Νυχτερινή φωτογραφία

Ωραία Τηνιακε!
Εγω μια φορά το επιχείρησα χωρίς κανένα αποτέλεσμα..αλλά είδα κατόπιν εορτής οτι αυτο που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη ειναι το διάφραγμα...

Ωραία Τηνιακε!
Εγω μια φορά το επιχείρησα χωρίς κανένα αποτέλεσμα..αλλά είδα κατόπιν εορτής οτι αυτο που παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη λήψη ειναι το διάφραγμα...

κλειστό ε;

Πανο ξεχασα να σου πω συγχαρητηρια:SFGSFGSF:

Ιωσηφ πολλα καμμενα...γιατι δεν εχει εξιφ η φωτο....:argue:

Κώστα, εγώ βλέπω exif. Δεν ξέρω γιατί δεν τα βλέπεις εσύ.
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν την γνωρίζω?

κλειστό ε;

Στο περίπου..

Δεν ισχύει το κλασικό διάφραγμα για τοπίο (f9-11 ας πούμε). Οσο πιο κλειστό το διάφραγμα τοσο μικρότερη καταγραφή του κεραυνού εχεις.. Εγω αν και δεν πρόλαβα να κανω αρκετές λήψεις ήταν ολες με πάνω απο f/11 δυστυχως,το σωστό θα ήταν να έχω κατι κοντά στο 7!

Correct me if I'm wrong guys :)

Βασικά το να συλλάβεις κεραυνό έχει την εξής αντίφαση:
Θέλεις να πιάσεις το φως του άρα λογικό είναι να σκεφτείς ανοιχτό διάφραγμα (= λίγος χρόνος) , αλλά δεν ξέρεις πότε θα χτυπήσει άρα θέλεις μεγάλο χρόνο (=μικρό διάφραγμα ή αναισθησία στο ISO).
Από την άλλη το φως της αστραπής είναι δυνατό, οπότε το λογικό είναι ένα χρόνο 30 sec., ένα αρκετά μικρό διάφραγμα και ένα λογικό ISO.

PS to f7 δεν θα το φοβόμουνα.

Μπραβο, πολυ δυνατη. Αν δεν ειχε κοπει και το πανω firework, θα ηταν τελεια, αλλα ειναι δυσκολο να υπολογισεις εκ των προτερων οταν καδραρεις με long exposure μεχρι που θα φτασουν τα fireworks.

Ευχαριστώ!!! Όντως Γιάννη, είναι δύσκολο να υπολογίσεις... δεν είχα ούτε και χώρο να μετακινηθώ.
Θα προσπαθήσω ξανά τη Δευτέρα με πιο ευρυγώνιο φακό.

Δεν ήταν κάτι που έλεγχα εγώ. Τα πυροτεχνήματα ήταν λίγα και δεν ρίχνονταν συνεχόμενα. Σε μια άλλη φωτογραφία νομίζω πέτυχα τέσσερα. Την ανεβάζω σε λίγο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Fireworks
by Iosif Michael, on Flickr