Νυχτερινή φωτογραφία

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Παιδιά υπάρχει τρόπος να ανεβάζετε full size τις φωτογραφίες σας:

Ανοίγετε νέο post με attachment την φωτογραφία . Αφού ανέβει η φωτογραφία, πατάτε δεξί κλικ , properties και κάνετε copy την διεύθυνση. Και μετά στο μήνυμα μέσα πατάτε το κίτρινο εικονίδιο και κάνετε paste . Ετσι θα ανέβει και full size και thumbnail από κάτω.

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Μήπως ξέρετε ποια είναι τα φίλτρα που δημιουργούν εφέ στα φώτα, ωστε να μοιάζουν με αστέρια;

καταρχήν θα μπορούσες να δοκιμάσεις να κλείσεις το διάφραγμα, αναλόγως του πόσες λεπίδες έχει μπορεί να πάρεις το εφέ κι έτσι.

Διαφορετικά υπάρχουν ειδικά φίλτρα "star" (στην ουσία, diffusers, έχουν ένα δικτυωτό σχήμα στην επιφάνειά τους) τα οποία διαχωρίζονται ανάλογα με το πόσες ακτίνες βγάζουν (5κτινα, 6κτινα, 8κτινα). Γενικώς μειώνουν κάπως την ευκρίνεια, είναι κι αυτό μέρος του εφέ.

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

καταρχήν θα μπορούσες να δοκιμάσεις να κλείσεις το διάφραγμα, αναλόγως του πόσες λεπίδες έχει μπορεί να πάρεις το εφέ κι έτσι.

Α γι αυτό μου βγαίνουν συνέχεια τα φώτα με ακτίνες χωρίς να χρησιμοποιώ φίλτρο;

ακριβώς. Εάν δεις το θέμα με τις νυκτερινές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης, πουθενά δεν έχει χρησιμοποιηθεί φίλτρο, αλλά σχεδόν όλες έχουν αστέρια, ακριβώς γιατί όλοι χρησιμοποιούσαμε κλειστά διαφράγματα. Για να βγάλει τα φώτα σαν αστέρια θέλεις φακό με κατά προτίμηση 6 λεπίδες διαφράγματος, οι 8 ή 10 λεπίδες που έχουν μερικοί (και είναι καλύτερο γενικώς, γιατί δίνουν πιο ομαλό bokeh) δίνουν κάτι που παραπέμπει περισσότερο στον Ήλιο της Βεργίνας.

Περισσότερο για να πείτε τη γνώμη σας, είναι πολύτιμη για μένα...

Attachments

• DSC_0325.jpg
    DSC_0325.jpg
    55.5 KB · Views: 154
  • DSC_0319.jpg
    DSC_0319.jpg
    59.4 KB · Views: 151

Σημερα τα ξημερώματα, Τεταρτη προς Πεμπτη, περιπου στις 3.45 (αν δεν κανω λαθος) θα εχει ολικη εκκλειψη σεληνης....

Εχει κανενα φωτογραφικο ενδιαφέρον?

η πρωτη εχει προβληματα με το κυριοτερο οτι ειναι κουνημενη. Η δευτερη ειναι αρκετα πιο σωστη. Εχει μπει ο οριζοντας σε καλο σημειο αλλα χανει απο το πολυ υποφωτισμενο πρωτο αλλα και μεσαιο πλανο. Φαινεται κατι σαν γκρεμος αλλα και καποιο δεντρο στο πρωτο πλανο. Δοκιμασε αν μπορεις με καποιο προγραμμα να κανεις adjust curves or luminance για να δεις αν βγαζεις κατι καλυτερο.

Σημερα τα ξημερώματα, Τεταρτη προς Πεμπτη, περιπου στις 3.45 (αν δεν κανω λαθος) θα εχει ολικη εκκλειψη σεληνης....

