χωρίς καψίματα η αντανάκλαση ..

Έχεις δίκιο Ηλία.
Ακόμη μαθαίνω.
Με την X-M1 είναι τραβηγμένη.
Στη φώτο του λιμανιού ξεχάστηκα με το iso.
Ο θόρυβος υπάρχει γιατί έχω στο -2 την αποθορυβοποίηση για μεγαλύτερη ευκρίνεια.
Να τονίσω ότι είναι σε film simulation Astia/Soft, την έχω και σε Provia/Κανονική αλλά και σε ασπρόμαυρη(Τράβηξα με bracketing-καλά το λέω νομίζω-με film simulation).