Νυχτερινή φωτογραφία

Καταπληκτική κ αυτή! Καλά τι γίνεται;;κάθε μέρα πυροτεχνήματα ρίχνουν;; :)

Ευχαριστώ, φίλε.
Στη Λάρνακα (Κύπρος) οι εορτασμοί του Αγίου Πνεύματος διαρκούν περίπου μία βδομάδα (ανεπίσημα ακόμη περισσότερο) και είναι αρκετά εντυπωσιακοί.
Παρελάσεις, πυροτεχνήματα, αθλητικοί αγώνες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις ...

Μακάρι να είναι πάντα εορταστική η ατμόσφαιρα σε κάθε πόλη της Ελλάδας & της Κύπρου και να έχουμε ευχάριστα θέματα για φωτογραφίες.

Εγω παλι που εξελίσσομαι στον γκρινιαρη της κατηγοριας, θα γινω λιγο ξυνούλης, και θα πω οτι θα προτιμουσα (στην πανσεληνο του Παναγιωτη) ο ορίζοντας να ηταν στο 1/3 απο κατω...

Επισης, ο προβολεας χαλαει ολο το concept.

Λογαριασμος:

Καδρο: 3

Χρωματα / φωτισμος : 8

Αποτελεσμα (όποιας ή μη) επεξεργασιας : 8

Θέμα : 6

Συνολο: 6

Θελω καλυτερο καδρο απο εσενα Παναγιωτη.
Επισης, στο αριστερο μου ματι, δεν αρεσει να βλεπει στην αριστερη πλευρα του καδρου, βαρκες, (ή αυτοκινητα, μηχανες, ανθρωπους, πάπιες, γενικως πραγματα που - δυνανται να - κινουνται) να "βλεπουν" αριστερα. Ομοιως, αν ειναι δεξια, να βλεππουν δεξια. Γενικως θελω να βλεπω που κοιτανε. Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις, οπου σκοπος του ειναι το ... μυστηριο

Ελπιζω να μην παρεξηγηθει κανεις, και να αντιλαμβανεται το χιουμορ, χωρις υποβοηθηση απο emoticons

Τον αδικείς τον Παναγιώτη. Το κάδρο του είναι εντυπωσιακά καλό και σωστό και η φωτογραφία του νεταρισμένη & φωτεινή.

- Εχει χωρίσει οριζοντια κατά 50-50 το υγρό στοιχείο από τον ουρανό με τελείως διαφορετικά καταγεγραμμένα χαρακτηριστικά (Θάλασσα & Αντανακλάσεις / Ουρανός & Φως) που είναι αρκετά όμορφη σύνθεση .
- Εχει 2 πηγές φωτός σχεδόν ισοδύναμες και οι αντανακλάσεις έχουν γράψει πολύ καλά με αρκετό φως στο ποιό σκοτεινό κομμάτι του θέματος, την θάλασσα.
- Σαν θέμα τώρα, είναι χαρακτηριστικό νησιώτικο και πολύ καλά έκανε και το έβγαλε μακρυνό

Τα υπόλοιπα με το αριστερό σου και το δεξί σου μάτι δεν τα κατάλαβα

Πιθανοτα τον αδικω, αλλα με βαση τα δικα μου γουστα εγραψα οτι εγραψα :a0210:

Δεν εγραψα οτι δεν ειναι καλη, πολυ καλη, αριστη φωτογραφια

Πολύ καλη

Συμφωνω με την γκρινιαρα απο πανω :p για το καδρο

Παιδεύτηκα πολύ με το τρίποδο και τον αέρα που λυσσομανάει και σήμερα αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο.
Μαγευτική φεγγαρόλουστη Τήνος

Ελπιζω να μην παρεξηγηθει κανεις,

Η Τηνος αξιζει ετσι κι αλλοιως και αν παιδευτεις και λιγο να την αποτυπωσεις, αξιζει ακομα περισσοτερο, οτι κι αν πουμε εμεις... γι αυτο και θα συμφωνησω με τον Ντινο ως προς τα εξης....

Οταν εχουμε μακροστενο θεμα, βγαζουμε και μακροστενο καδρο...

makrosteno by 1L1as, on Flickr

Οταν θελουμε λιγο απο ολα και εχουμε ισοκατανομη του θεματος, βγαζουμε τετραγωνο...

tetragonoLR.jpg by 1L1as, on Flickr

Οταν θελουμε landscape απο μακρια και δεν εχουμε ικανο θεμα στο προσκηνιο (προσωπικα, δεν με καλυψαν οι αντανακλασεις στο συγκεκριμενο καδρο που παρουσιασε π Παναγιωτης) κροπαρουμε αναλογως της... φαντασιας μας

landscapeLR.jpg by 1L1as, on Flickr

landscape1LR.jpg by 1L1as, on Flickr

Προσωπικα παντα, το αριστερο βαπορι δεν μου δινει κατι στην ολη εικονα, οπως και τα σπιτια στα ακρα δεξια... μου φτανει το ενα βαπορι, το φεγγαρι με την κολωνα της δεη, τα συννεφακια, οι αντανακλασεις και λιγη παραλια...

Τα περι γεωμετριας σχόλια παραπανω, ειναι δικες μου θεωριες φυσικα... :AFADF0:

την βρισκω πολυ καλη, απο τις καλυτερες του Πανου...αν ημουν στην θεση του, θα τραβουσα το ιδιο καδρο,μονο που θα ηταν 60 % κατω στις αντανακλασεις και 40% ουρανο:grinning-smiley-043

Σας διαβάζω από το πρωί και χαίρομαι αλλά τώρα βρήκα το χρόνο να απαντήσω.
Θεωρώ πετυχημένη τη φωτογραφία και μόνο για το ότι ασχοληθήκατε μαζί της.
Ντίνο η κριτική σου έχει επιχειρήματα και είναι πάντα ευπρόσδεκτη
Ηλία πολύ ωραία τα crop σου και πρέπει να σου πω ότι και η φωτογραφία που ανέβασα είχε crop.
Toν προβολέα μου τον σχολίασε αρνητικά και η γυναίκα μου και την χαρακτήρισα παράξενη αλλά ήταν δύσκολο να τον αποφύγω.
Γενικά η φωτογράφιση με το υγρό στοιχείο είναι δύσκολη γιατί δεν έχει την επιλογή της μετακίνησης μπρος πίσω λόγω του νερού.
Θα ξαναπώ για τη δυσκολία που συνάντησα από τα 7 μποφόρ που με ανάγκαζαν να κρατώ σφιχτά τρίποδο και μηχανή.
Πολλά δεν μου άρεσαν και εμένα στο κάδρο αλλά δεν μπορούσα να τα εξαφανίσω.
Εδώ σας έχω το αρχικό jpeg αν και εγώ έκανα την ψιλοεπεξεργασία στο LR από το raw που δε διαφέρει και πολύ.
DSCF9165-2 by thniakos2001, on Flickr