Ναι, το χρώμα είναι θα ασυνήθιστο, πορτοκαλί σκούρο νομίζω, και φυσικά τα σχήματα των ημικυκλίων.

Ίσως έχεις διαφορετικές ρυθμίσεις στο monitor σου, γιατί εγώ δεν βλέπω και πολλά. Περνώντας τες απ' το photoshop φαίνονται αρκετά περισσότερα.
Το βασικό ζήτημα είναι όμως αν αυτό που φαίνεται είναι αυτό που ΕΣΥ ήθελες να φανεί. Όχι τι θα ήθελα να δω εγώ ή κάποιος άλλος...

Θα έλεγα ότι πρώτα από όλα έχει αστρονομικό ενδιαφέρον αλλά και φωτογραφικό. Σα θέαμα όμως δε φτάνει την ολική ηλιακή έκλειψη.
Η κορύφωση της έκλειψης θα είναι στις 5:26 το πρωί, περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στου astovox

Σε όποιον αρέσει η αστρονομία και η φωτογραφία (όπως εγώ) είναι θαυμάσια ευκαιρία να τα συνδυάσει και τα δυο. Αν τελικά σηκωθώ πρωί θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Ίσως έχεις διαφορετικές ρυθμίσεις στο monitor σου, γιατί εγώ δεν βλέπω και πολλά. Περνώντας τες απ' το photoshop φαίνονται αρκετά περισσότερα.
Το βασικό ζήτημα είναι όμως αν αυτό που φαίνεται είναι αυτό που ΕΣΥ ήθελες να φανεί. Όχι τι θα ήθελα να δω εγώ ή κάποιος άλλος...

Ευχαριστώ Ηλία!!Θα¨θελα να πω το εξής:Μαθαίνω πάρα πολλά!Την μηχανή μου την έχω σχεδόν 3 μήνες (Χριστουγεννιάτικη αγορά,Nikon d80). Ήμουν κάτοχος μιας Minolta dynax 7000i, χωρίς όμως να την χρησιμοποιώ πολύ όταν θα´πρεπε.Τώρα,έχω τον εξοπλισμό αλλά όχι και τον άπλετο χρόνο.Έχω μάθει περισσότερα σε 3 μήνες παρά σε 10 χρόνια από το forum,γι¨αυτό έχει σημασία η γνώμη σας για μένα.Θέλω να πιστεύω ότι βελτιώνομαι...
:2thumb22sup:

η πρωτη εχει προβληματα με το κυριοτερο οτι ειναι κουνημενη. Η δευτερη ειναι αρκετα πιο σωστη. Εχει μπει ο οριζοντας σε καλο σημειο αλλα χανει απο το πολυ υποφωτισμενο πρωτο αλλα και μεσαιο πλανο. Φαινεται κατι σαν γκρεμος αλλα και καποιο δεντρο στο πρωτο πλανο. Δοκιμασε αν μπορεις με καποιο προγραμμα να κανεις adjust curves or luminance για να δεις αν βγαζεις κατι καλυτερο.
Nilo thanks!! Μια παλιότερη, τραβηγμένη από μια HP 407, μέσα από το αυτοκίνητο!

Attachments

• PB120096 copy copy.jpg
    PB120096 copy copy.jpg
    71.8 KB · Views: 113
Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

μπραβο παιδες !
συνεχιστε ! οι βραδινες εχουν πολυ ψωμι σαν θεμα !

ενα στιβαρο τριποδο χρειαζεται κανεις και χρονο .....

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

μπραβο παιδες !
συνεχιστε ! οι βραδινες εχουν πολυ ψωμι σαν θεμα !

ενα στιβαρο τριποδο χρειαζεται κανεις και χρονο .....
Χρόνος δύσκολα, αλλά θα βρεθεί.Όσο για τρίποδο, διάβασα χθές τον Βλασσίδη:worshippy:, και πήρα ιδέες...Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...Πολύ ωραία η φωτό του φίλου (που δεν θυμάμαι τόνομά του)...