Νυχτερινή φωτογραφία

H τελευταία μου προσπάθεια στον Ωρίωνα.
32 φωτός X 90 sec ISO 3200 @ 300 mm
Επεξεργασία σε LRGB

Orion ascending
by ChrisBrn, on Flickr

YΓ. το τελευταίο quick release έκανε επιτέλους τη διαφορά! Κανένα απολύτως κούνημα! Φάνηκε και πόσο σοβαρό είναι το τρίποδο.
Τα αστέρια βγήκαν εντελώς στρογγυλά και υπέροχα εστιασμένα.

Ευχαριστώ πολύ!
Ήμασταν τυχεροί χτες γιατί είχε πολύ χαμηλή υγρασία λόγω παγωνιάς.
Πρώτη φορά είδα να έχει τόσο καθαρό χρώμα ακόμη και στα raw.
Μαγική νύχτα! Θα έβγαζα και άλλα διάφορα αλλά οι μπαταρίες αδειάζανε λόγω κρύου με απίστευτο ρυθμό.

Μην αμελείς την αστροφωτογράφηση. Πιστεύω είναι το (πιο) δυνατό σου σημείο!

Και πάρε κιάλλες μπαταρίες από ebay, τζάμπα είναι! Δεν είστε πολλοί αυτοί που μας χαρίζετε τέτοιες φωτογραφίες. :)

Μην αμελείς την αστροφωτογράφηση. Πιστεύω είναι το (πιο) δυνατό σου σημείο!

Και πάρε κιάλλες μπαταρίες από ebay, τζάμπα είναι! Δεν είστε πολλοί αυτοί που μας χαρίζετε τέτοιες φωτογραφίες. :)

Σε ευχαριστώ και πάλι!
Δεν είναι ότι αμελώ... αλλά αφενός στα Γιάννενα οι συνθήκες για αστροφωτογράφιση ίνα σπάνια καλές, αφετέρου εγώ αντέχω στο κρύο... η παρέα όμως όχι και τόσο.
Χτες μόνο που δεν λιποθύμησε ο άλλος! :flip out:

Δέος Χρήστο, πολύ ωραίες όλες σου οι αστροφωτογραφίες! Κι εμείς κοιτάμε τον ουρανό αλλά τέτοια πράγματα δεν βλέπουμε!!

Από τις πιο ωραίες σου Χρήστο. Μ' αρέσει και το ασπρόμαυρο και η σιλουέτα της ταράτσας στο πρώτο πλάνο!

H τελευταία μου προσπάθεια στον Ωρίωνα.
32 φωτός X 90 sec ISO 3200 @ 300 mm
Επεξεργασία σε LRGB

Orion ascending
by ChrisBrn, on Flickr

YΓ. το τελευταίο quick release έκανε επιτέλους τη διαφορά! Κανένα απολύτως κούνημα! Φάνηκε και πόσο σοβαρό είναι το τρίποδο.
Τα αστέρια βγήκαν εντελώς στρογγυλά και υπέροχα εστιασμένα.

Λοιπόν Χρηστάρα ζήλεψα! Παρακάτω η πρώτη μου φωτογραφία του Νεφελώματος του Ωρίωνα με την XZ-2. Μία φωτογραφία, χθεσινοβραδινή από τα φωτισμένα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τραγική θα την χαρακτήριζα αλλά δε πτοούμαι ποτέ, οπότε την ανεβάζω. :flipout:

orion.JPG

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

δε πτοούμαι ποτέ, οπότε την ανεβάζω. :flipout:

Γιατί να πτοηθείς , το καλό και το κακό άκρη δεν έχουν , υπάρχουν αρκετοί (και εγώ μέσα σε αυτούς ) που δεν γνωρίζουν καν κατά που πέφτει ο Ωρίωνας !!!!!

Καλά σοβαρολογείς? τι να πτοηθείς?
Μια χαρά είναι! :a0210:
Το θέμα είναι να μπεις στο παιχνίδι/ψάξιμο.
Μετά τον βρίσκεις τον στόχο.

Τι έκθεση είχες βάλει?