Νυχτερινή φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Ανεβάζω κι εγώ την παρθενική μου φωτογραφία στο φόρουμ.
Είναι η πρώτη μου απόπειρα για νυχτερινή, με την ταπεινή a5100 και τον κιτ φακό.
Ανεβάζω και το πριν, για να έχετε μια εικόνα. Δυστυχώς είχε αρκετή θολούρα απόψε.
Τα σχόλιά σας παρακαλώ, μπας και μάθουμε τίποτα...

Attachments

• DSC00028.jpg
    DSC00028.jpg
    93 KB · Views: 229
  • DSC00028-2.jpg
    DSC00028-2.jpg
    76.1 KB · Views: 224
ωραια Ιωσηφ, αλλα για φφ κατι δεν μου καθετε καλα με τα φωτα... να φταιει ο φακος:chinscratch:

Κατάλαβα τι εννοείς, αλλά το τι φταίει δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι πέραν των δυνάμεων και γνώσεων μου.

ωραια Ιωσηφ, αλλα για φφ κατι δεν μου καθετε καλα με τα φωτα... να φταιει ο φακος:chinscratch:

Μάλλον η υγρασία του Λονδίνου φταίει και όχι ο εξοπλισμός

Κατάλαβα τι εννοείς, αλλά το τι φταίει δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είναι πέραν των δυνάμεων και γνώσεων μου.

Για εξηγήστε λίγο και σε μας βρε παιδιά (ειδικά αυτό με το φφ, με μπέρδεψε)...

Nασσο το φφ ειναι ff (full frame):flipout:
kostis22, λες??
Ιωσηφ αλλο φακο εχεις???

(εννοω να μας δωσεις δειγματα)

Έχω και τον 55 f1.8. Τι δείγματα θα βοηθούσαν?
Με τον 35άρι έχω και άλλες φωτογραφίες της ίδιας μέρας.

στους ff αισθητηρες η διαχυση του φωτος απο πηγη οπως φωτα δρoμων ,λατερνες, αντακλασεις σε μεταλικα στοιχεια ,δινετε ακτινοειδες, με μικροτερο κυκλο στην πηγη και περισσοτερες ακτινες ( με contrast καλυτερο και πιο μακριες???).... το ιδιο συμβαινει και σε apc αλλα εκει εχουμε μεγαλυτερη πηγη (κυκλο) και λιγοτερες ακτινες

το ειπα σωστα...??:slapface:

στους ff αισθητηρες η διαχυση του φωτος απο πηγη οπως φωτα δρoμων ,λατερνες, αντακλασεις σε μεταλικα στοιχεια ,δινετε ακτινοειδες, με μικροτερο κυκλο στην πηγη και περισσοτερες ακτινες ( με contrast καλυτερο και πιο μακριες???).... το ιδιο συμβαινει και σε apc αλλα εκει εχουμε μεγαλυτερη πηγη (κυκλο) και λιγοτερες ακτινες

το ειπα σωστα...??:slapface:

Δεν ξέρω, πρώτη φορά το διαβάζω, γι' αυτό ρώτησα κιόλας.

edit: Αλλά κυρίως, ξεπερνάει τη σχέση με τη θεωρία των τεχνικών θεμάτων που θέλω να έχω με τη φωτογραφία.

Πολύ σφικτό κάδρο & ίσως υπερβολικό διάφραγμα. Σηκώνει αρκετή επεξεργασία για να φωτιστούν τα δέντρα, να αποχρωματιστούν τα κτίρια, να διορθωθούν οι φωτεινές πηγές ...

Πολύ σφικτό κάδρο & ίσως υπερβολικό διάφραγμα. Σηκώνει αρκετή επεξεργασία για να φωτιστούν τα δέντρα, να αποχρωματιστούν τα κτίρια, να διορθωθούν οι φωτεινές πηγές ...

Κώστα, ευχαριστώ για τα σχόλια, τα οποία πάντοτε λαμβάνω υπόψη.
Να αναφέρω πως η φωτογραφία αυτή ανέβηκε για σύγκριση με την προηγούμενη που ανέβασα, όσον αφορά τις ακτίνες που δημιουργούνται από φωτεινές πηγές.