Νυχτερινή φωτογραφία

Giannis Ch. αυτή με τα σπίτια... Δεν είναι ιδανική , αλλά καλύτερη από τις άλλες.

Σε ευχαριστώ, δεν μου αρεσε κι εμενα καμια ιδιαιτερα. Ο ουρανος ηταν καλος, αλλα δεν μπορουσα να ισορροπισω το καδρο με τιποτα λογω πολλων ενοχλητικων αντικειμενων στο στο κομματι του βουνου.
 
13538962525_cc511c27f3_c.jpg
 
Δε θα το πιστέψεις αλλά έτσι το έχω στο μυαλό μου : χωρίς πλαίσιο νοιώθω πως είναι απροστατευτες !
"Πετρια" θα μου πεις. ..
Ίσως. ..
 
Πραγματικά όμορφη η Βουδαπέστη, αλλά με μπέρδευαν οι φωτισμοί, αλλού πορτοροδομελιτζανοπιπερικοκκινο, αλλου λευκό.
f11, iso 200, 6 sec, 36mm, AE, Sony nexC3, kit sel 18-55





f/9, iso 1600 δυστυχως, 1/8, 30mm, AE, Sony nexC3, Sigma 30mm ex dn

 
χεχε, σωστά, δεν μπόρεσα όμως. Είναι τραβηγμένη την Κυριακή, όπου είχαν εκλογές οι Ούγγροι, και τα κεντραρισμένα πόστα τα είχαν πιάσει τα κανάλια. Ένα σωρο φωτογράφοι με τις μηχανάρες κτλ. καο ο ακυρος με το τριποδάκι και τη νεξ παραδίπλα.
 
Αυτήν την λήψη την πάλεψα πολύ αλλά δε μου βγήκε. Μεγάλη βλακεία χρονοδιακόπτης 10 δευτερολέπτων. δεν μπορούσα να υπολογίσω σε πόση ώρα θα περάσουν οχήματα και από τα δύο ρεύματα συγχρόνως για να γίνει ωραίο το εφέ από τα φώτα και να ξεκινά από τα άκρα της φωτό. χάθηκε ένα remote στη nexC3..

f18, 4 sec, iso 200, 55mm, NexC3+18-55kit
 
Last edited:
το 2" είναι λίγο για τρίποδο και εκθεση σε 4". δεν μπορούσα να ρισκάρω κουνημένες φωτο. ήμουν και πανω σε γεφυρα στο δρόμο, δονήσεις, αέρας από κινούμενα οχήματα. όλα τα καλά.
 
Επειδή το αναφέρεις και στις φωτό στην όπερα φαντάστηκα ότι δεν το είχες δει μ'αυτό το %@#&* μενού της sony, εγώ άργησα να το βρω στην NEX-5R που έχω. Εννοείς ότι δεν προλαβαίνει να σταθεροποιηθεί σε 2" από τη στιγμή που πατάς το κλείστρο; Άμα έχεις καλό τρίποδο δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, εγώ έτσι τις τραβάω και βγαίνουν οκ. Πάντως σίγουρα ένα remote είναι απαραίτητο, για να μπορείς να χρησιμοποιείς και Β, με πάνω από 30".

Πολύ ωραίες όλες btw:a0210:
 
Ευχαριστώ, ναστε καλά.
τα έβγαλε άνετα. Στην αρχή ντρεπόμουν αλλά όσο έβλεπα αποτέλεσμα, πορωνόμουν περισσότερο.

Το χέρι το δικό μου (πάρκινσον φτου φτου) δοκιμάζει ανοχές κάθε τριπόδου, σίγουρα.:violent-smiley-030: