Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Δυστυχως δεν εχω φοτοσοπ... τις κανω resize με το nero. Eχω και το irfan view, δεν ξερω αν ειναι καλυτερο προγραμμα.

Εγώ για πατ-κιουτ επεξεργασία - resize το irfanview χρησιμοποιώ. Και το βρίσκω και καλύτερο απο το φωτοσοπ στο resize (resample για να κυριολεκτούμε). Βασικά επιλέγω Lanczos για sharp resize, B-spline για soft resize.

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Θα βαλω κι εγω μερικες δικες μου (ετσι για τη συμμετοχη) αν και δεν ειναι τιποτε σπουδαιο... και θολωνουν πολυ με το resize.

ο ουρανος στην πρωτη ειναι φοβερος τον χαλανε τα καλωδια ......

οι αλλες 2 ειναι μμμμχχχχχμμ μετριες λογω κυριως πολλων ασχετων στοιχειων μεσα στο καδρο.. ...:chinscratch::chinscratch:

Εγώ για πατ-κιουτ επεξεργασία - resize το irfanview χρησιμοποιώ. Και το βρίσκω και καλύτερο απο το φωτοσοπ στο resize (resample για να κυριολεκτούμε). Βασικά επιλέγω Lanczos για sharp resize, B-spline για soft resize.

Θα το δοκιμασω τοτε, γιατι με το nero χαλανε πολυ...

Ε, κατεβάστε βρε παιδια το photoshop, αν ψάξετε λίγο θα το βρείτε...:smile:

Υπάρχει και το GimpShop βασισμένο στο Gimp (γνωστό κυρίως απ' το Linux) που μοιάζει πολύ με το photoshop.
Πολλά πράγματα γίνονται ακριβώς όπως και στο photoshop.
Και μάλιστα δωρεάν (open source GNU)!

http://www.gimpshop.com/

Οτι και να έχεις σαν βασική-βαριά εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας μια επιπέον ελαφριά εφαρμογή πάντα κάνει καλό.

Υ.Γ. Σαν πολλοί "προφήτες" δεν μαζευτήκαμε εδώ !!! 4 στα 4 έχουμε :flipout:

Ειμαστε για κανενα βουνο... (αν και ήταν ναυτικος πριν γινει προφητης) και νομιζα οτι δεν εχουμε συνηθισμενο ονομα... πιο πολλοι και απο τις Μαρίες γίναμε....

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια...δεν μπορείτε να φανταστείτε α πριν πόσο μόνος ένιωθα πριν απ¨αυτό...Υπόσχομαι πως θα βελτιώνομαι...Βλέποντας τη δουλειά των υπολοίπων, που είναι πολύ καλή,άψογη κατεβαίνουν ιδέες που ούτε ήξερα πως τισ έχω...ευχαριστώ όλους...

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Πράγα, άποψη από το ποτάμι.

IMG_7515.JPG

μου αρεσε του Τασου αλλα ηθελα λιγο περισσοτερη πληροφορια στην πολη μιας και εχει ενδιαφεροντες φορμες (κτιρια) που εχουν χαθει. προσπαθησα λιγο με τo capture αλλα δεν εγιναν και πολλα.

attachment.php

και μια προσφατη τραβηγμενη στο χερι (χωρις τριποδο) με τον 70-200 + 1.7t/c στο τερμα. Φυσικα εγινε crop και επεσε και capture nx.

attachment.php

Attachments

• IMG_7515b.jpg
    IMG_7515b.jpg
    129.8 KB · Views: 324
  • DSA_1976b.jpg
    DSA_1976b.jpg
    25.8 KB · Views: 320

Η φωτο της Πράγας έχει πάντως έναν μεγάλο κόκκο πάνω δεξιά. Κανονικά δεν φαίνονται στο f/8 που έχει τραβηχθεί η συγκεκριμένη φωτο (όπως λέει το exif) πρέπει να ήταν μεγάλος κόκκος πάνω στον αισθητήρα.

μου αρεσε του Τασου αλλα ηθελα λιγο περισσοτερη πληροφορια στην πολη μιας και εχει ενδιαφεροντες φορμες (κτιρια) που εχουν χαθει. προσπαθησα λιγο με τo capture αλλα δεν εγιναν και πολλα.

Κάτι τέτοιο ήθελες να κάνεις;

Attachments

• IMG_7515+.jpg
    IMG_7515+.jpg
    79.6 KB · Views: 135

κατι τετοιο ειχα κανει και ο τελικος φακελος πριν κανω upload εδω, ηταν 132 kb. Οταν ομως το ανεβασα εγινε 28kb και ειχε χαθει αυτη η πληροφορια που ειχα βγαλει. Η αλλη φωτο (το φεγγαρι) την ιδια στιγμη ανεβηκε χωρις απωλειες σε kb.

Θα τρελλαθουμε τελειως!.

κατι τετοιο ειχα κανει και ο τελικος φακελος πριν κανω upload εδω, ηταν 132 kb. Οταν ομως το ανεβασα εγινε 28kb και ειχε χαθει αυτη η πληροφορια που ειχα βγαλει. Η αλλη φωτο (το φεγγαρι) την ιδια στιγμη ανεβηκε χωρις απωλειες σε kb.

Θα τρελλαθουμε τελειως!.

Δεν θυμάμαι τα όρια που έχει το σύστημα σε διαστάσεις εικόνας και μέγεθος αρχείου για να σου πω, γιατί συμβαίνει η αλλαγή.
Αλλά απ' ότι βλέπω η Πράγα του Τάσου είναι 258 Kbytes, η δική σου πράγματι 132 Kbytes, όσο περίπου κι αυτή που πείραξα.
Μάλλον κάτι άλλο έγινε γιατί δεν βλέπω να στην συμπίεσε στα 28 Κ...

Αυτό που νομίζω ότι μετράει είναι ότι κάνεις ήδη την δουλειά που θέλεις με το capture NX!
Η φωτογραφία με το φεγγάρι μια χαρά βγήκε και με καλή λεπτομέρεια, και ειδικά χωρίς τρίποδο!

ο Τάσος είναι moderator, μπορεί να ανεβάζει μεγαλύτερες φωτογραφίες από τους υπόλοιπους.

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ναι ισχύει αυτό που λέει ο send. Αν δεν το γνωρίζετε, είναι γνωστό bug των windows, για να μικρύνετε την φωτογραφία ανοίξτε την με το Paint και ξανακλείστε την. Θα μειώσει το μέγεθός της στο 1/3 χωρίς αλλοίωση !
Μπορείτε να ανεβάζετε μέχρι 900 Χ 700 μέχρι 160Κ.

ο Τάσος είναι moderator, μπορεί να ανεβάζει μεγαλύτερες φωτογραφίες από τους υπόλοιπους.

Μα δεν νομίζω να μας πειράζει το απόλυτο μέγεθος, όσο να ξέρει κάποιος πού είναι το όριο διαστάσεων εικόνας και μεγέθους αρχείου και πώς γίνονται οι όποιες αλλαγές κλπ. Και σίγουρα κάπου θα είναι γραμμένο στους κανονισμούς αλλά ακόμα δεν τους διάβασα... :chinese:

Και φυσικά μπορούμε να βάζουμε link για να δείξουμε όσο μεγάλη εικόνα θέλουμε αν την έχουμε "ανεβάσει" σε κάποιο άλλο web site, όποτε το πρόβλημά μας είναι στο μέγεθος.

Υ.Γ. 900 x 700 με 160K??
Mααα... αφού ανέβασα και 1024...

Last edited: